View tracker
Vardag

I helgen var det julmarknad på skolan, alla elever förutom jag & 20 andra var på Amboseli (ett safari). Så skolan var under lördag dag fyllt med en massa andra folk som handlade på markanden. De va lite svenskt godis och marabou för 80 svenska, klassiska julsaker så det var ju trevligt.

Alexander och Nur sålde sina uf produkter. Nur sålde Thisor teckande av barnen på love school så gick pengarna det till.

Alexander sålde de här arbanden som de hade i sammarbete med Walewale som är ett ungdoms center. "Fight Poverty"

På kvällen hade vi alla som var hemma julmus. Marie hade fixat jättefina pyssel ting som vi satt och fixade med. Jag var i sån julspirit ville bara mys & titta film men slutade med att jag gick ut och hade det sjukt kulb!! 😊😊💃🏽👯👫👬👭

Fick myggbett i ansiktet..hehehihohihoihhuhi

I söndags kväll var det pepparkaks bak med degen mammis hade skickat ill mig, sååå god var den!
Vi gjorde allt från ananaser till zebror & krokodiler.

☃Godjul ☃

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Solen höll kvar sig ett tag igår, efter skolan hade vi nån timma innan fotbollen då passade jag & nicole att njuta av solen och läsa vår engelska bok; Desert Flower. Ni som inte läst den gör det. Riktigt spännande jag blir helt indragen av den det är en sann historia men det går inte att förstå för den är så overklig. Bra bok iallafall.

Vidare till fotbollen har vi nu fått en tränare som heter Dumbo vi var på Impala och tränade, tycker det var riktigt rolig träning. Vi spelade i kvälls solen så det var riktigt fint och jag tror jag fått lite färg😁!

För några dagar sedan var det demonstrationer i downtown om att kvinnor ska få klä sig i vad de vill, igår var det demonstrationer i vår del av staden mot detta..?!? Att ifall kvinnor får klä sig i vad de vill kan de lika gärna gå nakna tyckte vissa män. Mer om detta kan ni läsa på internet eller på inlägget under Blenda skrev om detta i som Instagram text. Detta gjorde att vi fick chilla lite på impala & vänta på att demonstrationerna var över innan vi kunde gå tillbaka till skolan.

Efter middagen hade solen gått ned och åskan satte igång det är verkligen crazy rain här men de mysigt på kvällen. Förutom att allt luktar fult vilket är lite mindre mysigt.

💁🏼🐷🐽🌺🌸💐Fin vägg på Impala🌷🍑🍥🍧🎟🎀💕💞💓💟💝💖💖💗

  • 114 readers

Likes

Comments

View tracker

För 2 veckor sedan spreds en video där en Kenyans kvinna blir omringad av ett flertal män som sliter av henne kläderna, mitt på dagen, vid en busstation på en av Nairobis gator. Kvinnan var klädd i en röd, kort, (enligt mig skit snygg), klänning. Detta ansåg en grupp män vara så pass provocerande att de tog sig rätten att slita av henne kläderna med motivationen ”hon ville ändå visa vad hon hade under”. Efter att denna händelse fick spridning på internet startades hashtagen #mydressmychoice och förra veckan pågick demonstrationer för att stötta den Kenyanska kvinnan som blivit påhoppad. Detta har nu fått en enorm motståndsrörelse (SÅKLArT) vilket gjort att ytligare kvinnor blivit attackerad och fått sina kläder avslitna, och inte nog med det så har vilda demonstrationer mot #mydressmychoice fyllt gatorna i de området jag bor i vilket gjort att vi på SSN var instänga på skolområdet. CRAAZYY BANANAS ellerhur!!!! Med detta inlägg vill jag meddela mina kära vänner att jag startat ett företaget P. Power som tillsammans med kvinnorättsoragnisationen WEL (Womens Empowerment Link) kommer arbeta för att stärka kvinnor i Kenya. Jag kommer sälja T-shirts och jeans jackor med trycket ”PUSSYPOWER” yeahyee! Om ni vill följa min resa och stötta utsatta kvinnor i Kenya tycker jag ni ska börja följa …. och köpa några T_shirts. .

Blenda har ett grymt uf som ni kan läsa lite om här & se mer om på hennes instagram:http://instagram.com/p.power_nbi_sthlm


💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋

  • 120 readers

Likes

Comments

Vardag

Mango & Popcorn till frulle me Julle 👅

Idag tittar solen fram, riktig energiboost. En lektion sen bli det fotball i våra nya fotbolls kläder 🖐🏾✌🏿️🖖🏿

  • Vardag
  • 142 readers

Likes

Comments

Vardag

Just nu myser Sofie & jag i mitt rum med Jul piano musik, målar i min nya målar bok och dricker lite chai tea. Sofies mamma skickade ned med hennes pappa. Ni vet sånt här chaipulver, går att köpa på espressohouse jag vet inte riktigt vart annars men mums är det iallafall.

Om en timma har vi vår första art lektion. Det är ny period vilket betyder nya aktiviteter, jag valde Art, antar att vi bara ska måla men vi får se. Sen fortsätter jag med fotbollen och nu ska vi börja spela matcher, det ska bli så kul & äntligen ska jag börja på tennisen som pappa velat så länge 😊


Juste när Oliver kom ned hade mammis skickat med lite saker jag längtat efter. 👇👇

💝 In ma package; Fick jag..

1. Efterlängtad jusslinga

2. Mina timberlands till när vi ska göra våra övningsvandringar inför Mt. Kenya innan jul, och Mt Kenya såklart.

3. Min miniräknare

4. Elle, jag lusläser den så har inte hunnit läsa så mycket än men oh vad glad jag blev för den, läser i den och longar efter kläderna jag ser medans jag sitter i samma kläder som jag sov i... heheh. J

5. Några Polly-påsar som jag bett om & ett paket till julia eftersom vi åt upp det hon hade köpt på arlada när hon åkte hit ni vet sånna MEGA paket som finns på arlanda. Det tog då slut ungefär dag..hm..1... hihiih( Nu fick du lite påfyllning iallafall)

6. Sist men inte miiiiiiinst PEPPARKKSDEG!! Oh asså yumyumyum. På söndag (första advent) ska jag baka den

7. Juste fick ett par espandrillos också, hahha dessa köpte jag till Sofie för 3 sommrar sen i mallis när Vidis & jag köpte varsina till CC & Sofie. På nått sätt har Sofie bara aldrig fått sina men nu så. Och de sitter som en smäck! 😉

💝

Likes

Comments

Vardag

11.20

Hej Hoo från ett regnigt Nairobi 💜

Vakade upp med döds känsla idag det SPÖ regnade när jag gick & la mig & SPÖ regnade när jag vakande. Det finns ingen värme eller isolering nånstans här så det är Sviine kallt.. Lasarus ställde precis in vår Swahili lektion så ska passa på att äta lite nudlar & bli warm 🎎🍜

Anyways xöio-kjn <--- Hahhah måste varit min reaktion på Julia.

15;24

Hejjhoj några timmar senare. Precis som jag försökte komma på att vad att skriva i detta inlägg ☝☝ uppe kom Julia bärandes på en massa paket och ropar CHARLIE DU HAR FÅTT PAKET! Nu för det flesta detta var ett leende men för mig asså som jag väntat "Till mig va?" Så kom några glädetjut och jag rev upp paketet.. det var från Estelle. 😍🙏 I helgen berättade jag om Estelle för några SÅ får jag paket av henne, så himla The Secret, (eller hur Stephie))

I paketet fick jag dessa fina ting! Jag blev så himla glad verkligen. Skrattade när jag läste brevet, inte för det kanske var så humoristiskt men jag blev så glädje fylld. En sak Ledde till den andra så Marina, Jag & Julia gick till Junction för att fylla på vårt stack med nudlar 😊😊 Innan har jag verkligen inte varit en nudelätare, jag åt nudlar en gång i 4an hos Smilla och sen några gånger när pappas kinesiska kompis varit hos oss och då lagat lite kinesisk mat, hahha.. Men nu asså jag är obsessed. Nudlar är Lajf iallafall, ska så bli min student mat när jag blir student. 🎓🎓💰🎎


Me & Marina eating our ice-cream & Me & Elsa eating our nudles

Pusss & Kram skummbanan

Likes

Comments

Vardag

TJo!! Ni alla frågar hur det är att bo på boarding school och här liksom. Fick den här frågan idag, blev riktigt glad faktiskt. 😊😊

" Hej!

Har hittat till din blogg och tänkte söka till SSN, så har lite frågor!

Kände du någon innan du åkte dit? Är det många som känner varandra sedan innan?
Vad gör man när man längtar hem, om man kanske inte fått så många kompisar? Är inte längtan efter familj och vänner outhärdlig?

Tack på förhand!"

Såå här har ni lite svar på er frågor. Jag & Sofie hade ju planerat sen någa år sedan att vi skulle hit tillsammans så jag visste ju att vi skulle åka, sen kom Julia & Blenda på köpet. Sen i sommras fick jag reda på att Vilma, Johan & Malcolm skulle med så då var vi ju ett gäng.

Hälften kände nån från början och hälften kände ingen men det finns ju alla typer av människor så alla får ju vännner. Vill man åka hem till julen går ju det liksom. I början innan man insåg hur najs man har det längtade folk hem lite då & då. Ringer man hem och snackar känns det ju bättre. Men hemlängtan går bort efter ett tag för man får ju nya vänner & "familj" här liksom.

Själva staden Nairobi är rätt oklar. Det är sjuka klyftor här, man går på gator gjort av jord som är täckta av petflaskor och skräp då de inte har några sopptunnor och sen helt plötsligt kan det komma en nybyggd skyskrapa gjort i speglar eller ett stort varuhus. De är ju inte majoriteten som kan handla i dessa varuhus direkt så det är lite konstigt att de satsar på sånna saker istället för på trottoarer eller sopptunnor på gatorna.

Jag har faktiskt fortfarande inte så mycket koll på Nairobi än.. När vi har varit på utflykter på helgerna har vi varit utanför Nairobi. Vi har dock sagt att vi inte ska dra till samma ställen hela tiden utan utforska lite, vi var så nöjda när vi var i Paradise Lost, parken med vattenfall och så. Men det är svårt att bara vandra och komma till en park eftersom staden är så stor så måste man typ ta med picknick och sen ta taxi, det är också nästan alltid inträden på de flesta parker så det suger ju.

På helgerna hänger man ofta här, tar en tur till Junction eller åker på en utflykt med ett gäng eller skolan. I söndags hade jag varit inne på skolan hela dagen så på kvällen tog Julia insiativ att vi skulle ta en prommis. Vi hade tänkt att gå till Yaya ett varuhus men kom aldrig riktigt fram vilket resulterade i att vi köpte frappochinos i ett varuhus/ parkerings hus gick upp till taket där det stod en övergiven liten karusell där drack vi våra frappés och kände oss som tonåringar som Julia ville..Bra kväll, mycket bra kväll, haahha. 🎆 🎆 🎆 🎆 🎆 🎆


Att bo på boarding school betyder regler 24/7 följs dom inte blir man straffad med utegångsförbud eller har man otur hemskickning. "Du har ögonen på dig heltiden och friheten är liten" - Sofie Ingen man är van med direkt, utegångsförbud tills man städat sitt rum eller ifall man kommer hem 10 min sent. Såå det är ju lite annorlunda liksom. Många gånger kan man ju bli trött på det hela, tycka att det är larvigt men det är egentlige bara för vårt egna bästa, antar jag. På vardagarna har vi curfew 19:00, på Fredag & Lördagar 22.00 & på söndagar 21.00. Kanske låter tidigt men vi har vi inget att göra ute efter det eftersom vi bara får gå ut med borrningen och man sitter ju inte och äter middag till klockan 12 direkt, Det börjar skymta vid 18:30, fem minuter senare är det bäckmörkt och då ska man inte gå längre, det säger alla liksom. Hmm... Kommer inte på så mycket mer men de soft för vi har 50steg mellan sängen oh klassrummet. Och man har sina vänner utan för dörren dygnet runt ingen jobbig väntan ute i kylan på Roslagsbanan eller planering veckor i förväg att man ska äta middag med någon. De najs, lite Hakuna Matats över det hela.

Tack för du läste Flora! Kärlek till dig min myrslok! 💙 

Likes

Comments

Vardag

Som jag nämnde i tidigare inägg är Vilmas mamma och farfar på besök här i Nairobi. I lördags skulle Julia, Blenda, Sophie & jag hänka med dem ut på middag. 😃 Lördagen blev upptaggning till det helt enkelt. Julia var med på Safari underdagen så medans vi väntade på den sötnöten pluggade jag lite till Kemi prov som jag var övertygad om att vi hade i veckan men så var det inte, Yippiii! Tog en paus & bakade lite chocolatebollar med Sofie, när Julia kom tillbaka från Safarit var hon helt slut så vi tog en nap alla fyra i deras dubbelsängar till julmusik. Ohh så lovely!! De har fått julpynt av Lina så det var dröm. Jag älskar julen, och sommarn så detta är lixom best of both worlds. 🌀Sommarvärme, med julstämmning 😍

Kvällen närmare sig och vips var vi där Vilmas familj bodde. Vi blev helt paff vi ba speglar, hissar, EN FONTÄN!!! Hahaha.. Iallafall där tog vi en drink innan middagen och fick höra om safarit som Vilma, Julia, Malcolm, Johan hade varit på med Lina & Caj under dagen. Läs detta inlägg på Julias blogg om ni vill höra det det -->Nairobi National Park. 🐍

Vi bestämde oss för att ta med Bjurwillarna till ett local ställe så det blev The vineyard, ett ställe vi själva aldrig varit på men Saga som bor här tipsade om det för hon brukade gå ut där så va ba varför inte. Hahaha.. Ohh rolig middag var det. Caj en riktigt underbar filur. Man uppskattar verkligen när man träffar vuxna här. De vuxna vi träffar är ju antigen våra lärare eller boarding värdar som är här att hålla koll på oss. Så det var riktigt kul att träffa Vilmas mamma & farfar. ✌

Och wooh vi lyckades verkligen med ett local ställe, efter en timma kom maten in. Caj fick sin clear beef i form av buljongsoppa med hackat kött i och vi andra veggo burgare med baked beans som side..När Vilma fick in sin hamburgare där nån gång hade ju hamburgarebrödet tagit slut så hon fick sin i korvbröd, ahaha. Och jo sen när vi äntligen fick ljus som vi hade frågat efter kom de med ett halv brunnit stearinljus i ett plast shotglas. Hahaha låter som jag klagar med detta är så underbart bara, Classic Kenya liksom.

Lysrören, alltid tillochmed i bussarna hahhaa..

Ma Angels!! 👼 ohh okejj men det här är några jäntor som jag diggar. :)

Taxi party påväg hem, what else.. Yoo 💙💜💚

Likes

Comments

Vardag

Riktigt trevlig helg denna helg. 

I fredags hade jag mitt Kemi prov som var det ända jag hade plugga till hela veckan, det kändes rätt bra faktiskt så det var skönt, taggad att få tillbaka det faktiskt hahha.. Precis innan jag kulle skriva provet hade Vilmas mamma Lina kommit och hennes farfar Caj hälsade på dom och det var det full focous.

Det var så fint att se Vilma & hennes mamma tillsammans verkligen glädje där. När jag sa till min mamma att de grät när de träffades frågade hon varför var dom ledsna? Hahha.. Det var ju glädje tårar såklart.

Efter middagen drog Julia, Olii, Karin & jag till vårt nya favvo ställe Urban eatary. Inte särskilt afrikanske men huuurnajs som helst och sjukt bra priser. Vi hade redan ätit pasta klumpar med pesto i skolan så blev lite milkshakes och fries och brownie såklart 😊😊😊

"a cookie in each hand is a balanced diet" WTF - Where is the food - quotes på Urabans väggar. Riktigt bra med WTF hade passat in sjukt bra på resturangen vi var dagen därpå..

Vi behövde ju självklart ta bild framför kontinenten, vakten fick äran.. hihih Den är fett coool, gjort av kapsyler och tillplattade burkar & sånt! 

Fortsättning följer..

Likes

Comments