Skulle ha uppdaterat den 5e januari om vad överraskningen var. Tyvärr slutade den i kaos och kalabalik, och har tyvärr slagit ut mig totalt., mer om detta längst ned Men kommer att berätta om resan först iaf :)


Förlovningspresenten till fästmannen när vi firade 1år som förlovade blev en kryssning.
Allt planerades och betalades ca 2 veckor innan avgång och det var svårt att hålla allt hemligt för Salmane, haha.

Planen var en 23timmars kryssning med silja lines båt Galaxy. Jag hade 2 bra hytter, en för mig och Salmane, och en för Vanessa och kompisen A som skulle vara barnvakt under resan.

Vi åkte hemifrån i god tid innan båtens avgång för att ses på Stockholm central vid 16.30 och för att där hinna äta middag innan vi åkte till hamnen. Salmane mötte oss vid tåget och först där fick han veta av Vanessa att vi skulle åka på kryssning. Salmane visste varken att Vanessa skulle med eller om kompisen A, som gömde sig på McDonalds, haha. Stor överraskning!
Efter middagen tog vi tunnelbanan till Gärdet och därifrån gick vi till färjeterminalen. Vi var där i god tid, checkade in, lekte i terminalen och hade redan väldigt trevligt!
Vanessa tyckte det var extremt spännande att gå på båten, genom spärrar, tunnlar mm

Väl på båten letade vi upp hytterna som hamnade med 3 dörrars mellanrum, vilket var perfekt för oss! Vi gick sedan ut på äventyr för att utforska båten och vad som fanns. Vi hittade väldigt snabbt Silja land som var lek-avdelningen med bollhav, legobitar, kuddar mm och i rummet bredvid fanns datorskärmar för spel samt små bord att sitta och rita vid. Mysigt, lagom stort och mycket kul för Vanessa.

Efter att ha tröttat ut Vanessa på silja land ett bra tag så bestämde vi oss för att besöka Moonligt dance bar som var ett stort dansgolv där barn kunde dansa och leka ända tills klockan 00 på natten.
Det blev disco med ballonger!

Och vi vuxna passade på att utnyttja våra drink-kuponger som vi fick vid köp av hytterna :D
Vi alla vuxna fick kuponger på ett glas mousserande vin men då bara Salmane var sugen på alkohol (och jag dessutom är gravid) så blev det vin till Salmane, alkoholfria fina drinkar till mig och A och en cola till Vanessa

Vanessas kväll avslutades vid 23.30 när det blivit för mycket spring och svett så kompisen A och Vanessa fick krypa till sängs och mysa!

Jag och Salmane utforskade båten under natten och jag tror jag gick och lade mig vid 03.30-04.00 för att sedan vakna 09 för frukostbuffén!

Frukosten var både asbra och asdålig tyckte vi. Jag hade chattat med silja line för att ta reda på om det var anpassat för Salmane som är muslim och för A som är vegan och fått svar att det fanns massor för dom! Tyvärr stämde det inte. Att tvingas bara äta frukt var inte vad A hade önskat, som tur var fixade de en smörgås till henne och Salmane fick äta bröd och grönsaker och frukt, fanns inget kött utan fläsk för honom tyvärr :(

Efter frukosten skyndade vi oss till barn-underhållningen Godisbingo där Vanessa vann 2 av 5 rundor och fock med sig en stor låda toffifee och en låda med geisha choklad. Mycket nöjd med sina vinster!

Vanessa träffade under båtens resa även Sälen Harry (båtens egen maskot), samt:

Lilla My som hon hade dans och lekar med.
Vanessa känner inte till mumintrollen då hon aldrig sett något med dom för att jag alltid typ hatat dom :P

Hon träffade även mumintrollet som hade morgon gymnastik med barnen. Det älskade Vanessa. Springa runt och göra gymnastiska rörelser var hennes grej det!

Resan var lyckad, Vanessa deltog i nästan all underhållning för barnen på resan och älskade varje minut av det!
Hon somnade så snart vi var utanför båten och sov hela vägen hem med tunnelbana och pendeltåg.

Jag rekommenderar verkligen andra familjer att åka på denna resa! Gör man allt för barnen så är det värt varenda krona och är även roande för föräldrar <3


Tyvärr slutade resan inte så gott för mig och fästmannen. Under natten blev vi smått osams och under dag 2 blev allt bara värre per minut.
Väl på kvällen hade vi en allvarlig konversation och valde att tyvärr avsluta förhållandet.
Jag tänker inte gå in på detaljer om detta för vårt privatlivs skull, men vill iaf meddela att jag och Vanessa kommer stå ensamma (med kompisar) i mottagandet av bebis <3
Jag har som sagt inte publicerat något sedan 4jan för att jag helt enkelt mått skit av detta (och annat ni får läsa om inom kort) och försökt att komma på fötter psykiskt och fysiskt då graviditeten tar hårt på mig just nu. Bloggen ska såklart inte gå under pga detta men jag tänker inte stressa in mig i en vägg för statistikens skull, det skulle jag inte klara i nuläget <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På nyårsafton vid 17-tiden kom Salmane för att fira nyår med oss. Jag och Vanessa mötte honom vid tåget. Vanessa var jätteglad över att se honom och hon berättade direkt att ikväll ska vi se fyrverkerierna!

På vägen hem från tåget lekte vi kurragömma en stund i skogen, typ det bästa Vanessa vet, och efter att alla hade räknat en gång så gick vi in för att laga middag.
Jag och Salmane åt pommes med stekt kyckling och currysås och Vanessa åt pommes med köttbullar och ketchup, haha, egenvalt av henne.

Jag berättade för Salmane för drygt en vecka sedan att jag har fixat en förlovningspresent till honom, men att allt är hemligt till dagen vi ska ses och göra det som presenten innebär. Salmane har försökt ta reda på vad vi ska göra i flera dagar nu och som tur är har han inte listat ut det än, haha!

Salmanes present blev såhär: (hoppas ni kan engelska då vi använder engelska)

Tyvärr kan jag inget avslöja i bloggen då han ibland läser så ni kommer att få veta den 5e januari när jag är tillbaka :)


Salmane hade med sig presenter till mig och Vanessa också. Vanessa fick 2 stora polkagriskäppar med frost-tema och en påse med skumgodis-grisar som var extremt goda! Hon var väldigt nöjd och glad och höll sig sysselsatt hela kvällen fram till raketerna med sina godisar :)

Jag fick en tvål och en parfym, så luktar så gott! Jag är inte en parfym-person då jag aldrig förstått mig på parfym eller hittat något som passar på mig, men älskar att lukta på killars parfymer, hahaha.
Denna parfymen var verkligen mitt i prick för mig och typ den första jag kommit nära på 10år som jag kan tänka mig att använda! :) Den kommer att användas den imorgon när vi ska iväg på förlovningspresent-grejen :)

På kvällen höll sig Vanessa som sagt vaken och fyrverkerierna började smällas utanför vid 22 tiden. Då ställde sig Vanessa i fönstret och varje gång hon såg något så utbrast hon: Wooow! med jätte stora ögon och öppen mun.

När klockan började närma sig 12 slaget så klädde vi på oss och gick ut för att titta, vi smällde inte raketer själva, men hade fått några små smällare av kompisen E, och jag hade några tomtebloss hemma från förra året. Kanonkväll!

Missa inte nästa inlägg om min lilla överraskning som vi drar iväg på imorgon! :D

Likes

Comments

Hej då 2017, och nu välkomnar jag 2018! Här kommer min nyårslista för 2017 med 5 punkter!

- Hur var 2017 rent allmänt?
* Rent allmänt tror jag det varit lite bättre än föregående år, dock väldigt blandat då de negativa sakerna som hänt har påverkat mig, min situation och mitt liv väldigt hårt.

* Nu i graviditeten påbörjades äntligen min utredning av hjärtfelet som jag väntat på i 3,5 års tid med mycket oro, vilket känns bra även om jag är nervös över svaret.

- Viktiga datum 2017?
* 1a januari - förlovade jag och Salmane oss <3

* 12e mars - Dotterns 3 årsdag kändes som en skön milstolpe då jag var rädd att mista henne vid födelsen 2014. Jag mådde även bättre detta datum än tidigare, och läkte rejält efter den förlossningsdepression jag har/haft efter hennes traumatiska ankomst till världen.

* 1a april - flyttade jag och Salmane ihop vilket var nytt och skönt att få känna sån trygghet med sin partner.

* 19e augusti - fick jag veta att jag väntade bebis vilket kom lite som en chock då vi lyckades på andra försöket :)

- Vad var det värsta händelserna 2017?
* Det absolut värsta jag kan komma på var när jag var på specialistmödravården första gången, och fick veta att efter att ha analyserat min moderkaka efter Vanessas födelse så hade de hittat något som gör att jag sannolikt bara kommer kunna föda tidiga och tillväxthämmade barn. Detta tog väldigt hårt på mig då jag hade hoppats på ett friskt och fullgånget barn denna gång.

* En annan jobbig sak detta år är att jag fått veta att jag eventuellt kommer att få en pacemaker för mitt hjärta, vilket jag tycker känns läskigt både för själva operationen men också lite för att det känns som det hela betyder att mitt hjärtfel som jag nu haft 3,5år kanske varit mycket allvarligare än jag trott. Och som jag nämnt tidigare i bloggen känner jag som som en väldigt gammal dam som får en pacemaker som 25åring :(

- Vem/vilka vill jag tacka och varför?
* Vanessa, den bästa dotter jag kunnat tänka mig! Jag är verkligen stolt över henne och hennes utveckling och jag är så tacksam över att hon är så väldigt lugn, att hon är väldigt bra på att beté sig i olika situationer och för att hon är extremt mogen för sin ålder och accepterande för mina brister som mamma och vuxen person.

* Salmane, pojkvännen som verkligen försökt att förstå mig, accepterat mina brister och svårigheter i livet, och hjälpt mig så väldigt mycket i svåra stunder och tagit väldigt mycket ansvar både som låtsatspappa och pojkvän trots sin låga ålder. Vi har verkligen haft våra ups and downs som par detta år, men han har ofta tagit sitt förnuft till fånga och arbetat genom problemen med mig <3

* Bästa kompisen E, Vanessas andra låtsatspappa och min bästa vän sedan många år. Han har varit extremt hjälpsam detta år, framförallt med Vanessa. Men även stöttat och lyssnat när jag behövt någon. Hoppas verkligen att fler har en vän som honom!

- Vad ser jag fram emot 2018?
* Självklart ser jag fram emot att få träffa bebisen som är beräknad i april.

* Jag ser även fram emot att se hur Vanessa kommer vara som storasyster och hur Salmane är som pappa till bebisen.

* Jag hoppas på att utredningen av hjärtat ska bli klart så jag får ett svar på hur allvarligt fel det är och om det går att förenkla mitt liv med ev mediciner eller pacemaker (eller båda). Jag vill räknas som frisk, sluta oroa mig över vad som kan hända och bli tagen mer på allvar när jag söker vård.

Jag vill även tacka er läsare! Jag trodde aldrig bloggen skulle bli så stor som den blev såhär snabbt! Tack för att ni läser, kommenterar och bryr er när jag ventilerar mina känslor och uppskattar det jag publicerar! <3
Missa inte morgondagens inlägg med vad pojkvännen får i förlovningspresent inatt när det är 1år sedan vi förlovade oss!

Gott nytt år på er!

Likes

Comments

Som jag skrev i senaste inlägget så fick jag tid för en kontroll på förlossningen i tisdags 15.00. Jag åkte in med tåget med Vanessa, då E och Salmane jobbade och väl där togs blodtryck, urinprov, blodprov och ctg.


Vanessa skötte sig exemplariskt och satt still och väntade medan proverna togs.
Blodtrycket låg på 109/63, vilket är normalt för de flesta men en stor höjning för mig som ligger 90-95/60 normalt. Urinprovet visade inget avvikande och ctg såg bra ut.
I blodet hittades dock nästan dubbelt värde av vita blodkroppar (man har normalt 10 och jag hade 18 vilket var för mycket även för en gravid kvinna) vilket tydligen var oroande men inte tecken på havandeskapsförgiftning som jag sökte in för.

Runt 17.00 kom E, då det lät på sköterskan på förlossningen som jag skulle vara klar att åka hem då, men när E dök upp fick jag veta att sköterskan skulle skicka mig vidare på remiss till neurologen. Huvudvärken var varningstecknet vi gick efter, och då de inte kunde knyta den direkt till graviditeten så skickades jag till neurolog avdelningen pga misstänkt BLODPROPP i hjärnan!

E åkte hem med Vanessa och jag skickades vidare.
Runt 18 tiden var jag hos neurologen och väntade på läkare och en undersökning som gick ut på att kolla reflexer, balans, syn och ta fler blodprover. På undersökningen hittades några små problem som läkaren valde att gå vidare med och jag skickades då på röntgen, efter att läkaren fått ett andra utlåtande av sin överläkare pga min graviditet.

Vid 21-tiden kallades jag till röntgen som gick ut på att lägga mig helt still i en maskin som snurrade runt huvudet och jag fick en medicin inkörd i armen med vätska som skulle få mina blodkärl att lysa på bilderna för att lättare urskilja en eventuell propp.

Vid 22-tiden kom Salmane äntligen från jobbet till sjukhuset och höll mig sällskap medan vi väntade på svaret från röntgen.
När läkaren äntligen kom tillbaka fick vi bara beskedet att det på en av bilderna visat något svårtolkat som var tvunget att skickas vidare till specialisterna på sjukhuset i Solna, “sjukhusets storebror” som sköterskan sa, och de visste inte om det var något med mig, den som tolkat bilderna på Huddinge, eller om det var röntgen-maskinen som det hänt något med. Väntan var oändlig! Läkaren sa att om det inte är en propp kan jag åka hem efter svaret och visar det en propp blir jag kvar några dygn för medicinering och övervakning.

kl 23 senare den kvällen sökte jag upp sköterskan för att få ett svar och sa att 23.45 går mitt sista tåg hem och nästa går vid 5 på morgonen, så skulle behöva ett svar snart, och hon skulle be läkaren kontakta Solna och se om jag kunde få prioriteras. Inget svar än, tiden gick.

Runt 01.00 på natten fick vi veta att det ännu inte kommit svar från Solna, så blev en fika med kaffe och mackor som den underbara sköterskan fixade till oss :)

Klockan 01.30 ca fick vi veta att röntgen INTE visat någon propp, MEN att de ville lägga in mig ändå pga höjningen av blodtrycket. Jag blev inlagd på antenatalen (där man är innan man föder) och väl där fick jag ett nytt ctg som visade allt bra med bebis men att min puls strulade igen. Hade puls på 53 och som gravid bör man ha 70-85!

Förklarade för sköterskan som såg väldigt förvånad ut att jag utreder mitt hjärta just nu och ev ska få en pacemaker. Så hon skulle kontakta hjärtmottagningen och meddela dom att det visat 53 den natten.

När alla tester var klara fick jag lite te och en macka innan jag skulle somna, och fick informationen att vid 07.00 skulle de komma in och ta blodtryck, prover mm och lite senare skulle neurologen komma och prata lite mer.


Morgonen efter vaknade jag 06.45 och låg och väntade på att någon skulle komma och ta prover. När klockan plötsligt blev 08.00 så ringde jag på klockan för att fråga vad som hänt. Tydligen hade de hoppat över mig för att jag kom dit mitt i natten och ville låta mig sova. Jag fick gå upp och fixa frukost i matrummet som jag sedan åt i sängen :)

Direkt efter att jag var färdig kom sköterskan in för tester och prover och när hon gick mötte hon neurologen i dörren som bara kom för att göra liknande tester som dagen innan. Syn, reflexer, balans mm testades och sedan blev jag fri att åka hem. Äntligen! Jag skulle ta det lungt 2-3dagar och äta citodon mot huvudvärken.

Väl hemma var det första jag gjorde att klämma fingret i säkerhetsdörren så jag började gråta floder, och sedan åt jag frukost och gick och la mig för att sova.

Nu har det gått 4 dagar och jag har fortfarande extremt ont i huvudet ibland, citodonen hjälper knappt men är inte orolig över havandeskapsförgiftning eller propp iaf :)

Nu är det snart nyårsafton så nu ska jag sova och planera lite in på nya året! Natti Nattis!

Likes

Comments

Nu har jag haft extrem huvudvärk sedan i förrgår kväll och det vägrar ge med sig! Ringde förlossningen imorse som ville att jag kommer in på en kontroll mellan 14.30-15, så om ca en timme ger vi oss iväg på kontroll för att se vad som kan vara fel. Jag misstänkte högt blodtryck och sköterskan i telefon nämnde lågt när jag berättade om huvudvärken så vi får se vad testerna visar.
Nu senaste 30 minuterna hr även onda sammandragningar dragit igång så börjar bli extra orolig nu!
Uppdaterar ikväll (om jag inte skulle bli inlagd!)


Efter samtalet med förlossningen gick jag och Vanessa till Ica för att ladda busskortet så vi kan ta oss iväg senare, och så gick vi lång promenad förbi skolans park där Vanessa hoppade studsmatta ett tag.

Tyvärr hade det regnat hela natten så allt annat i parken var blött, men studsmattan funkade alldeles utmärkt iaf tyckte Vanesssa. Hon hoppade runt och sa tittut varje gång hon var vänd mot mig :)

Hennes mössa flög av flera gånger och hamnade framför ögonen så hon inte såg något så hon fick hoppa utan en stund för att inte ramla på kanten av mattan, haha.

Nu ser hon fram emot att åka till sjukhuset och hela vägen från parken pratade vi om bebisen och hur mycket hon längtar efter att träffa den.
Hon hoppas den skulle komma ut idag men det hoppas jag verkligen inte sa jag och förklarade att om bebis kommer ut från magen idag så måste bebis bo på sjukhuset jättelänge och den kommer var jättesjuk och liten, mindre än vad hon var (har förklarat för henne om hennes tuffa start i livet och hur hon hade det som bebis i magen och på sjukhuset).

Så nu hoppas vi att kontrollen idag inte visar något allvarligt eller super-akut så bebis får vara kvar minst till v 32 som storasyster <3

Likes

Comments

Jag har idag haft en grym huvudvärk precis hela dagen och foglossningen är inte att leka med just nu!
Känns bokstavligen som ryggen ska gå av och som att någon sparkat mig mellan benen! Höfterna är bättre denna gång än när jag väntade Vanessa men hade ingen aning om att man kunde känna foglossning i blygdbenet :O Aj!
Sammandragningarna är heller inte nådiga denna gång, började v30 med Vanessa och v17 denna graviditet så allt gör lite ondare just nu. Bara att hoppas att det blir lättare och att bebis håller sig inne lite längre än Vanessa gjorde!


Julafton blev precis som planerat och vi hade en alldeles underbart mysig dag! Vanessa var så glad precis hela dagen och så nöjd med precis allt!


Hon lekte precis hela dagen med de nya leksakerna hon fått under granen och idag har de gått varma igen, haha.
Favorit leksakerna hon fick var ett garage med tre portar som går att låsa med en bil i varje port, en kassaapparat med pengar så hon kan ta betalt när hon lagar mat åt oss, och hatchimals. Hon fick ett paket med 4 småägg och ett paket med en större hatchimal som pratar.


Hon åt bra hela dagen, trots massa fika och var på strålande humör! yay! Och hon är det enda barnet jag vet som äter precis allt i en aladdinask, hahaha. Tillochmed romrussinet gick ned, tror dock det var pga formen som en snäcka, haha.


Imorgon, tisdag, blir ännu en lugn dag för mig och Vanessa. Både Salmane och E jobbar som idag så jag och prinsessan Vanessa är ensamma hela dagen. Tänkte försöka gå ut i parken en stund om inte graviditeten stoppar mig, hehe.
Nu ska jag lägga mig på soffan med kaffe och titta på en film och bara vila ett tag innan det är dags att sova :)

Hoppas er jul var lika skön som vår! <3

Likes

Comments

Klockan är nu 03.30 på julaftonsmorgon och jag har inte somnat än. Bebis är just nu vild och rör sig hej vilt och jag går från hungrig, törstig, kissnödig och runt just nu, haha.
Sista kvällen innan julafton spenderade jag och Vanessa med köpta pepparkakor med kristyren som blev över från pepparkakshuset, russin och alkoholfri glögg! Mys!

Tomten kom inatt som planerat (paketen ligger nu under granen), och 9.30 har vi bestämt att vi ska börja dagen imorgon med julfrukost! Vanessa lär vara helt lyrisk när hon vaknar!
Efter frukosten åker Vanessa och E iväg för att handla det vi missat och behöver fylla på med och tar en sväng förbi E´s mormor och morfar på en fika så jag lär ta mig en snabb tupplur så kanske jag slipper sova middag senare, hehe.

Som jag nämnde i förra inlägget så ser jag verkligen fram emot denna julafton, till skillnad från tidigare år och jag känner mig så tacksam över att ännu ett år har gått och så lycklig över utvecklingen Vanessa gjort på detta år. Stolt mamma till en underbar 3åring som snart dessutom blir storasyster! Gud vad jag längtar!

Jag hoppas ni alla där ute i vårt avlånga land får en underbar julafton oavsett vart du befinner dig, eller med vem, samt om/hur du än firar! God jul! <3

Likes

Comments

Eftersom jag och Salmane (pappan till bebis) inte bor ihop (pga att vi inte hittar boende) OCH för att han dessutom är muslim, så firar jag och Vanessa i år julafton med kompisen E som vi bor med.

Planerna är att vakna runt 09, äta en julig frukost med risgrynsgröt, kaffe/te/varm choklad, mjukt vörtbröd med julskinka och senap, och samma bröd fast med ägg till Vanessa.

Vanessas första jul 2014, ca 9 månader gammal pepparkaka ;)

Efter frukost får Vanessa öppna nummer 24 i paket-kalendern där det ligger en lapp som säger: Inatt har tomten varit på besök och lämnat paket till dig under granen, du får öppna ett nu! Jag ska sedan guida henne lite så hon öppnar ett med en leksak så hon har något att göra ett tag fram till lunch eller så, haha.

Till lunch kommer vi äta något litet som en bakad potatis och kycklingröra för mig, Vanessa vet jag inte ännu vad hon vill ha till lunch så det får vi se då, och vad E skulle äta kommer jag inte ihåg, haha.
Efter lunch blir det lek och mys, kanske öppna ett till paket och sedan titta på en film ELLER på Kalle Anka.

Eftersom jag alltid har hatat Kalle Anka så har Vanessa aldrig tittat på det på julafton innan och jag är verkligen inte sugen på att börja titta på det detta år heller så antingen får hon kolla på det med kompisen E, eller så får vi se en riktig film tillsammans hon och jag (eller alla tre). Kanske typ frost passar på julafton, hon har inte sett den men hon vet vilka Elsa och Anna är och hon älskar filmen om Olaf :)


Vanessa på julen 2015 :) Tyvärr hittar jag ingen bild från 2016 så vi tar en på julafton i år :)

Efter film/Kalle Anka eller vad vi nu gör där efter lunch så blir det mer paketöppning!
Hon får öppna alla de paket som är kvar under granen så hon har sysselsättning och något att roa sig med till middagen.

Till middag kommer vi ha hackelbacks potatis (stavning?), köttbullar, prinskorv, julskinka, mjukt julbröd, julmust och coca cola samt sallad! Mums! Ingen av oss äter sill och sånt så vi håller det enkelt (och billigt, då ekonomin inte är på topp) och passar på att mysa och leka hela dagen och ta en kvällsfika med alkoholfri glögg, pepparkakor, en aladdinask och julmust/cola till Vanessa.
Det kommer bli en härlig dag och för första gången på många år så ser jag fram emot julafton <3

Följ bloggen för att inte missa kommande inlägg <3

Likes

Comments

Idag var en lång dag med många planer, varav hälften blev gjort.

Vi började dagen med att åka och handla mat inför jul, blev 2 timmar på willys, dollarstore och ica.
Väl hemma blev det middag med kompisen, taco, vilket var extremt länge sedan sist och vi hade missat att köpa typ hälften av de vi behövde så blev utan ost, banan, tomater och majs som vi brukar ha, haha.

Sedan fick Vanessa öppna paket-kalendern, där dekorera granen var dagens aktivitet! En 3åring med tindrande ögon var SÅÅ lycklig över att få sätta upp kulor i granen som hon hämtade med kompisen, på kompisens mormors mark igår! Underbart att se!


Resten av kvällens planer var att städa, fixa skinkan i ugnen, baka och planera inför julafton, men tyvärr började graviditeten göra sig påmind och jag fick så extremt jävla ont och trodde det var värkarna som skulle igång igen (idag gick jag in i v23). När det lugnade sig efter drygt en timme som var jag helt slut och somnade i soffan 20.30 och vaknade 23.00. Kvällen var slut, kompisen lade Vanessa för natten och vi bara städade lite och planerade julafton.


Kompisen ska jobba imorgon och vet inte om det blir 12 eller 24 timmars pass så kanske inte kommer tillbaka fören på julaftonsmorgon, så imorgon ska jag och Vanessa städa färdigt, fixa skinkan och baka, om vi orkar.

Glöm inte följa bloggen för att inte missa kommande inlägg <3

Likes

Comments

Idag fick Vanessa ett eget pepparkakshus i present att dekorera :)

Och jag kom fram till att jag inte har en aning om hur man smälter socker så blev svart 2 gånger och rött en gång och då gick det att limma med iaf! Yay!
En jäkla massa socker gick det åt för lilla huset, haha, men det vart ju bra!

Vi hade rosa kristyr, smarties godisar och strössel som ser ut som snöflingor, små snöbollar och massa silvriga mini-kulor :)

Vanessa tyckte det var lika kul att göra som gott att smaka, haha ;)

Hon tyckte det var kul att göra en sida och sedan blev hon för trött så vi körde varsin sida och jag fixade skorstenen :)


Mysigt familjepyssel inför jul <3

Likes

Comments