God søndagskveld!

Håper du har hatt en fantastisk søndag med latskap. Fridager for meg er frokost med nystekt gjærbakst. I dag tenkte jeg å dele oppskrift på brytebrød. Det er helt amazing godt!

Oppskrift:

• En pose med tørrgjær.
• Ca 8 dl med hvetemel.
• 3 dl lunken vann, ca 38 grader.
• 1,5 ss med en god kaldpresset olivenolje.
• 1 ts salt


Bland sammen tørrgjær, olivenolje og vann i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene, og elt i ca 10 minutter i kjøkkenmaskinen. I lav hastighet. Deigen skal være smidig og jevn, og ikke klissete. Hvis du elter for hånd, og ikke bruker kjøkkenmaskin må du beregne mer tid.
Når deigen er ferdig eltet, dekker du bollen med plastfolie og kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et varmt sted i ca 1 time. Deigen skal bli dobbel så stor.

Trill deigen til en pølse og del den opp i 7 deler. Form de til rundstykker. Finn frem en plate med bakepapir og legg et rundstykke i midten. Deretter legger du rundstykker rundt den som er i midten. Sånn som jeg har gjort på bildet under.Nå skal brytebrødet heve under et kjøkkenhåndkle, på et varmt sted i 30 minutter. Deretter skal du pensle brødet med egg og pynte med frø. Jeg bruker det jeg finner her hjemme. Nå brukte jeg linfrø og solsikkekjerner. Stek brødet midt i ovnen på 220 grader i 15 minutter. Avkjøl på rist

Bon appetitt!<3

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

God tirsdagskveld!

Velkommen til bloggen min. For dere som ikke kjenner meg, heter jeg Anne og er 30 år gammel. Mitt lidenskap er mat og drikke. Her kommer jeg til å legge ut en del oppskrifter ifra alle verdensdeler.

Jeg gleder meg til å blogge her 2-3 ganger i uken og håper dere vil følge med videre!


Likes

Comments