Jag och min klass har varit på en föreläsning, Arkan Asaad. En författare som har skrivit boken stjärnlösa nätter. En riktigt bra bok. Den handlar om hur hans pappa försöker gifta bort honom. Boken är som en slags självbiografi av honom, baserad på sanna historier. Hans föreläsning var riktig bra, och informerade folk att det finns sånna hemskheter runt om i världen. När Arkans pappa flydde från hemlandet Irak så blev hela hans familj intagen av militären, inkastad i ett fängelse. Hans kusiner och hans föräldrar blev våldtagna , misshandlade och till och med dödade. Allt detta för att hans pappa flydde till Sverige. Helt sjukt, det finns så mycket hemska människor i världen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Feminism? Det ordet kan betyda så olika i människors öron. Vissa tror att en manshatande kvinna som aldrig rakar sina armhålor är en feminist, och vissa inklusive jag VET att en feminist är en människa som står mellan jämställdhet mellan de två könen.
Samhället behöver feminism!
Jag är en feminist för att jag tycker inte att en man ska få tjäna mer pengar än mig för samma jobb. Jag är en feminist för att jag vill att min framtida dotter ska kunna bli vad hon vill utan att bli ifrågasatt, denna listan fortsätter.
Så till er som inte är feminister, tycker ni att detta som jag skriver här nere är ok?👇🏽

1. Det är förbjudet att våldta kvinnor i Indien, men våldtäkt inom äktenskapet är lagligt så länge kvinnan är över femton år gammal.
2. I Nigeria är det lagligt att slå sin fru i "korrigeringssyfte"
3. Sedan 1990 får inte kvinnor köra bil i Saudiarabien.
4. I Egypten får en man som kommer på sin fru när hon är otrogen får mörda henne, medan männen får "utegångsförbud" om de gör samma sak.
Denna lista fortsätter också. Antingen är man Feminist eller en idiot!!

Likes

Comments

Har sån panik över vilket gymnasium jag ska välja😁 går alltså i 9an. Har ingen aning vad jag vill jobba med i framtiden, det ända jag vet är att jag vill hjälpa människor. Läkare är helt uteslutet, sånna bra betyg har jag tyvärr inte😂 Har verkligen inte högsta möjliga betygen om man säger så... Don't let a a bad grade defin who you are or what you Will become. Så att säga. Har kollat in några enstaka gymnasium som verkar bra tex: Hermods, Atletica, fryshuset och Odenplan. Samhäll är linjen jag förmodligen kommer välja eftersom att det är så brett. Önska mig lycka till🙌🏼

Likes

Comments

Just nu sitter vi och chillar vid lobbyn. Idag flyger vi hem igen 😩 vill inte åka hem, skulle lätt kunna leva här om Morsan och Rebecca var med! Vårt flyg åker 20.55 och vi landar 00.30 Veckan har varit helt perfekt. Resan har lätt varit höjdpunkten av 2016! Kan inte fatta att det bara är två månader kvar av 2016😳 Tiden springer som Bolt!
Ser faktist framemot att få börja träna igen. Spelar fotboll & har haft kikhosta nu i runt 2 månader vilket har stoppat mig från att träna. Ni som undrar så spelar jag i Sollentuna FK. Får ofta frågan, är ni duktiga? Denna säsong slutade vi 2a i nivå 1. Så ni kan nog lista ut svaret själva😉

Likes

Comments

Just nu ligger jag & Emilia vid stranden och steker. Har börjat läsa en bok som heter vecka 36, av Sofie Sarenbrant. Rekommenderar den starkt! En bra bok vid Medelhavet, kan det bli bättre än så? 🙌🏼

Likes

Comments

Dagen har varit lite off, fult väder. Moln och blåsigt😒 det ända vi har gjort är att legat på rummet och ruttnat. Det finns inte så mycket att göra här den här tiden på året. Förutom att bada & sola. Men resten av veckan ska det vara fint väder så då kommer jag ligga och steka i solstolen! Maten här är superbra, åt seafood spagetti. Väldigt gott!

Likes

Comments

Godmorgon💖
Vi har precis ätit lunch och nu vi ska till stranden och bada. Vädret är bra, lite blåsigt men det håller 👍🏽

Likes

Comments

Tänkte berätta lite om min dag idag🌴
Dagen har varit väldigt lugn och skön. Under dagen så har jag och Emilia bara softat vid Polen och havet, såå fint vatten här, helt magiskt. Runt 20 grader i vattnet och 28 i luften 😍 har hunnit få lite färg som jag är extra glad över eftersom att jag annars är så himla vit 😂
Runt 17 tiden rörde vi in oss mot Ayia napa för lite shopping & mat! Eftersom att det är slutet på säsongen så har många butiker och aktiviteter tagits bort, vilket är tråkigt. Men vi klarar oss!
På vägen hem till hotellet så hittade vi runt 20 stycken hemlösa katter vid sidan av vägen. Dem såg väldigt hungriga ut så jag sprang in och köpte lite katt mat till dom! Dom blev jätte glada, kul att hjälpa djuren oxå.
Men nu ska jag gå och lägga mig så ciaao amigos

Likes

Comments

Då har vi äntligen kommit fram till Cypern! Känns såå skönt att äntligen komma bort från kalla Sverige och att vi äntligen är i lite varmare breddgrader. 🙌🏼
Befinner mig alltså just nu i Cypern, Fig tree bay. Är här med min bästa vän Emilia och hennes familj. När vi steg av planet så kom värmen som ett slag i ansiktet, så varmt och fuktigt!
Runt 25 grader just nu och klockan är 02.12😍
Vi bor på ett väldigt mysigt lägenhets hotell, Myro androu hotell heter det. Och är runt 20 min från den kända fest staden Aya napa. Har inte hunnit tagit så jätte mycket bilder men fler kommer imorgon!

Likes

Comments

Som ni ser i rubriken så är detta mitt första blogg inlägg. Har fått en skoluppgift att skriva en blogg!
Har då blivit tvingad till detta, inget jag gör frivilligt 😉 Haha! Nejmen det kommer bli kul, och hoppas ni är lika intresserad av mitt liv som jag själv skulle varit😂

Likes

Comments