Den här lektionen började vi bygga på modellen. Ganska många lektioner gick åt till ritningarna, så nu behöver vi skynda oss lite då inte så många lektioner återstår.
Vi började med att kopiera ritningen och klippa ut formen på plankan som ska gå igenom båten. Efter det skulle vi såga ut plywood skivan efter "mallen" vi klippt ut, men vi hade ingen tillräckligt bra såg och Filip hittade ingen heller, så vi bestämde oss för att be Hedda, som har träslöjd, att be Kristian såga ut den åt oss. Vi började med frigoliten istället. Men ingen frigolit bit var tillräckligt tjock, och den enda som var det hade ett stort jack i sig, som vi tänkte inte skulle fungera då båten skulle läcka in. Då det inte fanns någon bättre, alla andra var för tunna, beslöt vi oss då för att ta den ändå och limma igen hacket med limpistol. Sedan klippte vi ut formen på själva båten, målade av det på frigoliten och började såga ut formen.
Det är lite svårt att ta beslut nu när en i gruppen för tillfället är borta, så alla tycker det blir bra, men vi får göra så som vi tycker så får vi diskutera eventuella ändringar senare isåfall.
Nästa gång ska vi göra utrymmet i båten och antagligen sätta in plankan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har vi gjort klart våra ritningar!
Det har varit lite missförstånd om vart plankan som ska gå "genom" båten och formen på båten, men vi löste det genom att prata igenom vilken form och vilket ställe vi trodde skulle fungera bäst för så bra stabilitet och flytförmåga som möjligt, och kom fram till något alla tyckte var bra.
Idag kom vi även på att vi missat att ha med "stolparna" (som ska gå upp från båten för att den ska synas så bra som möjligt) på ritningarna, men det var inga problem att bara lägga till dem på alla ritningar.
Det var lite svårt i början med ritningarna när vi inte riktigt visste hur man skulle räkna ut måtten, men efter en stund kom vi på det och då gick det jättebra med dem.
Annars har det inte varit några problem med ritningarna.
Nästa lektion ska vi börja bygga på modellen, så vi får se hur det går! ;)

Likes

Comments

Hejsan svejsan! Under den här lektionen nu i Tisdags, har vi börjat med att göra en ritning. Inte så mycket att säga för vi är inte färdiga med den. Så ni får mer info nästa inlägg!

Likes

Comments

Hejsan, hejsan!
Det här blir bloggens första inlägg!
Jag är ny med det här med blogg... Så vi får se hur det går!
I Fredags på no lektionen började vi tre i gruppen med att skriva upp olika idéer och förslag på hur våran båt skulle kunna komma att se ut. Vi skrev allt vi kunde komma att tänka på. Alltså allt från himmel till jord. Vissa idéer tyckte vi var lite bättre en andra. Men alla var bra. Det var bara det att vissa var ganska svåra att genomföra... Vi hann till & med, med att rita en skiss på hur våran båt skulle kunna se ut. Vi har lite tankar & idéer som vi tänkte dela med er. Vi har tänt att bygga den av frigolit och trä. Vi tänker att de är två bra material som dessutom är prisvärt vi har tänkt att forma båten på så sätt att den ska ha höga kanter för att förebygga att det skvätter in vatten i båten. Och spetsig för, för att lättare bryta vågor. Det ska även finnas som ett vindskydd som man kan krypa in i. Det ska vara gjort av vattentätt material som står emot storm och regn. Där inne kan de vara när det stormar, regnar, är för soligt, och om natten när det är kallt. Vi har även tänkt att ha några slags tyngder på båtens sidor / under båten, för att det ska vara stabilt och inte välta. Men för att kompensera med tyngderna tänkte vi även sätta dit flytkuddar på båtsidorna så att tyngderna inte gör så att båten sjunker. Vi tänker oss att vi ska måla båten i färgglada neon färger så att båten syns bättre. Vi tänker även sätta tre "master" på båten som vi ska klä in i olika reflexer och självlysande saker. Även det för att synas bättre. För att ta oss framåt tänker vi ha en solsälsmotor. Den behöver inte ha bensin, och det är väldigt händigt eftersom att den drivs av solen. Båten ska även vara utrustad med följande:
Filtar, odlingslådor & fiskenät (för att kunna fånga mat/ odla mat ombord.), flytvästar, förstahjälpen lådor, visselpipor, nödpistol, åror (ifall motorn slutar fungera.). Det var vad vi hann med denna lektion. Men vi ses igen på Tisdag eller Onsdag skulle jag tro. Ha det gött! Hejdå!

Likes

Comments