"Ekte kjærlighet visner aldri"


Kanskje litt seint å finne hortensia i hagen nå, men måtte bare dele disse hjertene. Hortensia skuffer nesten aldri og kan brukes til så mye. Disse Syrin-Hortensiaene hadde begynt å tørke på busken og da har de veldig stor sjanse for å tørke fint hvis man tar de inn. De holder utrolig fint på fargen og kan vare til du er lei av å tørke støv av dem;)

Super fine både i vindu og på veggen. Surr på litt stramt og tett, så får du et mer solid resultat!


LAa

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

  • 3 Lesere

Likes

Comments

Hei igjen!<3

Noen andre enn meg som sliter med å finne lange nok bukser? Spesielt disse slengbuksene som er så trendy og som jeg elsker så høyt! Jeg er typen til å investere i et plagg, men så finner jeg ut etter hvert at jeg missliker det mer og mer. Når det kommer til denne buksen, har den alltid vært for kort, noe som ser veldig rart ut, pluss at fargen har vært litt ubestemmelig i mine øyne.

Istedet for å gi den bort, nesten ubrukt, tenkte jeg det var verdt et forsøk å prøve og gjøre noe med den.Det er ikke mye forandring som er synlig, men den er både blitt mørkere i stoffet, og 3 cm på lengden hjelper ganske greit!Rekk opp sømmen. Les bruksanvisningen på fargepakken og gjør deretter, slik at man får ønsket resultat. Stoff-farge får man kjøpt hvor de selger maling. Denne fikk jeg faktisk tak i på Coop Obs.Hadde aldri trodd det skulle bli så vellykket, men synes fargen ble kul, og den røffe kanten gir en fin effekt. Kan anbefales hvis man har klær man er litt lei av eller ønsker å forandre. Klipp opp en søm - Bruk farge til å farge plagget - eller klipp av/sy på noe ekstra. Det er ikke alltid så mye som skal til.

Litt dårlige bilder og please ignorer føttene mine, hehe...


LAa

Likes

Comments


Tenk å kunne få oppleve å bære et plagg laget av nydelig duftende blomster!!

Når man jobber med blomster er det noe av det vanskeligste; det å kaste vidunderlige vakre, men likevel ubrukelige materialer.

Dette lille prøveprosjektet var så gøy, og utrolig tidkrevende. Det å få det ene kronbladet til å ligge akkurat slik det skulle, var ikke akkurat en lek. Tror aldri jeg har pustet så stille i mitt liv før. Haha

- (sorry mamma for de røde farge flekkene som fortsatt sitter fast i bordet!)


Man kan bli inspirert på så veldig mange måter... da blir dette neste syprosjekt da!?;)

LAa

  • 5 Lesere

Likes

Comments


Pepperkaker, kalendere, julepynt og julemusikk... hvor blir det av høsten!?

Høsten må være den fineste årstiden i naturen, og jeg bare elsker fargene og havet av blader. Vinden som river med seg bladene fra trærne, og hvordan de bare kvistene stikker fram. Det kaller jeg Inspirasjon i hverdagen. Måtte bare dele noen av disse herlige høstbildene fra forrige prosjekt!


LAa

  • 7 Lesere

Likes

Comments


Endelig er de ferdig!! Heiv meg på trenden med tyllskjørt og lagde like godt et til min niese også. Skulle egentlig postet dette tidligere i uken men har hatt alt for mye å gjør. Men nå er det her...

Jeg har en passion for symaskinen og det å prøve seg på noe man ikke kan, slår aldri feil. Dette var måten jeg gjorde disse skjørtene, men det finnes såå mange andre måter å lage dem på. Jeg bare prøvde meg frem, og hvordan jeg sydde det første, var ganske annerledes enn skjørt nr. 2. Det er så gøy å finne ut hva som fungerer og ikke, og hvordan man forbedrer resultatene for hver gang. Håper noe kan brukes, og husk; "Det er bare å gjøre noe!!"

- Det er barne skjørt til ei 1 og et halvt år gammel jente.


Hva jeg brukte:

- 3 forskjellig stoffer /2 typer tyll og ett svart, tett stoff til underskjørt

- Måleband

- Saks (ei god ei!!)

- Svart tråd

- Masse Nåler

- Strikk

- Stoffkritt er alltid greit å ha

- Silkebånd til livet om man ønsker

Og selvsagt en symaskin!


Jeg startet med å klippe en strikk som passet bra rundt midjen, og plusset på 2 cm til å sy sammen på.

Jeg klippet rektangler av de tre stoffene, 110x40 cm, til barne skjørtet. Jeg brukte 1 rektangel til underskjørtet, 5 r. av den grove tyllen og 4 r. av den fine tyllen.


Underskjørtet:

Brett inn 1 cm og sy en rett søm, på den brede (110 cm) siden.Brett ned enda en gang, og pass på at det er god plass til å tre strikken igjennom. Sy en søm så nær kanten som mulig slik som vist


Legg opp nederste kant med en dobbel brett, etter ønsket lengde på skjørtet. Jeg laget dette 22 cm langt.


Her prøvde jeg med strikken så jeg visste det passet og så ok ut.


Tyllen må rynkes før den settes på skjørtet. Jeg ønsket en ekstra kant som skulle stikke opp over strikken, så jeg sydde sømmen slik dere ser på bilde til høyre. For å rynke tyllen, er det bare å stu inn stoff under nåla mens en syr. Da blir det litt tilfeldig og gir en kul effekt. Til venstre er 2 rektangler rynket. til sammen brukte jeg 9 slike på barne skjørtet.Her er den grove tyllen satt på. På bildene går det kanskje an å se jeg har sydd den på med en søm under og over der strikken skal gå igjennom .

- Så gjorde jeg det samme med et lag med den finere tyllen over den grove. -Første bilde er et lite triks for enkelt å tre strikken gjennom skjørtet.

Nå man har begge endene på begge sider, sy de to endene av strikken i sammen...

Og tilslutt sy skjørtet sammen bak med en rett søm. Denne kanten må sikses så den ikke går opp. Som vist på bilde til høyre har jeg også passet på at strikken stikker ut, så det er enkelt å stramme eller slakke den om det trengs.Slang med litt høststemning på slutten her også<3 Jeg laget også silkebåndbelter til å knytte på, men kom dessverre ikke med på bildene.

Ny uke, nye muligheter!


LAa

Likes

Comments

Å tegne et portrett er ikke verdens enkleste oppgave. En liten ekstra strek, skygge eller prikk, kan skap et helt annet ansikt enn det vi er ute etter. Når det kommer til tegning, er øvelse eneste nøkkelord.

Det finnes likevel mange hjelpemidler for å gjøre det enklere for en selv å tegne!


Jeg fant et enkelt og rent portrett på nett, uten mye ujevnheter i hud og hår, og skrev det ut. Så er det bare å gå i gang med linjalen å streke opp alle de streken mellom nese, munn og øyne, man tenker man får brukt for. Det er bare å tilføye streker underveis også. Det er viktig at man har en loddrett hovedstrek midt i fjeset.
- Begynn med 2 loddrette hovedstreker.

- Så en vannrett som skaper et kors.

- Deretter har man det man trenger for å tilføye vannrette, loddrette og skår linjer.

HUSK: Være svak med blyanten. Strekene skal viskes bort igjen.Jeg har brukt mye malekost, papir og q-tips for å blande sammen svart farge og blyanter med forskjellig hardhet. Ikke glem viskelær som også tas i bruk jevnt og trutt ;)Denne er langt i fra perfekt, men det er gøy når man føler det blir noe av de samme trekkene, og når en endelig sier seg ferdig!!

Fortsatt fin uke!<3

LAA

  • 11 Lesere

Likes

Comments


I mitt liv er spraymaling blitt et must! Det kan brukes til alt (nesten), og er super enkelt å anvende. Jeg har fått en greie for gullspray <3

På jobb hadde vi en del bærpoppel/Eucalyptus som var begynt å tørke og faktisk råtne. Jeg fikk derfor dette med meg hjem til å øve på disse surringene mine, som absolutt trengs, før fagbrev! Jeg har også fått en greie for krans i det siste, så da var vi i gang igjen...Et godt verktøy for å få fine små, stramme surringer, er å bruke en tang med flat tupp til å hjelpe å stramme godt!Jeg brukte først en hvit primer som base, og deretter gull. Husk begge sidere for en bedre finish.Bare elska himmelen på disse bildene!!

Prøver å legge ut noe nytt hver tirsdag og torsdag, men må virkelig jobbe for disse målene jeg setter meg..

LAA

  • 14 Lesere

Likes

Comments


Jeg så gjennom bilder på pc-en her om dagen og kom tilfeldigvis over noen bilder jeg tok da jeg laget sengegavel. Dette var noe jeg hadde hatt planer om å lage lenge. Jeg gikk for en veldig plain type, og var super enkelt. Men det gjør såå mye med både rommet og sengen! Det koster litt med stoff og skum, men langt i fra hva det ville blitt for en kjøpt sengegavel.Alt man trenger er :

- Ei stor nok treplate - Skum (etter ønsket tykkelse) - Stoff - Stiftemaskin og stifter - ei sag - Spraylim

Jeg laget en mal jeg markerte rundt, og fikk pappa til å kutte ut hjørnene for meg. Gjerne puss litt på kantene så ikke de blir så skarpe. Jeg beregnet ikke bein på denne, og det gikk veldig fint å ikke feste den til veggen da jeg liker og kunne flytte litt rundt på den.Jeg laget sengegavelen etter bredden på sengen, men kan også ha den så den går litt mer ut på sidene.

Jeg kuttet til skummet og limte den på med spraylim, før jeg passet til stoffet og stiftet det på, på baksiden. Her er det viktig å stramme godt!

- Da jeg brukte hvitt stoff, skulle jeg gjerne hatt noe før jeg la på stoffet, så jeg hadde fått den enda hvitere. Det er nesten så det gule skummet skinner gjennom, men det er slikt man finner ut etter man er ferdig.. heheBeklager veldig dårlige bilder. Måtte bare dele noe jeg hadde.. har en del prosjekter, men tiden strekker ikke alltid til.


LAA

  • 14 Lesere

Likes

Comments

"Jeg binder en krans av gamle pinner og i denne kransen du MØE tålmodighet finner." hehe

Vi har et stort, supergammelt epletre i hagen, som vi hvert år samler inn epler fra. I år var jeg med på innhøstingen og da en etter en grein knakk av, var de for bra til å være søppel! Jeg knakk derfor av en "God Del" mer, (Sorry pappa) og gikk i gang på en krans....

Hadde aldri laget noe på denne måten før, og lite visste jeg hva det innebar. Det startet med fine, nøyaktige surringer, med akkurat de perfekte pinnene på rett sted. Da min tålmodighet ikke strakk til, endte det med de største pinnene og ståltråd så det holdt, bare for å få konstruksjonen til å henge sammen og faktisk se ut som en krans!!! Det var tidkrevende, men blei jo noe tilslutt.


Alt man trenger:

Grener av noe slag i passende biter - Vikletråd/Myrtetråd - En passende arbeidsplass (anbefaler ute! Kjøkkenet egnet seg dårlig) - Litt goood tid.

Gjør små stramme surringer, og bind først en ring før en begynner å bygge på kransen.

Jeg fikk ikke denne kransen helt solid, så trengtes to skruer i veggen for å få den til å se rund ut når den hang på veggen.

Byttet lykt og potte for en bedre helhet, men den kransen gjorde virkelig alt.

LAA

  • 14 Lesere

Likes

Comments

Førsteinntrykk har noe å bety. Å komme hjem til noen stakkarslige døende blomster på trappen, er et trist syn. Blomster gjør noe med oss mennesker, i alle fall med meg. Høsten er høysesong for stråplanter. "Strå, så enkelt og så vakkert."

Alt du trenger er; Ei potte, noe å ha oppi - jeg brukte 2 strå og 3 sølvkrans, litt jord og vann godt. Gjerne en liten neve gjødsel oppi jorda før plantene går oppi. Ei lykt av no slag for å lage ordentlig stemning... Voilà!!

Den rød veggen skulle definitivt vært hvit! haha

Tok visst bilde før jeg fikk spylt trappa..

GOD HELG<3

LAA

  • 15 Lesere

Likes

Comments