Fan vad vi kämpar. Lillskrutten vill inte sova. Det tar tre (?!) timmar av ändlösa försök för att få henne att komma till ro. Hon är så trött. Men blir liksom alldeles hetsig och spattig i kroppen.

Jäklar vad det tär på oss. Våra kvällar handlar enbart om att få henne att sova. Hon somnar ofta ganska lätt i famnen hos någon av oss när vi med gungande steg går genom lägenheten. Men där tar det stopp. För det går inte att lägga ner henne. Bara en centimeter från min kropp spänner hon sig och börjar vakna. Det är galet.

Jag och R tjafsar om samma saker varje kväll. Båda är trötta. Vem ska göra vad. Hur ska det göras. När ska det göras. Frustrationen över att vi på riktigt inte har en enda sekund att prata med varandra utan att en måste underhålla / söva bebis är enorm. Det finns ingen tid då Amanda sover och vi är tillräckligt pigga för att vara vakna. I alla fall inte utan att ungen ligger klistrad på mig eller vi går med henne i sele.

Hon mår bra, verkar frisk och är allt som oftast glad - så länge vi pratar med henne. Dessutom är hon så klart världens finaste. Men den totala bristen på "egentid" är tuff. På föräldragruppsträffen låg bebisar och sov i sina vagnar (stillastående!). Bebisar bara somnade random på sina föräldrar (stillasittande!). Det händer inte för oss.

Nu har R försökt söva i över en timme. Mission failed. Nu är det min tur. Wish me luck...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Och så gick en vecka till. En vecka till av... tja, same old same old. Eller. Det är inte riktigt sant. Vår överlägset största problem just nu är inte magont (som har blivit bättre av sig självt - jag äter typ allt nu), utan att vi inte får majskroken att sova. Alltså det går inte. Det har alltid varit problematiskt att få henne att somna men nu är det slätt omöjligt. Och även om man mot förmodan får henne att somna så är övergången till att ligga själv, eller kanske sova vidare i vagnen, mission impossible.

Det är som att hon blir alldeles hetsig och orolig. Stackars kroken. Önskar så att jag kunde hjälpa henne bättre. Vi vaggar, buffar, går runt, skumpar, sjunger, schyssar och så vidare. När hon har somnat i min famn (om det ens går) låter jag henne oftast ligga kvar där men ibland försöker jag lägga ner henne i sängen. Då sänker jag mig långsamt ner som värsta ninjan med henne hårt tryckt mot mig och ligger sen kvar där. Länge. För oj vad det tjorvas. Oftast får jag bara börja om. Eller amma lite. Vi ammar så mycket i lugnande syfte att ungen måste kräkas i tid och otid. Känns egentligen inte så bra. Men jag vet inte hur jag ska få henne att slappna av annars. Att amma fungerar dock inte heller särskilt ofta numera.

Nehej. Fasiken vad jag snackar om tråkigheter. Just det! Jag har varit på föräldragruppsträff idag. Min första. Himla trevliga mammor! Dock gick ju ett hugg av avundsjuka genom mig när jag såg deras lugna, sovande barn. Främst att de sover, det avundas jag mest. Nu var Amanda supersnäll hela träffen. Men så fick jag ju också fippla med olika positioner och roliga miner HELA tiden. Hon vill inte bara sitta och stirra ut i tomma intet, ungen. Hon vill att man praaatar med henne. Och det är väl i och för sig inte en helt tokig egenskap. 😊 Men sömnen, där önskar jag, också för hennes skull, att det kunde gå lite lättare.

Så. Nu måste jag gå ut från toan, där jag sitter på toalocket, och joina min lilla familj. Majskroken förefaller vara i högform och lär hålla oss uppe länge till. Jag hör henne "skrattsjungprata" högt därute...

  • 1252 readers

Likes

Comments

Dagens vagnpromenad gick åt helvete. Efter tjugo ynka minuter vaknade Amanda. Låg snällt i sin vagn ett litet tag alltmedan jag skyndade hem. Då vi fortfarande hade en bit kvar kom illvrålet. "Jag vill inte ligga här, mamma, jag vill göra något annat nuuuuuu", hörde jag henne gasta i bebisljud. Jesus. Svetten. Ångesten. Jag AVSKYR bebisskrik. Vem gör inte i och för sig...? Men jag mår verkligt dåligt av dem. Huvaligen.

Amanda blev sedermera glad, hon fick komma upp, vi kom hem och jag mofflade i mig två chokladbollar i ett "det är så synd om mig som måste ta hand om en missnöjd bebis-moment".

Grejen är den att hon ganska ofta nu för tiden är så snäll (och att hon ens ligger i vagnen en stund är ju en seger). Så snäll att jag vill teleportera mig in till R:s jobb (som gärna vill att jag kommer på besök), mitt jobb, ut på stan eller var som helst där det är extra trevligt att ha en snäll bebis. Men så ibland blir hon så himla missnöjd - arg på mig antar jag som inte förstår vad hon behöver... Och det gör att jag inte vågar ta mig någonstans.

Well, well. Det blir bättre. Det blir verkligen det. Hon är bara inte en fika på stan-bebis. Det är bara så. Hon vill helst mysa med sin mamma hemma hela långa dagen. Och vem är jag att bråka med det egentligen...?

Hörni, jag funderar på att färga ögonbryn och ögonfransar. För att inte se så fasligt blek ut. Men är det inte sjukt läskigt att färga fransarna? Känns läskigt i alla fall. Tänk om man får färgklet i ögona? Gah, scary stuff.

Nu ska jag försöka lägga in lite tvätt. Alternativt bära bebis. Vi får se vad Amanda tycker verkar roligast. 😊

  • 3934 readers

Likes

Comments

Åh, lillkorven har varit så mysig i några dagar nu. Helt klart en bättre bebis än förut. Ligger i vagnen ett tag vaken utan att vara alltför upprörd. Sover i vagnen ett tag utomhus på promenad om hon är trött. Och är vaken längre stunder utan att bli alltför gnällig. En väldig förbättring alltså.

Häromdagen var jag på promenad med en kollega som jag råkade springa på förra veckan. Det visar sig att vi bor några hundra meter ifrån varandra. Jag hade ingen aning. Vi jobbar inte alls med samma sak och har inte bytt mer än några artighetsfraser med varandra på jobbet. Men åh va mycket man helt plötsligt har att prata om när man har bebis i samma ålder. Och då behöver det inte bara vara just bebis man pratar om. Mer att man känner en viss sorts samhörighet tror jag. Som att man förstår varandra lite bättre än gemene man.

Hennes bebis verkar dock vara väldigt mycket lugnare än vår. Tog sig också uttryck i att Amanda fick flänga på min arm under delar av vår promenad medan hennes bebis låg nöjt i sin vagn. Nåja, jag tröstar mig med att vi har en väldigt nyfiken och pigg liten dotter. En egenskap som nog blir väldigt härlig när hon blir lite äldre. Nu känns hon ofta rätt frustrerad. Frustrerad för att hon inte kan röra sig och upptäcka saker själv. Både ben och armar rör sig i raketfart mest hela tiden...

Jag känner mig väldigt lyckligt lottad. Särskilt efter promenaden med kollegan i torsdags. Då fick jag en massa ny livslust. Amanda var så himla snäll. Och det var sååå trevligt att snacka med kollegan. Efter BVC-besök i tisdags där sköterskan tyckte att jag kanske skulle sjukskriva mig för att få avlastning av R kändes det tungt. Jag blir alltid lite chockad när andra tycker att jag verkar ha det jobbigare än vad jag själv inser.

Tycker att jag ofta blir "rekommenderad" sjukskrivning, vila, etc. av vårdpersonal och liknande. Trots att jag aldrig tar upp det själv. Folk pratar jämt om att de har svårt att bli sjukskrivna och så där trots att de vill det själva men för mig har det aldrig varit fallet. Jag känner mig ofta okej, eller, framförallt har jag fått lära mig att man ska vara jäkligt illa däran innan man blir sjukskriven eller vilar. I vart fall tänker jag såklart inte försöka bli sjukskriven. Det hade bara varit några tunga dagar och sen en väldigt krävande unge där på BVC-besöket. Jag måste helt enkelt vara osedvanligt skicklig på att se utmattad och trött ut...

Nu ska jag lägga ner telefonen och snicksnacka lite med R. Även om vi umgås mest hela tiden är det inte så ofta jag känner att vi verkligen pratar nu för tiden. Det är så mycket bebislogistik att vi sällan pratar om något djupare. Det kan jag sakna. Inte bara att prata på djupet med R utan med vänner också. Prata om annat än bebis. Men det är svårt när jag nästan inte kan få bebisen ur huvudet. Amanda flimrar i hjärnan min mest hela tiden. Det känns som att jag lever i symbios med den där lilla minimänniskan. Älskade majskroken. Världens finaste majskrok.

Likes

Comments

Gud, tiden bara trillar fram i hiskelig takt. Bra på ett sätt - bra för att bebis blir större och förhoppningsvis lite lättare (och framförallt roligare). Lite sämre för att jag inte hinner stanna upp och tänka, njuta, vara. När vi är ute och går, jag och kroken, försöker jag bara vara. Men oftast är stressen över att hon ska vakna, eller tröttheten efter en tung natt, för närvarande för att jag riktigt ska kunna njuta till fullo.

Nu låter det som att vi inte alls har det bra. Så är inte fallet, utan faktiskt är det så att allt blir lättare och roligare hela tiden. Men det är ändå så pass tungt att jag inte kan njuta av mina dagar själv med henne riktigt.

Så varför gör jag inte saker då, så att jag inte är själv med bebis på dagarna? Well, det är ännu värre. Då fuckas allt och ungen sover inte och blir därmed en väldigt orolig själ. Stackars kroken. Hon kan i princip inte sova om vi inte är ute och går. Tjugo minuter, en halvtimme, i vagn om jag har tur, men annars i sele.

Sele är vår räddning. Jag har, erhm, tre stycken bärdon nu. Till ett värde av en trevlig weekendresa. Känns högst märkligt, men nödvändigt. Nödvändigt när vi har en bebis som bara sover på våra magar...

Nu är vi ute på dagens andra promenad. Solen skiner. Men huva, va kallt det har blivit? Hösten har ta mig tusan kommit. Lite sorgligt att sommaren är slut, men jag ser redan fram emot nästa sommar. Bada, leka och busa runt med majskroken. Åh va härligt.

Likes

Comments

Idag har jag klippt mig! Jojo, R tog Amanda i vår sele och gick på promenad samtidigt som jag klippte av mig vad som mest sett ut som en tilltufsad buske. Det blev väl sådär men mission accomplished i alla fall då håret kändes tre ton lättare efteråt. Under graviditeten hade jag ju fabulöst snyggt hår i sig självt, men ända sen Amanda ploppade ut har det varit genomvidrigt. Konstant stora tovor (jag har grinat varje gång jag borstat det...). Så det var tvungen att ryka. Nu är det precis så jag får upp det i tofs och uttunnat till det yttersta.

Annars då? Jorå. Det är väl okej. Vi har återigen haft panikont i bebismage några kvällar. Jag har ju undvikit typ allt som bebismagar kan få ont av i 3,5 veckor nu. Sjukt trist och själadödande kan jag säga. Hela min kost består ju normalt sett av typ linser, ost och vitlök. Allt på förbudslistan. Att Amanda får ont trots att jag undvikit allt och lite till - särskilt mjölkprotein som jag varit helt nitisk på - gör mig så jävla uppgiven och trött. Jag blir helt dillig och misstänker andra saker som råkat sammanfalla med magontet, men jag ser inga konkreta mönster överhuvudtaget. Och det gör mig så ledsen.

Jag vill ha en glad bebis utan ont. Hon är liksom svår redan som det är, i ett icke-ont tillstånd, så när vi får såna där extra problem blir det tufft. Utöver att hon är rätt så krävande i att hon inte finner sig i att bara sitta i någons knä och titta så är hon världens bästa lilla bebis. Charmigaste knottet någonsin. Ler och pratar (alltså gör diverse ljud) hela tiden (när hon inte är upprörd över något 😉).

Det jobbigaste just nu i vårt bebisliv är oförutsägbarheten. Vi kan aldrig veta om Amanda kommer ha en bra dag/kväll/timme eller inte och det gör i vart fall mig rädd för att boka in träffar med kompisar och så. Ibland är hon bara helt omöjlig och inget fungerar. Hittills har jag inte vågat mig längre bort från hemmet än att jag kan gå snabbt hem med henne på armen. Att åka in till mitt jobb och hälsa på känns så jäkla avlägset just nu. Samtidigt har hon ju timmar där hon är awesome och jag önskar i efterhand att jag tagit tillfället i akt och gjort något. Det är bara det att man aldrig kan veta i förväg... Nu ska jag skicka över chipsmunken (vårt barn) till R och ta över matlagningen. Over and out.

  • 10249 readers

Likes

Comments

Så blev även Amanda förkyld. Förkyld bebis = inte roligt. Inte roligt alls. I natt har jag fasiken inte sovit många timmar. R säger alltid att han vill vara med och hjälpa till på helgnätterna, och gör det också ibland, men för att det ska ske måste jag ägna flera minuter åt att ruska liv i honom. En syssla som lämpar sig dåligt när man har en ledsen bebis att ta hand om samtidigt.

Det är svårt. Svårt att inte bli arg på sin partner för att han inte är som en själv, inte förstår och inte fungerar på samma sätt som en själv. Han vill hjälpa till. Men han vaknar inte. Han sover igenom bebisskriken. Det är sjukt hur det ens är möjligt men han gör det ofta. Eller sover igenom och igenom, skulle Amanda gråta länge bredvid honom skulle han säkert märka men det låter jag ju henne aldrig göra...

Även om R är världens mest hjälpsamma så är det så tydligt att ansvaret för bebis i första hand vilar på mig. Eftersom jag ammar. Men hon äter ju inte jämt (även om det ibland förvisso känns så). Trots det är det ofta jag som håller i henne och liksom frågar R om han vill ta henne. Svårt det där. Jag vill ha ansvar men längtar samtidigt till stunden då R kan ta henne i några timmar utan min inblandning. Eller när jag är med men tillåts inte tänka på bebis i första hand.

Ja ni. Det är svårt med bebis. För även om Amanda är den mest underbara lilla varelse man kan tänka sig tar hon en väldig massa på mina krafter. Känner mig fullkomligt dränerad på energi mest hela tiden. Och inte bara på grund av sömnbristen, utan av känslan av att alltid tänka på bebis. Hur mår bebis, vad gör bebis, vad ska jag göra för att bebis ska må bättre. Hon är sällan nöjd mer än en kvart åt gången. Det gäller att hela tiden underhålla vår lilla donna. Underhålla och byta position. Det är verkligen en liten minichef det där.

Well well. I all kvällsoro / magont / förkylningar / oklart missnöje påminner vi oss ofta om hur lyckligt lottade vi är. Vi har en frisk, livlig, vacker dotter med den klokaste lilla blick jag någonsin sett. Minst en kvart om dagen sitter jag och R och förundras över vårt underverk och säger till varandra hur mycket vi älskar vår lilla familj. Det känns viktigt. Viktigt att inte slukas upp i allt som är jobbigt och njuta av ett litet leende i stunden eller en liten varm kropp som klamrar sig fast vid en. Viktigt att påminna sig om hur lyckligt lottade vi är.

Snart kommer min familj hit. Håller tummarna för att majskroken är glad när de kommer. Just nu sover hon lite oroligt i min famn. Hoppas vi får glad bebis ikväll. För glad bebis = glad mamma. 😊

  • 12986 readers

Likes

Comments

Majskroken sover med sin pappa (jag tassade därifrån för fem minuter sen) så med lite tur har jag någon minut över. Någon minut eller så för att visa er hur översöt parveln har blivit.

  • 15253 readers

Likes

Comments

Hej därutanför bebisbubblan. Ville bara säga att vi lever! Även om det inte verkar så. 😊 I natt fick Amanda feber, 39,3 grader, och jag och R blev väldigt oroliga. Vet inte om det är en förkylning (R har varit och jag känner att jag börjar bli sjuk) eller om det är en något försenad reaktion på ett vaccin hon fick förra veckan. Hmm, tufft är det i alla fall att se lilla kroken så dålig. Alldeles ömklig är hon och liksom gnyr. Inget skrik, bara stillsam gråt.

Idag är febern på nedåtgående. Jag försöker få henne att sova så mycket som möjligt men det är sjukt svårt. Hon sover ju bara i vårt sovrum, med allt fördraget, förhållandevis tyst (lugn musik är dock bra) och med mig under sig/tätt, tätt intill. Om jag försiktigt går därifrån efter en stund vaknar hon direkt. Likaså när jag försöker ha henne i min famn ute i soffan där det är lite ljusare (efter att ha vaggat henne till sömns runt i hela lägenheten). Vaken bebis. Blir galen på att det ska vara så svårt.

Well, well. Alla kan inte få bebisar som sover förnöjt och är tysta mest hela tiden. Även om det vore drömmen. Snart kommer R hem för att jobba några timmar hemifrån och jag ser fram emot att han håller henne i några minuter så att jag kan tvätta av mig kisset hon prickade mig med för någon timme sen. Helt mitt eget fel. Jag höll henne över handfatet men hade inte rätt vinkel så kisset liksom strilade ner över mig istället för i handfatet...

Solen skiner idag. Eller så ser det i alla fall ut genom våra nerdragna persienner... Hoppas att ni har en fab dag med mycket sol kompisar. ❤️

Likes

Comments

Usch va länge sen det var jag hade tid att skriva något. Föräldraledig och bara en liten bebis att ta hand om - borde ju ha massor av tid när majskroken sover att göra trevliga saker - men så är tyvärr inte fallet. Hon sover i princip enbart på mig och däremellan är hon otroligt krävande. Sitta i babysitter ensam en sekund när mamma kutar på toa - nä, jag skulle inte tro det...?!

Amanda har väldigt ont i magen titt som tätt, stånkar och stönar och spänner sin lilla kropp i en liten båge samtidigt som hon blir alldeles röd i ansiktet. Det är hemskt. Jag hade ju en plan om att undvika saker i omgångar för att kunna utesluta grej för grej vad som eventuellt gjorde hennes mage värre, men är nu så desperat och förtvivlad att jag tänker köra förbud mot allt som kan tänkas påverka. Bönor, lök och kål och allt det där (inklusive det ni tipsade om med kolsyra, paprika och allt vad det var - jag har en lista på mobilen...) och mjölkprotein. Finns ju inget kvar att äta. Typ.

Just nu ligger i alla fall älsklingsbebisen på mitt bröst och förefaller rätt fridfull. Hon har börjat le en hel massa vilket är fantastiskt. Livsnödvändigt för att jag inte ska gå under också efter några jobbiga timmar. Helt plötsligt kan hon få syn på något vykort (vi har satt några över hennes skötbädd då vi inte får plats med mobil) och ler stort. Lilla loppan. Så jäkla fin.

Någon frågade om jag inte kunde visa bilder på lägenheten. Jo! Nästa gång vi får gäster (och det följaktligen ser okej ut) ska jag knäppa lite bilder. Är förresten igång med värsta beställningen på Ellos för att få till lite mattor och lampor här hemma som vi saknar. Ska visa vad jag köper sen. 😊 Hej hopp på er. Och hörrni, fredag idag!

  • 17387 readers

Likes

Comments