Jag är i en klass Year 4 där barnen är 8 år gamla. I klassrummet är där ca 55 barn och 2 lärare, klassrummet går att dela av så där blir två klassrum. Första veckan har varit lärorik då undervisningen här ser så annorlunda ut, lärare har bara korta genomgångar så för barnen sen själva sitta och jobba med uppgifterna. Min klass har mest haft Thinking Tasks denna veckan, de ska göra ett eget spel, skriva en berättelse om en jätte som vaknat ifrån underjorden och vad de gjorde under helgen.. De ämnena som jag har sett är matematik, engelska, bild, idtott och māori. Māori är deras ursprungsspråk här på Nya Zeeland men det används inte så mycket i vardagen. De använder sig av en app som heter Nearpod som är sammankopplat med skolradion, så att båda klassrummen med Year 4 gör det samtidigt. Appen utmanar barnen att svara på frågor på māori och att lära sig olika sånger och fraser, de får även göra en enklare quiz som ser olika ut varje gång. Detta är en aktivitet de använder i ca 15 minuter för att sedan gå vidare med något annat. Denna app är något som är helt nytt för barnen då lärarna ville att barnen ska vara med delaktiga och att de anser att det kan vara ett bättre inlärningssätt än att de ska stå och visa dem på tavlan.

I torsdags hade skolan Atchletics Day och det var Year 4-6 som var med och de var indelade i pojkar och flickor. Jag gick runder med Year 4s flickor från båda klasserna hela dagen för att få se de alla de olika grenarna som var sprint 80 m, 800 m löpning, längdhopp, kast med liten boll, diskus och kulstötning. Allting var perfekt organiserat och tiden de satt för varje gren var mer eller mindre klockren, alla var nästan alltid färdiga  när klockan ringde när det var dags för bytte av aktivitet.

På eftermiddagen och kvällen var vi iväg med vår värdfamilj på deras aktivtet vilket är Touch. Det är en boll aktivitet som påminner om rugby men är utan all närkontakt. Man ska jaga personen med bollen och röra den så måste personen lämna ifrån sig bollen till nån annan i sitt lag. Det är också viktigt att skydda sitt eget mål så att laget med bollen inte gör mål. Där av namnet Touch.

I fredags hade skolan prisutdelning från Atchletic Day, i Year 4 var det nästan samma barn som var med på prispallen i varje gren. Medans i Year 5 och 6 såg man mer variation på de som stod på prispallen.

I fredags kväll var vår värdfamilj dotter nominerad i något som heter Made Awards, där det är barn från Year 1 till 9 som tävlar. De har fått använda sig av olika tekniska prylar och fått antigen göra en video eller foto för att visa ett budskap. Det är indelat i flera olika kategorier och åldergrupper så att det blir så rättvist som möjligt. Det är hela Nya Zeelands skolor som har fått skicka in bidrag och de hade fått in ca 500 bidrag. Priserna de delade ut var riktigt fina priser, så som en ny IPad med diverse tillbehör, en videokamera från Canon och massa andra fina saker. Tyvärr som vann inte dottern i familjen sin kategori, men vi har försökt få henne att förstå att det var stort att ens bli nominerad.

Det är pretty much it. Vad vi har gjort vår första vecka på andra sidan jorden 😁.

Idag ska vi ut och ta en kaffe med mormorn i familjen och sen åka och plocka jordgubbar.

Ha en skön lördagkväll/söndag.

Emma

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments