Header

Salkantay trek - veien til Machu Picchu! Å se dette underverket var noe av grunnen til at jeg valgte å reise til Sør-Amerika, men veien dit var minst like minnerik. Vi vandret ca. 70 km i Andesfjellene på tre dager (inkludert noe muldyrriding) i høyder på alt fra 3600 til 4600 og så til sist 2200 meter. Lite flat mark med andre ord, og stølhet har fått en ny definisjon! Vi har også vært gjennom alle fire årstider på disse få dagene, temperaturene og landskapet endrer seg fort med høyden! Man kan også godt merke den tynne luften, for man blir ekstra lett anpusten, men jeg kom meg gjennom det. Hikingen var en opplevelse i seg selv, men synet av Machu Picchu ved soloppgang var verdt alt strevet! Jeg har aldri vært på et mer interessant sted, og jeg kan fortsatt ikke forstå hvordan og hvorfor de skulle bygge en by av stein så høyt oppe i skyene og langt vekk fra sivilisasjon. Det er nesten så man fortsatt kan merke inkaene i murveggene. Stedet er kjent som inkaenes tapte by, og den var kun bebodd i ca. 100 år - fram til spanjolene erobret Peru i 1532. I dag er det kun turister og lamaer i byen.

Nå starter reisens siste uke, og jeg begynner å glede meg til å komme hjem, men utnytter den siste tiden fult ut. Jeg skal fortsatt oppleve mer, og har enda mye kult å poste på bloggen! Nå befinner jeg meg ved Lake Titicaca og skal også innom Bolivia før hjemreisen, så følg med!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Lima, jeg hadde ikke særlig store forventninger til deg, men du overrasket! Et av mine favorittsteder å være i hele verden er så langt California, og Lima kunne virkelig sammenlignes. Sol, palmer, bølger og høye bygninger. Jeg hadde bare to netter her nå, men det kan tenkes at vi ses igjen! Jeg lar bildene tale for seg, for nå skal jeg ut å nyte solen i Huacachina, en liten ørkenoase som jeg også gleder meg til å vise dere.

Likes

Comments

Galápagosøyene, stedet hvor Charles Darwin utviklet evolusjonsteorien! Hvor skal jeg begynne? Hjertet mitt blør etter å ha reist fra dette stedet, skulle gjerne hatt en uke til. Dette var den delen av turen jeg så aller mest frem til, men jeg var så uheldig at feriesyken blusset litt opp igjen. Jeg fikk likevel noen gode dager, og har blant annet snorklet med skildpadder og baby hai, sett utallige dyrearter, gått en lang tur langs verdens nest største vulkankrater og slappet av på forskjellige strender. Jeg har også lært mer om det stedet som var pensum i biologien som var så fjernt og langt unna at jeg aldri trodde jeg noen gang kom til å være der. Stedet kan sammenlignes med en gigantisk dyrepark hvor dyrene er fri. Dyrene er heller ikke redd for mennesker, og til og med fuglene kommer virkelig tett på deg. Dette har vært en helt unik opplevelse og det er utrolig spennende med slike steder som har så stor betydning for det vi vet om dyrearter i dag!

Nå er det nesten 5 ukers lange eventyret i Ecuador over, og neste stopp er Peru!

Likes

Comments

Montanita, Ecuadors mest populære strandby for turister! Heldigvis var vi der off-season, men det var nok av liv likevel. Byen er kjent for mye festing, surfing og strandliv. Her prøvde jeg surfing for første gang og ble virkelig bitt av basillen! Veldig vanskelig og frustrerende, men helt herlig følelse å komme seg opp på brettet. Jeg og flere planlegger allerede å reise på surfecamp asap! I tillegg til surfing gikk dagene også med til mye drinker, mye god mat, slappe av på stranden og vandring rundt i byen. Virkelig en kul by som det var trist å reise fra, men neste stopp på reisen er ikke noe dårligere, nemlig Galapagos!

Likes

Comments

Nå har jeg reist gjennom nesten hele Ecuador de siste 4 ukene, og et av stedene jeg kommer til å huske best er idylliske Vilcabamba. Denne lille byen ligger omringet av fine og frodige fjell, så utsikten er fin uansett hvor du ser. Det er en veldig avslappet vibe her, behagelig klima, en del backpackere og et fint sted å tilbringe noen dager. I tillegg til å spise mye god mat har vi også vært på mountain biking og hesteriding, noe som var helt fantastisk! Det er en ting som gjør denne byen spesiell, og det er at innbyggerne blir veldig gamle her. Ryktene skal ha det til at dette er hjemstedet til noen av de eldste menneskene i verden. Grunnen til dette skal være vannet de drikker, som inneholder mye jern og næring fra fjellene rundt. Ja til Vilcabambavann i Norge også!


Jeg henger litt etter med blogging nå da jeg reiste fra macen min for noen dager, og i tillegg har vært dårlig og sengeliggende da jeg først fikk mulighet. Jeg er nå på bedringens vei etter et par døgn med feriesyke og befinner meg for øyeblikket på Galapagos! Gleder meg til å oppleve mer av disse øyene, men jeg har også et sted til å vise dere fra Ecuador, nemlig surfebyen Montanita!

Så følg med!

Likes

Comments

Hola! Jeg har opplevd nok en Ecuadorsk by, landets eventyrhovedstad, Baños! Byen hvor backpackerne samles og ikke uten grunn. Baños kan by på mye ekstremsport, utallige aktiviteter og attraksjoner og det var vanskelig å kjede seg her. Byen er ellers preget av kule utesteder, interessant gatekunst og mye kultur. Det ligger en aktiv vulkan rett overfor byen som ventes å ha utbrudd i nærmeste fremtid, men de lokale tror at byen er beskyttet av en hellig ånd. Det har visstnok skjedd mirakler her tidligere, så de bekymrer seg ikke for dette.. Ellers har jeg lært at jeg ikke skal undervurdere solens styrke på ekvator, Ecuador har utrolig mange fossefall og vulkaner, og jeg digger bra gatekunst!

Veldig interessant by, men jeg er klar for neste stop; Cuenca!

Likes

Comments

Jeg overlevde Amazonas! Noe av det jeg fryktet mest, eller gleder meg minst til i løpet av denne reisen var de fire dagene i Amazonas. De endte selvfølgelig med å være helt fantastiske! Jeg har virkelig fått utfordret meg selv, opplevd en ny kultur, vært med på kule eventyr og kanskje også fått noen nye verdier i livet.

Vi ankom et lite tettsted rett utenfor regnskogen hvor vi var den første natten på et hostell. Senere var vi på vandretur i området før vi prøvde oss på caving! Vi gikk gjennom en hule under bakken hvor det var bekmørkt, vi hadde vann til knærne på de dypeste områdene, måtte krabbe gjennom de trangeste stedene og det tok ikke mindre enn 40 minutter før vi var ute igjen! Superkul opplevelse hvor jeg virkelig måtte legge igjen min klaustrofobiske side på utsiden.

Vi bodde hos en lokal familie i tre netter hvor vi gjorde forskjellige aktiviteter som rafting, noe jeg hadde gruet meg litt til på forhånd. Dette endte jo også med å være supergøy, og vi hadde en kul guide som utfordret oss ekstra. Vi kjørte på store steiner med vilje, sto på kanten av båten og det var ikke få ganger han klarte å dytte oss ut i vannet i det rolige områdene i elva! Hevnen ble etterhvert søt..

I tillegg til rafting gjorde vi også aktiviteter som tubing og hiking i jungelen. Jeg har lært om planter, smakt frukter jeg aldri har sett før og holdt en vill slange! Jeg har til og med vendt meg til et soverom med utallige kakkerlakker og sett innsekter som aldri burde sett dagens lys. Amazonas var en veldig unik opplevelse, og noe som virkelig har vært et høydepunkt så langt.

Vårt hyggelige rom/hytte!

Den lokale familien sitt hus i jungelen

Elveutsikt rett fra soverommet!

Kortreist mandarin direkte fra treet

En av fruktene vi smakte


Nå har vi tre dager i den superkule byen Baños, så stay tuned!

Likes

Comments

Da var jeg endelig ankommet Sør-Amerika! Her skal jeg tilbringe de neste to månedene, og første uken er allerede over. Vi landet i Quito, som er verdens høystliggende hovedstad på 2800m ( ! ). Her var vi i tre netter, før vi var et lite og hyggelig sted kalt Mindo i to netter før en ny natt tilbake i Quito.
Jeg reiser med et reiseselskap kalt AdventureNo hvor vi er 19 dansker og 2 nordmenn på ca samme alder :) Vi har med oss lokale guider som sørger for all planlegging, bestillinger og lignende. Veldig praktisk, og en morsom måte å reise på! Mulig jeg lærer meg litt spansk her, men definitivt mest dansk!

På Quitos tak! Her ca. 3000m over bakken, og bildene viser bare en liten brøkdel av den utrolig store byen. Her selges det omtrent overalt en form for høydesykedrops kalt 'Coca', og ja de inneholder kokain! I veldig små mengder derimot, helt lovlig og regulert av myndighetene. Jeg måtte selvfølgelig prøve, og det hjalp litt på svimmelheten etter å ha gått i trapper opp til dette utsiktspunktet.

Det hyggelige hostellet i Quito

På jakt etter fossefall i Mindo. I denne byen prøvde vi også tubing i elva, og zipline! Da snakker vi ikke zipline fra A til B, men hele sju forskjellige ziplines før vi nådde bunnen. Gøy! Har ikke så mange bra bilder fra dette, men skal forsøke å poste noe etterhvert.

På Quilotoa, en av landets mange aktive vulkaner. Vi kjørte til toppen (nesten 4000m) og gikk ned til lagunen. Herfra red vi på muldyr opp igjen, før turen bar videre til Baños hvor vi akkurat har ankommet. Dette virker som en kul by, så følg med videre!

Likes

Comments

Ingenting gir meg mer reiseinspirasjon enn å scrolle gjennom fantastiske instagramfeeder. Hvis du også vil inspireres til din neste reise eller bare drømme deg bort litt anbefaler jeg å sjekke ut mine favoritter!

@Jannikobenhoff


Fant du noen nye å følge?

Likes

Comments

Route 66, Death Valley og Los Angeles! Blir det mer amerikansk? Her kommer del 2 av alle bildene som ikke har blitt postet i tidligere innlegg fra turen.

Route 66! Vi kjørte ikke så langt på denne veien, men noen kule steder fikk vi sett! Bildene overfor er fra Snow Cap Drive-In i Arizona. Hvis dere ser godt etter så skilter de med å servere tacos, buritos og.. dead chicken(??), noe jeg ikke la merke til før jeg så bildene! Severdighetene langs Route 66 er kjent for å være rare, 'kitchy' og 'quirky', og jeg digger det! Jeg kunne gjerne kjørt hele ruten for å sjekke ut alle de morsomme stoppene på veien. Mye ligger i detaljene, så se godt etter!

Varmeste og tørreste stedet på jorda; Death Valley! Her kan det visstnok bli opptil 57 grader! For meg holdt det med "kjølige" 47 grader. Jeg holdt vel ut i ca. 10 minutter før jeg måtte evakuere tilbake til air condition på bussen. Her blir det så varmt fordi det ligger under havet (-86m på det laveste) og omringet av høye fjell. På den måten blir varmen fanget i dalen, og slipper ikke ut. Litt på samme måte som en bil i sola kanskje? Og ja, navnet kommer av at folk har dødd her! Det er i tillegg lite liv generelt, vi så noen triste planter her og der, og kjørte faktisk forbi en prærieulv! Det som forundrer meg mest er at det faktisk er noen få folk som bor her! Tanken på å bo et varmt sted for oss nordmenn er jo deilig, men det finnes vel grenser?

La la land, City of Angels, the Big Orange - kjært barn har mange navn. Her ser jeg i ettertid at jeg var litt for opptatt med å leve livet, så bilder kom i andre rekke. Jeg hadde fire helt latterlig bra dager her! Det startet med en middag i solnedgangen på stranden i Venice Beach før en natt på hotell. Dette var siste kvelden med G Adventures-gruppen før vi skilte lag. De tre neste nettene hadde jeg min første hostellopplevelse, noe som for meg var noe nytt. Jeg og seks andre norske fra turen bodde på 8-mannsrom og havnet på rom sammen med én fra Kina :)) Hostellet lå midt i Hollywood, noe som var kult den første dagen, men vi tok heller uber til f.eks Santa Monica på dagtid, for det var begrenset med ting å gjøre i Hollywood. Hostell var som sagt en ny opplevelse, men på en positiv måte! Det var billig, supersosialt, og man ble kjent med mange unge fra hele verden. Kommer garantert til å bo på hostell igjen, for det var GØY! Reising har fått en ny betydning for meg etter denne turen til USA. Jeg reiste fra Norge helt alene, men det sosiale og alle de interessante og genuine menneskene man blir kjent med og deler opplevelsene med er mer enn halve morroa!

Har du lyst til å reise helt alene en gang?

Likes

Comments