Jeg er glad i Søndag.
Den ene dagen i uken som ikke regjeres av forventningspress til å prestere i jobb, gjøre masse husarbeid eller være stilig og morsom i sosiale sammenhenger. Den ene dagen der det er greit å sove til man våkner, spise lang frokost og ikke bruke for mye tid på å virke sammensatt og flott, uten å bekymre seg for hva andre folk måtte mene om saken - for vi tenker vel alle at det er greit å slappe litt av på den syvende dagen i uken, gjør vi ikke?
For all del, jeg vet at det er mange som jobber på søndager, eller har barn å stå opp med og mye å gjøre, men min søndag er ikke slik og det har jeg valgt helt selv. Og spesielt i dag elsker jeg at det er søndag.

Selvom mange butikker holder søndagsåpent i desember så føles i dag som en dag uten åpne butikker. Det er noe befriende ved tanken på at absolutt alt ikke skal være tilgjengelig i disse 24 timene mellom lørdag og mandag. De tingene man skulle hatt, kjøpt, sett på - det må bare vente til i morgen og det er ikke noe å gjøre med det, og dermed ikke noe å tenke på - inntil videre.. Hodet får fred fra plikter og press, skulle og burde. Da får man tid til å spørre seg selv; hva har JEG lyst til å bruke dagen til?

I dag har jeg kledd meg i komfortable klær og vært på juleverksted med familie og masse barn. Jeg har spist kake til lunsj og laget en grell liten engel som står og stirrer i gangen. Og etter 2,5 timer gikk jeg hjem fordi det passet meg. Jeg har bare hatt god tid til alt fordi ingenting burde haste på en søndag. Noen huslige gjøremål har funnet sted, men med stoisk ro og glede. Og jeg har spist en hel fiskegrateng helt alene til middag og so what? Det er søndag.

Poenget er at søndager gir hverdagslivet tid for ro, avslappning og selvransakelse.
Legg arbeidsuken på hyllen og kjenn etter på hva kroppen trenger og hva som gjør sjelen godt.
Både kroppen og sjelen min trenger å gå en liten tur akkurat nå og det skal bli bra.

Ha en herlig søndag, alle søndager, alltid <3

Min psykotiske lille engel og velkomstdame, værsågod

Likes

Comments