Nu är semestern över och jobbet är i full gång. Redan min första vecka tillbaka på jobbet innebär resa och heldagsutbildning på annan ort. Så nu sitter jag i lobbyn på ett hotell i Uddevalla. I morgon ska jag till Tanumshede och hålla i en heldagsutbildning med 90 pedagoger och 6 förskolechefer. Ska bli jättekul.

Lärdom 1. Boka hotell i tid.

Ja...varför sitter jag då i Uddevalla. Lärdom för mig är att vara ute i god tid med hotellbokning då jag ska till Tanumshede. Där finns inte hotell i mängder att välja på. Så alla rum var uppbokade denna gången. Men Uddevalla bli bra.

Lärdom 2. Äta ensam på restaurang.

Jag har varit iväg några gånger nu och börjar lära mig det här med att äta ensam på restaurang. Idag, när jag betalat maten, hamnade jag i ett samtal med ett par från Svenljunga. Bara det var ju lite kul. Ibland sitter jag och jobbar samtidigt. Men idag kände jag mig lugn i att sitta ensam och bara äta. Den dagen trodde jag skulle dröja innan den kom. Sen hade jag i för sig fullt upp med att titta på en parkeringsvakt som strök runt min bil. Nervöst tittade jag på och undrade om jag parkerat fel. Han beslutade tydligen att inte ge mig någon parkeringsbot. När jag ätit färdigt gick jag till bilen och såg att bilens bakparti nog stod lite utanför stolpen som markerade vart man fick börja parkera. Flyttade bilen 20 cm fram så var det ordnat. Tur att parkeringsvakten inte var helt nitisk och tråkig.

Lärdom 3. Tag en benstäckare

Livet består av massor av lärdomar. Vissa lärdomar tar vi till oss direkt andra dröjer innan de verkligen sjunker in och vi vill förändra oss. En sådan är långa bilresor och bensträckare. Jag är ju så otålig. Vill fram till mitt mål. Det innebär också att jag har förmågan att pressa mig lite väl mycket. Idag har jag faktiskt gjort tre stopp. Två lite mer vettiga och en riktigt kort där jag bara gick ett varv runt bilen. Men avbrotten var behövliga. Jag fick röra på kroppen så blodet fick skvalpa runt lite. Hjärnan fick syre och mina ögon blev piggare.

Tack för idag och godnatt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har du vanor? Ja det är klart du har. Vilka saker gör du återkommande på samma sätt och hur länge har det pågått?
Igår åkte jag från Stockholm till Varberg. Stannade till i Borås på vägen. Innan jag åkte vidare stannade jag till på Volvo vid Hulta och tankade. När jag körde dit fick jag en härlig känsla av igenkänning. Jag känner mitt Borås. Vet vart jag ska köra, har koll på vart allt finns. Just Volvo på Hulta har jag stor vana av. Under mitt liv har just denna bensinstation varit ett naturligt ställe att tanka på. Det började med att jag fick ett jobb på ett företag på Hulta hösten 1988. Då fick jag möjlighet att skaffa mig ett bensinkort på Volvo med rabatterat bensinpris. Sen har jag jobbat i området eller bott så till att just den bensinstationen har varit naturlig att stanna och tanka på. Det har helt enkelt blivit en vana. Så jag tog upp mitt bensinkort Och slog in koden som jag haft sedan 1988.


Skrämmande? Dum vana? Ja, jag vet inte. Det är ju en vana som ändras automatiskt när man flyttar. Men just igår blev det tydligt att just detta har varit en vana jag inte ens reflekterat över. En vana som gjort livet lätt utan att jag vetat om det. Kanske ska jag försöka hitta en bensinstation i Stockholm som kan få bli en god vana i mitt liv.

Likes

Comments

Jag vet att det är poppis att göra egen müsli och granola. Jobbigt när man kan köpa har jag tyckt. Ändå blir jag liksom tvungen att prova. Jag har ju allt som behövs hemma då jag gillar att göra fröknäcke.
Letar lite recept på nätet och kommer fram till, efter att jämfört flera, att man kan ta vad man har och göra lite som man vill. Ja men det är ju precis så jag vill ha det. Kollade genom grader och minuter för att få en fingervisning och satte igång.

I skåpet hittade jag:

Havregryn - tog störst del av detta ca 5 dl
Solroskärnor - ca 1 dl
Linfrön - ca 0.5 dl
Pumpakärnor - ca 1 dl
Sesamfrön - ca 0.5 dl
Olja - 0,5 dl
Vatten - 1 dl (tror jag)
Lönnsirap - 3 msk Det skulle egentligen vara honung. Men hade inte det hemma.
Kardemumma - för att det är gott
Kanel - för att jag tycker om det med

Som ni ser har jag skrivit ca mått. Det är för att jag inte mätte utan bara hällde i.

Blanda ihop
Häll ut på en plåt
200 grader i ca 20 minuter. Rör runt många gånger under tiden. Annars är det lätt att det bränns.

Ni som gjort granola tidigare inser att jag hoppar över lite moment här och där. Men detta fungerade riktigt bra ändå. Och gott blev det.


Likes

Comments

Idag har lusten kommit över mig. Vi har haft ganska dåligt väder i Stockholm idag och då passar det fint att fortsätta inreda.
Under senaste veckan har jag haft besök från Borås. Albin kom hit ett par dagar och sedan kom Emma med barnen. Det var riktigt mysigt. Trots liten yta fick vi alla plats och det kändes inte som några problem alls. Ett barn i soffan, Emma på madrass och ett barn i min säng med mig. Ja...Emma hamnade tydligen i soffan en natt. Den är inte allt för stor men det är ju å andra sidan inte hon heller.

När alla var här insåg jag att det finns så många saker som ligger på golvet utmed väggar och hörn för att jag inte hunnit ta itu med det. Sakerna var i vägen när alla var här och det gjorde nog att jag idag tog mig i kragen och började riva runt.

Tavlan Emmas målat har kommit upp på väggen vilket jag blir glad över. Den får mig att känna att familjen är nära och den är väldigt personlig för mig.

En annan sak jag verkligen ville få upp var min fotovägg. Så jag tog ned de tavlor jag satt upp tillfälligt och började sätt upp allt. Först lade jag ut alla på golvet för att hitta ett mönster. Sen är det bara att lyckas få till höjder och bredder något så när. Det blev ungefär som jag tänkt mig. För mig är största problemet att inte göra allt för symetriskt. Så jag har olika mellanrum men ändå någon typ av linje i det hela.

I vardagsrummet försöker jag hitta rätt. Fåtöljen åker runt i rummet och jag blir inte nöjd. Men nu äntligen när alla lådor är borta tror jag att jag blivit till freds. Två tavlor fick sin plats på väggen intill fåtöljen och ett nytt hörn har skapats i rummet.

Hej så länge!

Likes

Comments

Inredning

Jag har bestämt mig för att låta mig få tid att inreda min lägenhet. Varje hörn ska få sin tid och kärlek. För en tid sedan började jag i sovrummet. Så här kommer lite utlovade bilder på vad jag hittat på. Idag får ni lite inblick i sovrummet. Längre ner kan ni läsa lite om vad jag håller på med just nu. Då är det köket som jag engagerar mig i.

På loppis har jag tidigare letat efter ljuslampetter i olika material. Jag hittade mässing, tenn och koppar. Dessa gillar jag att blanda vilt på väggarna. Jag är glad över att jag funnit en plats för dessa i min lägenhet. Tillsammans med lampetterna tycker jag att den gamla byrån blev perfekt. På byrån har jag fått plats för smycken och naturligtvis är byrån fylld med kläder.

Köket

Idag har jag åkt runt och letat tyg till mina gröna köksstolar. Jag är väldigt förtjust i min gröna stolar. Innan jag flyttade lämnade jag in dem på renovering och de fick samtidigt nya sitsar.

Eftersom mitt hem är blandat med nytt och gammalt vill jag se till att varje hörn har en blandning. Därför är det viktigt att jag får in något modernt i köket då det just nu mest ser gammaldags ut. Min tanke var att välja något lite roligt med mönster eller ett svart/vitt. Jag har ägnat ganska mycket tid på att leta och nu valde jag ut ett tyg. Känner mig ändå inte riktigt nöjd och osäker på om det verkligen kommer bli bra. Tyget är bara en del av förändringen. Min tanke är att bordet ska få ny färg.

Här är en bild av köket nu och det tyg jag köpt.

I morgon blir det dags att sätta igång. Ska åka och köpa färg till bordet som jag tror kommer bli ljust grått.

Återkommer med resultatet.

Likes

Comments

Idag väljer att cykla till jobbet då det inte är speciellt långt. Utanför dörren lyser solen och jag skuttar glatt ut. Hjälmen på, dator och matlåda i cykelkorgen. Ganska snabbt märker jag att platta sandaler med endast några remmar inte är en optimal sko att cykla med. Idag ska jag testa att ta mig fram utan gps. Det lyckas jag ganska bra med. Stannade en gång bara för att kolla att jag var på rätt väg.
Jag kommer ca 300 meter så är jag redan ute på gröna marker. Det doftar nyslaget gräs och fåglarna kvittrar. Ytterligare en bit bort känner jag doften av jasmin. Jag verkligen älskar doften av jasmin.

Jag fortsätter att förundras över omgivningarna. Det är ju en storstad jag bor i, men jag får inte den känslan. Igår gick jag ut en runda och testade alla stigar jag kunde hitta. Överallt hittade jag olika fina platser där man kunde ligga och sola, fika och njuta av vacker utsikt över vattnet. I området rör sig folk hela tiden.

Förra året i mitten av juli klippte jag mitt hår. Sen har det liksom inte blivit gjort. Byta frisör är ju ofta svårt. Men med en ny stad bli jag tvungen. Jag bokade en tid hos Gabri Altieri. En frisör som tidigare haft salong inne i Stockholm och haft många kändisar i sin kundkrets, enligt tidningarna. Nu har han en salong i Årsta. Bra och nära. Fick en tid några dagar bort och nu är det dags.

Vilken upplevelse. Jag överlämnar mig i hans händer och ger honom frihet att göra vad han vill. Det enda jag visar är gamla klippningen och att jag inte vill ha den igen och heller inte lika kort. Utan behålla lite längd. Han vänder på stolen så att jag inte kan se i spegeln. Ber mig böja huvudet nedåt, titta ner i golvet och börjar klippa. Nästa steg är att blåsa håret. Han viftar omkring håret med händerna när det är torrt och klipper samtidigt. Nu kommer en trimmer fram som han går loss med i hårbotten för att tunna ut håret.
Till slut vänder han på stolen och jag får se. Så nöjd jag är.
Han kommentarer är så roliga.
- Se så mycket hår jag klippt bort. Mamma mia.
- Jag har inte klippt ditt hår. Jag har modellerat.
Hit kommer jag gå tillbaka.

Och vad hände med mina bilder från hemmet. Ja....de kommer. Men finns så mycket annat att berätta hela tiden.

Kram på er alla.

Likes

Comments

Härligt. Nu är midsommar här. Denna helgen har jag sett fram emot. Idag får jag finbesök från Borås. Min kära vän Jaana kommer hit och firar midsommar med mig.
Eftersom jag jobbat och inte alls förberett mig så måste jag fixa till sovplats och även handla.

Affären ligger inte så långt bort. För långt för att gå med kassar och att ta bilen är inte att tänka på. Då är det stor risk att jag blir av med min parkeringsplats jag har lyckats hitta. Och då kan det bli en dyr historia med 25:-/timmme eller 150/dygn. Så nej, bil blir det inte. Här i Stockholm cyklas det för fulla muggar. Man ska ju ta seden dit man kommer. Så cykel blir bra.

Nu ska jag hem och fixa mat, städa och bädda en säng någonstans där jag kan finna en lämplig plats.

Jag har dukat och lagat mat. Jag är riktigt nöjd över min midsommarlunch. Åter igen har jag haft matlagarglädje och fantasin sprudlar. Hade många rätter att välja på och fick helt enkelt välja några. Fröknäcke med rom, creme fraîche och pricklad rödlök var oväntat gott.

Äntligen är hon här! Så roligt. Vi är mätta och glada efter en lyckad lunch. Nu ligger Jaana i soffan och skickar Snapshat med fula grimaser och jag skriver blogg. Skönt med vänner man kan vara sig själv med :)


Glad midsommar till er alla. Nu börjar kvällen och den kommer bli hemlig för alla som inte var med.

Likes

Comments

Det finns något som jag fascinerats av när jag besökt Stockholm och ännu blir förvånad och glad när jag ser. Det är den stora variationen av miljöer som finns runt omkring.

Jag bestämde mig för att gå in till Södermalm efter att suttit framför datorn hela dagen. Enligt gps skulle det ta 54 min. Men jag har lärt mig att den som programmerat den appen går väldigt långsamt. Jag kan se på karten att jag kommer gå på mindre vägar och även utmed vattnet.

Efter bara 10 min når jag vattnet och ser denna vy. Helt fantastiskt!

Jag följer gångvägen som går utmed vattnet och det är otroligt fint. Någonstans mitt på sträckan kommer jag fram till ett område som jag tror är ett koloniområde. Det fanns små jättesöta hus och helt otroligt vackra trädgårdar. En oas mitt i stan.

Till slut kommer jag fram till de stora vägarna som går över till södermalm. Kontrasten är helt enorm. Under alla dessa vägar som går över mig finns det gamla fina trähus med härliga trädgårdar.

Och då vill ni ju veta hur lång tid det tog att gå. Det tog 40 min.

När jag sen skulle hem gick jag lite vilse. Men det är en helt annan historia....

Likes

Comments

Jag hade en fantastisk fin lägenhet i Borås och köket var mysigt. Men jag hittade aldrig glädjen att laga mat där.
Redan första dagen jag flyttade in i min nya lägenhet kände jag suget att laga mat. Idag tog jag tillfället i akt att inviga min nya stekgryta och lagade en jättegod köttfärssås. Det blev som det brukar...vad finns i kylen och sen hitta på och hoppas det blir gott. Smaken blev som en fransk gryta fast med köttfärs.

Ingredienser:
Lök
Vitlök
Kantareller (från burk)
Köttfärs
Kantarellfond
Kalvfond
Franska örtkryddor
Krossade tomater
Grädde
Rött vin.
Salt och peppar


Nästa inlägg kommer handla om inredning av lägenheten.

Likes

Comments

Denna veckan har varit fullt upp med resande. Jag jobbade hårt i helgen för att packa upp så mycket jag kunde då jag visste att min arbetsvecka skulle genomföras på många andra orter än just i Stockholm. I måndags lämnade jag Stockholm för att hålla i utbildning i Göteborg. Sen har jag lyckats besöka Landskrona och Malmö samt sovit i Espevik hos mor och far, i Borås hos bror med familj samt i Helsingborg. Många städer på några dagar.
Trött men glad över att komma hem anländer jag till Stockholm. En av anledningarna till min glädje är att jag lyckats hitta hem utan att använda GPS. Undrar om det var tur eller om jag kommer lyckas nästa gång med? Den andra anledningen är att jag faktiskt tycker det är skönt att komma hem. Ja...hem! Kan jag verkligen säga hem redan? Tydligen är jag av den sorten att där jag har mina saker, där är också mitt hem och där vill jag gärna vara. Det kommer säkert vara förvirrande för andra...men jag kommer nog i fortsättningen kalla mitt hem för hem, och Borås för hem. Får nog se till att var tydligen med vad jag menar framöver så att jag inte skapar förvirring.


Men vad möte mig när jag kommer innanför dörren. Hmmm....vilka lukter som möter mig. Inte starka men visst känner jag igen lukten av en skräppåse som glömts slängas innan jag reste. Usch! Ut med den och sen vädra. Nu blir det bra.
Tar cykeln till Supermarket för att hämta ut mitt kaffe som kommit med posten. Glömmer mitt legitimation och får åka hem utan kaffe. Men köpte med lite mer mat. Går alltid åt.
Öppnar dörren...nix, doften är kvar. Inte mysigt! Vädra lite till...doftljus är ju bra. Tända lite såna på olika platser. Nu ska det nog bli bra.
Lagar lite mat. Lax med färskpotatis. Ja...lite dill är ju gott. Det finns i frysen. Jag öppnar. Och nu förstår jag. Doften som väller ut är olidlig. Frysen har slutat fungera. Där ligger köttfärs, lax, kyckling ihop med dill, glass och annat som tinats upp. Vilken doft! Usch och blä rent ut sagt. Slänga och städa frysen. Köpte medel till kakel/fog rengöring förra veckan. Doftar klor. Den tar vi. Spruta, verka och torka. Hittar en knapp i kylen som jag provar att trycka på. Jaha...nu börjar frysen fungera igen.
Fattar inget!!!!

Likes

Comments