Behövde bara ta upp reaktionen på detta inlägg på instagram, för det är helt sjukt vad mycket hat och negativa kommentarer jag fick efteråt. Jag är van vid att få mycket hat och så, men att jag skulle få så starka och olika reaktioner på just detta inlägg hade jag aldrig kunnat tro.

Jag vet att ingen ser hatet som jag får eftersom jag alltid raderar kommentarerna direkt och det mesta är på dm och så. De flesta gör det anonymt men det är också väldigt många som gör det med sitt riktiga konto som kanske har varit mina "vänner" förut men sedan börja hata mig eftersom jag inte är tjej. Jag tänker INTE hänga ut någon och kommer fortsättningsvis också radera kommentarerna, även om jag vet att jag egentligen inte borde göra de. Men jag vill inte direkt att någon ska veta och de flesta har också varit nära vänner och skriver väldigt personliga saker om mig som jag inte vill att hela världen ska se, eftersom det också sårar mig väldigt mycket att de har varit mina vänner och nu använder saker som är väldigt personliga för att såra mig. Men om de tror att de behöver göra det för att det är kul eller på skämta eller för att det tydligen gör de till en bättre människa, så får de väll fan göra det. Jag kan inte direkt tvinga de att sluta med det, även om jag kanske vill.

Jag är som sagt van vid att få mycket hat och så, men att detta inlägg skulle få så pass mycket hade jag aldrig trott. För är det inte helt sjukt att en inte änns längre få skriva ett insta inlägg om sina åsikter och tankar längre utan att få skit mycket hat. Och saken är att det inte änns var menat personligt till någon individ som jag fick snaparna ifrån eller så, för det var väldigt många. Jag ville inte diskriminera någon på något sätt och ville bara framhäva min åsikt om samhället idag.

Så här såg inlägget ut (om du inte redan har läst det). ->

"Förlåt, men behövde bara ta upp det här. Hela världen är fan inte hetro.❤️💛💚💙💜 Jag fattar att vissa kanske tycker att det är en kul sak o sprida sånt här. Jag själv fick typ minst 10 sådanna här snaps. Men kan det inte bara stå " Alla personer skriver den personen som de gillar eller inte gillar på armen". För alla är inte hetro, alla är inte killar eller tjejer och alla är inte sexuellt attraherade av någon (asexuallitet) (vet inte hur man ska förklara det men). ❤️💛💚💙💜 Jag vet att alla typ säger att de vet att alla inte är det och accepterar det, men sedan sprider de sånt här skit. De flesta kanske inte tänker sådär jättemycket men ändå. Alla har ju ett val om de vill sprida någonting som typ utesluter en stor del av samhället eller inte. Så tänk efter lite innan ni sprider något❤️💛💚💙💜 När jag fick de första snapen som såg ut såhär så tänkte jag: okej, fuck samhället, igga sånt här och säg vänligt till personen som skickade det (som tyvär fick damp på mig pga det). Men efter den tionde snapen tänkte jag verkligen : "fuck this shit, not going through this shit anymore. I have to do something more." Så jag bestämmde mig för att skriva ett inlägg på min blogg (som sedan försvann(dont know why). Men nu nån vecka efter har jag fått nån till sån här. O jag tänkte ta upp det igen.❤️💛💚💙💜 Alla är inte hetro, alla är inte killar eller tjejer och alla är inte (jag vet inte hur jag ska förklara).❤️💛💚💙💜 Jag själv är tex inte hero, jag är pansexuell, jag identifierar som kille och queer. Jag ingår inte i det idealet som detta inlägg försöker sprida eller det som finns i samhället idag. Jag är inte intresserad av en tjej just nu bara för att jag är kille och behöver inte vara det.❤️💛💚💙💜 jag försöker inte hata på någon som har spridit det här, men jag behövde bara ta upp det en gång till för att de flesta inte ha verkat fatta det än.❤️💛💚💙💜 så sprid bra saker och försök inte sprida idealet och normen som finns idag genom att utesluta allt annat. Tack❤️💛💚💙💜 (ta inte inlägget personlig)"

Stog det något diskriminerande mot någon, eller något dåligt? Nej! Jag sa bara det självklara. Så varför ska ett sådant här inlägg få så mycket hat som det fick? Fattar ni inte? det här går inte längre! Jag kan fan inte änns längre säga det självklara utan att få typ minst 10 dm's om att jag borde dö och typ 15 om att jag är så jävla bög och ett missfoster och jävla könsbarn. Jag skrev tydligt att jag INTE är bög, och det är inte änns någon förolämpning! så varför använder de flesta det som det. Jag fick också väldigt många personliga dm's på det här som mer förolämpade mig och tog upp personliga saker som jag faktiskt måste erkänna, sårade mig, jävligt mycket.

Men sedan fick jag ju ett tiotal kommentarer där det stog att inlägget var så jävla onödigt, att jag bara förstör allt, att det bara var en "kul grej" och folk som bara skrev helt ologiska saker om mig.

Och det var inte meningen att såra någon eller något annat med inlägget, jag ville bara förtydliga att det finns folk som inte är hetro m.m. Jag ville inte förstöra något, för det var liksom ingen "kul gej", ialla fall inte för oss som inte ingår i idealet som denna bild försöker sprida. Så wtf? varför kom de kommentarerna? Ni fattar kanske inte, men detta kan inte fortsätta såhär. För om jag kan få det, så kan ju vem som helst få lika mycket eller mer hat. Och det funkar inte så! Så kan inte alla bara sluta hata varandra och vara snälla istället.

Jag behövde bara ta upp det här för att jag verkligen trodde att det mesta hatet skulle sluta när jag bytte skola, men det har kanske gjort det, men det är jävligt mycket kvar. Och en måste väll fan få vara sig själv utan att alla måste kommentera. Det funkar inte annars. NI måste fatta det.

och alla som går igenom något jobbigt eller också bli mobbade. Säg till, prata med någon och screenshoota allt och anmäl. Och kämpa, kämpa på, för det kommer bli bättre.

Och till alla som inte följer min inst än, gör det. För jag bloggar också en del och kortare inlägg där. Så följ mig där.

Instagram -> bara.henry

Snapchat (bara för att liksom) -> just.henry

/Henry

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

.. är något som jag har velat göra länge och har gjort det för länge nu. Så jag tänkte skriva lite om det. Dels för att jag själv har känt/känner mig väldigt ensam i det( även om jag inte är det) och för att de flesta har så otroligt mycket fördomar om det. Och nej, jag gör det inte gjort det för uppmärksamhet, har aldrig gjort det och kommer aldrig göra. Jag gör det inte för att jag tror att det är "coolt" eller för att det är en "trend", och jag tycker absolut inte synd om mig själv, för att det är val som jag har gjort och gör i mitt liv. Jag lovar att ingen annan heller gör det pga tex de sakerna som jag nämde, för alla som gör det mår dåligt, sjukt dåligt och vi behöver hjälp och stöd och inte dumma kommentarer.

För de som inte vet vad ett självskadebeende är, det är i stort sätt bara något som en gör för att på något sätt skada sig själv genom olika sätt. Det finns så otroligt många olika självskadebeteenden, men (iallafall jag) har märkt att det enda som uppmärksammas lite är att skära sig själv. Men ingen har någonsin pratat om alla de andra. Nu kan jag verkligen inte prata om alla, pga av att jag bara har gjort/gör några ( brännt migsjälv, skärt migsjälv, rivitgt/kliat migsjälv så mycket att tex stora delar av hud går bort och det börjar blöda/ slått olika föremål mot min kropp eller slått min kropp mot olika föremål, svält migsjälv (asså inte min anorexi, det var en annan sak då), och några till som jag inte vill nämna just nu.)

Jag pratar aldrig om de, dels för att jag skäms så otroligt mycket, men också för att de flesta bara skulle dömma mig efter det och inte ta mig seriöst alls. Jag vill egentligen prata om det, dels för att jag tror att det kan hjälpa andra att de t.ex. inte känner sig lika ensamma eller skäms lika mycket. För det är inget att skämmas över, för vi kan inte ro för att vi mår dålig och vi behöver hjälp. Jag säger inte att det är något bra, för det är det inte. Men jag säger att vi som gör det inte ska skämmas eller dömmas och jag tycker att alla ska söka hjälp, för att ALLA har rätt att må bra.

Jag tycker också att det är förfärligt att det ska finnas någon slagt tabu för att prata om psykisk ohälsa, för att alla kan må skit. Så, ja.... jga är med (tex ångestpodden<3) och kämpar för att bryta tabun mot att prata om psykisk ohälsa.

Men till alla er som fortfarande inte fattar har jag tagit lite fakta från 1177'as sida (som jag verkligen rekomenderar att läsa.) Där står det faktiskt ganska bra och enkelt förklarat. Länk -> http://www.1177.se/Gotland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Sjalvskadebeteende---att-skada-sig-sjalv/

"Ett sätt att hantera känslor

Alla är olika och det kan finnas många orsaker till att man inte mår bra. Man kanske är nedstämd, deprimerad eller har det svårt på annat sätt. Ibland kanske man inte vet varför man känner ångest, stress, tomhet, förtvivlan, ilska eller oro.

Det är ofta svårt att stanna kvar i plågsamma känslor och veta hur man ska hantera dem. Vi människor gör ibland allt för att inte behöva uppleva känslor som är jobbiga för oss. Att vara självdestruktiv, att göra sig själv illa, kan vara ett av många sätt att försöka hantera känslor som känns smärtsamma. Den kroppsliga smärtan kan ibland vara lättare att hantera. Ibland är skadandet ett sätt att lugna eller straffa sig själv. Det kan också vara ett sätt att visa andra att något är fel och att man behöver hjälp."

Det är en liten del av det som står på sidan. Det mesta låter faktiskt ganska bra, men jag tror fortfarande inte att någon som aldrig har skadat eller velat skada sig själv riktigt kan förstå, förstå hur tomt eller "sad" det ibland, när det gör så ont att en inte orkar med känslan längre, att göra allting för att inte känna den psykiska smärtan eller tomheten, att bara få vara ett litet tag utan den...

Många fråga "men gör det inte ont?". och ja, självklart gör det ont, men smärtan är ibland jävligt mycket enklare att leva med än den egentliga smärtan eller tomheten. För ibland känner iallafall jag mig så otroligt tom, så tom så att det inte går längre och då är det enda du vill att känna någonting, vad som helst, bara för att slippa vara helt jävla tom.

En till sak som många tror är att bara tjejer gör det. Logic? varför skulle bara tjejer kunna må dåligt. Så som ni kanske fattar så kan självklart killar och alla andra människor också göra det, så glöm inte att vi också finns, och behöver hjälp och stöd med.

Om det är någon med ett eller flera självkadebeteenden så sök hjälp och prata med någon, det hjälper och även om det känns som att det aldrig kommer att bli bättre, så lovar jag att det kommer bli det, frågan är bara när.

Om du har en vän eller någon närstående som du tror har ett självskadebeteende eller mår dåligt, prata med den. Bara för att en person alltid verkar glad och säger att allt är bra betyder det inte att den är det, så prata med personen och lyssna på vad den vill säga. Stötta personen och skämta inte om självskadebeteendet och säg att personen "bara ska rycka upp sig".

Det var allt för den här gången men jag kommer såklart skriva mer om det.

Kom ihåg att forsätta kämpa, för det kommer bli bättre jag vet. Och sök hjälp och prata med någon. NI är bäst<3

/Henry

Likes

Comments

jHäromdagen så har flera olika personer frågat mig vad socialfobi egentligen är och vad det är för känsla. Jag visste inte direkt vad jag skulle svara, eller jag visste vad jag skulle svara, men samtidigt vet hag att de flesta egentligen inte bryr sig, för de flesta har fått reda på att folk har skrivigt eller sagt skit om mig och sagt att jag bla fejkar min socialfobi eller deprission. Och NEJ jag skulle aldrig enns komma på ideen att fejka någon psykisk ohälsa, för nu efter några år av ett rent helvete med min deprission vet jag att INGEN någonsin skulle vilja vara det eller fejka det. Det enda jag fejkar är mitt leende, inget annat! okej?

Men eftersom jag är en person som tänker otroligt mycket och för mycket på allt, så tänkte jag så klart på det här. Ångest har jag redan tänkt hur en ska förklara på ett bra sätt så att folk ska förstå det, men det går typ inte att förstå känslan rätt om en själv inte har varit med om det. Det enda jag har kommit fram till är att (iallafall jag) känner mig som i en bubbla när jag har ångest, liksom en genomskinlig bubbla som stänger ut mig från alla andra. asså inte som en bra sak, men jag vet inte hur jag ska förklara. Ångest känns också på så oroligt många andra sätt, men det var bara ett dåligt exempel på ett.Men jag hade inte tänkt beskriva ångest i detta inlägg.

Socialfobi är (tror jag) ännu svårare att förstå om en själv inte har upplevt känslan som socialfobi ger en. Så jag satt mig framför min dator och googlade upp "socialfobi" och det första som kommer upp är en sida från 1177, där det står lite om (som de kallar det) socialångest. Själv föredrar jag att kalla det socialfobi pga att jag självklart tycker att det har sjukt mycket med ångetst att göra, men det liknar mest en fobi och folk brukar missförstå det mer om en säger social ångest. För mig är social ångest mer något som de flesta kan känna ibland när de är i sociala sammanhang, men känslan är inte samma och lika stark som den hos en person med social fobi. Så jag kanske ska börja med det som inlägget egentligen ska handla om.

På 177's sida (http://www.1177.se/Gotland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Social-fobi/) står det

"Social ångest innebär att man är rädd för att hamna i situationer med andra människor där man riskerar att känna sig bortgjord eller granskad. Rädslan kan leda till att man undviker att umgås i sociala sammanhang. Om din sociala ångest hindrar dig från att leva det liv du vill ska du söka vård. Det finns bra hjälp att få."

Det låter ganska okej för att vara typ "rubriken" för att det mesta stämmer ganska bra, men det bra hjälpen/vården har jag kanske inte riktigt än, men är säker på att den finns (så snälla sök hjälp om ni troligen har socialfobi eller några andra psykiska "problem". Några symtom på starka ånggest sammanhang är också (enligt 1177) att

  • "du börjar skaka
  • hjärtat slår snabbt eller hårt
  • du blir torr i munnen
  • du rodnar, blir varm eller känner dig kallsvettig
  • du får en klump i magen eller känner dig yr eller svag i musklerna.

Du kan också få domningskänslor i fingrar eller tår eller känna det som att det svartnar för ögonen, som om du håller på att svimma.

Typiska tankar kan vara att "Jag gör bort mig", "Tänk om det syns" eller "Vad ska alla tro?". Det kan kännas som att man så snabbt som möjligt måste fly från platsen för att slippa den obehagliga situationen."

Självklart känner alla personer med socialångest olika och detta var bara några olika symtom och de som står på ( http://www.1177.se/Gotland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Social-fobi/ )

Men om du kännner igen dig i flera av sytomen i sociala sammanhang kan det vara bra att prata med någon och sedan söka vård. Om ni underar varför jag skriver att det verkligen är viktigt är för att jag inte vill att det ska gå lika långt med socialfobin som det gick för mig.

"För att obehaget inför olika sociala situationer kan leda till att du slutar att umgås med andra människor och blir allt mer ensam. Att undvika det som är jobbigt kan kännas som en lättnad på kort sikt, men det gör att ångesten blir värre i längden."

(taget från http://www.1177.se/Gotland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Social-fobi/

Eftersom de flesta säkert känner igen sig i nått av symtomen så kanske ni kan föreställa er iallafall en av känslorna vi med socialfobi kan känna i sociala sammanhang, men det är fortfarande att exakt förstå hur det känns, dels på pga att alla upplever det på olika sätt och att det varierar från olika sammanhang. SÅ nu vet ni kanske vad socialfobi är lite mer än vad ni visste innan. Men jag har också planerat att skriva ett helt inlägg om min socialfobi eftersom det i det här inlägget bara har stått saker som jag har hittat på internet.

Hittade nyss ennu en sida som väll kan vara lite "rolig" eller i allafall kan ha en igen-kännings-faktor hos oss med socialfobi. http://lajkat.aftonbladet.se/17-bilder-som-visar-verkligheten-for-oss-med-social-fobi/

En kort sammanfattning på social fobi är nog att en person med det känner stor ångest inför och under sociala sammanhang, stor risk att få panikångest i socialasammanhang, rädsla för att göra bort sig, känner sig som att alla hela tiden kollar på en, ångest m.m. när en äter inför andra, rädd hela tiden för vad andra ska tycka och tänka om en, ångest, ångest och ännu mer ångest. och många andra saker.

Och säg inte bara att det inte är så farligt eller att en bara inte ska bry sig om vad alla andra tycker och tänker, för det hjälper inte och en skäms bara ännu mer eller så känner en sig bara ännu ensammare.

Ni är så jävla underbara, glöm aldrig det

/Henry

Likes

Comments

Hej, jag har tänkt på en sak, eller egentligen på många... för många. Och jag orkar seriöst inte behöva tänka så mycket som jag gör nu. Jag försöker att inte tänka så mycket, men när jag gör det så tänker jag bara ännu mer och jag mår bara dåligt av det.

Saken är att det är helt oviktiga saker som jag tänker på, inte enligt mig men enligt de flesta. Men jag kan inte ro för det, för jag försöker, jag försöker verkligen.

En extremt jobbig sak på sistonde är min socialfobi. Jag orkar fan inte med den längre. Kan den inte bara försvinna. Panikångst är nog typ det jobbigaste som finns, men det har jag som tur inte fått så många gånger på senaste tiden. Men jag tänker mer än vanligt på vad alla tänker om mig. Om jag säger något "fel" så tänker jag på det i flera dagar och tänker på vad alla andra tycker om mig nu. Samma sak är när jag tex chattar eller nåt liknande. Och jag orkar inte tänka så mycket just nu, jag orkar inte längre, jag kommer fan bryta ihop totalt (igen) snart.

Sedan tänker jag på sjukt mycket annat jobbigt just nu och har tyvär inga bra tips just nu på vad en kan göra emot det. Men jag hoppas att nån kanske kan känna igen sig i inlägget eller att nån har ett bra tips. Men mitt enda tips är väll: tänk inte, gör det bara inte eller tänk bara sjukt mycket på en annan sak ( typ någon tråkig serie med 5000 sesonger). Jag vet att det låter LITE konstigt det hjälpte iallafall mig. Jag mådde skit (mer än vanligt) och kunde inte gå upp ur sängen eller sova (för att jag tänkte för mycket), så ja.. jag kollade på typ 3 sesonger av pretty little liars under ca en vecka. Jag vet, kanske onödigt, men jag behövde det verkligen pga att jag verkligen höll på att typ dog för att jag tänkte för mycket

En sak som en verkligen INTE ska göra (som jag tyvär gör) är att göra något för att sluta tänka eller bara få tänka på smärta ett litet tag. Det håller verkligen inte i längden och gör det inte. Men jag gör det, jag skäms över det, jag står för det, men jag gör det b.la av att jag verkligen inte orkar med mitt skitiga liv just nu och alla tankar. Att bara få känna smärta är det som har hjälpt mig, men det har också gjort allt värre. Iallafall jag ångrar det så mycket efter och skäms så otroligt mycket efter och får bara ångest. Så i slutändan lönar det sig verkligen inte. Så gör det inte. SKADA ALDRIG DIGSJÄLV.

Jag vet att det typ är omöjligt att fatta hur någon kan skada sig själv om en själv inte har varit med om det, så sluta hata. Ingen gör det för uppmärksamhet. Folk som gör det mår dåligt, har en sjukdom och behöver hjälp. Så sluta hata för fan!

Men tankarna gör bara allt värre och min depression blir bara värre och värre, men jag vet inte vad jag ska göra... så jag tänker väll bara. Men tankarna blir bara för många hela tiden, för jobbiga och för utmattande. Jag kan för fan inte änns sova nån enda sekund längre för att jag tänker för mycket och min hjärna håller på att sprängas. Egentligen håller hela jag på att bryta ihop. Men det är väll bara att forsätta tänka... och tänka... och kolla på american horror story..

Så ja, snälla skada aldrig dig själv. Det är inte värt det. Du är inte värd det, du är värd så sjukt mycket mer

/Henry

Likes

Comments

Hej blöggy

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, känner mig egentligen bara tom o död inuti. Men jag har tänkt lite på en sak, varför finns ens pronomen? Jag fattar att en kanske behöver ett pronomen för att inte alltid säga namnet på personen, men varför måste en alltid blanda in kön i allting? Alla föddes egentligen bara till människor, inte kön. Jag tänker inte skriva varför jag tycker att kön är onödigt i just detta inlägg men jag kommer komma in på det lite.

Men i dagens samhälle värkar det som att ens kön måste blandas in i allt och spelar jätte mycket roll, men kan inte alla bara vara människor. Olika underbara människor som inte måste stå upp för olika stereotyper eller sorteras in i olika fack. Människor som bara får vara sig själva inte "killar" eller "tjejer". Eller varför accepteras inte queer'a personer i samhället på sätt som alla andra? Bara för att de bara är människor och sig själva. OBS när jag säger "bara" så menar jag det absolut inte på något negativt sätt, utan snarare positivt eller neutralt.

Men nu har jag förklarat det lite, så ni kanske förstår lite mer vad jag vill säga nu. Men när samhället redan är så "tvåköns" och "köns" styrt, varför måste en då också blanda in kön i pronomen. Som att det också skulle behövas. Jag menar kan inte alla få sitt egna pronomen som är könsneutralt eller som iallafall inte är direkt kopplat till något kön (om en inte vill det iallafall).

Men som t.ex jag interfererar mig som kille, queer och människa, mina pronomen är hen/henom/han/henom/ey/ey's men jag bryr mig inte viad folk använder, för jag är fortfarande en människa, exakt samma människa. Men mina pronomen är INTE hon/henne så använd inte det. Jag tycker att alla har rätt till att bli kallad de pronomen som de vill, så missförstå mig inte. Jag tycker inte att det är onödigt med olika pronomen, utan det är önödigt att pronomen ska vara kön relaterande. Kan de inte vara person-realaterade.

Asså jag vet inte riktigt hur jag ska förklara men jag hoppas att ni fattar endå.

Om ni undrar varför det alltid står "en" istället för "man" så tycker att det passar bättre, eftersom alla inte är män och typ allt i samhället redan styrs av män. Men annars så har jag några till anledningar, men vi kan ta de nån annan gång.

/Henry

Likes

Comments

Hej, jag klarade av ennu en dag, evt inte om det är bra eller inte längre.

Men idag och igår så hände faktiskt några lite bra saker. Dels så har mina binders äntligen kommit och jag har gått på min första transammans träff. Jag tänkte skriva en liten "review" på bindersen som jag beställde i helgen när jag har använt de några dagar till, men nu efter en dag känns det faktist ganska bra eller iallafall bättre än att ha lindat med bandage.

Transammans träffen var ganska bra och intressant och jag fick en väldigt bra känsla av det hela även om jag var väldigt nervös innan. Men jag rekomenderar verkligen sådanna "samtalsgrupper" och de finns också för anhöriga, vänner och syskon av transpersoener. Även om det kankse kändes onödigt att gå dit, men det kändes verkligen bra och jag kände att jag verkligen passade ihop med gruppen.

Så jag ville bara kort tipsa om samtalsgrupperna som transammans erbjuder för b.la transpersoner, anhöriga, syskon, vänner m.m. Länken till hemsidan är

http://www.transammans.se/

och bindersarna som jag beställde kommer från

http://gc2b.myshopify.com/

Glöm inte att ni är underbara, fina ock perfekta precis som ni är och ni är så värda det.

BYE

/Henry

Likes

Comments

Ja, som det står i titeln så skulle hela typ hela elevrådet och alla som var med på årsmötet åka och bada på kokpunkten sedan (ett äventyrsbad i västerås). Jag tycker det är kul att äntligen göra någonting med klassen/skolan, men att åka o bada är väll inte så jävla kul som trans. Det var såklart frivilligt och utanför skoltid och jag ville jättegärna följa med. Men nej, min kropp och samhället tyckte väll inte det.

Jag har som sagt inte börjat med testosteron än och det gör att min kropp är så jävla ful och äcklig. Jag menar inte att nån annans kropp är äcklig eller ful bara för den inte har börjat med tess än, men det är min egen uppfattning av min egna kropp eller iallafall den kroppen som jag lever i.

Jag åker aldrig o badar på badhus eller där det är många folk, delsl pga min socialfobi, men också pga att min kropp är så jävla ful och för att jag har ärr överallt. Men det som jag tycker är för jävligt är att det på t.ex. badhus bara finns två omklädnings och dusch rum. Men det ena är tydligen bara för tjejer som råkar ha en livmoder och en fitta och det andra bara för killar som har en kuk. Men vafan har de tänkt att vi andra ska ta vägen?

När jag badar så badar jag typ bara hos små typ badplatser vid små sjöar med mina närmaste vänner och då har jag alltid t-shirt på mig, men det är inte tillåtet på de flesta badhusen. I omklädningsrummet på t.ex. skulle alla bara säga hur äcklig jag är m.m. och skulle bli tvungen att gå till tjejernas omklädningsrum. Så nej, det tänker jag fan inte göra igen.

Men jag tycker faktiskt att sådana saker som att gå o bada inte skulle göras inom skolan även om det är skitkul o så o jag tycker verkligen att det är bra att elevrådet på min skola fixade det, men även för de som inte är trans kan ofta vara sjukt obekväma i sin kropp och ha kroppskomplex och jämföra sig med alla andra. Men folk kan också skämmas så otroligt över sin kropp och det kan ofta hända att de låtsas vara sjuka den dagen.

Jag säger inte att de som har ett eller flera självskadebeteenden ska hålla det gömt och inte prata med någon om det, men det kan bara bli så jävla fel och en skäms bara ännu mer över sin kropp. Som exempel så kan vi ta mig. Sedan 4'an så har inte jag varit med o badat eller simmat med skolan eller så pga att jag hatar min kropp men också pga mitt självskadebettende. Jag skämdes så otroligt mycket för det och kände mig så otroligt utsatt gångerna innan när vi hade badat med klassen och typ ingen hade märkt det, men några ändå var tvungna att kommentera det. Men jag tycker att ingen ska känna sig såhär utsatt och därför kan man gå o bada efter skolan istället och göra någonting annat kul med skolan som alla känner sig bekväma med.

Jag vet att många inte tycker som jag gör när det gäller det här, men jag tycker såhär och jag står för min åsikt.

Men glöm aldrig att ni är så sjukt fina och underbara precis som ni är o ni är så jäkla värda det. o kom ihåg att aldrig ge upp för det kommer bli bättre.

BYE

/Henry

Likes

Comments

Hej, det är måndag. Livet känns inte så jättebra, men när gjorde det det senaste gången?

Ni vet det finns måndagar där en inte alls har ångest, sedan finns det måndagar där en har lagom ångest, sedan finns det måndagar där man har för mycket ångest och sedan finns det mina måndagar. Jag brukar väll ha lite mer ångest än vanligtvis på måndagar, jag vet inte riktigt varför. Dels så beror det nog på att jag inte gillar skolan, stressen och människorna i skolan (asså inte individerna utan... det är liksom min socialfobi). Men nu har jag också haft extra mycket ångest just idag för vi har hemkunskap (hkk) på måndagar. Jag gillade att laga mat o så förut, men nu betyder det bara ångest. Som att jag inte redan har tillräckligt med ångest.

HKK är verkligen ett ämne som typ alla gillar, jag fattar varför, det är liksom kul o så, men för mig betyder det bara ångest och illamående. Dels så får jag ångest pga jag hatar mat, men också för att pubertet är ångest och mat= pubertet som då är MAT=PUBERTET=ÅNGEST. Samtidigt som jag verkligen inte vill äta och inte äter så får jag ändå extra ångest för att jag blir arg på mig själv för att jag aldrig äter. Så hur jag än gör så får jag ju ångest, men jag tror jag fortsätter med att inte äta eller spy efter maten, det har ju ändå funkat ett tag nu...

Så det känns väll inte så kul med att veta att skolveckan har börjat men vi får väll de hur det går.

BYE

/Henry

Likes

Comments

Hej alla haters och andra underbara människor som läser detta, jag känner mig så otroligt ensam just nu. Jag vet att jag egentligen inte är det för jag har så otroligt fina vänner på internet och några irl, men saken är att typ alla mina vänner bor på andra sidan världen så vi kan bara chatta och skypea på nätterna. så nu har liksom de sömnlösa nätterna inte blivit så jäkla ensamma, men däremot är dagarna det. Just nu är jag hemmos min mamma, men jag är typ aldrig här, för.. jag vet faktiskt inte riktigt, men jag trivs typ inte lika bra här. o sen så blir jag aldrig accepterad som den jag är eller tagen seriöst. Men det är inte det jobbigaste att vara här, för här får jag iallafall vara ensam.

Skolan är det värsta. Jag har bytt skola nu efter sommaren för några anledningar ( kan skriva mer om det i något annat inlägg) men iallafall så trivs jag jättebra på den nya skolan och blir knappast mobbad irl av någon där. Men jag har typ alltid ångest, jag vet inte varför men det är bara så, o speciellt i skolan. Jag har inte fått någon diagnos men vad jag har läst om så har jag nog troligen socialfobi. Men i skolan tittar seriöst ALLA på mig och jag känner mig alltid så konstig, så jävla dålig. Typ som att jag alltid har gjort nåt fel och att ingen vill ha mig där. Jag vet inte om nån annan har samma känsla, men när jag har ångest så känner jag mig så sjukt utstängd från omvärlden, typ som jag vore i en bubbla som alla stirrar på mig igenom men jag hör typ knappast vad de andra säger, för jag tänker bara på vad de tänker och tycker om mig. Men nån kanske vet hur man får bort den känslan. Jag brukar också få den i alla andra sociala sammanhang, men det är nog bara pga min socialfobi.

Men det var inte det jag tänkte skriva om i detta inlägget. I skolan och nästan alltid är jag alltid den glada och roliga personen. den som alltid är på bra humör och skämtar om allt. Jag vill också vara den personen, men egentligen är jag inte det.

Innanför den glada masken och mitt fejkade leende känns det så otroligt ensamt och deppigt. Det känns som att jag aldrig kan vara jag, för mitt egna jag är ju så himla tråkigt och bara deppigt och ingen orkar ju vara med den deppiga person. Men jag börjar tröttna på masken nu efter några år. Så några månader innan sommarlovet sket jag i den och det kändes underbart, men jag var ju redan så otroligt ensam innan så jag brydde mig inte... iallafall innan alla lärare behövde skämta om det med. Men jag endå gick runt där, tyst, tråkig och ledsen med mina långärmade tröjor med alla ärren under, med min mask av och ville bara dö. Men helt ärligt talat så var det nog en av de bästa månaderna de sista åren. För även om jag blev mobbad med och utan masken så var det bara så jävla härligt att bara vara mig, tråkiga, deppiga och killiga jag.

Men efter sommaren så var det bara att rycka upp sig, sätta på sig masken och fortsätta med fejk leendet som så många gånger förr. Det gjorde mig iallafall inte lika ensam på utsidan och jag fick nya "vänner" men ingen riktig vän som visste vem jag var och gillade mig endå. Nån som jag bara kunde vara glad eller ledsen med utan masken. Så masken har blivit lite sliten nu efter så många år och jag känner mig ensammare än någonsin. Sviken av både vänner, internet vänner och med ett brustet hjärta som alltid råkar bli kär i fel personer.

Masken är verkligen min värsta fiende men också min bästa vänn. den har liksom alltid varit där för mig, men också förstört allt och mest migsjälv. den gör mig ensam men endå så är den det enda jag har. men nu verklar den också ha svikigt mig. som att allt annat inte räcker än. skolan stressade igäl mig och jag hade fått panikångest oftare än vanligt. Jag fick ännu mer hat än vanligt och min depression mördade mig. Ångesten ville aldrig ta slut. Mina revben värkte sönder efter allt bindande med bandage och jag var när på att få konstanta skador av det. Helgen kändes hemsk och inget kunde bli sämre. egentligen ville jag bara dö. Jag hade typ inte ätit något på nån vecka eller så. Men nej, just då händer det. Min jävla kropp kan fan inte bara hålla käft o dö. Eftersom jag troligen inte kommer få ta testosteron innan jag är 18 eller nåt sån så har jag själv väll kommit på kösningen att stoppa min pubertet. Det har nästan alltid funkat, men ni som läser GÖR INTE DET, DET ÄR FARLIGT FÖR HÄLSAN OCH RISKEN ÄR STOR ATT DU FÅR PERMANENTA SKADOR FÖR LIVET OCH SÅ FUNKAR DET TYP INTE EFTER ETT TAG. GÖR DET BARA INTE!!!! SNÄLLA

Detta hände för några veckor sedan så jag mår lite bättre nu. men det har hänt typ 4 eller 5 gånger innan. Om du är en sån människa som jag som tycker att mens är så jävla äckligt så läs inte vidare. Jag fick det första gången i 4'an (går i 7'an nu) och mitt liv gick typ under när jag först fick det. Så smart som jag är bestämmer jag mig för att dö, men misslyckas. Jag försöker flera gånger men som sagt så var jag inte så smart på den tiden. Jag hade typ haft anorexi innan så det började igen och jag fick inte mens som det så fint heter på flera månader. Innan det kom igen och allt bara kändes sämst. Men så där har det hålt på sedan fyran men i 5'an fick jag någon blandning av anorexi och bulmi i stället. Men sedan så hade det typ slutat i ett halv år och jag blev så jävla glad över att jag trodde att jag hade fuckat upp min kropp totalt så att den inte skulle få det. så jag försökte äta lite mer normalt igen. Men nej, för några veckor sedan så bestämde min kropp sig för att bara " nej nu ska vi fuckat upp ditt liv ennu mer, så vet du vad? vi kör på nu". och jag blev helt krossade och orkade seriöst inte mer. Jag gav upp totalt. Ni vet säkert vad som hände efter. Men det enda som jag hade kvar svek mig också. Masken funkade inte längre och jag låg bara i sängen och grät i lite mer i en vecka. Jag sket seriöst i allt. men efter typ 1 och en halv vecka minskade det hela och jag tvingade mig själv att gå till skolan med masken på igen.

Första skoldagen efter jag hade varit hemma var hemsk men jag är stolt över att jag klarade det och jag lovar att om nån som går igenom samma skit som mig också kommer att klara det.

Men nu funkar masken igen och jag känner mig bara ensam och jag fattar inte hur något ska bli bättre, men jag vet att det kommer bli det. Men jag har gått igenom så mycket skit så vi får väll se hur länge jag klarar det här.

Men det var väll alllt för mig nu och glöm aldrig att du är så jävla fin och underbar och är värd det så jävla mycket.

BYE


/Henry

Likes

Comments