Blev en sväng till primärvården igår för Ossian! Fick inhalera och sen utskrivet massor av mediciner 😕 må han bli frisk nu!!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 256 Readers

Likes

Comments

Usch fy Blääää! Nu är skiten visst här 😔 hoppas dock det dröjer eller ja varför inte ligga sjuk över julen 😰
Väskan är färdigpackad för eventuella sjukhusbesök och tvål o handsprit i högsta hugg!
Om jag inte hade haft barn hade jag då haft denna ångest varje år? Nä troligtvis inte! Men nu är det en härlig tid från december o till maj då man ständigt ska oroa sig.. Tur jag har en man som är NÅGOT lugnare än mig..

Tjola hopp tjola hej!

  • 253 Readers

Likes

Comments

Stackars tjejen!
Nu har det gått ett tag sen gipset plockades bort 👍 dock verkar det lite segt med rörligheten... Han som opererade Felicia kunde inte svara på om hon helt skulle få tillbaka rörligheten i armen 😔 hon har ju så klart blivit mycket rörligare men kan inte sträcka ut armen helt.. Ingen gympa förren i januari och försiktig vid halka osv.. Så får vi se om ett år hur det verkar. Ska även skicka in till försäkringsbolaget angående ärren som hon fick från stiften!

  • 255 Readers

Likes

Comments

Nu börjas det igen....
Alla tycker säkert att jag är tjatig! Men det är inte mitt friska barn som ska behöva hållas hemma från skola/förskola..

Jag hatar barn!
Nej, jag hatar barn som kräks.
Eller nej, jag hatar deras föräldrar, som liksom tycker att det där med magsjuka minsann inte är kul, men man kan väl skicka kidsen till förskolan ändå? En spya betyder väl inte magsjuka, eller? Och att lillsyskonet har kräkts precis hela natten gör väl inget? Storasyskonet är ju inte sjukt!

Hear me out: Det spelar visst roll. Det spelar hur stor roll som helst. Det spelar roll för alla högriskbarn, de där som kan bli riktigt, riktigt sjuka, och till och med dö av en magsjuka. Det spelar roll för att det inte är trevligt för någon att äta mitt emot någon som kaskadkräks i gröttallriken. Och dessutom spelar det sjukt stor roll eftersom jag personligen hatar magsjukor och kräk så mycket att jag mellan oktober och maj varje år nästan ångrar att jag skaffade barn.
Här följer några argument från föräldrar som tycker att det är helt okej att lämna sjuka barn eller deras ännu inte kräkiga syskon på förskolan eller lågstadiet:
Ingen tycker att det är roligt att ha magsjuka, men så är det bara.
Ingen tycker att det är kul att halka på isgator och bryta benet – därför sandar vi! För att liksom minska risken att folk drabbas av lårbensbrott, stukade handleder och krossade skallar.
Man kan ju inte hålla hela familjen hemma för att en är sjuk!
Jo, det kan man visst. Låt mig berätta varför: Tänk 48 timmar. Eller ännu hellre 72. För en familj på fyra personer blir det – med lite oflyt – 12-15 dagar hemma. Två arbetsveckor. Skitdyrt, jag vet, och skolplikt och… Men tänk så här: Om du är schysst mot din arbetsgivare stannar du hemma när resten av familjen hulkar över hinken. Du minimerar då risken att smitta andra på din arbetsplats, vilket blir ekonomiskt fördelaktigt för arbetsgivaren.
Är du dessutom schysst mot folk i din omgivning så ger du blanka fanken i att skicka barnen till förskolan eller skolan av exakt de anledningar jag har framfört angående de här två dumma argumenten.

Mot en förkylning kan man ta en Ipren och tycka synd om sig själv. Man kan mata snorungar med vaniljglass och se Frost för fyrahundraåttiofemte gången. Men när det kommer till magsjukorna vill jag säga följande: Hur svårt är det att visa hänsyn? Hur svårt är det att tänka efter en extra gång?
Helt enkelt – vad är problemet, lilla vän?

En tjej som heter Lisa hade skrivit detta i Metro! Att man ska måsta gå ut i tidningen i skriva HÅLL ERA BARN HEMMA är ju vansinne!

Det finns faktiskt barn som kam dö av magsjuka, ja mina barn kan det! Om inte forskningen kommit så här långt så hade jag inte vetat att mina barn har MCAD-brist men tack och lov så vet jag det och jag vet vad jag kan göra om de blir sjuka! Men det betyder ändå inte att det är okej att skicka iväg sjuka barn..
Det är väldigt psykiskt påfrestande att ha barn men denna sjukdom, många samtal med läkare, kuratorer, psykologer osv! Så som Lisa säger mellan oktober och maj ångrar man nästan att man skaffade barn 😖😔 jag lider verkligen med dom då de är sjuka..

  • 279 Readers

Likes

Comments

Det är ju för tragiskt! Då jag äntligen fått mitt livs högsta önskan att ha en egen häst i mitt EGNA stall nä då ska han inte gå ihop med sin kompis! Första bråket blev en skada som läkte relativt fort på kompisen, men andra bråket slutade med skinnflådda ben och en hovbensfraktur på min häst 😭 jag vet inte ens om han kommer läka och jag vet inte om han kommer kunna överleva detta.... Hur sjukt deppigt blev inte detta? Hur ska jag ens kunna tänka på att hitta någon som han? En häst som ALDRIG gjort något dumt i de, snart 3 år, jag haft honom. Han hatar att bli borstad, står med öronen skickade neråt, men har ALLTID öronen framåt och är så pigg o glad på ridturerna! Om han nu kommer bli frisk så är det ändå 8 MÅNADER 😳 han inte får röra på sig.....
Nä fy ...

  • 266 Readers

Likes

Comments

Ajaj PAPPAPANELEN på Nyhetsmorgon!!! Barn dör inte av att inte äta! Jo HALLÅ vissa barn behöver mat regelbundet! "Friska" barn har fettreserver de kan ta av då de vägrar äta, mina barn FÅR INTE vägra äta! De kan inte använda fettet som energi så mat är livsviktig för dom! Mat ska inte vara något negativt och det ska inte vara en kamp o bla bla bla! Till "friska" barn kan man säga OKEJ då får du va utan mat, gå och tvätta dig och sen kan du leka. Om mina barn säger att de inte vill ha så MÅSTE man ta den kampen!

  • 267 Readers

Likes

Comments

Detta är, på utsidan sett, ett friskt barn! MEN hon lider av MCAD-brist, eller inte bara hon utan alla mina barn! Jag valde att skaffa barn men jag valde inte deras medfödda skitsjukdom! Det är ju helt vansinne att man i Metro, Facebook, vk, Aftonbladet, you name it ska måsta skriva HÅLL ERA MAGSJUKA BARN HEMMA! De flesta förskolor/skolor rekommenderar att hålla sina magsjuka barn hemma 48-72 timmar, FRÅN SISTA SYMTOM, varför kan inte detta vara ett krav? Det är inte bara mina barn som kan bli vansinnigt sjuka det finns så väldigt mycket personer runt om oss som kan bli väldigt dålig av en "enkel" magsjuka! O kom inte o säg att magsjuka ska lix alla ha...
Här har vi en person som tycker precis som jag!

http://touch.metro.se/metro-debatt/sluta-ta-med-era-magsjuka-ungar-till-forskolan/EVHokj!dtZfF6FCADenE/

Googla mcad-brist så ser ni att dessa barn inte kan använda sitt fett som energi, just var som krävs vid maginfluensor!

Förlåt mitt spy galla inlägg men ibland behöver vi påminnas!

  • 288 Readers

Likes

Comments

Här har vi en kille som tycker om mat!! Kanske inte så mycket konsistens... Har är som en haj

  • 298 Readers

Likes

Comments

Spännande med ny blogg! Har ju hänt en del sen sist.. Börjar med en fin bild på dotterns arm för att se så bloggen fungerar 

Likes

Comments

Godkväll!!
Nu var det länge sen igen! Var med om en mycket trevlig upplevelse i förrgår ;) bara så sjukt klantigt..  Var lite stressad när jag skulle lämna barnen hos Sofi så hoppade bara i mina kängor.. Kom till stallet o släppte ut storhästen Bella o min lilla skit hille.. När jag är påväg tillbaka till stallet så fastnar mina skosnören i hakarna o jag snubblar o gör ett försök att hålla mig på fötterna men dyker ner med huvet o slår mig som tusan! Landar på bröstet smäller i huvudet som sjutton o tuppar av i nån sekund.. När jag fattar vad som hänt så inser jag att jag inte kan andas o var övertygad om att jag brutit alla revben men så successivt får jag tillbaka andan o smärtan försvinner. Ligger i fosterställning en stund innan jag vågar ställa mig upp.. Går in o ska hämta de två hästar som e kvar o känner att det bara svider lite under ögat eftersom jag skrapat mig på isen.. Slänger ut dem o ger dem mat, mockar hilles Box o känner att huvudet börjar bulta mer..
Så jag ger upp o börjar åka hem o tittar i backspegeln o ser bara att jag är lite röd.. Åkte hem o somnade en stund när jag vaknade var jag blå runt ögat o det blir då bara värre o värre..tur Johan var i Sthlm då detta hände annars kanske alla som ser mig undrar va sjutton som hänt..

Likes

Comments