Jag jobbar idag som bartender, men vad betyder det att vara en bartender. Är det ett sätt att leva? En hobby? Eller bara en tillfällig arbetsroll?

Jag är 24 år och jobbar i en cocktailbar i Stockholmstrakterna, en dag slog det mig att jag skulle börja dela med mig av mina livserfarenheter och yrkeserfarenheter därav föddes en idé. Men i mina tankar visste jag inte riktigt hur jag skulle börja, därför ville jag testa på något nytt o starta en blogg.

Filmen cocktail som är en stor inspirationskälla för alla bartenders, släpptes 1988. I filmen får vi följa unga Brian Flanagans resa när han slungas in i barens värld. Brians mentor Douglas Coughlin ser sig själv som en slags poet och lär ut Brian med allt det praktiska en bartender kan använda sig av. Coughlin själv är lite halv galen och slänger ut massa citat som han kallar Coughlin's lagar. Många av hans citat är väldigt logiska och förklarar även början till varför jag ville starta en blogg 😁.

Idag finns det många barböcker men dessa innehåller till största del drink recept och vilka verktyg man använder sig av i en bar. I den här bloggen kommer jag dela med mig av personliga erfarenheter, hur man jobbar och beter sig i en bar samt lite vett och etikett. Därför vill jag tillslut att välkomna dig som läsare till min blogg.

/Bartenderpoet

Likes

Comments