lägger ner bloggen!

Ha det bästa tills nästa gång.

XOXO 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi har stått i ett dilemma om vi ska sätta upp vår sneda julgran eller om vi ska köpa en ny eller helt enkelt strunta i julgranen i år. Det slutade iaf med att vi behöll den granen vi har och klädde den, meeeeeeen för att få fram den granen va vi tvugna att riva ut hela klädkammaren så efter att vi rivit ut allt så skulle ju allt in igen och då passa vi på att sortera i kaoset som hade uppstått där inne. En hel del där inne ska säljas av och lite kastas och resten behållas. Granen är iaf på plats sås längst ner finns där en liten bild på den.

Ha det bästa tills nästa gång.

XOXO 

Likes

Comments

Sådär då har jag gjort lite ändringar (mindre ändringar) i bloggen. Har inte tagit bort inlägg men ändrat lite smått u inläggens utseende osv. Detta kan göra att mitt avslut i de gamla inläggen står dubbelt. Men helt ärligt så orkat jag inte gå in och ändra i inläggen som redan finns, de får se ut så helt enkelt.
Imorgon är det storstädning och julgranspyntande. Så mer om det imorgon och även lite om hur det går för mig att komma förbi minis otrohet så kika in imorgon.

Ha det bästa tills nästa gång.

XOXO 

Likes

Comments

Dagen idag började inte så värst bra. Melanie väckte mig först kl 5 och ville ha mat vilket i normala fall aldrig händer, då insåg jag också att mini somnat i soffan. Han har dessutom haft tandvärk i några dagar nu så han har fått åka till tandläkaren idag. 

Idag fick vi finbesök av barnens gammelmormor. Hon kom med julkalender till barnen. Hon stannade dock bara en timme sen fick hon köra igen. Hon tog mini med sig och släppte honom hos tandläkaren och sen körde hon hem till sin hund. Mini fick dra ut en tand så nu slipper han ha ont. 

Nu tänkte jag gå och lägga mig.


Ha det bäst.


XOXO 


Ps. Glömde trycka på publicera igår så detta kom ut en dag senare än planerat.

Ha det bästa tills nästa gång.

XOXO 

Likes

Comments

Jag skulle skrivit detta inlägget igår men jag somnade vid 22 så det får bli idag istället.
Jag och stora dottern hämtad ett paket igår från HM. Dels innehöll paketet en massa kläder till barnen men det innehöll också mina nya byxor. Som överviktig förväntar man sig alltid att man måste skicka tillbaka byxor när man beställt från någonstans. Så av ren vana läste jag retursedlen innan jag provade byxorna.
Jag kände mig som ett barn på julafton när jag insåg att byxorna faktiska passade. Jag har i dagsläget storlek 44 i byxor men innan jag fick mitt andra barn hade jag stl 48 vilket normalt sett man inte kan köpa i en normal affär utan man måste gå till en "tjockis butik" eller gå in på en plus zize avdelning som endast består av kärringkläder enligt mig så man kan nog säga att jag blev otroligt glad. och glad blev även mini som föredrar mig i lite mer tighta kläder så man ser mina former hihi.

Kommer ett nytt inlägg redan ikväll om dagens händelser.

XOXO

Ha det bästa tills nästa gång.

XOXO 

Likes

Comments

Så nu var denna dagen äntligen över. Denna dagen har bara bestått av ett skrikigt barn, en sjuk Jag, och en trött mini och en massa bråk. Jag blir så trött på denna ständiga irritation som ständigt ligger i luften. Jag rätt precis allt ansvar för barn hund och hushåll. Vad gör mini? Jo han sitter och spelar på sitt ps4 och ja jag skriver att det är hans trotts att de köptes för våra pengar för att han är noga med att påpeka att det var han som köpte de när han fått pengar trotts att vi har en gemensam ekonomi.

Jaja nu lägger jag mig.

Ha de gött.

XOXO 

Ha det bästa tills nästa gång.

XOXO 

Likes

Comments

Denna dagen har varit lång. Melanie har spenderat dagen med att skrika och gnälla men med minis hjälpa har de funkat. Vi misstänker att tänderna är på gång.
På eftermiddagen ringde mamma och frågade in jag ville med henne och handla vilket jag gjorde för att komma ifrån lite och mini tog Melanie den stunden.
Nu ikväll blev de lite mat och och 60 dagar i fängelse visas på tv. Nu blir de nog sängen för mig. Man ska ju vara människa imorgon också.

Ha de bäst.

XOXO

Ha det bästa tills nästa gång.

XOXO 

Likes

Comments

Detta inlägg börjar jag den 19/11. Jag börjar detta inlägg med att veta att det kommer ta mycket energi att skriva men också mycket tid. Jag vill att allt ska bli rätt och därför har jag bestämt mig för att beställa hem ALLA mina papper från både sjukhus och socialnämnden. Jag kommer skriva allt på en gång så det kommer bli ett långt inlägg och om någon har några frågor efteråt så är det vara till att skriva i kommentarerna så svarar jag så gott jag kan. Trevlig läsning.


Det hela började när jag 8 år gammal och både min skola och mina föräldrar märkte på mig att jag inte åt ordentligt och jag rasade i vikt. Jag hatade mat och undvek att äta så mycket det gick. Jag togs till en läkare som inte kunde diagnostisera mig mer än att säga att jag hade en ätstörning. En ätstörning innebär att man har ett osunt förhållande till mat. Många tänkte på bullemi eller anorexia när man säger ätstörning men det är mycket mer än så. Jag är uppväxt i en familj som i dagsläget alla skulle klassas som personer med ätstörningar. Min bror åt utan att ha ett stopp, mamma var beroende av socker och är fortfarande idag, mina två systrar var överviktiga redan i dagis ålder och jag själv valde att knappt äta någonting alls. Vi alla hade någon typ av ätstörning. Efter läkarbesöket vägde mina föräldrar upp min mat. Dom vägde vad jag fick och sedan vad jag hade lämnat kvar på tallriken efter varje måltid. Det visade sig snabbt att jag åt ca 100 g mat per dag. Läkarna/dietister gav mina föräldrar ett matschema som berättade exakt vad jag skulle äta och hur mycket och åt jag inte så skulle dom tvinga i mig näringsdrycker. Dom där näringsdryckerna smakade rent ut sagt skit och tillslut tvingade jag mig själv att äta mycket mer än dietisten rekommenderat och började gå upp i vikt. Mat blev alltså mer ett tvång än något nödvändigt. Pga detta slarvar jag fortfarande med maten. Jag kan gå i dagar utan att äta något för att sedan frossa i läckerheter en hel dag. Detta har påverkat min äldsta dotter i dagsläget vilket jag inte är stolt över. Jag börjar se samma beteende hos henne som jag själv hade som liten.

12 år gammal fick diagnosen UNS. UNS betyder ätstörning utan närmre specifikation. Egentligen ville dom ge mig diagnosen bullemi men Det gick inte då jag inte kräktes upp det jag åt utan jag bara hetsåt. Dom hade inget sätt att bota detta mer än att mina föräldrar skulle övervaka min mat.

13 år gammal fick jag diagnosen deprisson och fick utskrivet Soloft. Dessa tog jag i en m0nad lite drygt. Jag har alltid mer eller mindre haft självmordstankar men när jag åt Soloft så blev det mycket värre. Tankarna och nyfikenheten på självmord blev nu verkliga, jag gjorde mitt första självmordsförsök.

Eftersom en biverkning på Soloft är sömnsvårigheter så hade jag även fått utskrivet någon typ av sömntabletter (vilken typ står inte i mina papper av någon anledning). Dessa sömntabletter tog jag utan att blinka. Jag hade inte svårt att sova men tanken på att somna och aldrig vakna igen var frestande nog för att ta dom. Jag tog alla 30 på en gång. Jag vaknade på sjukhuset, hade blivit magpumpad för första gången. Hade ett rus i kroppen jag aldrig tidigare känt av. Jag hade fått ett adrenalinrus. Vilket jag sen kände att jag var tvungen att få igen och jag försökte åter igen ta mitt liv.

14 år gammal blev jag för första gången gravid. Jag väntade en lite flicka som föddes i v 22 pga en misshandel. Vi döpte henne till Julia, hon föddes med ett hjärtfel och överlevde inte. Jag hade hunnit bli 15 då. Jag blev inlagd på psyk, åter igen fick jag Soloft och sömntabletter medans jag låg där i 2 veckor. När jag blev utskriven började jag mitt missbruk. Jag började röka cannabis för att försvinna lite. Gick snabbt över till kola ( cocaine). Äntligen kände jag att jag mådde bra. För första gången i mitt liv mådde jag bättre än okej även om det bara var för en stund. Jag missbrukade i 3 år.

18 år gammal hade jag precis blivit när jag hoppade av gymnasiet och bestämde mig för att sluta missbruka. Det var dags att ta tag i mitt liv och sluta självmedicinera och söka hjälp. Jag ville bli mig själv igen. När jag började lämna negativa urinprov ville läkarna hjälpa mig med mediciner. Jag fick då benso. Benso gjorde att jag fick abstinens igen varje gång jag vaknade på morgonen. Sömnbristen gjorde mig paranoid och jag slutade med medicinerna ett år senare.

24 år gammal hade jag gått utan mediciner i 5 år, hade fått barn igen och hanterat min ångest och mina tankar på egen hand. 

Sommaren 2014 begärde jag att bli utredd för ADD och bipolär. För första gången kände jag att vården tog mig på allvar. Jag blev utredd och fick diagnosen Add men vägrade mediciner. Jag utredde inte mig själv för att sedan bli fullproppad med knark igen utan för att få hjälp att hantera diagnosen. Jag fick också diagnosen panikångest. Detta fick jag dock medicin för. Jag fick då sertralin som jag skulle ta varje dag. Jag kämpade med dessa fram tills jag blev gravid igen 2016 då jag slutade ta dom. Fram tills nu hade medicinen hjälpt men då jag skämts för de för min sambo så vet han än idag inte att jag medicinerat under hela vårt förhållande för panikångest.

Ångesten kom tillbaka under graviditeten och efter förlossningen blev de värre. Jag fick åter igen utskrivet sertralin efter en attack. Denna gången blev det dock annorlunda. Medicinen hjälpte inte och jag blev rädd för mig själv. Jag har aldrig varit rädd för döden men plötsligt medicinerade jag och ändå hade självmordstankar och panikångest. Jag berättade för min sambo hur jag mådde och han frågade mig om jag kunde tänka mig att byta ut medicinen mot en olja som heter CBD olja vilket jag gick med på att testa.

Jag har nu använt denna oljan (5 droppar under tungan 3 gånger per dag) i drygt en månad och det har funkat. Jag mår hur bra som helst. Har ingen ångest, känner glädje igen och kan njuta av att vara mamma fullt ut. Jag älskar mitt liv och mig själv. Denna oljan har gett mig tillbaka mitt liv och min livsglädje igen och jag kommer aldrig lämna denna oljan. I dagsläget ses inte denna oljan som ett läkemedel tyvärr då den är gjord på hampa så finns det dock en risk att den blir olaglig längre fram men då får jag ta ställning till om jag ska fortsätta att ta den eller inte.


Detta kanske blev ett rörigt inlägg men ett inlägg jag lovat att jag skulle skriva för ett tag sen.


Undras något så är det bara att skriva.

Ha de bäst


XOXO

Ha det bästa tills nästa gång.

XOXO 

Likes

Comments

Det bästa med denna dagen som även nu i Sverige kallas för Black friday är att man enkelt kommer billigt undan med julklappar helt utan att lämna lägenheten. Nu har jag visserligen lämnat lägenheten idag för att veckohandla men för att handla julklappar hamnade jag i soffan. Blev att beställa för 1011 kr på lekmer och nästan 1000 på H&M. Tror det kommer bli ett gäng glada barn på julafton. Nu ska vi bara köpa två tavelramar och sen är julklapparna till mina föräldrar och min mormor också klara. Ska köpa något till Simon också tänkte jag men vad vet jag inte än. Någon som har tips kanske på vad jag kan köpa till min 30 åriga spelnörd till sambo i julklapp?

XOXO

Ha det bästa tills nästa gång.

XOXO 

Likes

Comments

Så då har jag läst klart Joakim Lundells bok monster och ja jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den faktiskt.
Som jag tidigare sagt så upplevde jag den mycket rörig och osammanhängande. När jag skrev det så hade jag nog läst runt 50 sidor. Nu har jag läst alls 222 sidorna och tyvärr har jag fortfarande samma uppfattning. Man kunde lätt få en bättre förståelse för varför han är som han är, en del av mig tycker till och med synd om honom, han har kommit långt med sitt liv vilket han absolut ska vara stolt över MEN denna boken är överflödig på hyllorna på våra bibliotek och i svenska folkets bokhyllor.
Jag har följt Jocke enda sedan han började med pranks på Youtube i stort sätt och på något sett gillat hans extrema sätt att vara men ja nu vet jag inte längre.
Han har byggt sig ett imperium som är svårt att blunda för och som jag skrev innan kommit långt och han har vunnit många av sina fd hatares (jag va en av dom) hjärtan och jag kommer fortsätta gilla honom för den han är som person men kommer inte köpa boken och skulle inte heller rekommendera någon i min omgivning att göra det heller. Men ni som vill köpa den gör det, jag gör det inte. Jag väljer att följa honom och Jonna med vänner på Youtube istället.

Nästa inlägg som jag inte vet när det kommer men troligtvis i helgen kommer handla om mina diagnoser och mediciner jag tagit genom åren och förklara varför jag helt slutat med dom. Har lovat detta inlägg innan men det har inte blivit av då jag inte känt mig inspirerad. Men nu ska det bli av 😄.

Ha det bäst tills vi hörs nästa gång.

XOXO

Ha det bästa tills nästa gång.

XOXO 

Likes

Comments