Det gick sådär med att söka jobb idag. De jag hade tänkt lämna intresse för var tydligen redan tillsatt... De suger att jag verkar vara för sent ute med vissa ansökningar. Dom ligger liksom ute på Platsbanken och de är inte sista anmälningsdagen än men ändå är tjänsterna redan tagna... Men visst de är väl bara att fortsätta söka men börjar ta lite på motivationen nu att hitta något. 😕 Tjänsten jag har idag räcker absolut i månaden men jag vill kunna spara mer och inte behöva analysera och tänka över varenda litet inköp jag gör. Jag vill kunna unna mig saker utan att vara rädd att pengarna tar slut eller om man får en oväntad utgift som typ en veterinär kostnad om nåt händer med Flinga, de är ju sånt man inte vet i förhand oftast och då vill jag känna att jag har en ordentlig buffert att ta av vid en sån situation!

Usch att allt alltid handlar om pengar i slutändan...

Likes

Comments

Nu sitter jag här igen. Jag har min kopp te och har krupit ner i soffan med laptopen i mitt knä. Jag vill börja blogga men har kört fast lite med vad jag ens ska blogga om? Inte för att vara sån men mitt mål med bloggandet är absolut inte att bli en "stor" bloggare, det har jag varken tid eller motivation till.
Jag vill bara ha ett ställe där jag kan skriva när jag vill, hur jag vill och om vad jag vill.

Därför känner jag att en längre introduktion av mig själv är tråkigt att skriva så en kort sammanfattning får ni om det ens är någon som kommer läsa denna bloggen haha!

1. Mitt namn är Jessika.
2. Jag är 23år gammal (skrev 22år först men kom på sen att jag inte är de hehe).
3. Jag bor med min sambo Jimmy och min hund Flinga. ❤
4. Och nu har jag officiellt tröttnat på att skriva denna listan så jag tänker sluta med den och så får man helt enkelt lära sig saker om mig i kommande blogginlägg! 😜

Anyway, jag kollar på tv nu och är egentligen ganska trött. Jag jobbade igår och idag kom Jimmys familj hit vid 13 tiden så käkade vi ihop, jag lagade flygande jakob som är väldigt gott när man inte riktigt orkar göra värsta grejen men det ska räcka till många (vi var 5 pers) och så går det hyffsat fort att tillaga också, kan slänga in receptet längre ner. Sen när dom åkt hem igen rensade vi ut lite saker vi inte använder längre och ställde i ordning här hemma. Imorgon ska jag söka jobb, har ju bara halvtid så jag skulle antingen behöva ha ett extra knäck vid sidan om eller helt enkelt ett jobb med mer timmar från början. Men samtidigt är det svårt att få så mycket mer än halvtid som vanlig butikssäljare inom klädbranschen, finns inte så många tjänster som har högre timantal om man nu inte vill sikta på att bli butikschef. Jag kan absolut tänka mig att bli butikschef en dag men inte just nu, nu är det ganska skönt att bara kunna åka till och från jobbet utan att behöva ta med sig något av det hem. Gissar att man får jobba en del hemifrån också som butikschef med all planering osv.

Men men, önska mig lycka till imorgon!


​Flygande Jakob
​(4 portioner)

Serveras med ris

​Du behöver:​ 

3 st stora kycklingfiléer
2 paket bacon
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
2 dl felix chilisås
salt och svartpeppar​
1 st banan​
salta jordnötter

​Gör så här:

1. Sätt igång ugnen på 225¤
​2. Skär kycklingfiléerna i cm stor bitar och stek upp. Krydda med lite svartpeppar.
​​Lägg sedan de genomstekta kycklingbitarna i en ugnsfast form. 
3. Blanda ihop grädde, creme fraiche och chilisåsen i en skål. Krydda med salt och peppar efter smak.
4. Skiva upp bananen i lagom tjocka bitar (går bra att skippa den om man inte gillar varm frukt).
5. Häll såsen över kycklingen i formen, lägg på bananbitarna och sätt in i ugnen i ca 15-20 min.
6. Stek upp baconet och lägg på en tallrik med hushållspapper medan formen är i ugnen (pappret drar till sig överblivet stekfett vilket hjälper baconet att hålla sig krispigt).
7. När kycklingen är klar i ugnen ska du klippa baconet i mindre bitar och strö ovanpå. Här kan du själv välja om du även vill strö på jordnötterna, jag brukar servera nötterna vid sidan om så att man själv kan dosera hur mycket man vill ha eller om man är allergisk så är denna rätt väldigt god även utan nötter. 
(gäller både rätten och sällskapet hehe 😝)




Likes

Comments