Barbie ska jag tävla i Töreboda nästa helg och jag är både nervös och grymt taggad!
Hoppar LD+5 och LC. Båda är bedömning A:0+A:0.

Ylva håller på och överväger hur vi ska göra med försäljningshästarna, Regina har vi ju börjat hoppa och Allan har vi numera som handhäst till Marieäng och så får han gå löst väl på Marieäng.

Jag och Jeanie var på pay&jump i onsdags och det gick super, vi hoppa 70-80 och det är ju lagom när vi bara hoppat henne ca 6 ggr förut!

Skolan är igång och vi har fått datum för första proven. Bokstavligen HATAR alla sjuor och åttor för dom alla har fått IPads utom vi nior... Och liksom sjuorna springer typ runt och skriker och brottas vissa av dom, hade aldrig gett en Ipad till dom.

-Andréa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min mobil har bokstavligen fuckat ur det senaste så jag har inte kunnat ha flera appar och Nouw appen har gått bort.
Nu kanske det förhoppningsvis blir lite bloggning, hoppas på att jag och pappa kan köpa ny mobiler snarast!
-Andréa

Likes

Comments

Mitt knä svullna upp helt random och nu har jag sprungit runt och letat ipren och annat i hela huset. Hittade lite voltaren som jag är för ung för enligt instruktionerna men det bryr jag mig inte om för knät värker verkligen.

Aja, vi har ridit alla hästarna idag och det gick väll hyfsat, har gått bättre.

Barbie hade humörsvängningar och var jättesur på spöt och kastade med huvudet och bokstavligen sköv undan Bella & Regina med rumpan när jag smällde till henne för hon gick inte framåt.
Sen brallade hon 4 gånger och vart jätteglad när hon fick galoppera genom det lilla vattnet som finns kvar i vattengraven på terrängbanan.

Allan hade lite ryck och damp på linan men ingen har ramlat av.
Regina var jätteduktig och lugn när Barbie hade damp och galopperade två gånger i höger som förut har varit nästintill omöjligt då hon är extremt vänstergalopperad.

Jeanie hade damp när jag skulle sitta upp som vanligt men blev lugn bara jag fick fötterna i stigbyglarna.
Lite damp har härjat i stallet idag men alla utom Regina har ju stått i helgen!

Skolfotot idag gick åt helvete kände jag då typ ingen var beredd men vi fick inte ta en ny bild sen fast alla ville.
Imorn börjar det riktiga schemat förutom att alla i klassen börjar 10 över 9.
Vårat schema är inte helt värdelöst faktiskt men samtidigt inte långt ifrån.


-Andréa

Likes

Comments

Sovit hos Linn inatt och kollat lite parker i Orlando inför Florida, skrattat massor och sovit väldigt lite.

På måndag har vi skolfotografering och så ska vi typ gå runt på olika stationer, vanliga schemat börjar på tisdag.
Sen är det fotografering på onsdag igen för mig som sitter i elevrådet. Men man får ju fika på mötena där så varför inte?

-Andréa


Likes

Comments

Eftersom Andréa är i Karlstad fick jag åka ut till stallet själv. Jag började med regina och longerade henne lite i paddocken för att sedan rida ut.
När jag hoppade upp gjorde hon ingenting och sen begav vi oss mot Gärdet. Jag skrittade, travade och även galopperade utan problem. Hon tyckte de va lite läskigt såklart men när vi väl va på Gärdet så va det ingenting. Det stod en kille och fiskade men hon brydde sig inte, bästa ponnyn. Hon gick lika bra som att en häst va med.

Sedan red jag även flisan, va tänkt att jag skulle rida på ett annat gärde så att hon fick galoppera ute(som hon älskar). Men eftersom hon började krångla och inte lyssnade på mig så fick de bli paddexbanan med henne. Men jag galopperade en sträcka efter de och hon fick lite mer energi, hihi. Flisan är världens segaste om man går med henne, men på ryggen har hon en VÄLDIGT tempo i skritten.

Sen fyllde jag på vatten till alla och fixade oså. Nu hade jag tänkt kolla på mannen som kunde tala med hästar🐴
-Bella


Likes

Comments

Vi longerade honom först i paddocken, där gjorde han några rivstarter men ingen galopp, sen gick vi upp och tog Barbie som handhäst. Det gick superbra, även om han var spänd va det första gången. En traktor åkte även förbi med typ tio meters avstånd, Allan reagera inte ens. Efter ungefär halva varvet runt Gärdet så provade vi att trava, som sedan resulterade att vi travade resten av Gärdet. Inga rivstarter ute på Gärdet.
Han har nog tröttnat på paddocken, och nu så fick hans lilla hjärna tänka lite.

Tänk vad försäljningshästarna har kommit långt egentligen, Allan kunde man typ bara skritta uppsuttet på.
Regina, har troligtvis blivit riden i ett annat land, kommer nt ihåg vilket, och sedan fått lite som hon vill. Idag gick hon också jättefint runt Gärdet tillsammans med Jeanie, hon travhoppade ett dike, och går först utan problem!

Så idag har alla hästar skött sig! Dessutom blir de effektivare att ta hästarna två och två. När Allan och jeani gick själva så rann tiden iväg.

Bildbrist så det blir två på Gina!

-Bella

Likes

Comments

Moholm, eller ja, utanför. Vi tog med Jeanie O Regina för att hoppa i en paddock som har hinder uppställda redan, så slipper man bygga fram. Andréa red Jeanie & jag (Bella) red regina!

Regina skötte sig jättebra, första gången hon hoppade och dom sa att hon lyfte på benen fint. Men hon måste ha mer fart, men nu har vi provat att rida med spö på henne och de funkade bra som vanligt. Så nu är de lite enklare att få fart på henne framför hindret. Hon hoppade 2 hinder ett antal gånger, man får ju inte köra för Hårt med henne. Häromdagen galoppera hon även först en sträcka medans Barbie dampade ur bakom. Gina är verkligen jättestabil.

Jeanie, som inte ville gå in eller ut ur trailern hoppade ändå som en klocka. Jag tyckte de såg bra ut, hon är inte alls så tittig på hinderna, med lite mer träning så kommer hon nog ut på någonting snart. När vi kom hem så blev det träning med transporten, välbehövligt. De droppade om hästen när vi kom in i trailern efter vi kommit hem, hon var dyngsur av svett, medans regina stog bredvid med nästan inget svett alls.

-Bella


Likes

Comments

1. Barbie är på riktigt seg på framhoppning, men så fort hon kommer in på banan går det som helvete.

2. Allan kan få seriösa ryck och rusa framåt några galoppsprång när man travar han uppsuttet på lina, men han bockar aldrig.

3. För att enklast möjligast komma upp på Jeanie ska man vara tre personer.

4. Regina är världens stadigaste och första gången vi red ut körde en traktor förbi på en smal väg, säkert bara en halvmeter från Gina & hon kollade knappt ens på den.

5. Allan är jättelätt att lasta och står hur snällt som helst i transporten, även när man öppnar bakbommen står han kvar tills man säger till han att backa ut.

6. Barbie har på senare tiden kunnat vara världens mysigaste att gosa med, bara blundar.

7. Barbie bockar aldrig och stegrar i stort sett aldrig heller (LÄNGRE), chansen att du studsar av är störst.

8. Jeanie har jättesmala ben och har benskydd i storlek ponny.

9. Regina småstegrar så fort hon blir lämnad ensam i stallet.

10. Allan såg på riktigt ut som ett skelett när han kom till Sverige och några dagar senare när han kom till oss var det också riktigt illa.

-Andréa

Likes

Comments

Igårkväll till 21-22 ungefär var jag och Ylva och badade Jodee och Bubblan, idag var det upp tidigt och åka ut och fläta osv, det är fölvisning vi ska iväg på sen!

-Andréa


Likes

Comments