Det har hänt ännu en gång. Ett terrordåd som sätter skräck i så många människor, får en del människor att vara otrygga och må dåligt och framförallt ett dåd som tar folks liv. Människor precis som du och jag. Som alla har ett varsitt liv de lever och som alla har haft ett speciellt mål med att vistas på den platsen vid det tillfället något sådant händer. Om det så bara var att de behövde någon ingrediens till kvällens middag eller om de planerat sedan länge att gå ut.

I denna stunden är 22 personer bekräftat döda och runt 50-60 skadade från bombdådet på Ariana Grandes konsert i Manchester igår kväll. Bland de avlidna finns det ett flertal barn. Det är även känt att det är 16 barn skadade från attentatet. Det är helt sjukt att något sådant får eller ens kan hända! Det är alltid lika sorgligt när skit som det här händer men extra tråkigt är det ju när det är barn och/eller ungdomar det drabbar.

IS tog på sig dådet, oj vad förvånande. Inte! Man börjar ju bli ganska trött på allt skit som händer hela tiden överallt. Ändå är det så sjukt lite saker som uppmärksammas. Det är som att media och länders ledare försöker dölja vissa händelser, typ som alla drunkningsolyckor i medelhavet varenda dag eller alla de civila som dödas varenda dag nere i mellanöstern av exakt de terroriststyrkor som utför dåd i Europa. Så fort man får höra att något hänt i vår lilla världsdel eller möjligen i USA ska alla lägga upp en bild på något som har med landet eller händelsen att göra, alla ska skriva "Pray for" och landet som är drabbat men sen ska ingen göra något mer. Alltså alla processar allt olika men att bara be för de avlidna eller deras anhöriga hjälper inte så mycket, det bringar inte de döda tillbaka till livet tyvärr. Oavsett man tror det genom religion eller om man bara lägger upp det för att alla andra gör det. Är det inte bättre då att vi alla försöker hjälpas åt att förinta terrorn så gott vi bara kan? Vi kanske kan låta människor vara som de är. Om jag ska ta ett väldigt enkelt men konkret exempel på hur. Du kanske inte ska säga till den där personen att hen är tjock eller ful och du kanske inte ska säga till den där personen att hen är svag och inte har några muskler och du kanske inte ska försöka tala om för en homosexuell person att det är fel att vara som man är?

LÅT FOLK VARA SIG SJÄLVA!!


Det finns likheter i den jämförelsen. Man blir ofta kallad för otillräcklig, ful, svag osv av de som är avundsjuka på en själv. Det är just vad IS är. Det är avundsjuka på resten av världen som har det så bra. De blir blinda av det som står i koranen, att de ska ha sitt eget land som Allah givit dem.


Tänk inte på att jämföra allt hela tiden. Lev i den värld vi lever i UTAN att försöka ta över allt. Låt folk vara den de vill vara och bry er inte så himla mycket om hur alla andra beter sig osv. Sköt ert eget och låt de andra vara. :)


Läs, dela, sprid!


/Ida

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments