Känner mig väldigt utvilad idag, Erik tog Nicole inatt så jag fick sova ut. Vi har ett rum i källaren som någon brukar sova i om man känner sig extra trött, är sjuk som Erik va förra veckan eller om Erik ska åka till Norge dagen efter. Jag gick och la mig strax innan tolv och vaknade klockan nio och kan inte komma ihåg att jag har vaknat under natten, jag sov alltså en hel natt, första natten sen Nicole kom. Annars brukar jag vakna för jag är så van att ge Nicole nappen eller mat under nappen så det är ju en vana som sitter i.
Men stackars Erik som tog Nicole, hon har feber vilket betyder mycket gnäll, och det var inte den bästa natten hon hade. Inte mycket sömn fick någon av dom.. 😛 sånt är föräldralivet!

Vi köpte oss även en ny bil idag, hur nöjda som helst!!!😍👅

Likes

Comments

http://johanssonangelica.for.me

http://johanssonangelica.for.me

http://johanssonangelica.for.me

👆 rekommenderar att ni som läsare även läser denna blogg! En fantastisk vän och mamma, uppdaterar sin blogg varje dag, från vissa andra... 😏🌸

Likes

Comments

1 timme, 1 minut och 53 sekunder. det va alltså tiden jag sprang idag på 8 km. nej, inte fy skam!
från att inte har sovit en hel natt sen Nicole kom, inte jätte bra mat eller regelbunden mat på ett år tillbaka och fött ett barn för ca ett halvår sen. idag kände jag mig stark och det var fantastiskt! gick väldigt lätt att springa, och det måste bero på vädret en hel del. det är så mycket bättre luft nu än i somras.
nu vill jag ta tag i träningen. jag är trött på att alltid vara missnöjd med min kropp, och jag kan ju inte förvänta mig att få en smal och fin kropp i soffan med en chipsskål i handen, det går ju inte ihop. jag sa idag att "nu börjar mitt nya liv", och det gör ju mångas på måndagar, men nu känner jag mig faktiskt väldigt motiverad, kan jag inte träna så kan jag i alla fall försöka äta bättre. en dag i tagen när man har barn helt enkelt. kan jag inte komma ut på ett träningspass kan jag alltid göra någon styrka hemma. kroppen är fantastisk och nu ska jag börja ta hand om den! 😌Likes

Comments

Har fått många frågor under tiden som mamma så tänkte att jag skulle svara på alla frågor här 😄👇


Vad är din dotters fullständiga namn?
Emma Nicole Geisler. Emma efter min och Eriks syster som båda heter Emma.

Var det ett lätt beslut att välja namn?
Ånej. Jag var nästan helt säker på när jag var gravid att hon skulle heta Emely, men när hon kom upp på bröstet när hon föddes så tänkte jag "de där är inte en Emely". Så det tog ett tag, sen bestämde vi oss en dag bara "Nu heter hon Nicole, punkt slut!"

Om du får en till dotter i framtiden, vad ska hon heta då?
Är nästan helt säker på att hon ska heta Ebba då (om hon ser ut som en Ebba)

Vad skulle din dotter heta om hon var en kille?
Jag tänkte inte så mycket på killnamn, eftersom att jag var så säker från början att det blir en tjej. Klart jag tänkte lite på pojknamn, men det var inget jag fastnade för!

Hur ser Nicoles dagar ut? Vad gör hon?
Just nu så vaknar hon runt 8-9 på morgonen, då brukar vi ge henne gröt med frukt. Sen är det lek som gäller, antingen så ligger hon å rullar på golvet å leker med leksaker, går i gåstolen eller hoppar i hoppgungan. Runt 12 vill hon sova middag, och då kan hon sova allt från 30 minuter till två timmar. Sen är det lek som gäller igen, och sen vill hon sova runt 5 igen. Det kan även bli ibland att hon vill ta något powernap på 5-10 minuter om dagen utöver det. Sen brukar hon lägga sig runt 9 och då tar hon natten! Och när vi åker bil, till 90% så somnar hon i bilen! Sen äter hon var tredje/fjärde timme. Och nu äter hon mer å mer riktig mat!

Hur ofta sover hon på dagarna?
Som jag skrev ovan 👆

Hur sover Nicole på nätterna?
Väldigt olika. I början så vaknade hon alltid klockan 00.00, 03.00 och 06.00. Sen gick de över till två gånger på en natt. Sen var det VARANNAN TIMME, gissa om jag var trött 😩 det kunde även vara nätter hon vaknar runt 04.00 första gången och vill ha mat. nu när vi har introducerat mer riktig mat till henne så kan det blir att hon vaknar första gången vid 01.00 och vill ha mat och sedan vid 07.00. Men det kan även bli att hon vill ha mat 00.00 och vill ha runt 03.00-04.00 igen. Men det var några dagar sen vi blev mer seriösa i den riktiga maten så det tar väl lite tid innan hennes kropp klarar sig utan mat en hel natt. Utöver det så är jag glad att hon sover till 8-9 på morgonen.

Hur har Nicole utvecklats? Vad kan hon göra nu?
Ja, Nicole kan vända sig från mage till rygg och rygg till mage. Hon kan sitta om hon lutar sig framåt.. Hon har gjort några yttersta försök att krypa genom att ta upp benen, men nej, inte mer än så. Och vissa barn hoppar ju över att krypa och går istället, vi får se!

Jag förstår att du inte ångrar Nicole för något i hela vida världen men OM du fick gå tillbaka i tiden, skulle du skaffat barn så tidigt då? Eller finns det andra saker du skulle vilja hinna med?
Det är faktiskt ingenting jag har reflekterat över. Jag har ju alltid sagt att jag ska gå klart skolan och få mig ett jobb innan jag skaffar barn, men så blev det inte 😛 så nej, ingenting jag har tänkt på för jag är så lycklig över hur mitt liv ser ut!

Har Nicole sovit borta någon gång? I så fall, i vilken ålder?
Nej. Hon har bara sovit hos sin farmor när vi var på semester när vi var till Danmark så vi var ju i samma hus då 😅 så jag vet inte om man kan kalla det att sova borta. Jag är absolut inte redo än att lämna bort henne.

Vad är det tuffaste med att vara mamma? Vad är det roligaste?
Det första jag kommer tänka på är att jag är själv under veckorna eftersom att Erik jobbar borta, så det är ganska tufft. Energin är ju inte på topp om man säger så, så jag får ju sova när hon sover. Så det är så skönt när Erik kommer hem å bara tar ett blöjbyte eller sover ner henne eller vad som helst, man uppskattar verkligen varenda liten sak. Sen är det att faktiskt att jag har tappat bort mig själv lite, vem är jag? All fokus är på henne, jag hinner inte ens reflektera hur jag mår eller vad jag vill. Eftersom att hon är ett barn och allt anpassas efter henne. Och så är det! Så är det att bli mamma tror jag. Jag vet ju att det vänder, och jag tror alla mammor känner så, eftersom att man "saknar" att tänka på sig själv ibland. Låter som att jag klagar, men nej, är det bara å gilla läget liksom 😊
Det roligaste, ja det måste vara å se hur hon utvecklas, eller se när hon ler, skrattar och spökar sig! Hon är verkligen den mest underbaraste människan som finns, å vad jag älskar henne!!!

Var hon planerad?
Nej. Som sagt, jag skulle gå klart skolan och även skaffa jobb, men vi fick oss en överraskning och var lagom chockade.

Har ni haft dop?
Nej, och vi kommer inte å ha dop heller. Varken jag eller Erik tror på Gud, eller är kristna, så vi tycker det känns fel att stå i kyrkan. Det går emot våra normer och värderingar. Visst behöver man inte tro på Gud för att sitt barn ska döpas, eftersom att det är fint och traditionellt, men det kändes fel för oss. Vi tänkte att vi skulle ha namngivning, men det blir nog inte av heller 😅

Tycker du att hon är bortskämd?
Jag har hört någon kommentar att "hon är att så bortskämd". Då blir jag faktiskt irriterad, och jag är glad att Erik håller med mig på den fronten och ryter ifrån. Jag och Erik och andra mammor och pappor anser säkert att ett sånt litet barn INTE kan vara bortskämd. Asså nej, ett så litet barn kan inte vara det. Nicole säger ju såklart till när det är något, varför ska jag strunta i hennes signaler och strunta i henne om hon gnäller, är ledsen eller är sur? Jag anser att ett barn blir bortskämd när barnet förstår och fattar, som "nej" eller "så får du inte göra" eller "lyssna på mig". Nicole förstår ju inte om jag säger till henne "nej Nicole, nu orkar jag inte hoppa mer" hon förstår ju inte, då försöker jag ju sysselsätta henne med något annat. Nicole, och andra barn, kan ju inte få nog av kärlek och uppmärksamhet.

Hur reagerade du och din pojkvän när du blev gravid?
Jag grät, skrattade och skakade. Jag visste inte hur jag skulle reagera, hur blir allt nu? Vad gör vi? Erik blev chockad, men efter ett tag blev han väldigt glad!

Är du nöjd över din kropp efter graviditeten?
Nja, asså. Jag har fått bredare höfter och det är lite "flöt" på magen. Men, ingenting jag lägger fokus på nu!

Hur mådde du under graviditeten?
Jag mådde faktiskt bra över lag. Det var väl mest att psyket svek mig på slutet, och även ont i magen av foglossning och livmoderns senor.

Fanns det någon dag under graviditeten som du tänkte "vad har jag gett mig in på?"
Haha å ja! Jag minns speciellt en kväll jag var hos min syster Emma, och Joel var väldigt gnällig och hade nog tänder på G. Han skrek å skrek, och Emma bar honom, och han skrek så jag fattade inte att hon inte blev döv?? Hur orkar hon?? Då tänkte jag "vafan har jag gett mig in på. Jag vill inte ha barn😳".

Hade du någon craving?
Haha, all mat hade jag nog craving på. Det som jag kom ihåg var ju att när jag blev sugen på något, så gick det aldrig över! Annars kan man ju bli sugen på glass, och de kan gå över på 10 minuter. Men nej, de där satt i tills jag hade en glass i käften.

Har du föråldrats mycket sen du blev mamma?
Hm.. Nej inte vad jag kan komma på. Lite orkeslös kanske, eller egentligen inte, jag är ju mer aktiv än vad jag var innan. Man går ju och rör sig hela dagen! Man har ju som sagt inget val ibland än å röra på sig.

Personlighetsmässigt?
Nej, jag tror inte det. Jag tror inte det iaf, om man frågar någon annan kanske?

Var årstiden bra att vara gravid på?
Jag var ju höggravid på vintern. Vilket inte va så kul med massa kläder.. man va redan stor och tjock, så skulle man ta på sig täckjacka på det?! Såg ju ut som en flodhäst. Vi var ju ute mycket i skogen å grillade korv, så det var ju inte helt lätt å ta sig igenom snön. Men samtidigt mysigt med en mage å ligga inne å mysa!

Hur återhämtade sig kroppen?
Bra, och väldigt fort tycker jag!! Promenader och lite träning hjälpte till en heldel.

Hur går det att ha Nicole när han jobbar?
Som jag skrev tidigare så är det tufft, ingen avlastning under veckorna. Men det är så skönt när han kommer hem!!

När ska Nicole börja på förskola/dagmamma?
Vi har sökt från i slutet av januari. Jag hade tänkt börja skolan tillbaka då från där jag slutade. Så är tanken iaf! Men känner jag att hon absolut inte är redo för dagis, så vet jag att jag har folk som hjälper mig. Jag har en pigg farmor å farfar som ställer upp i vått och torrt som inte skulle tacka nej att få ta hand om henne några timmar då och då och Mamma är ledig på onsdagar. Plus att Erik kommer hem på torsdagar. Så som det har sett ut hittills i skolan så har det varit lektioner ca 3 gånger i veckan mellan 09.00-12.00. Alla är inte obligatoriska, kanske någon/några gånger i månaden, så kan jag läser jag hellre hemma eftersom att jag kan fokusera bättre då.

Likes

Comments

👊👊👊👊👊
går lite lättare å lättare varje gång! men det va inte så härligt att springa när det är 30 grader varmt 😏

Likes

Comments

Likes

Comments

jag drömde om dig här om natten. jag skrek på dig, berättade hur mycket jag hatar dig men samtidigt hur mycket du betyder för mig. jag skällde ut dig flera gånger om och grät.
nu när man har egna barn så fattar man inte hur man kan lämna sina egna barn. det är det finaste man har och det gör bara ont i mig när jag tänker att jag ska vara borta en dag utan min dotter. tänk att du har inte hört av dig till mig på 4 år, men du har inte brytt dig dom senaste 9 åren. ibland önskar jag att du stack redan när jag va liten så att jag inte kom ihåg dig, för nu gör det bara ont. hur mycket jag än vrider på alla ord så kommer jag aldrig förstå hur du, pappa, kunde överge mig och min syster, som egentligen ska betyda mest och gå först i alla lägen.

Likes

Comments

valde att ta bort förra inlägget, för att jag bad om att ni som inte håller med inte kommentera! Alla tycker olika, hur mycket ni än kommenterar så kommer jag inte ändra mig vad jag tänker. TRÅKIGT, för det var säkert många som kanske uppskattade inlägget.
Och som sagt, ni som kör en diet, kör på om ni mår bra utav det. och det skrev jag också i inlägget att det bara är kul om ni finner er livsstil! syftet med inlägget var att det är ett ständigt hets i dagens samhälle. skulle kunna förklara mig mer på dom olika fronterna i inlägget men tyvärr gjorde jag inte det. sticker väl lite väl i folks ögon när man tycker olika. tack och hej

Likes

Comments

Likes

Comments