Receptek

Hozzávalók:

{a tésztához}

  • 30 dkg finomliszt
  • 6 g só
  • 10 dkg sajt
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 dl tejföl

{a tetejére}

  • 1 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint szezámmag

Elkészítés:

A lisztet a sóval, szódabikarbónával összekeverjük, majd a többi hozzávalókkal összegyúrjuk. A kész tésztát 20 percre a fagyasztóba tesszük.

A 20 perc letelte után a tésztát lisztezett munkalapon 1 cm-re kinyújtjuk, a tetejét tejföllel lekenjük.

Éles késsel tetszőleges idomokat vágunk belőle és sütőpapírral fedett tepsire helyezzük. Megszórjuk szezámmaggal.

200 C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Receptek

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg Rama
  • 17 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. só
  • 1 csomag vaníliáscukor

Elkészítés:

A csokoládét a margarinnal vízgőz felett felolvasztjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és hűlni hagyjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A langyos csokimasszával elegyítjük a lisztes keveréket, majd egyesével a tojásokat és a sót is hozzáadjuk.

Margarinnal kikent, liszttel megszórt tepsiben (kb. 35 x 20 x 3 cm) 160 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Jó sütést kívánok!

Likes

Comments

Receptek

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 120 g kakaópor
  • 400 g cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 60 g margarin (hideg)
  • 4 db tojás

{+ por és kristály cukor a hempergetéshez}

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot.
Belereszeljük a citrom héját, a vajat és a tojásokat is a száraz keverékhez adjuk.
Mikor összeállt a tészta, 2 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
Az idő leteltével a tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, és jó alaposan meghempergetjük őket először kristály cukorban majd porcukorban.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a golyókat, egymástól nagy távolságra, mert nőni fognak sütés közben.
200 fokon kb. 12 percig sütjük, majd a tepsin hűlni hagyjuk.

Jó sütést kívánok!

Likes

Comments

Receptek


Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 mk. só
  • 3 ek. cukor
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

0,5 dl langyos tejbe kevés cukrot szórunk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.

Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, adjuk hozzá a maradék cukrot és a sót. Az így kapott száraz keverék közepébe egy mélyedést készítünk: ide jön a tojás, a maradék tej és a felfutott élesztő. Ez után kézzel vagy géppel dagasztani kezdjük a tésztát. Mikor már összeállt, hozzáadjuk a puha vajat és alaposan eldolgozzuk vele, míg fényes, sima tésztát nem kapunk.

A kész tésztát enyhén lisztezett tálba tesszük, lefedjük és 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.

Míg a tészta kel, előkészíthetjük a sütőformákat: papírtörlő gurigákat/sörös dobozokat csomagoljunk alufóliába, majd olvasztott vajjal kenjük be a fóliázott hengereket.

A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett deszkára, nyújtsuk kb. 4-5 mm vastag téglalappá. A téglalapot daraboljuk 2 cm széles csíkokra. Az elkészült csíkokat tekerjük fel az előre elkészített hengerekre.

Egy tálcára szórjunk kristálycukrot. A tésztát kenjük le olvasztott vajjal és hempergessük meg a cukorban.

Az elkészült hengereket helyezzük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük aranybarnára.

Jó étvágyat kívánok!


Likes

Comments

Receptek

Hozzávalók:

{A tésztához}:

  • ​2 dl langyos tej
  • 2 ek. cukor
  • 500 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 50 g puha vaj
  • 20 g élesztő

{A töltelékhez}:

  • ​100 g puha vaj
  • 150 g barna cukor
  • 2 ek. őrölt fahéj

Elkészítés:

0,5 dl langyos tejbe kevés cukrot szórunk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.

Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, adjuk hozzá a maradék cukrot és a sót. Az így kapott száraz keverék közepébe egy mélyedést készítünk: ide jön a tojás, a maradék tej és a felfutott élesztő. Ez után kézzel vagy géppel dagasztani kezdjük a tésztát. Mikor már összeállt, hozzáadjuk a puha vajat és alaposan eldolgozzuk vele, míg fényes, sima tésztát nem kapunk.

A kész tésztát enyhén lisztezett tálba tesszük, lefedjük és 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.

Közben: a töltelékhez való cukrot és fahéjat keverjük össze.

A megkelt tésztát ráfordítjuk egy belisztezett gyúródeszkára és két egyforma darabra vágjuk. Mindkettőt kb. 30x55 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. Ez után mindkettőt megkenjük a puha vajjal, meghintjük a cukros-fahéjas keverékkel és mint a bejglit feltekerjük. Ha ez megvan, a rudakat hosszában kettévágjuk és az így keletkezett két szálat összecsavarjuk. {a vágási felület legyen felül}

Mindkét fonatot egy sütőpapírral bélelt tepsin, kör alakúra hajlítunk, koszorút formázva. Az elkészült koszorúkat sütés előtt 30 percig hagyjuk pihenni.

A kalácskoszorúkat 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, majd kihűlés után fogyasztjuk.

Jó sütést kívánok!

Forrás: http://www.limarapeksege.hu/

Likes

Comments

Receptek

Hozzávalók:

{A tésztához}

  • 2 db tojás
  • 160 g vaj
  • 220 g porcukor
  • 1/2 db citrom lereszelt héja és kifacsart leve
  • 150 g cukrozatlan darált mák
  • 1 tasak sütőpor
  • 220 g liszt

{A krémhez}

  • 100 g sárgabarack
  • 1 tasak vaníliaízű főzős pudingpor
  • 300 ml tej
  • 100 g kristálycukor
  • 150 g vaj

Elkészítés:

A tésztához válasszuk szét a tojásokat. A feldarabolt puha vajat keverjük krémesre 110 g porcukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojássárgájákat. Dolgozzuk bele a citromhéjat, valamint a mákot. A fehérjéket verjük kemény habbá a maradék porcukorral és a citromlével. A sütőport és a lisztet szitáljuk át, majd a fehérjehabbal felváltva forgassuk a mákos masszába.

Simítsuk a tésztát sütőpapírral bélelt 40x30 cm-es tepsibe. Süssük a 108 fokos sütőben kb. 35 percig vagy tűpróbáig, majd miután kihűlt, óvatosan távolítsuk el róla a sütőpapírt, és függőlegesen vágjuk fel két egyforma lapra.

A krémhez mossuk meg, töröljük szárazra, magozzuk ki, majd pürésítsük a barackokat. A csomagolásán olvasható utasítás alapján főzzünk sűrű krémet a pudingporból, a tejből és a cukorból. Folyamatosan kevergetve hűtsük langyosra, azután adjuk hozzá a puha vajat és a pürésített barackot. Ha már csomómentes, töltsük a tésztalapok közé.



Recept forrása: Fanny magazin

Likes

Comments

Receptek

Hozzávalók:

  • 200 g vaj
  • 300 g kristálycukor
  • 1 tojás
  • 275 g sütőporral kevert liszt
  • 75 g kakaópor
  • egy korty tej
  • 1,5 - 2 tábla ízles szerint választott csokoládé {tej/fehér/ét}

Elkészítés:

A sütőt 200 oC -ra előmelegítjük. 

Első lépésként a vajat a cukorral egy tálban habosra keverjük. Ha ez megvan, üssük bele a tojást és jól keverjük el. Az elkészült keverékhez adjuk hozzá a száraz összetevőket, majd a tejet is. Utolsó lépésként jöhetnek hozzá az egyéni ízlésnek megfelelő minőségű/mennyiségű csokoládé kockák.

Az elkészült {száraznak tűnő} masszából 10 db golyót formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A kekszek elterülnek, így ügyeljünk arra, hogy elegendő helyet hagyjunk köztük! A golyókat enyhén lapítsuk el, majd 10-11 perc alatt süssük készre. {A kekszek a sütőből kivéve nyersnek fognak tűnni, de ahogy hűlnek, úgy fognak megszilárdulni}

A recept forrása: innen

Tanya könyve megrendelhető: innen

Jó étvágyat kívánok! x

Likes

Comments

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg Rama
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom héja
  • 1 csipet só
  • ízlés szerint kakaópor {elhagyható}

Elkészítés:

A Ramat a cukorral és a sóval habosra keverjük. Ez után keverjük hozzá a tojásokat, a túrót, majd a sütőporos lisztet. A kész masszát kanalazzuk az előzőleg kivajazott és lisztezett formába.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ezek után pedig már nincs is más hátra, mint a fogyasztás, vagy az én esetemben a díszítés.

​Jó étvágyat kívánok!

Likes

Comments

Receptek

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1  tk. só
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 egész tojás
  • 6 dl tej
  • 10 dkg Rama

Elkészítés:​

​A Rama-t felolvasztom. Ez után a lisztet összekeverem a cukorral, a sóval és a sütőporral. A lisztes keverék közepébe mélyedést készítek, majd ide öntöm az olvasztott vajat és a tejjel előzőleg elkevert tojást. A hozzávalókat addig kavarom, míg egy sima, {hagyományos} palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb masszát nem kapok.

Kevés olajra szedjünk annyit a masszából, hogy magától kb. 15 cm átmérőjű körré terüljön szét. Lassú tűzön készre sütjük!

Jó étvágyat kívánok!

Likes

Comments

Receptek

Hozzávalók:

{A tésztához}

  • 300 g búzaliszt
  • 120 g vaj
  • 20 g friss élesztő
  • 50 ml tej
  • 20 g kristálycukor
  • 0,5 tojás
  • 1 csipet só

{A töltelékhez}

  • 250 g tehéntúró
  • 60 g kristálycukor
  • 30 g búzadara
  • 1 db citrom héja
  • 1 teáskanál tejföl

{A tetejére}

  • 0,5 tojás

Elkészítés:

A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot valamint az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk azt. Eközben a lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojást, a csipet sót, a felfuttatott élesztőt és az egészet összegyúrjuk. A kész tésztát a hűtőbe tesszük. Míg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket: a túrót egy villa segítségével összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát, a reszelt citrom héját és a tejfölt, majd alaposan összekeverjük. A hűtőből kivett tésztából 4 golyót formázunk. A golyókat 20-25 cm átmérőjű körökké nyújtjuk, majd 8 egyenlő cikkre osztjuk. {az ábrán látható módon}

Minden cikkre teszünk a töltelékből, majd a szélesebb oldala felől feltekerjük. Az elkészült kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük tojással, majd 180 oC fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük!


Jó étvágyat kívánok!

Likes

Comments