Söndag idag och jag sitter fast i det vänstra hörnet av soffan med sovande bebis trots att här behöver röjas. Dock mest för den galna mamman med kontrollbehovs tillfredsställelse. Något galet stök är det faktiskt inte på tal om.. längre. Närmare bestämt sedan tidigt imorse. Walter är just nu en lite känsligare bebis mitt i en tillväxtperiod vilket gör detta med mammigheten några grader intensivare, mysigt som tusan men påfrestande när blåsan trycker på. Bebisen som just nu sover i min famn har en tygblöja som inte längre läcker på sig. Amen! Låren har tjockat på sig någon mm så varken kiss eller bajs smiter ut från pouchen i hans g-diapers. Ja, det blev g-diapers som föll oss i smaken. Smått trixigt med en bebis som växer mest på längden och lite på bredden, men just nu funkar det toppen och vi älskar dem. Mindre plastigt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna veckan har vi nästan helt ratat vagnen och istället använt oss av bärselen. Så fruktansvärt mycket mysigare! Walter är en gladare liten mini som mest sover under promenaderna nu förutom de tillfällen då han nyfiket kikar runt och äter en skvätt samtidigt. Dock gillar jag inte riktigt hur den belastar axlarna.
En trikåsjal är förhoppningsvis snart i vår ägo såvida vi hittar en tillräckligt fin och sval.

Likes

Comments

Walter i sina fina påsk-kläder från mormor och morfar. Kläderna är från pop och i storlek 56. På vår lilla minigris är dessa plagg fortfarande något stora. Det kanske inte är så konstigt då han hos BVC igår vägde 4300 gram och uppmätte 57 cm. Vår lilla kille! 1,1 kg sedan födelsevikten och 8 centimeter på längden sedan födseln. Jisses.

Lillskit sover i skrivande stund nakenfis på pappa som är fullt påklädd i sängen. Så tokigt kan det bli när bebis har svårt att somna. En promenad hjälpte inte sådär superbra som vi hade önskat. Walter ville upp ur vagnen efter 5 meter utanför dörren vilket resulterade i att jag fick amma bebis gåendes i cirka 25 minuter innan han somnade då vi pausade vid en sten, lagom tills vi var 5 minuter från hemmet sedan och han då hunnit sova i max 15 minuter i vagnen vakande skiten och fortsatte vara vaken fram till ca halv elva. Stackarn har haft det bökigt med magen, men nu verkar det vara bättre.

Hoppas på en bättre dag för bebis imorgon!

Jag ska läsa lite till i min nya bok sen blir det till att sova för mig med!

Likes

Comments

Söndag och snart ny vecka igen! Det är stor skillnad på hur mycket tid man har för saker innan och efter barn. Trots att tiden bara runnit iväg har vi ändå hunnit med lite saker under veckans gång. En någorlunda stor städning, två tvättdagar, barnloppis och lite annat skoj.

Vi har försökt tränat Walters nacke vilket gått sådär. Han är mer intresserad över att försöka komma frammåt. Han ligger där på mage arg som tusan och skjuter ifrån med fötterna samtidigt som han ålar sig frammåt, sakta men säkert.

Vi fick hem vårat paket från ekoleko som bland annat innehöll dessa två godingar. Allt var så fint och vi är supernöjda.

Nu ska jag ta hand om disken sen blir det att insupa lite nyttig ångest och påfyllnad av kunskap. Det gäller att passa på medan den envisa bebben sover.

Likes

Comments

Nu är vi påväg hem i bilen från en spontan tripp till Ikea. Införskaffade bla lite nya tvättlappar åt vår kräkbebis som dessutom är en bebis som sköter magen varje dag i princip så det går ju åt några om dagen kan man säga. Dessutom köpte vi på oss lite grejer i glas. Nummer ett på vår plastbantnings resa blir matlådor, vattenflaskor och lite annat smått och gott till köket. Spännande! Nu är vi igång.

Inlägget skulle egentligen kommit upp igår men publicerades aldrig.

Likes

Comments

Klockan är nämnare två på natten och jag sitter ensam vaken. Pojkarna sover tillsammans och kissarna på varsitt håll. Efter en fantastisk vecka hemma hos mina föräldrar med bland annat födelsedagsfirande av mig med mycket fina presenter är vi åter på hemmaplan. Vilken pärs. Gårdagen bestod i en heldags resande  och idag har jag och Walter plockat iordning hemma, åtminstone litegrand. Walter vill allra helst ha mamma på som mest 30 centimeters avstånd den mesta av tiden vilket gör det lite trixigt att hinna med andra saker som behövs göras. Förutom städ och bus hemma så har vi hämtat hem våra älskade kissar, äntligen!  Under den senare delen av kvällen har vi unnat oss thai-mat som vi var och hämtade i Landskrona, extrem besvikelse då de bytt ägare och standaren sjunkit extremt. Vi fick oss iaf en liten åktur vilket vår lilla gris uppskattade. Han sov hela vägen!

Nu ska jag krypa ner mellan mina ❤

Likes

Comments

Idag blev liten sju hela veckor.. Det känns som om jag knappt hinner med. Tiden bara försvinner. Innan förlossningen gick tiden sååå sakta och då syftar jag inte bara på veckorna precis innan bf. Hela hösten kändes som en evighet. Nu när mini är här känns det nästintill omöjligt att föreställa sig ett liv innan, vad gjorde jag ens då? Livet har aldrig tidigare haft en lika stor meningsfylldhet som nu. Att bli mamma är det största jag någonsin varit med om, jag vet inte om det kan bli mycket större än såhär..

Likes

Comments

Walters första tygblöjor har anlänt. Är så spänd på att få testa dessa sen när lillskiten har vaknat. Sitter och spanar runt efter ett bra pris på g-diapers som är nästa på tur för test. Innan vi köper på oss ett system har vi bestämt att testa på lite olika modeller. Längtar tills vi har en tillräcklig uppsättning för heltidsanvändande av tygisar, avskyr nämligen lukten på engångsbläjorna. Det liksom sticker i näsan.

Likes

Comments

Ännu en blogg.. så läskigt, men också spännande och kul. Det visar sig om jag fortfarande tycker detta med att blogga är lika givande som jag tidigare gjort - hoppas!

Tänker mig att en kort presentation sitter på sin plats. Jag är då Emelie på 19 år. Bor tillsammans med min sambo, våra två katter och vår son född 160107 i vårt allra södraste Sverige. Just nu spenderas dagarna mestadels i ett av de två hörnen av vår soffa tillsammans med mini. Vi ammar, "leker" och myser. Medan mini gråter och skriker tröstar, vaggar och masserar jag. Under tiden mini sover läser jag böcker, fb - grupper, bloggar. Mycket handlar om feminism, genus och giftfria barn för tillfället. Jag älskar att vidga mitt kunnande. Dock är just dessa frågor något som faktiskt konstant står mig lite extra varmt om hjärtat. Med ny kunskap kommer många funderingar och frågor men också uppenbarelser och idéer, det är detta som jag vill fylla bloggen med och förhoppningsvis kommer jag även lyckas med det.

Likes

Comments