Header

Hej!
Jag har skrivit i ett tidigare inlägg att jag har varit deprimerad det senaste året som jag har ätit mediciner för. De flesta mediciner, framförallt olanzapin, har haft som biverkning att man kan få en ökad hunger och viktuppgång. Vilket jag har fått. På ett år har jag gått från 60kg till 85kg, jag har gått ner 7kg bara genom att sluta med medicinerna. Vilket känns bra, men jag vill fortfarande gå ner till min ursprungliga vikt, eftersom det var en vikt som jag trivdes i. Nu känner jag mig verkligen inte bekväm i min kropp någonstans. Men så ska jag ta tag i det!

Jag har tänkt att uppdatera hur det går en gång i veckan, på söndagar, med bilder och så 👍

Missförstå mig inte, det är absolut inget fel med att vara plussize, men jag känner mig inte bekväm i min kropp som den ser ut nu. Hoppas att ni kommer vilja följa min resa mot ett hälsosammare liv! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vet! Jag bloggar typ ingeting... Men nu slänger jag upp en liten dagens outfit!

Solglasögon - dollarstore 30kr!!?? Rekommenderas verkligen!
Linne - Gina tricot
Shorts - Gina tricot
Lång skjorta - gekås/Ullared
Skor - conversre

Ha en jättebra dag!

Likes

Comments

Jag är så trött på mig själv. Jag är trött på alla tankar som snurrar i mitt huvud, jag är trött på att vara deprimerad och att inte komma ihåg hur det är att vara riktigt glad.

Förra sommaren gick jag in i en depression, jag gick till vårdcentralen och fick antidepressiva tabletter utskrivna. Det slutade med en överdos och jag låg i koma i ungefär 5 dagar, efter det blev jag inlagd på psyk första gången.

När jag blev utskriven tog det inte så lång tid förrän jag försökte ta mitt liv ytterligare en gång, och sen ännu fler gånger. Och blev därför inlagd på psyk igen och igen och igen. Så har det hållit på ända sen förra sommaren, det är nästan ett år.
Jag har provat massa mediciner och elbehandlingar, men inget har hjälpt.

Jag mår fortfarande inte bra, mitt liv känns inte meningsfullt som det gjorde innan. Men samtidigt som jag en del dagar känner att jag bara vill ge upp och släppa taget och aldrig mer finnas, så vet jag någonstans att det kanske kommer bli bra någon gång. Det har hänt massa mer som jag inte kan ta upp här.

Men varför väljer jag att berätta det här? Jo, för att det är jätteviktigt att prata om psykisk ohälsa. Vi måste göra detta ämnet mindre tabubelagt. Det ska vara lika självklart att kunna prata om sin psykiska ohälsa som sin fysiska. Varför ska inte jag kunna säga till vem som helst att jag är deprimerad, men andra kan säga till vem som helst att den har cancer eller diabetes? Det är trots allt 2017, psykiskt sjuka ses inte som dårar längre.

Vi MÅSTE prata om psykisk ohälsa, det kan drabba vem som helst!

Likes

Comments

Schwarzkopf got2b smoothing lotion

Garnier micellar cleansing water

Hallon bodybutter från the body shop

Mac rouge - mocha

Ögonbrynsskugga från viva la diva

Ha en jättebra dag alla fina människor! :)

Likes

Comments

Bare Minerals kit fairly light

The body shop kit - frosted berries

Deo, handsprit i jordgubbs doft och handkräm från oriflame

Nyx - highligth & contour PRO palette

Dove kit - purely pampering lotion och duschtvål

Beyonce heat wild orchid parfym

Deo och duschtvål från fenjal

Blush brush från real techniqs

Likes

Comments

Hej bloggen!

Det har varit en väldigt jobbig höst, jag har varit in och ut från psyk.. kommer inte gå in på varför, det är lite för privat. Någon gång kanske jag kommer att kunna berätta, men som jag sa i förra inlägget så kan jag inte det just nu. Men det är mycket som har med psykisk ohälsa att göra. Men jag kan berätta att jag faktiskt mår mycket bättre än vad jag gjorde i början av hösten och slutet av sommaren.

Men jag hoppas att ni fortfarande vill följa min blogg, även fast jag har varit borta ett tag och inte uppdaterar så jätteofta! :)

Likes

Comments

​Hej bloggen! Det var så längesen jag skrev något nu, ber verkligen om ursäkt! Men det har hänt ganska mycket jobbiga saker, saker som jag inte riktigt kan dela med mig av här, någon gång kanske jag kan det, men inte just nu. Annars gör jag inte så mycket på dagarna, jag har tagit ett sabbatsår från gymnasiet, så jag kommer fortsätta sen 2017. 

Jag ska i alla fall försöka blogga lite mer nu, när jag ändå inte har något annat för om dagarna :) 

Ha en jättebra dag! /Maja 

Likes

Comments

1. MAC rouge - mocha

2. Läppstift från Clinique nr 22 pink style

3. Primer från smashbox - photo finish foundation primer

4. MAC PRO longwear concealer - nc15

5. Multi vitamin gloss från isadora - nr 39 pink apple

Ha en jättebra dag! /Maja <3

Likes

Comments

Hej bloggen!

Idag tänkte jag berätta lite om hur det är att ha ansiktsförlamning. För att jag är född med en havlsidig ansiktsförlamning, vilket gör så att jag inte kan blunda eller blinka med mitt vänstra öga, jag kan inte heller le med vänstra sidan av min mun. Det gör så att min mun blir sne, jag tycker egentligen inte om att säga att min mun blir sne, det låter som att det skulle vara något fel med det. Vilket det absolut inte är!

Egentligen påverkar inte min ansiktsförlamning mig särskilt mycket, mer än att det har gjort så att jag har haft väldigt dåligt själv förtroende. Men såklart också att jag har haft perioder där jag har tyckt att det har varit jättejobbigt och stört mig väldigt mycket på det, tänkt att varför fick just jag det?.

Kom ihåg att det inte är något som helst fel med att vara annorlunda eller att se annorlunda ut. Det är det som är charmen med att vara människa, att alla är olika :).

Ha en bra dag och ta hand om varandra! / Maja ☀️

Likes

Comments

Hej bloggen!
Sitter just nu i bilen påväg till Öland, jag ska hälsa på min gammelfarmor. Det ska bli jättemysigt! Det var jättelänge sen jag var där.
Det är dessutom helt okej väder i Jönköping idag, det har varit pissväder, 10 grader, blås och regn, de senaste dagarna, men idag är det helt okej i alla fall. Så det gör ju dagen ännu lite bättre!

Ha en jättebra dag! / Maja <3 ☀️

Likes

Comments