Header

Da var jeg endelig ankommet Sør-Amerika! Her skal jeg tilbringe de neste to månedene, og første uken er allerede over. Vi landet i Quito, som er verdens høystliggende hovedstad på 2800m ( ! ). Her var vi i tre netter, før vi var et lite og hyggelig sted kalt Mindo i to netter før en ny natt tilbake i Quito.
Jeg reiser med et reiseselskap kalt AdventureNo hvor vi er 19 dansker og 2 nordmenn på ca samme alder :) Vi har med oss lokale guider som sørger for all planlegging, bestillinger og lignende. Veldig praktisk, og en morsom måte å reise på! Mulig jeg lærer meg litt spansk her, men definitivt mest dansk!

På Quitos tak! Her ca. 3000m over bakken, og bildene viser bare en liten brøkdel av den utrolig store byen. Her selges det omtrent overalt en form for høydesykedrops kalt 'Coca', og ja de inneholder kokain! I veldig små mengder derimot, helt lovlig og regulert av myndighetene. Jeg måtte selvfølgelig prøve, og det hjalp litt på svimmelheten etter å ha gått i trapper opp til dette utsiktspunktet.

Det hyggelige hostellet i Quito

På jakt etter fossefall i Mindo. I denne byen prøvde vi også tubing i elva, og zipline! Da snakker vi ikke zipline fra A til B, men hele sju forskjellige ziplines før vi nådde bunnen. Gøy! Har ikke så mange bra bilder fra dette, men skal forsøke å poste noe etterhvert.

På Quilotoa, en av landets mange aktive vulkaner. Vi kjørte til toppen (nesten 4000m) og gikk ned til lagunen. Herfra red vi på muldyr opp igjen, før turen bar videre til Baños hvor vi akkurat har ankommet. Dette virker som en kul by, så følg med videre!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

  • 109 lesere

Likes

Comments

Ingenting gir meg mer reiseinspirasjon enn å scrolle gjennom fantastiske instagramfeeder. Hvis du også vil inspireres til din neste reise eller bare drømme deg bort litt anbefaler jeg å sjekke ut mine favoritter!

@Jannikobenhoff


Fant du noen nye å følge?

Likes

Comments

Route 66, Death Valley og Los Angeles! Blir det mer amerikansk? Her kommer del 2 av alle bildene som ikke har blitt postet i tidligere innlegg fra turen.

Route 66! Vi kjørte ikke så langt på denne veien, men noen kule steder fikk vi sett! Bildene overfor er fra Snow Cap Drive-In i Arizona. Hvis dere ser godt etter så skilter de med å servere tacos, buritos og.. dead chicken(??), noe jeg ikke la merke til før jeg så bildene! Severdighetene langs Route 66 er kjent for å være rare, 'kitchy' og 'quirky', og jeg digger det! Jeg kunne gjerne kjørt hele ruten for å sjekke ut alle de morsomme stoppene på veien. Mye ligger i detaljene, så se godt etter!

Varmeste og tørreste stedet på jorda; Death Valley! Her kan det visstnok bli opptil 57 grader! For meg holdt det med "kjølige" 47 grader. Jeg holdt vel ut i ca. 10 minutter før jeg måtte evakuere tilbake til air condition på bussen. Her blir det så varmt fordi det ligger under havet (-86m på det laveste) og omringet av høye fjell. På den måten blir varmen fanget i dalen, og slipper ikke ut. Litt på samme måte som en bil i sola kanskje? Og ja, navnet kommer av at folk har dødd her! Det er i tillegg lite liv generelt, vi så noen triste planter her og der, og kjørte faktisk forbi en prærieulv! Det som forundrer meg mest er at det faktisk er noen få folk som bor her! Tanken på å bo et varmt sted for oss nordmenn er jo deilig, men det finnes vel grenser?

La la land, City of Angels, the Big Orange - kjært barn har mange navn. Her ser jeg i ettertid at jeg var litt for opptatt med å leve livet, så bilder kom i andre rekke. Jeg hadde fire helt latterlig bra dager her! Det startet med en middag i solnedgangen på stranden i Venice Beach før en natt på hotell. Dette var siste kvelden med G Adventures-gruppen før vi skilte lag. De tre neste nettene hadde jeg min første hostellopplevelse, noe som for meg var noe nytt. Jeg og seks andre norske fra turen bodde på 8-mannsrom og havnet på rom sammen med én fra Kina :)) Hostellet lå midt i Hollywood, noe som var kult den første dagen, men vi tok heller uber til f.eks Santa Monica på dagtid, for det var begrenset med ting å gjøre i Hollywood. Hostell var som sagt en ny opplevelse, men på en positiv måte! Det var billig, supersosialt, og man ble kjent med mange unge fra hele verden. Kommer garantert til å bo på hostell igjen, for det var GØY! Reising har fått en ny betydning for meg etter denne turen til USA. Jeg reiste fra Norge helt alene, men det sosiale og alle de interessante og genuine menneskene man blir kjent med og deler opplevelsene med er mer enn halve morroa!

Har du lyst til å reise helt alene en gang?

Likes

Comments

San Fransisco!
Jeg tenkte å poste alle bildene fra turen som ikke har passet inn med de forrige innleggene eller av andre grunner ikke har blitt postet. I første runde ser dere litt mer fra San Fransisco og nærmere bestemt nabolaget Haight Ashbury. Dette er et område hvor hippiene bosatte seg på 70-tallet, noe man fortsatt kan merke i lufta (blant annet ved lukten av weed på annenhvert gatehjørne). Dette strøket er fult av vintagebutikker, gatekunst, tattoveringssjapper og lignende som også ligger midt blant superfine townhouses. Mye kontraster og mye å se på. Strøket er en opplevelse i seg selv og et must hvis du skal til San Fransisco! 

Har du vært i SF?

Likes

Comments

Joshua Tree National Park! Hadde aldri hørt om dette stedet før jeg begynte å planlegge turen, men det var verdt å se! Dette er et ørkenområde midt mellom Mojave- og coloradoørkenen med mange kule planter og trær. Vi hadde ikke så god tid her før vi dro videre til LA, men vi rakk et par korte hikes som bildene er fra. Det rareste var at steinene vi satt på omtrent gikk i oppløsning hvis vi pirket litt hardt på de. Kunne pirke små steiner av! Superkult sted!

LA next!

  • 46 lesere

Likes

Comments

​Grand Canyon, vi møtes igjen! 6 år siden sist, men fortsatt like fantastisk. Før dette tilbringte vi en natt i Bishop hvor vi badet i varme kilder under stjernehimmelen for så å tilbringe en natt i Vegas! Her fikk vi dessverre ikke tid til å utforske noe særlig før det bar ut på partybuss, og videre morgenen ettter. Etter en tung morgen på bussen kom vi frem til Grand Canyon rett før solnedgang som det ikke er mulig å beskrive med ord, og bildene gir den heller ikke rettferdighet. Må oppleves! 
Her campet vi i telt på en campsite hvor det gikk løse elker. Disse var så tamme at det sikkert hadde vært mulig å ta på de. Helt ubeskrivelig å avslutte dagen med solnedgangen og hyggelige stunder rundt bålet for så å ta en morgentur langs canyonen.

Videre går turen til Joshua Tree National Park før LA!

Likes

Comments

Yosemite!! Et av turens høydepunkter som jeg gledet meg aller mest til, og med god grunn. Jeg henger nå noen dager etter med blogging, det har vært ekstremt høyt tempo på reisen, men jeg har sett innmari mye på bare noen få dager. Yosemite var dag 2 på denne turen. Her overnattet vi i telt, satt rundt bålet under stjerneklar himmel og gikk noen turer. Jeg er på en tur arrangert av G Adventures med unge folk fra hele verden så det sosiale her er halve moroa! Jeg har det så vannvittig gøy og gruer meg til å si hade til alle de fantastiske og interessante menneskene jeg reiser med.

​Noe av det som fasinerer meg er hvor frodig det er så langt oppe i høyden. Her gror det dype skoger langt over den norske tregrensa. Synet på norske fjell ble også litt endret da jeg stadig vekk ble overrasket over hvor mange ganger vi var på høyder som tilsvarte mye høyere enn Galdhøpiggen. Norge har faktisk bare pinglefjell i forhold til utlandet. 

Neste stopp er Death Valley og Las Vegas!

Likes

Comments

Da var en dag i San Fransisco straks over, og jeg føler bakkene jeg har gått tilsvarer Mount Everest tur retur. Bakkene her er virkelig ingen spøk, det hadde leggene mine glemt siden sist jeg var her. Dette er likevel en av de fineste byene jeg har vært i, men også en av de rareste. I taxituren på vei til hotellet fikk jeg på kjøpet en guidet tur hvor sjåføren viste meg alle kontrastene i området hotellet ligger i. Jeg befinner meg i Tenderloin, et sted som skal være det farligste i San Fransisco. Likevel ligger superfancy hoteller og butikker bare ett og to kvartaler unna, og noen midt inni. Skillet mellom dette "farlige" strøket og de trygge kan bokstavlig talt ses på andre siden av gata flere steder. Enkelte gater er fylt med uteliggere og gatefolk og andre gater er superfine. Rart, men veldig interessant!

I morgen går turen videre til Yosemite National Park!

Stay tuned!

  • 80 lesere

Likes

Comments


Nå er det snart to uker til jeg reiser på eventyr til vestkysten av USA, og jeg gleder meg vilt! For å korte ned på ventetiden lagde jeg tre moodboards som jeg tenkte å dele med dere. Her får dere en sneak peak på hva jeg skal!Likes

Comments


Det som kanskje begrenser meg mest når jeg planlegger fremtidige reiser er lommeboken. At reising koster penger er ingen hemmelighet, men det du får tilbake betyr så mye mer enn de kronene du uansett hadde brukt på caffe latté og sene taxiturer. Jeg er derfor innstilt på å prioritere å bruke penger på det som betyr noe for meg, så får jeg heller bruke halve dagen på å smøre matpakka hjemme. Nå som jeg snart skal reise på fulltid er jeg inne i en periode hvor jeg prøver å skrape sammen mest mulig, så jeg tenkte å dele noen tips med dere!


1. Skaff deg en oversikt over utgiftene dine
Jeg kan komme med så mange tips jeg bare klarer, men så lenge du bruker halve månedslønna på taxi, alkohol, dyre vesker eller sko så kommer vi ingen vei. Finn ut hva dine største utgifter er, bli bevisst på de, og finn tiltak for å kutte ned på de.

2. Begrens boutgiftene dine
Leier du leilighet? Har du mulighet til å bo hjemme hos foreldrene dine en periode? Jeg har akkurat flyttet hjem til pappa for å spare penger, og det er definitivt det beste sparetipset! Hvis det ikke er et alternativ så utforsk mulighetene for å leie ut leiligheten din eller deler av den på f. eks Airbnb. Har du adskilt stue og kjøkken er det kanskje mulig å leie ut stua som et soverom for noen dager eller en liten periode? Dette kan det være gode penger å tjene på, og det er genialt å leie ut samtidig som du er ute og reiser!

3. Skaff deg ekstra inntekt
Litt avhengig av din situasjon er det alltid mulig å skaffe litt ekstra inntekt. Jobber du deltid er det kanskje mulig å spørre om å ta på seg ekstra vakter? Hvis du allerede jobber fulltid og har en god penn så kan det være et alternativt å jobbe frilans hjemmefra. Kanskje du også kan tilby deg å passe barn eller servere i bryllup? Mulighetene er mange!

4. Kutt ned på transportutgifter
Selg bilen din hvis du har en, kjøp deg månedskort, bruk bysykler eller kjøp eller bruk egen sykkel. I stedet for å ta taxi etter sene byturer så er det ofte raskere å gå hjem enn du tror. Kanskje har du også en venn du kan sitte på med? Her er det mye å spare!

5. Kutt ned på matutgiftene
Det er minst like hyggelig å spise hjemme med vennegjengen som å dra på restaurant. Er du en synder på take-away eller fast food? Lær deg å lage gode middager selv, lag en matplan og hold deg til den! Det er også mye å spare på å ta med matpakke hjemmefra enn å kjøpe ute. Den trenger ikke være kjedelig, ta med gårsdagens middagsrester (jeg pleier å lage opp store gryter som varer lenge), lag gode salater og vær kreativ. I tillegg kan du alltids ta en tur til foreldre eller besteforeldre for litt gratis og god mat!

6. Selg ting du ikke bruker!
Hva er vel mer lettjente penger enn å selge ting du ikke har behov for lenger? Det finnes mange ulike plattformer for å selge brukte ting nå, f.eks Finn.no, ibok.no, kjøp og salg-grupper på Facebook, diverse apper som Letgo osv. Har du brukte pensumbøker du er ferdig med? Trenger du egentlig den Michael Kors-vesken som (let's face it) var utdatert for 3 år siden?

7. Egen sparekonto
Åpne en egen sparekonto i banken som er øremerket reising. Sett av en månedlig sum og eventuelt det du måtte ha til overs etter måneden er over. Her er det strengt forbudt å ta ut penger til andre ting!


8. Er du student?
Utnytt alle fordeler du får ved å være student. Gjennom f. eks Studentkortet.no får du rabatt på både hotell og flyreiser i tillegg til andre mer hverdagslige ting, verdt å sjekke ut! Ta også maksimalt stipend og lån fra lånekassen, du finner ikke et lån med bedre betingelser. Sett også av litt av storstipendet du får i starten av hvert semester til reisekontoen.

9. Kutt ned på alle småutgifter
Lag kaffen din hjemme, finn en billigere frisør, si opp Netflix og Spotifyabonnementet ditt, tren ute og hjemme i stedet for treningssenteret, kutt ned på antall byturer og kutt ned på søtsaker. Slike ting kan du i lengden spare mye på!

10. Lag et budsjett!
Noe av det viktigste du kan gjøre er å lage et budsjett og holde deg til det. Prøv ut f. eks denne budsjettkalkulatoren eller prøv deg frem med andre verktøyer som du finner på Google. Det er kanskje uvvant i begynnelsen, men det bidrar i det minste til en bevisstgjøring rundt hva du bruker pengene dine på.

Å spare penger trenger ikke være vanskelig. Det viktigste er at du tar noen grep og tenker litt over hvor pengene dine går. Å bruke pengene sine på noe som gir deg mening i livet er så mye bedre enn å kjøpe en kaffe og lunsj ute hver dag! Mange småutgifter blir mye penger over tid, og det kan lønne seg å ha oversikt over hvor pengene går. Lykke til med sparingen!

Har du noen flere sparetips?

Likes

Comments