Endelig føles det som vår. Nytt år og nye muligheter, lysere dager og ny inspirasjon. Vårblomstene er endelig i butikk! Ranunkler, primula og perleblomster.

Farger er virkelig noe å sette pris på i hverdagen. Finnes ikke vakrere enn "blomstrende farger."
Godt nytt år og takk for det gamle.

LAa

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

  • 1 Lesere

Likes

Comments


Juleforberedelsene er i boks og freden kan endelig senke seg. Noen julebilder for å ønske en god jul til alle der ute <3


Jo mer detaljer jo ber.


Disse kulene gikk på juletreet med litt garn rundt, så gjorde det sitt. Litt rødt må til i jula!


Fake snø, kongler, nøtter og einer. Bruk det man har i hus. Det skaper varme og stemning.


Igjen riktig god jul.

LAa

Likes

Comments


Furu<3Jeg eide ingen halmkrans så da må man ty til hva man har. Dette kan virkelig kalles gjenbruk tror jeg.Jeg rullet avis og surret med noe vikletråd. Denne skulle være ute, og da er det et poeng at avisen ikke smuldrer opp når det regner, jeg brukte derfor en plastpose jeg rev opp og surret på. Hamp er også godt egnet da det verken ruster eller sliter.

Bruk det grønne som er mulig å få tak i og surr stramt på med vikletråd, og vipps, så har du en krans til døra, husveggen eller over kjøkkenviften.


LAa

Likes

Comments


Jul er snakk om gamle tradisjoner og skape nye. Plastikktrær og plastikk jul er ikke helt min greie. I dag finnes det mye kunstig som erstatter granbaret og juletrærne, og dette er positivt både for allergier, brukervennlig år etter år og veldig lettvint. Likevel kan ingenting måle seg med en ekte edelgran i stua og den friske duften av granbar, nå rundt juletider!

Dette er blitt min lille tradisjon, surre girlander til hoveddøren hjemme. Dette er 4. året, og sel om man må prioritere tid til det, går det ganske fort når man setter i gang, og med litt julemusikk i tillegg, kommer julestemningen for fult uti garasjen, da det er litt for voldsomt prosjekt for kjøkkenbordet!

Det er så utrolig gøy hvert år å henge den opp og tenne lysene. Det er snakk om mestringsfølelse på høyt nivå, iallefall når man må til med drillen på egenhånd, hehe. Det skaper slik en fin stemning på trappen, og innbydende er det rette ordet. Når det er mørkt ute, er julelys den fineste effekten hvor enn man går.Det er ikke mye man trenger. Jeg er opptatt av billige løsninger. Skogen hjemme er gratis, så jeg gikk ut og sagde ned noen små furutrær og litt einer, som jeg klipper opp i små dusker. Jeg har også brukt litt Nobel/Edelgran som man kan få kjøpt på de fleste blomsterbutikker og hagesentre. Jo mer forskjellig grønt man bruker, jo mer gjennomført og eksklusivt lander det ut, er min erfaring. - Et langt tau som rekker rundt det man skal bruke det til, TYKK vikletråd og ei saks, er hva man trenger.


Så er det bare å begynne i en ende å surre.


- Ca halvveis begynner jeg i andre enden å surre, slik at granen ser nedover på begge sider av girlandere. så er det bare å få en fin overgang på midten og surre tråden godt fast. Vi vil ikke at det skal løsne. Et godt tips er å surre så stramt som mulig på hele kransen, spesielt om den henger ute og er utsatt for vær og vind.


Har ikke festet det til veggen på bildet så beklager tauet som er synlig! Innlegget kom litt seint men bedre sent enn aldri hehe. Håper noen får lyst til å prøve det ut. som sagt, veldig enkelt, men litt tidkrevende.


LAa

  • 6 Lesere

Likes

Comments


På denne tiden i fjor var meg og ei venninne på stoff og stil, og jeg endte opp med å kjøpe noe rutete restestoff på salg. Da jeg litt seinere fikk en ide av en kjole jeg ønsket, blei det ikke før sommerferien at jeg fikk sydd den.

En dag et par måneder etter, fikk jeg en snap av min søster av en genser på image, som var omtrent kopi av kjolen jeg hadde sydd. Slikt er super kult, når man hadde en ide og man faktisk føler at noen tok etter den ideen, hehe. Selvsagt var det ikke sånn.. men måtte bare dele det da dette er noe som gjør at det er ekstra spesielt å sy noe helt selv, men som faktisk kunne vært solgt i butikk. Det handler om å ha sin egen greie på det man lager!

Overskriften er jo en smule overdrivelse, men er jo lovt til å late som ;)Sydd kjolen over, og toppen nedenfor selges på image...

Det er mye slike rysjer i butikk nå på de fleste plagg, men jeg endte egentlig opp slik da jeg sleit med å skjule sømmen. Slik går det til når jeg har en plan på ting!


Litt random innlegg, men måtte bare dele hvordan man selv blir inspirert innimellom .


LAa

Likes

Comments


Julegaver er noe stort for de fleste, om det er å gi eller få, er det å fylle ut ønskelister eller granske andres, et "lite" prosjekt før jul. Det å kjøpe fine gaver og gi til noen som setter pris på det, gir mye. Det innvendige i gaven er viktig, men for meg kan også det utenpå være betydningsfullt. Tilføre det lille ekstra!

Jeg har alltid elsket å pakke inn gaver. Jeg ønsker å overrekke en gave som skaper en forventning og som er like fin på utsiden som innsiden. Vil dele noen av mine tips og litt inspirasjon til å droppe det glinsende og knitrende og heller legge sitt eget preg på gavene sine.- Det å finne uttrykket som passer til gaven du skal pakke inn. Er det gave til mamma, bror eller niese?! Det meste er kjøpt på upstairs av pakkepapir og bånd. Kjøper man all innpakning samtidig er det lettere å skape et fint uttrykk og en helhet på det.


Mine tips:

*Pakk klær i silkepapir før man pakker dem inn, for en litt eksklusiv touch - Fås tak i på blomsterbutikker

* Bruk tomme skoesker på myke og deformerte gaver - tips til skobutikker å selge gamle esker billig

* Bruk naturmateriale, gjerne noe friskt grønt

* Bruk rester av garn og sløyfebånd - dropp krølleplastbånd!

* Bruk minimalt med tape - heller bruk båndet til å feste papiret

* Lag et personlig kort eller skriv noen ord relatert til personen som skal ha gaven.


Inspirasjon:

"Det du gav, kan ingen ta ifra deg"LAa

Likes

Comments

Perler slår -nesten- aldri feil! Det skaper et feminint og samtidig eksklusivt uttrykk. Spesielt om det er brukt på riktig måte.

Jeg har denne buksen som var alt for kort, igjen bukse!, igjen for kort!, som jeg virkelig bare elsker. Den er så kul, nesten litt for mye til at jeg tør å bruke den. Samtidig at den er litt for kort, hjelper ikke på å føle seg vel i plagget. Jeg valgte derfor å legge den ned.

Jeg hadde ikke tenkt på den skarpe sømmen som fortsatt var som støpt etter den gamle bretten, da jeg gikk i gang på dette. Faktisk var det farmoren min som kom med ideen om å sy på noe perler. Tenkte først jalla, men likevel gi det en sjanse. Syntes faktisk det blei ganske greit.. og hadde den perfekte toppen til dette!Beklager men her måtte blitsen tas i bruk. Perlene syes bare på med øyemål, da det gir en litt mer unik effekt.Føles så alt for lenge siden nå, men har vært så alt for mye det siste og med tanke på at det er mørkt når jeg går og mørkt når jeg kommer hjem, er det ikke lett å fange bilder med kvalitet.

Håper dette duger som et lite innputt :)


LAa

  • 8 Lesere

Likes

Comments

Når det er noe som enten koster litt for mye, ikke passer helt, eller som ikke finnes, må man rett og slett bare trå til å lage det selv, eller glemme det.

For meg er luer en ganske big deal. Jeg liker å bruke lue nå som det er så kaldt ute, men det er alltid et dilemma å finne ei nøytral som passer og ser bra ut, og man kan føle seg fin med. Jeg vet de selger noen på høyer jeg kler godt, og de er super fine... men koster litt for mye etter min smak hehe. Kjøpte derfor to nøster med noe billig garn og fant en oppskrift som liknet ganske bra.

Ønsket meg en lue til alt mulig bruk og i svart, og når har jeg det!


Jeg hører altfor ofte "jeg kan ikke strikke!" ... alle kan strikke! Det er bare å følge oppskriften, og er noe uklart, søk på Youtube. Denne luen er rett, vrang og fell. Trenger maks 3-4 timer totalt.


Luen ble super digg. Super fort gjort så da var det bare å ta for seg de andre fargene på skalaen.

I dag kom første snøfall så denne skal bli godt brukt framover!! <3


LAa

  • 11 Lesere

Likes

Comments

"Ekte kjærlighet visner aldri"


Kanskje litt seint å finne hortensia i hagen nå, men måtte bare dele disse hjertene. Hortensia skuffer nesten aldri og kan brukes til så mye. Disse Syrin-Hortensiaene hadde begynt å tørke på busken og da har de veldig stor sjanse for å tørke fint hvis man tar de inn. De holder utrolig fint på fargen og kan vare til du er lei av å tørke støv av dem;)

Super fine både i vindu og på veggen. Surr på litt stramt og tett, så får du et mer solid resultat!


LAa

  • 12 Lesere

Likes

Comments

Hei igjen!<3

Noen andre enn meg som sliter med å finne lange nok bukser? Spesielt disse slengbuksene som er så trendy og som jeg elsker så høyt! Jeg er typen til å investere i et plagg, men så finner jeg ut etter hvert at jeg missliker det mer og mer. Når det kommer til denne buksen, har den alltid vært for kort, noe som ser veldig rart ut, pluss at fargen har vært litt ubestemmelig i mine øyne.

Istedet for å gi den bort, nesten ubrukt, tenkte jeg det var verdt et forsøk å prøve og gjøre noe med den.Det er ikke mye forandring som er synlig, men den er både blitt mørkere i stoffet, og 3 cm på lengden hjelper ganske greit!Rekk opp sømmen. Les bruksanvisningen på fargepakken og gjør deretter, slik at man får ønsket resultat. Stoff-farge får man kjøpt hvor de selger maling. Denne fikk jeg faktisk tak i på Coop Obs.Hadde aldri trodd det skulle bli så vellykket, men synes fargen ble kul, og den røffe kanten gir en fin effekt. Kan anbefales hvis man har klær man er litt lei av eller ønsker å forandre. Klipp opp en søm - Bruk farge til å farge plagget - eller klipp av/sy på noe ekstra. Det er ikke alltid så mye som skal til.

Litt dårlige bilder og please ignorer føttene mine, hehe...


LAa

  • 13 Lesere

Likes

Comments