Äntligen, efter 9 veckors ruvande, har våran brahmahöna Ägda fått en liten kycklingbebis!
Första omgången ägg, 3 st, var obefruktade, hon fick 3 nya, knuffade ut 2 ägg, inte heller det verkade va befruktat.
Så fick hon 3 nya, varav hon knuffade ut 2, och efter 21 dagar kom denna lilla bebis 😊😁😆

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Testade göra dessa mjölk- och glutenfria semmelmuffins. Och dom blev fantastiskt goda. Möjligen lite väl söta, nästa gång ska jag ta lite mindre mandelmassa.

Recept 8 stycken
75 g smält smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 1/5 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
50 g riven mandelmassa

Blanda alla ingredienserna. Fördela smeten i 8 st muffinsformar. Grädda på 175 grader ( varmluft) tills bullarna är gyllenbruna i kanten och mjuka i mitten.
Låt svalna och servera med en klick grädde på.
Mums!

Likes

Comments

Sorterat bort och fyllt på.
Denna omgång med kläder shoppade jag på nätet. Det passar mig så bra att i lugn och ro kika och fundera innan jag shoppar. Tyvärr kan man ju inte "känna och klämma". Men jag skickar tillbaka om jag inte känner mig nöjd när jag fått kläderna. Det är ju ändå rätt smidigt.
Hittade alla Algons kläder på Lindex. Gillar nästan alla deras pojkkläder 😊 Men flickkläderna är riktigt trista! Därför beställdes allt till Alvina från H&M.
Nya vårskor fick dom också. Dessa klickade jag hem från Ellos med rabatten "ta 3 betala för 2" 👍

Likes

Comments

Fick ett mindre trevligt uppvaknande inatt när Algon kräktes i sängen 😝
Tömningen upprepades sedan i handfatet och i toastolen. Sen bäddades gossen ner på en madrass bredvid min säng. Och jag fick byta sängkläder och skura upp dubbelsängen! Vilken tur, det händer ju inte alltför ofta 😂
Tredje gången på två veckor som jag vabbar
😕 6 dagar minst eftersom jag måste vara hemma imorgon också. Jag gillar ju att vara hemma med mina barn och skulle förmodligen kunna vara hemmamamma på heltid om ekonomin tillät det. Men det är ju så tråkigt när dom små är sjuka 🤕 Och så får jag dåligt samvete när jag inte jobbar. Alltid. Varför?!

Alvina fick också stanna hemma. Både för att minska smittorisken och för att det blir enklare för mig när jag måste vara hemma. Ellen som fick magsjuka i lördags var hemma hon med. Eftersom att Algon mått hyfsat bra under dagen började vi med lite påskpyssel. Och jag planterade om lite blommor som jag köpt. Alvina älskar verkligen att pyssla. Tror hon satt över 3 timmar i ett streck! Mycket glitter blev det 😊

Likes

Comments

För 4 veckor sedan bestämde vi i samråd med Alvinas doktor att hon ska äta helt mjölkfritt i ca 6 veckor. Trodde det skulle bli grymt besvärligt. Men det har gått över förväntan. Finns ju fantastiskt mycket ersättningsprodukter. Lite annorlunda smak förståss, men en hel del funkar riktigt bra.
Dessutom har jag, nu när jag ändå håller på liksom, försökt plocka bort lite annat än mjölkprodukter också. Framförallt socker, men även dragit ner på gluten och plockat bort nästan allt halvfabrikat.
Bakar och pysslar i köket, misslyckas och lyckas. Riktigt kul faktiskt. Misslyckades stort med glutenfria semmelbullar, gick inte ens ge till hönsen 😂, men skam den som ger sig, har hittat ett recept på glutenfria semmelmuffins som jag tänkte testa göra nån dag.
Loppan är så mycket bättre i magen nu. Och om två veckor ska vi testa med laktosfria produkter och se hur det går.

Bild 1 Mjölkfri ost. Finns både "vanlig" och en som är anpassad till pizza mm.
Bild 2 Påsken är räddad. Mjölkfri choklad till påskäggen. Beställt på nätet.
Bild 3 Rawfoodbollar.
Bild 4 Rawfoodbars till mellanmål.
Bild 5 Ingefärashot, för att bekämpa alla förkylningar. Och ketchup med bara lite socker  (honung).

Likes

Comments