PHOTOS

Jag har lite svårt att välja header till bloggen men vet iallafall att jag vill ha de i färgen svartvit. Vilka av dessa bilder är bäst tror ni?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

GENERAL

Hade inte tillgången till laptopen förra veckan, så här kommer en uppdatering.

Förra veckan innan jag tog en trip till Göteborg med pojkvännen var jag på skansen. Dagen började dock med en brunch på Greasy spoon, ett veganskt brunchställe som har supergoda brunch alternativ som amerikanska pannkokor (helt veganskt), en english breakfast och avokado toast. Jag testade deras amerikanska pannkakor som var supergod och man blev mätt på den. Nästa gång jag är där testar jag avokado toast.


Kvällen avslutades med middag på restaurang Sorbon, en av Brommas kvarterskrog som har god mat. Till förrätt testade vi att äta deras grillade räkor som smakade himmeslskt gott och till varmrätt lite revben.

Likes

Comments

GENERAL, TRAVELS

Hej!

I helgen var jag i Göteborg med pojkvännen och jag hade inte laptopen med mig. Vi bodde på Liseberg Hotel Heden som var på ett gångsavstånd från både Universeum och Liseberg nöjespark och vi promenerade mycket. SJ snabbtåg tar en från Stockholm till Göteborg på ca 3 timmar.

UNIVERSEUM

Den första ankomstdagen (förra fredagen) var vi på Universeum, häftigast var regnskogen som hade en luftfuktighet på 90% och en termperatur på 25-30 grader celscius och att man kunde se dvärgaporna så nära inpå. Jag var även på en Sky-view bar och restaurant och utsikten var mot Göteborg men även hamnen i Göteborg.

Skyview restaurant och bar, utsikt över Göteborgs hamn

LISEBERG

I lördags var vi på Liseberg nöjespark och jag testade både Balder och Helix. Helix var nog värst eftersom att det var många upp och ned vänd moment. Grönans berg-och dalbanor är ingenting jämfört med dessa. På kvällen åt vi en skaldjurssoppa på Hamnkrogen i Liseberg, till förrätt tog vi en toastkagen och ett ostron var.


Såhär fint var Liseberg på kvällen i bakgrunden ser ni pariserhjulet och även frittfall som heter "Aerospace" något. Detta var utanför Hamkrogen som är en skaldjursrestaurang mitt i Liseberg.

Skaldjurssoppa på Lisebergs restaurang Hamnkrogen. På bilden ser ni grillad sej, en krabbklo, en räk-wallenbergare, lite sjögrässallad, fänkol och en supergod aioli.


SKALDJUR

Något som man inte får missa när man är i Göteborg är skaldjur. Allting fiskas färskt där och därför smakar även skaldjur utsökt där. Vid lunchtid passade jag och pojkvännen på att besöka Feskekörka eller fiskekyrkan som den också kallas för, det var en kyrkliknande byggnad med en fiskemarknad på insidan och restaurang Gabriel beslöt vi för att äta på. Till förrätt tog vi ett franskt ostron var och sedan åt vi grillade havskräftor och krabba.


De grillade havskräftorna var nog det godaste som jag åt i Göteborg, missa inte detta.

Likes

Comments

GENERAL

Åt på Eatnam i helgen med pojkvännen och åt en vietnamesisk nudelsoppa. Jag var väldigt positivt överraskad av maten och det kändes lite som att man var i Vietnam eftersom maten smakade så annorlunda jämfört med det man normalt äter från dag till dag. Vanligtvis äter jag mest bengalisk mat och svensk husmanskost, men när jag är ute blir det antingen tapas eller asiatisk buffé på Kinamuren.

Likes

Comments