Min dotter är 10 år och i helgen har hon upplevt sitt livs andra stora hjärtesorg. Det har varit tårar i mängder och prat om döden. Kamomill, hästen Lovis först red på när vi flyttade, gick ur tiden. Jag tror att hon skapade en trygghet för Lovis mitt i en flytt som inte var hennes val.

Så det har gråtits. Mängder.
Har inte sett så mycket tårar sen jag var tonåring och min hund Frida dog och jag tog chansen att gråta ut över kung och fosterland, killar, kompisar och allt annat livsviktigt!

Men.

Vi har pratat och pratat. Lagt blommor i boxen. Suttit vid vattnet där de badade tillsammans och sagt hej då på Lovis vis. Och vi har pratar om vikten av att alltid säga hej då. Att aldrig gå ifrån varandra osams. Allt kan hända. När man minst anar det.

Så vi har levt livet lite extra i helgen.

Passat på. Och påmint varandra om att göra det vi vill och har möjlighet till här och nu och inte sen.

Vi har badat.

Varit i Nunnedalen och klättrat i superroliga träd. Fikat på en solig äng efter att ha länsat "Fredriks Bröd & Bakverk" på godsaker.

Vi har jobbat minsann och försökt skotta fram vår strandplätt framför sjöboden. Det är inte lätt att hinna med allt på våren men vad sjutton ska man med strand till om man inte kan bada så säg. Så maken fick rycka in och gjorde det som vanligt med bravur.

Dottern stod bredvid och sörjde vidare.

Och vi badade som sagt!

Så. Skönt.

Och åt uteluncher på terrassen och brassade hamburgare när kvällen la sig.

Ja "vi levde då" som Lovisa H brukade påminna oss om när det begav sig.


Och herretid. Sist men inte minst.

Min kusin och sambo har gått och gift sig. I smyg. Det var kanske inte överilat direkt men överraskande. De har levt ihop för alltid typ och har två vuxna barn men herretid så fiiiiint!

Så då grät jag igen. Glädjetårar!

Så himla vackert.

Att gifta sig efter att man klarat sig igenom småbarnsår, husrenoveringar och åtskilliga maginfluensor och vab- dagar. Det borde ta mig tusan alla göra.
Och är man redan gift kan man väl göra det igen.

Ja banne mig. En helg med både sorg och glädjetårar. Nu hoppas vi på en vecka med färre tårar och mer skratt. Men lika mycket leva livet!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hungriga, nyfikna, framtidstörstande unga människor!

Det bästa med mitt jobb är att jag får möta, lära känna och jobba med många unga människor på deras första jobb!

Och jag älskar det!

Älskar att få vara en liten, liten del av deras framtid.


Idag fick jag hänga med Gustav från Logik Art - en skön kille från norra Öland som helt enkelt är superbegåvad på att skapa magisk graffiti.

Så idag skulle han ge sig i tag med bänkar till YouthCamp! Han fick med sig Böda Sands basfärger och komplementsfärger men sen fick han fria händer.

Och jag blev sååå nöjd.

Ytterligare en ung och mycket begåvad kille har seglat in i våra liv under våren.


Viktor.

Viktor gör sin praktik inom kommunikation hos oss och kom som en räddande ängel en dag för sex veckor sedan. Utan Viktor hade vi aldrig lyckats lansera vår nya hemsida i tid. Det är ett som är säkert.

Och jag hoppas och tror att han har lärt sig ett och annat på vägen att ta med sig ut i arbetslivet. Han har minst sagt fått prova på att jobba med allt! Han har skapat allt från posters, kläder, hemsidor och Facebookkampanjer till scorekort, tolkat grafiska manualer, fotat, skrivit copy och hållt i projekt.

Denna superkille är helt igenom superreko och vi är vansinnigt glada att få ha honom hos oss.


Och så John. "Kioskjohn" som har blivit "receptionsjohn". Jag messade honom från ett skakigt tåg på väg till Linköping och bad honom att försöka ta en produktbild på våra nya förkläden och handdukar till en tävling.

Det tar fem minuter sen landar denna bild in i telefonen. Den är helt enkelt magisk. För att den förmedlar allt jag vill att våra medarbetare ska stå för - kreativitet, improvisation, mod och arbetsglädje!

Jag ä l s k a r den bilden!


Ja, och för de som undrar så finns det en uppsjö av helt grymma tjejer och fler grymma killar och en hel underbar hög med äldre medarbetare som jag fullständigt avgudar. Bäst att vara tydlig med det.


Men dessa unga killar. Ni utmanar oss. Ni ska ta över världen. Ni ska bli stora. Ni ska bli mäktiga. (Laleh)

Likes

Comments

Mamma i action vid fikabordet. Allt smakar inte lika gott länge så vi får köpa lite olik fika för att se vad som passar. Men det gör absolut ingenting. Jag tar liksom bara det som blir över. Och det blir ju en del. Om man säger så.

I torsdags efter sjukhuset sken solen och vi tyckte det var dags att se lite av Linköping och begav oss till Trädgårdsföreningen och deras botaniska trädgårdscafé. Mycket bra kan jag säga. Deras nötkaka var en 8 av 10. Den bästa peacan paj jag ätit är på Paradisverkstaden den 6 juni 2016. Hemgjord och riktig grädde. Gillar INTE sprutgrädde. Då kan det hellre va om ni frågar mig.

Nåja. Vi satt i solen. Drack kaffe. Åt sötsaker. Och pratade om livet i allmänhet.

Jag säger då det. Jag skattar min lyckliga stjärna om jag ärvt bara en tiondel av denna kvinnas positiva syn på livet.

Herretid. Ibland får hon mig att känna det som att vi är på chartersemestern ihop.

Mycket märklig förmåga. Men alldeles, alldeles sagolik bra.


Och Linköping bjöd på inspiration.
Fina skyltar i Böda Sands färg. Kul uppsättning med snea och färgglada flaggstänger. Något för Böda Cement? Och en mycket tjusig bänk. Även den i universums tjusigaste färg.

Å här sitter jag på baksidan av huset och ser lyster ut.

Har länsat Fredriks Bröd & Bakverk även denna lördag. Maken är på Depeche så jag får tidningarna för mig själv. Och kaffet. Trist.

Laddar för Wings for life imorgon. Vad jag ska springa! Jag ska springa till jag stupar för alla som inte kan. Börjar bli riktigt nervös. 1 mil så kommer jag över bron.

Tjejen som lämnade ut nummerlapparna sa att om jag blir omkörd på bron ska jag stå still och vänta på att bli uppplockad. Men så kan vi bara inte ha det. Så jag lovar att ge järnet och springa för allt jag är värd.Men först drar vi norrut för att träffa Steve. Senaste tillskottet i familjen. En svart liten tussig sak som är helt bedårande söt.

Vi ses efter bron!

Likes

Comments

Å så var det fredagen den 28 april och vi öppnar Böda Sand för säsongen! H u r är det möjligt att ett år går så snabbt? Hur många gånger har vi gjort det här nu? Och varför känns det ändå som att vi börjar på ett nytt papper varje år? Ett vitt papper som ska fyllas med oändliga möjligheter.

Jo, för det är ju inte Böda Sand som byggnad vi öppnar varje år. Inte i bemärkelsen att vi vrider om nyckeln och öppnar dörren till anläggningen. Utan det är mer känslan att vi drar upp ridån varje år för är en helt ny uppsättning av skådespelet Böda Sand.

Med nytt manus, nytt innehåll, ny scripta, nya regiassistenter, nya scenbyggare, ny dekår, ny kostym och framför allt nya skådespelare som ska leverera en upplevelse i världsklass. Varje dag, i varje möte.

För Böda Sand är inte en plats eller byggnad som är samma varje år. Det är med vad och med vilka vi fyller den med som skapar upplevelsen. Känslan. Det som inte går att ta på. De är vi tillsammans som bidrar till att skapa semesterminnen för så många semesterälskande gäster.

Det är därför frågan är så svår att besvara. "Vad gör ni på vintern"?

Jo vi skriver manus, rollsätter, skapar ny dekår, syr kostymer och övar och repeterar för att kunna leverera den bästa semesterupplevelsen när ridån går upp och showen börjar.

Men på frågan v a r f ö r vi gör det är svaret däremot enkelt.

Vi älskar semester.

Vi älskar att skapa bra semestrar. Vi älskar att vara där folk har semester. Vi älskar att vara en del av familjers bästa semesterupplevelse.


Två av sommarens huvudrollsinnehavare, Felicia och John tar en välförtjänt paus på säsongens första dag.

Idag kom 90 familjer på plats för att för första gången denna sommar ställa upp sitt boende och sätta tårna i sanden. Och låta semestern börja. Om än inte varje dag. Men att i tanken trappa ner och börja känna känslan av sommar och semester. Längta.

Det är ju också en del av semestern.


Hanna i full färd med att preppa inför öppning av Böda Beach Club. Vår restaurang vid havet.

Hanna och Lasse med sina skådespelare fyller semesterupplevelsen med goda matminnen serverat med havet och den milslånga sandstranden som kuliss.

De drog upp ridån igår och den faller inte igen förrän i början av september. Det blir inte ens paus.

Vi äter lunch här ofta, även under hektiska jobbdagar. Men hur intensiv en dag än må vara så pustar vi alltid ut och kan njuta av mat och utsikt när vi kommer hit. Manus sitter och föreställningen levererar.

Och det är fantastiskt att bara sitta en stund. Titta på gästerna runt omkring som även de njuter av mat och utsikt och semester. Nästan lite overkligt ibland. Men fint. Himla fint.

Här jobbar dekårskaparna på att färdigställa nya Böddes Minigolfbana.

Det blir så fint och det känns bra att kunna erbjuda en kortare och enklare bana för de mista barnen i sommar. De är ju rätt tufft att harva runt 18 hål om man är fem år...eller 45. Så nu kan man helt enkelt välja en kortare vana för barn eller en 12 hålsbana för de lite mer avancerade golfaren. Himla fiffigt om ni frågar mig.


Så det är helt enkelt dags att checka in för sommarsäsong. Så kära vänner. Nu hoppas vi på tur så ses vi i september.

LET THE SHOW BEGIN 💛

Likes

Comments

Idag har vi sagt hej då och tackat av en kär kollega. Bobo. Han kom till oss en novemberdag för snart tre år sedan och idag var det dags för honom att ta nya steg i livet och lämna Böda Sand. För denna gång. Han har förändrat oss. Till det bättre. Jag vill skriva några rader om honom och om kollegor i allmänhet. Om företagande. Och om att säga hej och hej då.

För det är vad vi i besöksnäringen gör hela tiden. Släpper in människor i våra liv. Säger hej och sen innan vi vet ordet av det säger hej då. En säsong är över. En ny ta vid. En förändring är klar. Och det är dags att gå vidare.

Ibland är brytningar eller avslut enkla. Ibland svåra. I familjeföretag och i alla företag där man jobbar tätt kommer man varandra nära. Man delar glädje och sorg och skratt och tårar. Man löser motgångar tillsammans och ser ljust på framtiden tillsammans.

Inom den svenska besöksnäringen med sommar och vintersäsong är det en del av livet för oss. Att komma nära, jobba tätt och intensivt för att sen abrupt skiljas åt.

Då är det fint att ibland få mail, meddelanden eller samtal som bekräftat att vi varit en viktig del av människors liv. Ofta unga människor där vi fått vara en språngbräda ut i arbetslivet och där vi om än bara lite grann bidragit till ett steg i rätt riktning i livet. Det är fint och något som gör att vårt jobb är fantastiskt.


Och det är för de här gänget man gör det.


Och de här.

Alla fantastiska möten vi får vara en del av. Besöksnäringen och säsongsföretagandets fram och baksida.

Vissa personer man springer på i livet kommer alltid att ha en plats. Bobo är en sån. En stor människa med energi i överflöd till både kollegor, våra ungdomar och gäster. Men jag vet att vi kommer att jobba ihop igen. I framtiden. I ett annat projekt.

Men tills dess!

Tack för att du förbättrat oss!
Lycka till och kom snart tillbaka!

Likes

Comments

Älskade mamma fyllde 76 i lördags och fick blommor från Kalmars sötaste blomsterbutik " En blomma för dagen"

76 år. I mitt huvud har hon varit lika gammal alltid och kommer alltid att vara lika gammal. Lika vacker och varm. När jag skriver det här sitter jag i ett väntrum i Linköping medan hon är på strålning. Ofattbart men ändå verkligt som så mycket annat denna vecka. Man vet inte vart livet tar oss så det är bara att ta ett stadigt tag och hänga med. Och göra det bästa av situationen. Och det gör vi. Är det någon som kan den konsten så är det mamma. Jag har fnissat hela bussturen upp åt hennes roliga kommentarer. Alltid med humöret på topp. Makalöst & beundransvärt.

Själv har jag som bekant sjukhusskräck så detta känns som en spännande prövning. Har aldrig sett så många vita rockar i hela mitt liv sammanlagt som jag gjort idag. Ren och skär terapi. Men det ska nog gå bra det här.

Och veckans jobb avslutades i söndags med att barnen fick inspektera vad vi gjort sedan sist. Lasse verkar nöjd med både minigolfen och hinderbanan. Däremot tyckte Lovis att det var bedrövligt att vi inte bytt ut den slitna 50 skylten. " jag vill bara tvätta den", sa hon.

Det är min tjej det!

Målet med att springa Wings for life går som tåget.

Däremot kämpar jag på med att avhålla mig från godis. Men det finns trix att ta till när det kniper.

Älskar, älskar, älskar naturgodis och maken hade köpt hem en påse som stod och skavde i skafferiet. Funderade länge på hur jag skulle kunna lösa situationen men fann till slut en lösning. Knacka ner godiset i en chocolat chip cookiesmet och vips har man förvandlat godis till småkakor. Och det får jag ju äta.

Så hade vi löst det.

Veckans inspiration hittade jag på Vings nya koncepthotell där de använt vansinnigt fina men enkla naturmaterial. Vill bara slita ut inredningen i våra typ 4 stugor och göra om de så här. Och lyfta upp strandkänslan och friheten i öppna ytor runt om. Och uteduschar. Och hängmattor. Och fina planteringar med bambu, gräs och vass. Men det får bli sen. Nu vankas det säsong och vi öppnar om 3 veckor. Gaaaaaah!

Vi var förbi underbara Kvarnstad och plockade med oss påskliljor. Älskar påskliljor! Snart är det påsk och tid på norra Öland. Jag längtar!

Och jag ska proppa mitt påskägg full med kaksmet.


Hoppas Sverige och världen får en fin och trygg vecka. ❤

Likes

Comments

Det här gänget har jobbat hårt den senaste veckan med två storstilade galor, en styck två- dagarskonferens samt minst en tyrolerfest. Inget konstigt alls.

Men mellan festligheterna har vi såklart jobbat - hårt. Nya minigolfen och torget växer fram och det dyker upp onaturligt stora prylar i tid och otid som ska placeras och passa in.

Å snabba bud är det som sagt alltid. "Hur lång ska prästkragens trästomme göras för att klara fallskydd och samtidigt få rätt höjd så man lyfter färgerna som förstärker profilen på hela banan?"

Lite sånt har vi bollat med!Och så har vi en långsiktig plan att bygga en utomhusarena för större musik och sportevenemang.

Marken har vi (läs pappa) jobbat på i ett antal år och snart kan vi sjösätta våra planer. Så spännande!

Tillsammans med Dalle på Dahlströms Arkitekter och en hel drös andra duktiga människor börjar själva upplägget ovan mark ta form. Vi jobbar utifrån tre alternativ som ska bli en. Inte min specialitet som helst vill köra på alla tre samtidigt men det blir bra. Har ju kloka människor runt mig som styr upp saker och ting.

Bilden ovan är en del av ena skissen så ni kan få en glimt vad som är i görningen.

Vips! Så hade jag tydligen köpt en scen till området. Mitt under festligheterna i Göteborg slog vi till. Det blir nog himla bra det här ska ni se. Inte mycket att backa på nu.

Sist jag köpte något under pågående fest var på Lammet & Grisen för några somrar sedan. Då blev det ett vandrarhem som skulle fraktas från Jönköping till Böda Sand i 16 moduler.

Blev en dyr utekväll det. Men bra blev det och möjliggjorde att vi kunde erbjuda ytterligare 43 bäddar till vår säsongspersonal.

Men som sagt - det går fort i hockey!


Och ni ser ju!

Festligheterna fortsätter och prisregn haglar över Öland och våra underbara kollegor och familj på Saxnäs som fick pris för sina miljöinsatser i samband med vattenbristen.

Min fina, fantastiska kusin Lasse (som givit namn till vår son) blev också Årets Innovatör för att han på kort varsel lyckades styra om så de kunde använda havsvatten till poolerna och dessutom använda det förbrukade poolvattnet till att spola toaletterna. Och lille-skutt-tårarna sprutade och jag är så stolt så jag spricker över dem!

Och jag är stolt över Camping Öland. Hur så många campingar och dess medansvariga lyckas skapa så mycket Go, framåtanda och vilja och dessutom ha så vansinnigt kul tillsammans. Det är ta mig sjutton helt galet kul att få vara med om och en del av!

Och vi lämnade Göteborg i ottan efter en glimt av Petter Stordalen som tydligen också hade gjort ett snabbt köp, hans livs snabbaste faktiskt. För hans del blev det ett hotell i all hast. Och för mig en scen. Varsin affär, samtidigt, på samma hotell.

Hemma hade ett paket med dessa små juveler kommit. En present till mig, från mig. Gula såklart! Denna gången var det ett par av Isabella Löwengrips flattered som fick flytta hem.

Men de får vila på hyllan för nu ska det dras grenar i trädgården som ska köras bort. Man får tydligen inte elda i villakvarter berättade maken.

Annars hade jag och mamma kunnat elda in våren och lukta i håret av vår, eld, soliga kvällar och barndom på Horn. Älskade mamma. Nu kör vi!

Likes

Comments

Det här gänget drog till Västervik för ett studiebesök på Västervik Resort och en natt på Gränsö Slott. För att ladda batterierna och sätta det sista inför sommarsäsongen.

Vi tittade på turkiska bad. Sa "aaaa precis" och "vi förstår" ungefär 100 gånger. För det är så spännande att besöka kollegor på andra anläggningar och man känner så igen sig i varandras utmaningar och vardag. Och med en fenomenal guide som Annica fick vi våra fiskar varma och huvudet snurrade på med ny inspiration.

Kan hända att jag snor med mig den här idén hem. En sån fin liggbänk som inte kräver dynor. Skulle passa perfekt till nya torget. Folkebygg, det hinner vi va?!

Det är ett modigt gäng vi har. Bangar inte för något!

Efter en intensiv förmiddag på Lysingsbaden drog vi vidare mot en lika intensiv eftermiddag på Gränsö Slott.

Vi fick en finfin rundtur av ägare Per och vi konstaterade att en mix av volymen i Lysingsbaden och Gränsö Slotts tänk så hamnar man rätt nära Böda Sand och vår egen utveckling.

Sååå fin lobby! Äkta mattor möter småländsk möbeldesign. Mamma älskar äkta mattor och jag har blivit lika dan men har så svårt att kombinera med rätt möbler. Men titta vad fint!

Och vi badade varm källa minsann.

OCH badade i havet! Tidigaste doppet någonsin för min del!

Check på den!

De höll på att färdigställa en strandpromenad med spångar. En önskan som har grott länge att göra på Böda Sand. Sofie L ringde häromdagen och berättade att det pågår diskussioner även från kommunalt håll att binda ihop Böda Hamn och Böda Sand. Vore ju himla fint för våra gäster att kunna promenera eller cykla längs stranden. Vi är på med stora bokstäver!

Alldeles ljuvligt fin stenbeläggning hade de fått till. Spana in plattorna närmast hotellet.

Efter en natt iväg längtar jag ihjäl mig efter barnen. Det blev fredagsmys såklart och förberedelse inför trandagen. Lasse hade ritat teckning till tranan och satt i fönstret. Vi hade öppnat kakelugnen på vid gavel. Strumporna var upphängda så nu var det bara att vänta.

Och han kom! Tranan kom och jag hann ta en bild till Lasses stora förtjusning!

Älskar trandagen och har gjort sen jag var liten. Tvekade ett tag men så ett år var det sotiga fågelfötter på golvet framför spisen och tvekan var över.

Happy trandag!

Likes

Comments

Kastade av mig klackarna efter en heldag med styrelsemöte i Ölands Bank. Hann leka "gömma nyckeln" med Lasse innan det var dags att byta skor och dra mot nya mål och nästa klack - styrelsemöte och årsmöte i Kalmar FF.

Det blev en heldag med styrelseuppdrag från morgon till sen kväll och nu känns det som om jag ser dubbelt. Så himla trött!

Ibland undrar jag vad jag gett mig in på och varför jag säger ja till externa uppdrag. Kanske jag borde vara lite mer logisk i dessa sammanhang och fokusera på Böda Sand (och såklart familjen)?!

Men så länge det ger mig något och så länge jag känner att jag kan ge, så kör vi! Och så länge hjärtat bultar till av att få vara delaktig och påverka. Ja så länge kör vi!

Ibland förstår man inte helt sina val men då får man lyssna på hjärtat.

Skorna är för övrigt ståtliga par från "Blankens". Har en liten förkärlek till hennes skor och till henne! Hon har varit på Böda Sand också och jag tror hon gillar det så what's not to like liksom 😉

Den 3 april börjar Allsvenskan med hemmamatch mot Elfsborg för vår del! Så kom dit vet ja!

För övrigt känns det som en grym kommande säsong och en laguppställning som heter duga - både på Ölands Bank, Kalmar FF och på Böda Sand!

Likes

Comments

Å äntligen helg igen! Vad fort det går!

Förra helgen var en Stockholmshelg med träff av nära och kära, efterlängtade och saknade!

En löptur i gamla kvarter, en incheckning på idolens hotell Clarion Sign, Vasamuseet och såklart Meeeeello!Älskar schnitzel och älskar såser av alla de slag. Jag är nog väldigt svensk för vi svenskar har tydligen dille på såser. På Printz (kan varmt rekommenderas) på Mall of Scandinavia kunde man beställa schnitzel - yum, yum men inte lika tunnbankad som på Kalk i Löttorp dock.

Kanske därför mina byxor sprack strax efter att denna bilden togs! Men sånt får man bjuda på - lite flashing på mello piggar ju upp!


Och veckan satte igång i rasande fart och jag träffade bl.a. denne begåvade, unge man som jag måste klura ut har vi kan jobba mer tillsammans med! Tillsammans med Mr Böda Beach Band Anders smidde vi planer för sommarens Scensommar och jag säger bara - BAM vilken artistsommar vi kommer att bjuda på!


Jaa, å så lite andra viktigheter som att mäta Böddes hår inför ny kostym. Ombyte i arbetslivet förgyller så att säga!


Och så efter en smashing dag med Felicia på kontoret där vi spikat sommarens personalkläder samt fint möte med en nyfunnen bekantskap testade jag att springa sträckan Kalmar City fram till bron tur och retur. Fytti falukorv - vad det kan blåsa runt den här ön!

Så nu - fredagsmys till tusen!

Likes

Comments