Önskar alla en fin påsk.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Suttit och läst bloggar, det är något jag är bra på. Att hitta egna bra saker att skriva om på min blogg är så mycket svårare. Jag kan sitta med tom ruta eller två meningar skrivna. Det känns så ointressant, mitt liv.

Jag blev helt störtförälskad i lagottosarna jag träffade i helgen. Så det lutar starkt åt att det är rasen för oss. Nu ska vi åka på någon utställning, träffa och prata med uppfödare, hitta någon som har valpar.

Och jag har rotat i skafferiet, för jag ska baka bullar, ska ta en promenad och köpa mandelmassa för det hade jag inte hemma. Ska ge mig på mammas specialbullar. Dom blir inte vackra när jag gör dom men goda.


vaniljsnurror


Vaniljsnurror
18–20 st stora
25 g jäst
3 dl mjölk (rumstemp)
¾ dl strösocker
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
8–8½ dl vetemjöl special
100 g mjukt smör
Fyllning 1
50 g smör
150 g riven mandelmassa
1 tsk stött kardemumma
Fyllning 2
ca 2 dl vaniljkräm, typ marsàn-
Pensling
1 ägg
Ugn 225–250°

Likes

Comments

Gör att jag får beslutsamhetsbesvär. ALLT ser så gott ut, vill prova göra alla rätter jag ser. Men det går inte, det räcker med en.

Nu ville killen ha kyckling, men konstaterar att vi inte har någon kyckling kvar hemma, men vi hade en hel del torsk. Så jag fick ändra sökningen på recept till fisk istället.

Fastnade för det här receptet, bilden ser bra smarrig ut, så det receptet ger jag mig på till kvällsmat.


Visst ser det gott ut, och visst låter det gott

Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk

Röd curry, citrongräs, ingefära och kokosmjölk gör den här thailändska fiskgrytan till en härlig, krämig och het favorit. Servera gärna med jasminris

Likes

Comments

Idag gör jag ingenting, jag är tom i huvudet och behöver en dag till att slippa tänka. Ja på mer än vad vi ska ha för mat idag, det måste jag komma på. Killen önskar sig kyckling, så jag kanske slänger ihop en kycklinggryta. En jag brukar göra eller så provar jag något helt nytt ikväll, bara för att jag verkligen har tiden, och att laga mat gör mig glad.

På söndag ska jag med vänner när dom ska träna sina hundar för sök. Inget jag är intresserad av själv, men det är intressant att vara med och se hur man tränar sök. Inte bara läsa om det utan vara med och se.

Sen har vi lite lätt pratat med en uppfödare till lagotto, nu har hon inga valpar, men vi är välkomna att komma för att träffa hennes vuxna hundar, se om vi gillar rasen och om det är rätt ras för oss. Killen är mer och mer inne på att vår hund ska vara lagotto. Han har en arbetskamrat som har en som är med på jobbet då och då. Men jag är lite mer osäker, jag har andra raser på förslag, men vi är två, så vi måste känna att det är rätt för båda.

Men visst är lagotto valpar söta.

Likes

Comments

Jag har varit fullt upptagen av en hemtenta uppgift. Det har tagit tid och ork för allt annat nu ett tag bakåt. Så det enda jag gjort vid datorn är att skriva och skriva, söka lite uppgifter, skriva mer, ändra, skriva och ändra. Varit på bibblan för att leta fakta att luta min text mot. Det är helt klart det som tar mest tid, leta och läsa, leta och läsa, mycket är inte för någon nytta. Man använder inte många saker som man letat upp och läst igenom.

Men nu idag på förmiddagen så lämnades det färdiga materialet in. Eller så färdigt det kan bli. För jag skulle säkert kunna ändra om hur många gånger som helst.

Nu ska jag ta ledigt från allt vad studera heter idag, allt vad böcker och word innebär. Jag ska vila mitt stackars huvud, tömma det lite för att ge plats inför nästa uppgift, nästa pluggande inför nästa tenta. Men thats life when you study.


Ha det underbart ha det bäst

Likes

Comments

Jag blir inte glad på mig själv när jag vaknar innan väckarklockan, när jag inte bara kan vända mig om, somna om två timmar till. Jag blir inte glad på mig själv när det blir såhär, att jag inte kan sova, jag vaknar och är skitpigg, och det kryper i hela kroppen av att jag vill göra något, men det går inte att sätta igång med något hemma, killen sover ju än. Ut o springa, nej det ska vi göra tillsammans snart när han vaknat.

Så då surfar jag, läser bloggar, blir så imponerad av hur skickliga alla är att hitta ämnen och sen skriva intressant om allt möjligt


God Morgon

Likes

Comments

Jag drogs med av en kompis för något år sedan, hon har en lillebror som är handikappad. Så hela klassen drogs med.

Nu fortsätter jag, men är lite tråkig, inga starka färger fanns på mina strumpor, det blev en svart och en mörkgrå, Kanske inte syns att dom är olika, men det vet jag att dom är.

Rocka sock för fullt idag :)

Likes

Comments

Gud så söta, jag kröp omkring på golvet i flera timmar, kunde ha stannat kvar där hur länge som helst. Men det går inte. Nu var det väl tur i oturen att alla valpar är tingade. Kanske en lite Leopold inte kommer flytta, dom har inte riktigt helt säkert bestämt sig för om dom vill ha honom. Så har vi tur så kanske han får flytta hem till oss. För vi ville båda ha med honom hem direkt.

Skriver mer sen, just nu pluggas det för en tenta.Likes

Comments

Vi har helt och hållet fastnat i det här med att skaffa valp, en ny familjemedlem som man säger. Vi letar fakta på nätet om olika raser, vi pratar om vilken ras som kan passa oss, vi är ju som sagt två. Vi läser fakta som kan vara bra att veta eller tänka på. Vi tittar på vilket försäkringsbolag som kan passa oss, vi tittar på vilka vaccinationer som behövs om vi vill ta med hunden när vi reser utanför sveriges gränser. Vi är oeniga om namn *S*.

Här på Länsförsäkringars sida finns listor över dom vanligaste namnen man kallar sina hundar, jag vet att vi INTE kommer att välja något av dessa namn, vi vill ha ett lite mer originelt namn och många av dom här är inte ens bra. Tycker jag.

http://www.agria.se/hund/artiklar/om-hund/50-popularaste-hundnamnen/

Det finns också bra andra saker att läsa där, vad man ska tänka på innan man skaffar en hund.

http://www.agria.se/hund/artiklar/om-hund/valj-ratt-hund/


Och film på söta söta djurSöta goa valpar

Likes

Comments