Jag blir så ledsen av att se hur dagens samhälle ser ut. Hur utseendehetsen är nått helt annat än hälsosamt. Jag vet hur dåligt vissa personer mår på grund av att dom inte anses som tillräckligt snygga. Jag vet det för att det har varit jag. En kommentar i kommentarsfältet på internet och det tog mig flera år innan jag kunde se mig själv i spegeln och vara nöjd. När jag mådde som sämst skrev jag ner att jag kände mig ful och dålig när jag log. Såklart jag inte gick runt och spred glädje då, och då får man inte positiv energi tillbaks. Det blir en ond cirkel som gör att man bara sjunker längre och längre tills man bestämmer sig för att klättra upp igen. Jag är väl medveten om hur mycket bekräftelse jag behövt få för att komma dit jag är idag. Det är inte en bra väg att gå för en negativ kommenter räcker så är man tillbaks där man startade alltså på botten. Puberteten gjorde verkligen sitt jobb kan man säga i mitt fall och då kom det naturligt att jag faktiskt började få höra att jag är snygg. I femman fick jag höra att jag var ful, i åttan fick jag höra att jag var snygg för första gången. När jag började gymnasiet tyckte jag att alla i min klass var snyggare än mig. Det var inte förrän sommaren innan tvåan som jag såg mig i spegeln och tänkte att jag är snygg. När allt började gå bra så ökade mitt självförtroende och jag började verkligen tro på att jag är snygg och det smittade av sig på andra och utan att skryta så hade jag helt plötsligt massa killar som ville ha mig.

Jag gjorde ett desperat försök under en period att tänka att det inte gör något om jag inte är snygg för allt handlar inte om utseende vilket är sant men det kommer alltid finnas personer som kommer uttrycka sina åsikter spelar ingen roll om den är positiv eller negativ och även om inte alla säger rakt ut så märker man direkt om en person tycker man är snygg eller inte. Hur fick jag bra självförtroende?

"Fake it until you make it"
Jag är övertygad om att en negativ intställning inte kommer leda till ett positivt liv. Ifall du har ett kroppsspråk som säger att jag är snygg så kommer andra uppfatta dig som snygg också. Tillslut kommer det komma naturligt alltså du har fejkat det till du klarat det. Jag har kollat på när personer i min omgivning gått från osäker till en diva som tror att världen kretsar kring en själv. Det är såna personer som i sin tur kommer trycka ner andra för att må bättre. Jag däremot kommer aldrig se mig själv som så snygg. Jag är snygg men det finns så många som är så mycket snyggare än mig och det är okej. Jag vill vara en person som sprider positiv energi och får det tillbaks. Jag tror på att man kan lyfta varandra att det inte alltid behöver vara en tävling om vem som är snyggast.

Jag tror på att ifall du känner dig snygg så kommer din personlighet framhävas. Jag sminkar mig för min egen skull, för att jag ska känna mig tryggare i mig själv och helt enkelt förhoppningsvis få en bättre dag.

Någonting som slagit mig är att det blir lätt att man tänker att det är mest synd om tjejer som ser idealen överallt, i tidningar och på internet. Tjejer kan sminka sig och ta på sig en push-up bh med en urringad tröja och helt plötsligt bli tio gånger snyggare. Osäkra tjejer anses även som söt medan killar inte alls har den fördelen. Det finns inget killar kan gömma sig bakom och en kille som har potential att vara så snygg med lite självförtroende kommer aldrig bli det för självförtroende finns bara inte där och det är så tråkigt att se.

DU är fin precis som du är och du ska inte låta nån annan trampa på dig utan glöm inte bort att du är värd så mycket mer.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är ganska intressant det där med att vi matar världen med budskap om hur vi alla är vackra på olika sätt. Vi alla föddes med olika förutsättningar. Jag kan inte gå upp i vikt och jag kommer aldrig få former, medan det finns andra som aldrig kommer kunna gå ner i vikt.

Jag har lagt ner överdrivet mycket tid på min mage, och jag gillar inte ens att träna. Mat gick från att vara favorit högpunkten på dagen till något onödigt som bara tar tid och har negativ påverkan på min kropp. Jag höll på ett tag och fick testa konsekvenserna. Till slut insåg jag att mina handlingar inte bara påverkar mig utan kropps hetsen som jag sågat så många gånger fortsätter att finnas delvis på grund av mig. 

Jag kom in på ett inlägg om kost och dra ner på kolhydrater. Okunnig som jag är så fick jag idén att det här borde jag också testa. Utan att hänga med stod jag helt plötsligt där och skippar en lunch här och där samtidigt som träningen ökades med först en gång sedan slutade det med att jag tränade varje dag. 

Där kom ditt ord in i bilden, orden jag sa åt dig för jag vet att du är för snäll för att säga de högt. Såklart jag inte duger, och de är självklart att jag ska göra något åt saken om jag kan. 


Likes

Comments

För varje gång jag kollar mig i spegeln och undrar varför jag inte var bättre. Varför ser inte jag ut som alla andra, varför blev inte jag snygg. När man undrar hur ens liv skulle sett ut bara man varit lite snyggare och en lite bättre person. När man inser att skippa lunchen här och där inte är något. När träningen går överstyr och jag fortfarande står framför spegeln och undrar hur jag kan ta allt ett litet steg längre. När man tror att det blir fred på jorden bara ja hade lite plattare mage och man får uppleva näringsbristens baksidor. För där stod jag med en plattare man än we heart it har skådat och en hjärna som påminner om hur små mina bröst är.

Där står jag, utan att veta vem jag är och hur jag hamnade här. För i slutändan är inte utseende så viktigt. De va ju insidan som var ett lika stort problem. Och insidan är för känsligt för att ändra för vem är du att bestämma hur jag ska reagera och må.

Likes

Comments

Nu dyker ja upp här med en liten nystart eller hur man vill se det som. Denna vecka har bjudit på blandat väder, förkylningar och massa prov med tillförande ångest. Att jag blivit sjuk får jag nog ta på mig själv eftersom ja droppade kläderna lit för snabbt och under en lite för lång tid som då ledde till att jag blev några nyanser rödare än planerat, som tur är så har det lagt sig och vädret har tvingat mig till att stanna inomhus. förkylningar fick mig även tillslut att ta ledigt från träningen och tröst äta istället.

Jag vet inte hur min kropp och om vi är vänner men jag lagt ner med att må dåligt. problemet är att det är sjukt vilken kick jag får av att äta mindre och ändå orka prestera på hög nivå. Jag blir hemskt nog piggare av att inte äta än att äta. Tanken slog mig att jag klagar på att kroppsideal finns och att jag mår dåligt av dom men ändå är jag en av anledningen till att de finns och lever vidare.

Likes

Comments

Dagens bild av en feminist består av en orakad kvinna som lever efter sloganen "Alla män är skräp". Andra har zara Larsson som ambassadör för feminister medan andra är tillräckligt kloka för att veta vad femininst egentligen betyder dessa personer beskriver man med citatet "jagar inte feminist men jag är för jämställdhet"

Problemet är inte att feminismen inte är behövlig utan att alla klagar på allt men ingen ser någon lösning främst eftersom det är så inpräntat i oss att män ska ha mer makt och kvinnor endast ses som objekt.

Likes

Comments

Nu sitter jag här i bara underkläder och det återstår endast en timme av 2015 och jag har satt mobilen på flygläge och sitter här och ska försöka hitta tillbaks till mig, den riktiga jag som gillar att må bra och göra saker.

Det jag kommer minnas mest av 2015 är att jag hade ett självförtroende även om jag började året med att varje morgon tänka att alla var bättre än mig och att jag inte dög. Jag är stolt att jag kunde gå därifrån och att det slutade med att jag kunde lägga upp videos på snapchat och hur jag kan kolla mig i spegeln och vara nöjd. För mig kommer Göteborg alltid symbolisera självförtroende. Det är synd att jag tappade det och idag är osäker och inte litar på att killar kommer tycka att jag är snygg. 2015 kommer vara året jag började i en klass jag kan skratta med och hur jag förstår hur allt händer av en anledning hänger ihop med hur ettan var och att tvåan blev så mycket bättre. När jag började tvåan och satt hos kuratorn och funderade hur drömscenariot för tvåan skulle vara så blev den verklig men jag är ändå långt ifrån nöjd vilket är bra för då kan jag sträva ännu längre men jag önskar att jag kunde vara glad för det jag faktiskt har. Min inspiration har flödat under det här året och jag har en klar bild över hur jag vill att min framtid ska se ut. Jag har insett att det krävs bra betyg för att komma någonvart och det har varit bra men även lett till stress och skippande av lunch och även ont i magen. I somras var jag 110 % säker på att jag vill skriva en bok om självkänsla och att jag hittade så rätt på individuella val i skrivande borde göra att jag hållit fast vid den tanken men tyvärr har den hamnat åt sidan. Jag har insett hur mycket det finns att göra och hur mycket man kan utvecklas som person. Jag har ställt frågan hur mycket jag kan och borde ändras och vem som egentligen är jag och under vilka ramar jag finns. Jag har blivit Feminist och jag har insett vilken skillnad jag kan göra och hur mycket jag har att tillägga. Jag har haft sex och insett vilken enorm kick man får av det.

1. Sluta oroa mig. Jag tar verkligen ångest till en ny nivå när jag oroar mig hela tiden. Jag är en konsekvensetiker, jag tänker alltifrån vilka konsekvenser allt kan få och vad som kan gå fel. Jag måste lära mig att ha ett drömscenario och tänka hur värt det kommer vara om det sker vilket det kommer göra.

2. Attraktionslagen. Jag tvivlar på att universum ändras efter hur jag tänker men det kommer ge mig så mycket positivt att tänka att allt komme lösa sig. Det måste vara okej att världen rasar ihop ibland för det kommer den göra hur orolig och försiktig jag än är.

3. Dansa mer. Dansa är det bästa som finns. Stå i underkläder en måndagkväll och dansa till little mix. Låtsas som att världen är min och ingenting kan stoppa mig. Våga släppa loss och ta in allt bra för en stund. Och glöm inte att lyssna mer på musik och hitta bra musik.

4. Skriv oftare och våga skriv saker jag aldrig skulle våga säga. Att läsa vad man skrivit är enligt mig det bästa som finns och jag har så mycket tankar jag inte vill säga högt så skriv ner dom! Och våga skriv vem jag skickat bh bild till och vem jag haft sex med eller vad jag vill skriva till någon.

5. Podcast och bli inspirerad. Jag kan bli inspirerad av mig själv men andra har mest makt på mig och att inspireras av andra ger mig nya synvinklar och därmed kan jag nå mer och hitta mer mål som jag också vill uppnå. Här blir jag tveksam om instagram är en bra inspirationskälla eller om den bara ger mig ångest och ifall jag borde radera appen och sluta jämföra mig med andra.

6. Höj värdet på mig själv. Jag är värd mer. Jag är bra och jag är snygg. Jag är snygg för att vara en sjuttonårig tjej med bra betyg som bor i övik och som blev kallad för ful i femman. Jag kommer aldrig bli en Victoria secret modell och därför finns det ingen anledning för mig att jämföra mig med dom. Jag måste skärma av och inse mina gränser och veta vilka jag kan tävla mot och vilka jag aldrig kommer förknippas med. Jag måste hitta personer som också inser det och inte sätter press på mig att vara Victoria secret modell. Jag tycker om att läsa vilket det inte är något fel på så var inte rädd för att säga det. Låt ingen behandla mig dåligt och var en bra människa.

Jag hoppas jag sitter om ett år och läser det här och känner att jag försökt uppnå dessa plus många fler mål. Jag kan inte ens föreställa mig hur mycket som kommer hinna hända under 2016 och jag hoppas det kommer hända massa saker jag aldrig kan förställa mig nu.

Nu återstår endast 17 minuter av 2015 och det känns så bra att lämna detta år och kunna börja om.

Saker jag ser fram emot: mitt nya rum, sommaren, börja trean och få en tydligare bild av min framtid

Likes

Comments

Desto längre denna dag går desto mer inser jag att jag inte borde vara här. Jag borde inte vara på det här programmet med dessa framtidsplaner. Jag vet inte vart jag borde vara men jag vet att ekonomi endast är okej för mig och man ska aldrig nöja sig med okej när man kan få bättre. Jag vet att jag ska vara någonstans där jag är trygg och avslappnad så jag får chansen att utvecklas som person och utmana mig själv hela tiden.

Jag vill inte bli ekonom för att det är mitt drömjobb. Jag vill bli det för jag gillar siffror, logik och facit och för att jag trivs på kontor. Motiverad som jag var så tyckte jag att det var värt att kämpa för det men när man står här och kämpat och stressat så och inte får nått resultat. Jag vill kunna göra mitt bästa och se vad som händer men jag kan inte det, jag måste ha en plan att sträva efter.

Likes

Comments

Är det något man inte kan rå för så är det sin längd. Vissa är långa medan andra är kort. Jag har alltid hört att jag är lång. Jag har dåligt självförtroende så jag tolkar det som att jag är för lång och att jag borde bli kortare. När jag i ettan mätte mig så var jag 165 cm. Jag var 165 cm kort. Jag var normal. Jag fortsatte att känna mig lång och tillslut fick jag inse att jag kanske inte är 165 cm längre. När jag kom in i min topp gällande självkänsla bestämde jag mig för att jag kanske är lång men vad gör det? Och sluta se det som ett negativt laddat ord. Jag vågade mig på skor med lite klack för det kändes bättre att vara lång med vilje än att gå runt med platta ballerina skor och låtsas att man är kort. Jag är egentligen inte lång. Jag är medel. Jag hatar medel, jag hatar ordet "normal" men jag hatar också att sticka ut ofrivilligt.

Det är väldigt lätt att sitta och säga att jag i fortsättningen ska vara nöjd över min längd och använda den med stolthet men sen står man där och kommer på sig själv att böja lite lätt på ryggen och lägga över vikten på ena benet för att tappa nån centimeter eller stå där i skoaffären och välja skorna med plattats yta. Det handlar inte om att vakna upp en morgon och säga att jag är nöjd över mig själv. Det handlar om att en dag inse att jag inte längre hindras i min vardag på grund av något komplex. Att andra struntar fullständigt i att kommentera min längd är en bit på vägen till att jag ska sluta kommentera min egen längd. Ifall jag inte under hela min uppväxt fått höra att jag ligger över strecket av skolsköterskan så skulle tanken aldrig ens väckts hos mig. Jag skulle vilja påstå att alla någon gång fått höra att dom antingen är lång eller kort. Det finns en viss norm att killar ska vara lång och tjejer kort och vi som då bryter det här vill gärna sätta press på motsatta könet att i mitt fall vara ännu längre och det är inte heller rätt. Det visar tydligt på att ifall jag mår dåligt över något så kommer jag omedvetet eller ej ta ut det på andra och lägga över pressen på dem.

Likes

Comments

Jag la av med twitter av en anledning. Inte för att jag har brist på saker att skriva utan för att jag ser ingen mening med det längre. Jag har så mycket att skriva om och att jag har över 60 tweets i utkast säger nog en del om att det är mycket som aldrig blir sagt. Jag har så länge jag kan minnas alltid skrivit av mig på twitter och när det blev för personligt för mitt vanliga konto så gjorde jag en till. En blogg har jag haft ett tag eftersom jag insåg att ibland behöver man skriva längre och utan att nån läser. 

Jag har så mycket att skriva här men jag vet inte hur mycket jag vågar öppna upp mig men är det något jag vet så är det att jag sticker ut och det tänker jag fortsätta göra. Och nu tror alla att jag leker viktig men det här är för min skull, bara min. Mina förebilder är Blondinbella och Ellinor Löfgren och båda bloggar och står för sina åsikter så nu ska jag också göra det.

Min stora utmaning är att hålla mitt självförtroende på topp och våga kliva ur den bekväma zonen. Vem som helst kan läsa det här men stör man sig på mig eller inte håller med så är det bara att sluta läsa. Man behöver inte komplicera det mer. Det som oroar mig mest är ifall jag får hat för det är jag väldigt känslig för. Väljer nån att trycka ner mig så säger det väldigt mycket om dig inte mig. Och jag skäms så mycket att jag ens behöver skriva det, det ska vara så självklart. Vill nån förstöra för mig så kommer ni lyckas men det är värt att chansa.

I somras var jag så inställd på att jag ska skriva en bok, idag har jag lagt det lite åt sidan men det här är en bra start. Idag fick jag höra att jag var bra på att skriva och det får mig att tänk tillbaks på min svenskalärare på högstadiet som sa att skriva var min svaga sida. Jag älskar att skriva men har hållt det mesta hemligt. Förut var även hockeyn en stor del av mitt liv och att lägga det åt sidan är det bästa jag har gjort för det har gjort att jag fått upp ögonen för att det finns så mycket mer att intressera sig i.

Redan nu märker jag att jag redan tagit upp de jag vill skriva om och jag tänker bara skriva om sådant som jag engagerar mig i och sånt som är 100 % min åsikt. Det här är kanske en jättedålig idé eller så kommer det här vara det bästa jag gjort. Ibland måste man chansa. 

Likes

Comments

"Du sminkar dig för mycket"
"Det är falsk marknadsföring"
Ursäkta men vem tror sig ha rätten att lägga sig i hur mycket smink någon använder? Jag sminkar mig för att känna mig snygg. Känner jag mig snygg så blir jag tryggare i mig själv vilket leder till att jag blir en bättre person. Bara för att min contour är on point kommer inte innebära att jag kommer få en pojkvän så att tjejer sminkar sig för andras skull kan vi stryka direkt. Ändå tror sig killar ha rätten att trycka ner en tjej för att hon inte ser likadan ut utan smink. Varför skulle vi använda smink om det inte blev nån skillnad? Ifall killar inte inser att tjejer inte har naturligt glittriga ögonlock så tänker iallafall inte jag be om ursäkt för att killar blir förvånad när jag tvättar bort sminket.

Det finns många personer som sminkar sig för att dom skäms för hur dom ser ut utan smink och det är verkligen jättetråkigt och smink ska inte användas för att gömma sig för sina problem och osäkerhet. Bara för att man har mycket smink så betyder inte det att man är osäker i sig själv utan det kan vara ett intressant för är det inte häftigt hur mycket man kan göra med smink?

Jag har aldrig haft problem med min hy eller hur jag ser ut osminkad helt ärligt var jag väldigt sen med att börja använda smink på allvar. Jag vet precis varför jag använder smink, jag gör inte det för att det är något tjejer gör. Jag kan inte föreställa mig hur det är att skämmas över sig själv osminkad men jag vet hur det är att känna sig ful vare sig jag har smink eller inte. Jag vet att man hindras i sin vardag om man inte själv tycker att man ser bra ut. Så låt alla tjejer ha rätten att sminka sig precis hur mycket man vill. Det viktiga är att man själv kan acceptera sig själv naturlig och osminkad. Andra personer kommer alltid att lägga sig i hur andra ser ut så att visa sig osminkad för omvärlden kräver enormt med mod för vissa så därför räcker det med att själv acceptera sis osminkad. Att ibland våga tvätta bort sminket medan man kollar film eller inte alltid sminka sig det första man gör på morgonen.

Det viktiga är att du känner dig fin precis som du är krävs det smink för det så kör! Andra personer kommer kommentera och klaga hur du än gör så gå din egen väg. Glöm inte bort att sminka dig för att framhäva dig inte för att dölja dig och tappa aldrig bort din fina insida.

Likes

Comments