Jag börjar ge upp hoppet om någon ägglossning, alla gånger jag använt clear blues test, alltså i fem dagar, så har jag fått utslag på hög fertilitet och en blinkande smiley... Det beror på att lh-halten är hög och att ägglossning är på gång... Det är egentligen ingenting som säger att ägget kommer lossna. Testet ska egentligen bara ge utslag i fyra dagar och sen ska maximal fertilitet vara uppnådd (de är alltså den sista dagen) På "normala" människor så är det ju så att det kommer släppa, men inte i mitt fall då jag har så många ägg som "arbetar" hela tiden så min lh-halt är alltid hög... Så det är lite därför man inte ska använda sig av ägglossningstest när man har pcos. Jag var dum och trodde jag var något undantag och att det skulle funka för mig...

Jag som varit så glad och verkligen trott att tabletterna gjort sitt och att allt skulle funka. Men här blir det som det verkar ingen ägglossning och jag får vänta till augusti för att få en dubbel dos letrozol.. SUCK!!! 😫


De här är verkligen en psykiskt påverkande berg och dal bana.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det var ett litet tag sedan nu, det är en del som har hänt sedan dess.
Vi har varit på vårat första besök på fetilitetskliniken.
Det gjordes ett vaginalt ultraljud på mig för att kolla äggstockarna och slemhinnan. Jag hade väldigt många äggblåsor, som ett pärlhalsband och har därför nu fått min diagnos pcos! I övrigt tyckte han att allt såg bra ut och jag fick en medicin som heter Provera utskriven som jag skulle äta i tio dagar för att stimulera igång en blödning, på mensens tredje dag skulle jag sen börja äta en annan medicin som heter letrozole under fem dagar som i sin tur stimulerar en ägglossning.

Så nu är det sagt och gjort och jag inväntar ägglossning, när den blir vet jag exakt inte, men här i dagarna borde den bli, om medicinen hjälpt förstås. I normala fall brukar man få komma in på ett ultraljud för att se så att äggen mognar och att de inte är flera som mognar och släpper. MEN vår läkare gick på semester dagen efter vårat besök och kommer att vara borta tills augusti.

det hade varit skönt om man fått gå på ultraljudet för att se vad som händer här inne i kroppen.... För just nu har jag ingen aning.

Jag har köpt och tagit ägglossningstest, men är aningen skeptisk mot dem. Har läst så mycket om att dem kan vara missvisande när man har pcos?! Men däremot har jag läst att clearblues ägglossningstester ska vara betydligt säkrare, och när jag testade mig i morse visade den på hög fertilitet 😃 så det är bara att köra och hoppas på det bästa.

Blir det ingenting den här gången får vi helt enkelt vänta tills augusti...

Jag känner mig hoppfull fast jag inte riktigt tör låta mig hoppas för mycket! Jag vill inte bli besviken...

Likes

Comments

Fantastiska saker har hänt!

Det låg ett brev med underbara nyheter och väntade i postlådan!
Vi har fått en tid på fertilitetskliniken,
Redan!!!!
Jag som var beredd på att behöva vänta länge, då han har så otroligt mycket att göra och bara jobbar måndagar och tisdagar.
Men nu börjar våran resa, på allvar.

Som jag har väntat och längtat på att få känna en gnutta hopp igen 😃

Jag är så lycklig så att jag inte ens vet hur jag ska reagera. Mer än att jag känner en enorm lättnad.

Kan en bebis vara inom räckhåll?

😁😁😁


Den 30 maj, ska vi bli undersökta båda två. Vi ska få veta vart felet sitter, varför vi inte blir gravida. Som jag skrev tidigare känns det otroligt läskigt att man ev blir utdömd. Att det är något som är så fel att det inte finns någon hjälp att få!?

Ska man förvänta sig det värsta för att inte bli besviken? Eller stressar man bara upp sig i onödan då kanske. Det är svårt att sortera känslorna mellan glädje, rädsla, oro och förväntan.

Men jag väljer nog ändå att hoppas på "goda" nyheter, att de finns hopp om att få till en bebis på ett så naturligt sätt som möjligt.

👏👏👏

Likes

Comments

Känslan av hopplöshet

Efter så här lång tid börjar allt att kännas så hopplöst, jag känner mig otillräcklig. Varför kan vi inte bara få bli gravida? 

Sedan december 2014 har vi försökt att bli gravida, utan att lyckas! Så idag tog jag kontakt med en fertilitetsklinik. Att få en tid kan ta lång tid, då det är en privat klinik. Men det är ett steg i rätt riktigt, och har vi väntat så här länge vad kan några månader göra då? Det är helt enkelt bara att vänta på att de ska höra av sig angående en tid och sen kan utredningen börja. 

Att felet ligger hos mig är vi båda redan säker på. Jag har näst intill aldrig mens och då heller ingen ägglossning. Jag misstänker att jag har pcos, vilket är en hormonrubbning. Men än så länge är det bara en självdiagnos. Så en liten del av mig längtar efter att genomgå undersökningen för att få bekräftat vad det egentligen är som inte står rätt till. Vilket gör mig rädd på samma gång. Hur kommer jag reagera om det är mitt fel att vi är utan barn? 


Så länge det är något som går att lösa får man vara glad, mardrömmen är väl att man får drömmarna kapade där och då, tänk om jag är helt infertil? 

Det är så galet mycke tankar som cirkulerar inuti mitt huvud! 

Jag är rädd men förväntansfull på vad framtiden har att bjuda på! 


Likes

Comments