Hej!
Imorse slutade Tindras hjärta att slå. Redan igår var hon mycket sämre och jag visste att i slutet av veckan finns hon inte. Men det gick fortare än så.. imorse blev jag väckt av pappa som säger att hon inte ens vill resa sig. Tog på mig kläder och gick upp direkt och där ligger hon utanför sin korg och andas snabbt och tungt. Då förstår jag direkt att det inte ens handlar om timmar, det handlar om minuter. Efter kanske 5 minuters tung andning och hjärtat slående jätte fort så säger jag till henne att det är okej att gå, att hon kan släppa taget. Då trycker hon huvudet upp mot min hand och 1-2 minuter senare stannar hennes hjärta.
Hon höll ut tills alla fick säga farväl, hela familjen satt där runt henne när hon försvann och jag vet att det var så hon ville ha det. Hon ville ta sitt sista andetag hemma med oss nära. Och för min egen del kändes det rätt också, att hon inte skulle behöva dö ensam.
Denna fina hunden har jag så mycket att tacka! Hon kommer finnas med oss hela tiden!
En evig plats i alla våra hjärtan!
Vila i frid Tindra💕

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tror inte ens jag behöver säga något till dessa bilder. Men nu blir det förhoppningsvis lättare för henne att få grepp💕

Likes

Comments

Hej!
Som jag har sagt tidigare har min hund grova hjärtfel och hon går på mediciner som är vätskedrivande som gör att hon behöver kissa varje timma och idag kissade hon inne. På detta så löper hon och går omkring med trosor vilket inte blev så fräscht.. så hon fick bada! Efteråt blev hon fönad torr vilket hon älskar och tycker är jättemysigt! Vilket syns på videon😍 sedan fick hon klorna klippta vilket var för längesen! Tänkte även få klippt pälsen runt hennes tassar senare ikväll då det växer som ogräs och gör att hon inte får grepp när hon går på parketten hemma. Lägger in före och efterbilder på det senare eller om det blir imorgon!
Puss💕

Likes

Comments

Hej!
Idag och igår har jag varit väldigt trött eftersom att jag för ovanlighetens skull har hittat på saker på dagarna. Håller på att renovera hallen hemma så jag har på eget initiativ slipat spaljén i hallen och hatthyllan samt målat dem med ett lager grundfärg eftersom att dem ska bli vita! Ska även måla om taket som nu är samma fula färg som spaljén och hatthyllan var, furu... tycker det är så fruktansvärt fult! Men nu ska det bli vitt och fräscht! So I’m happy!
Tycker för övrigt att det är väldigt kul att snickra och göra iordning så detta passar mig perfekt och att på det kunna hjälpa mina föräldrar som jobbar så är det grymt!
Blir ett litet kort inlägg för uppdateringens skull så får vi se om jag får till ett inlägg imorgon när jag ska till skolan, hoppas ångesten håller sig i schack så jag kan koncentrera mig på själva lektionen!
Puss!😘

Likes

Comments

Ikväll är en sådan kväll när allt jag kan tänka på är henne. Att hon snart inte kommer finnas vid min sida. Att hennes hjärta snart inte orkar slå längre. Denna fina ängel har funnits i mitt liv i 12 och ett halvt år och jag skulle inte byta ut tiden med henne mot något!
Min fina Tindra, sommaren 2005 när du blev våran var jag 6 år och skulle precis fylla 7, när jag för inte ens ett år tidigare hade blivit storasyster. Så skulle vi bli hundägare. Kommer fortfarande ihåg första gången vi hälsade på dig och du hela tiden bet och drog i min svinfula kjol som jag då tyckte va super fin. Kunde inte klappa varken dig eller dina syskon för du var helt vild, som en valp ska vara. Men dig skulle vi ha!❤
Du fick ingen jätte bra start hos oss. Efter bara några månader blev min farfar sjuk i cancer och efter jobb och skola tillbringade vi våran tid på sjukhuset under hans sista tid. Då satt du här hemma helt förkrossad o väntan på att vi skulle komma hem igen. Men din kärlek har alltid varit oändlig ändå!
Kommer ihåg när du var över året blev du alltid så glad när man kom hem och när man fick gäster att du kissade på dig av glädje. Därför var man tvungen att alltid rasta dig precis innan det kom folk för att slippa en liten olycka i hallen.

Vi var på valpkurs ett antal gånger som inte blev så bra. Efter det skällde du på i princip alla hundar man gick förbi efter den händelsen att en främmande schäfer hoppade upp på 7-åriga Johanna och ville hälsa och jag ramlade omkull. Detta tänkte inte min livvakt på några kilo tillåta och skällde som en galning och satte bjässen på plats. Ingenting skulle få skada oss och det hade du inte tvekat att sätta ditt liv till om det var det som krävdes.

Du skulle bli mamma, uppfödaren ville att tidigare Talola som nu hette Tindra skulle få en kull. Så blev det. Du fick 5 små valpar där en dog vid förlossningen. Du hade så mycket kärlek för dina valpar som du passade på hela tiden. När vi fick hälsa på dig och dina valpar såg du ut som ett vrak. Uppfödaren tog inte hand om dig, du var smutsig, smal och väldigt tillbakadragen men lyckan när du fick se oss var ändå så tydlig! När du äntligen fick komma hem fick du gå upp med massa god mat och massor av gos med din egna familj.

Efter några år märkte vi att du slutade lyssna och inte reagerade när man ropade på dig. Vi åkte till veterinären som sa att dina hörselgångar var väldigt trånga och du hörde helt enkelt inte längre. Men lika lycklig var du ändå. Vi har sedan dess kört på teckenspråk och du förstår precis ändå.

Sedan kom en dag då du hade en knöl på din mage som du ryckte till när man kom åt. Återigen åker vi till veterinären och får beskedet att du har en tumör. Den opereras bort och dem tog bort 2 utav dina bröstvårtor för att minska risken för spridning. MEN den var godartad och du skulle må bra igen.

Du har så många gånger fått hela familjen att skaka av sträck av alla hyss du har kommit på! Ett större matvrak har jag aldrig skådat! Du har under dina år tryckt i dig choklad, nötter, lakrits, turkisk peppar, halstabletter, korvbröd hela 11 st fick du i dig en eftermiddag när vi inte var hemma. Och sist och absolut farligast... Värmeljusen... du gick loss på värmeljusen på vardagsrumsbordet! När vi kom hem en dag låg det lite aluminium och stearin lite här och var.. Men då fick vi berättat för oss att ge hunden sparris då det trådar sig och hjälper aluminiet att komma ut och inte skära upp tarmar osv. Du klagade inte, åt sparrisen med glädje och allt gick bra. Sen den dagen har vi inte haft några värmeljus på borden längre.

En dag kom när du bara tjöt när du och jag busade på mattan i vardagsrummet. Jag fick panik och började gråta. Du slutade tvärt och var sedan lika glad igen. Mot veterinären igen! Du hade diskbråck och fick ont när du rörde huvudet för kraftigt. Du fick smärtstillande och har sedan dess inte stört dig av det.

Vi skulle fixa dina ruttna tänder för ca 2-3 år sedan innan dem sövde dig lyssnade dem på ditt hjärta, du hade blåsljud. Men en mild grad och du blev sövd för att fixa dina tänder, du fick dra ut 2 stycken och allt gick bra.

För ett halvår sen började du hosta, det var till en början inget speciellt eftersom att du ofta skällde när du var hemma själv och alla dem gångerna du har trott att du har varit själv eftersom att du inte hörde oss. Till en början hostade du när du sprang omkring och 12 år som du var då var det inget konstigt. Men det blev värre och du blev jätte hängig vilket inte är likt dig trots att du är gammal har du alltid varit som en valp som alltid hoppar och studsar. Men som sagt, du hade blivit väldigt låg och för en månad sen åkte vi in till kliniken och det första veterinären säger när han lyssnar på hennes hjärta är "det låter inte bra". Vi pratar lite till och han säger att hon inte har länge kvar. Att hennes hjärta har ett blåsljud som är mellan 5-6 på en skala där 6 är slutskedet. Du kan när som helst falla ihop och ligga livlös på golvet. Men du har inte ont, det är det viktigaste. Det tråkigaste med hjärtsjukdomar är att huvudet är helt friskt men man orkar inte fysiskt.

Du kommer för alltid finnas i mitt hjärta. Du är den finaste hunden som finns och någonsin kommer finnas! Alla som har mött dig har älskat dig och du har alltid älskat allt och alla mer tillbaka! Jag kommer verkligen ta vara på min sista tid med dig och se till att du får dem bästa sista dagarna, veckorna och förhoppningsvis månaderna i ditt liv.

Du kommer alltid finnas i mitt hjärta min fina hund!

❤Tindra❤

Likes

Comments

Hej!
Idag hade jag en sån sjuk dipp att jag bara ville försvinna. Skulle sätta mig och göra min inlämningsuppgift som jag har i matten och blev så jävla arg och ledsen på mig själv för att jag sitter där och inte ens förstår frågan. Alltså ekvationer... HATAR det! förstår absolut ingenting och känner mig så sjukt korkad när jag fortfarande inte efter ca 6-7 lektioner inte fattar ett skit. Så jag bröt ihop totalt och bara la mig i sängen och grät.. Kände mig så fruktansvärt värdelös och dålig så jag ville bara sluta existera i den stunden.. Hade min älskade Zebastian vid min sida hela tiden och försökte stötta trotts att jag inte kände mig som alla dem fina orden han sa så ger han inte upp hoppet om mig och våran framtid tillsammans och det är jag honom evigt tacksam för!
Efter ett tag somnade vi båda två och sov i ca 1-2 timmar. Även fast det inte är så bra att sova på kvällarna eftersom att jag redan har svårt att sova på nätterna så kändes det så mysigt att somna i hans armar och att vakna likadant. Älskar honom obeskrivligt mycket! Mannen i mitt liv som jag vill skaffa familj med och bara tanken att få bli gammal med honom värmer verkligen!

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag varit i skolan som inte gick helt som jag önskade.
Var ju som alltid orolig innan lektionen och som om det inte var nog så åker vi förbi personen som tog mitt liv ifrån mig.. Jag var på riktigt nära på att spy.. För mig är det helt sjukt hur man kan bli så äcklad av en person att kroppen reagerar så kraftigt att spyan sitter i halsen. Visserligen är det helt förståligt att jag avskyr honom så grovt efter allt han har gjort mot mig!
Så mådde skit redan när jag kom in i klassrummet och klarade av hela genomgången som varade i 1,5 timma av 2 så jag får ändå vara nöjd med det med tanke på förutsättningarna jag har!
Och för er som inte vet vad jag pratar om så så finns det inlägg längre ner med rubriken ”det är dig det är synd om, du vet inte bättre” som innehåller lite saker som den här personen har utsatt mig för.
Jag tror på riktigt inte att den här personen förstår själv att han har gjort mig illa. För en psykopat som han är tror att det är ett okej beteende och förstår sig inte på känslor då personen i fråga inte har några egna.
Så med det är sagt så har jag fått skriva av mig lite och jag ska nu försöka tänka bort från allt dåligt och alla negativa tankar och blicka framåt!

Godnatt!💕

Likes

Comments

Hej!

Nu är klockan 23.42 och jag sitter och spelar cs, skriver mellan rundorna och är inte helt med i spelet men that's me!
Idag har jag faktiskt fått gjort ganska mycket, vaknade iof sen som jag brukar.. vaknade runt 12-1 men gick direkt upp och rastade hunden snabbt eftersom att hon går på hjärtmediciner som är vätskedrivande som gör att hon inte kan hålla sig så länge.
Efter det åt jag frukost och för en gångskull en bra sådan, gjorde havregrynsgröt och som alltid håller jag mig rätt länge på det som dock gör att jag inte äter ordentligt resten av dagen... MEN iallafall! Efter det tog jag mig i kragen och dammsög huset och städade lilla toan. Sen duschade jag av mig och smörjde in mig med brun utan sol för att jag känner mig så sjukt blek vilket gör att jag känner mig ännu fulare än vad jag redan gör. Sedan fixade jag till mina lösnaglar som jag tog v igår eftersom att en satt lös och då pillade jag lite för mycket.... Men efter att jag hade filat och satt tillbaka dem kände jag min ännu lite finare. Sedan satt jag och spelade i ca 3 timmar tills det hade fått full effekt och duschade sedan av det överblivna. Sen satt jag och spelade med Zebbe och efter ett tag kom även Emil in. Och där är jag nu!

När jag läser det så låter det inte som speciellt mycket men för mig är det faktiskt det. Måste utgå ifrån mig själv och förutsättningarna jag har är inte mer än så i dagsläget.

Men nu ska jag köra en sista match och sedan krypa ner i sängen och somna till en ljudbok eller pod som vanligt.

Puss!

Likes

Comments

Hej! Det var inte igår jag bloggade och jag ska försöka bli bättre på det! Det händer ganska mycket i min omgivning och mitt liv helt enkelt. Har så svårt att sätta mig ner i lugn och ro och skriva av mig vilket jag egentligen behöver för att må bättre psykiskt. Men, till inlägget!

Som ni kanske inte vet så började jag på komvux för ca 6 veckor sen. Min tanke är att plugga upp mina gymnasiebetyg som jag inte fick godkänt i för att jag helt enkelt inte klarade av skolan psykiskt, för mig var gymnasiet helt fel, det vad fel tillfälle i livet att plugga 8-16 med så mycket praktiskt som inriktningen (naturbruk) jag valde MEN jag ångar inte min inrikting, hela 1:an funkade min vardag hyfsat, jag tog mig till skolan och klarade min vardag som en ”normal” person i brist på bättre ord. Så 2-3an har jag i princip inga ämnen som är godkända.
Så nu pluggar jag matte 2a i Lerum och har även engelska 7 på distans då jag som sagt har svårt att ta mig till olika platser pga min panikångest.
Hitintills har det gått bra, varit på alla lektioner (1 lektion i veckan) förutom 1 som jag inte riktigt kan räkna med, va där i 20 minuter innan jag blev skit sur och gick... men om jag ska förklara mig kort, en dålig dag från start, otaggad på skolan där vi lär oss ekvationer och när jag med all kraft jag har tar mig till lektionen så har vi en vikare som pratar så dålig svenska att jag inte förstår mer än några ord i varje mening. Då kände jag bara, så jag ska sitta här i 2 timmar och försöka lära mig något som jag har skit svårt för redan innan men en person jag inte förstår vad hon säger. Det va min ända tanke så jag packade ihop efter 20 minuter av hög koncentration för att försöka förstå men jag kände att jag slösade min tid och gick hem.
Och med detta menar jag inget illa till personer som har svårt att prata svenska, jag förstår till 110% att det inte är lätt att lära sig, det va helt enkelt bara fel dag för mig att anstränga mig tillräckligt. Vet inte om det blev så kort men anyways!
Nu ligger jag i sängen och har precis kollar på ph, Biggest loser vip & kockarnas kamp samt ätit lite sallad istället för den typiska trötta nattmackan! Så nu ska jag försöka sova till en ljudbok eller podcast så försöker jag få till en uppdatering imorgon!
Godnatt!💕

Likes

Comments

Bilder från förra veckan. Fick äntligen en tid hos psykologen efter mer än ett halv års väntande. Pratade mycket om självkänslan och varför jag känner mig så värdelös. Hon verkar vara bra so far och bokade en ny tid om 2 veckor så håller tummarna att det blir flera besök efter det. Idag har jag huvudvärk och mensvärk så blir en gamingday med babe sen när han kommer hem. Ha de👌🏼❤

Likes

Comments