Instagram@ida.sjosten

Ikväll har jag varit hos familjen och käkat pizza och kollat halvt på hockeyn. Är inte så insatt i just hockey tyvärr. Fotboll lockar mer för mig! Sen är det rätt dyrt att gå på hockey. Har för mig att Växjös hockeyarenan har dem dyraste biljetterna i hela Shl och om det är så är det lite sjukt. Alla ha ju som sagt inte dem pengarna att lägga ut så mycket för varje match.

Nu somnar jag nästan är så trött. Varit en lång dag med mycket farandes överallt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hämtat ut tröjan på Ica och provade den, snygg är den och passar mig perfekt.Likes

Comments

Idag är det mycket jag ska hinna med, kommer vara lite överallt i staden idag. Paket från nakd har kommit ska bli spännande att se hur tröjan kommer sitta på mig och om den är lika snygg i verkligheten som på bild.

Ska hinna tvätta, dammsuga, handlar mat, käka, sen hem till pappa och kolla hockey. Veckan innan löning så måste man tyvärr priotera bort vissa saker och priotera viktiga saker som mat hemma. Hade varit kul att gå på hockey ikväll men känner ej att min budget räcker till för det. Ska som sagt på bio på söndag och där går det åt pengar, sen hämta ut mina pp, handla mat och det är inte billigt även om man bara är själv. En måltid ligger på typ 100-lappen. Så det gäller att priotera rätt nu när man inte bor hemma längre.

Inget är gratis och man kan inte slösa saker på skit utan måste tänka ett steg förre. Sen ska man såklart unnar sig när tillfället ges. Det finns jättemycket jag vill ha men det kostar. Och för det måste man jobba för att kunna får unna sig ibland men ibland få man helt enkelt hålla igen.

Jag är ändå stolt över att jag är sjukt duktig på att spara mina pengar jag får in. Att tex inte alltid köpa den tröjan för 250 utan att man kan vänta med att köpa just den tröjan eller vad det nu kan väntas vara.

Sen jag tog studenten har jag fått ta ansvar för min ekonomi. Vilket jag tycker är bra och nyttigt nu när jag har flyttat hemifrån och förstår att man måste lägga pengar på viktiga saker i hushållet, sånt som alltid har funnits hemma men man själv inte alltid tänkt på det. Tex städartiklar och mycket annat.

För två år sen var jag tvungen att spara pengar för min bartenderutbildning och i samma veva var det en massa fel på min gamla bil som skulle kostar upp till 12-15000 lax. Jag jobbade som ett djur sista halvåret och kunde ändå spara till utbildningen som kostade 12lax sen extra pengar för en månad.


Efter den sommaren hade jag Max och Vida där jag kunde jobba 16h på ett dygn. Jobbade tex från 08-17 på Max sen till andra jobbet som låg på andra sidan vägen började direkt när jag kom och slutade vid 22-23. Jag var helt slut men i slutändan var de så värt det när pengarna kom in på kontot. 2016 åkte jag till New York en vecka och spenderade sammanlagt 20lax på shopping, mat, sevärdheter, taxi, utgång, hotell, och flyg. 1,5 vecka senare drog jag till Rhodos i två veckor. 35 lax gjorde jag ungefär av med på resor den sommaren. Och det var tack vare att jag sparade mina pengar från båda jobben och prioriterade det jag kände var rätt just då. Sen så kunde jag ändå unna mig att gå ut, shoppa, och göra annat.

Det är mycket pengar men det är pengar jag själv jobbat in dem senaste åren. Och det har varit värt varenda öre för jag har kunnat göra så mycket fantastiska saker som jag alltid kommer minnas.

Likes

Comments

I fredags jobbade jag hela dagen så hann inte med något annat. Lite tråkigt men så blir det ibland.

I lördags var jag ledig hela dagen och det var så välbehövligt och skönt. Jobbat tre hela helger i rad så behövde en vilodag i lördags. Lagade käk och åt massa onyttigheter. Vi lagade en krämig pasta med lövbiff o kantareller. Såå otroligt gott kan lägga upp recept på det!

Igår jobbade jag och tiden gick snabbt på jobbet, köpte med mig lite godis från hemmakväll.

Ikväll väntas jobb sen är jag ledig imorgon och ha en del ärenden jag måste fixa.

Veckan för mig kommer vara en lugn veckan, ska försöka få in träning mer dessa dagar.

På söndag ska jag kolla på det ska bli spännande.

Likes

Comments