Receptek

Hozzávalók:

{A tésztához}

  • 2 db tojás
  • 160 g vaj
  • 220 g porcukor
  • 1/2 db citrom lereszelt héja és kifacsart leve
  • 150 g cukrozatlan darált mák
  • 1 tasak sütőpor
  • 220 g liszt

{A krémhez}

  • 100 g sárgabarack
  • 1 tasak vaníliaízű főzős pudingpor
  • 300 ml tej
  • 100 g kristálycukor
  • 150 g vaj

Elkészítés:

A tésztához válasszuk szét a tojásokat. A feldarabolt puha vajat keverjük krémesre 110 g porcukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojássárgájákat. Dolgozzuk bele a citromhéjat, valamint a mákot. A fehérjéket verjük kemény habbá a maradék porcukorral és a citromlével. A sütőport és a lisztet szitáljuk át, majd a fehérjehabbal felváltva forgassuk a mákos masszába.

Simítsuk a tésztát sütőpapírral bélelt 40x30 cm-es tepsibe. Süssük a 108 fokos sütőben kb. 35 percig vagy tűpróbáig, majd miután kihűlt, óvatosan távolítsuk el róla a sütőpapírt, és függőlegesen vágjuk fel két egyforma lapra.

A krémhez mossuk meg, töröljük szárazra, magozzuk ki, majd pürésítsük a barackokat. A csomagolásán olvasható utasítás alapján főzzünk sűrű krémet a pudingporból, a tejből és a cukorból. Folyamatosan kevergetve hűtsük langyosra, azután adjuk hozzá a puha vajat és a pürésített barackot. Ha már csomómentes, töltsük a tésztalapok közé.



Recept forrása: Fanny magazin

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Receptek

Hozzávalók:

  • 200 g vaj
  • 300 g kristálycukor
  • 1 tojás
  • 275 g sütőporral kevert liszt
  • 75 g kakaópor
  • egy korty tej
  • 1,5 - 2 tábla ízles szerint választott csokoládé {tej/fehér/ét}

Elkészítés:

A sütőt 200 oC -ra előmelegítjük. 

Első lépésként a vajat a cukorral egy tálban habosra keverjük. Ha ez megvan, üssük bele a tojást és jól keverjük el. Az elkészült keverékhez adjuk hozzá a száraz összetevőket, majd a tejet is. Utolsó lépésként jöhetnek hozzá az egyéni ízlésnek megfelelő minőségű/mennyiségű csokoládé kockák.

Az elkészült {száraznak tűnő} masszából 10 db golyót formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A kekszek elterülnek, így ügyeljünk arra, hogy elegendő helyet hagyjunk köztük! A golyókat enyhén lapítsuk el, majd 10-11 perc alatt süssük készre. {A kekszek a sütőből kivéve nyersnek fognak tűnni, de ahogy hűlnek, úgy fognak megszilárdulni}

A recept forrása: innen

Tanya könyve megrendelhető: innen

Jó étvágyat kívánok! x

Likes

Comments

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg Rama
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom héja
  • 1 csipet só
  • ízlés szerint kakaópor {elhagyható}

Elkészítés:

A Ramat a cukorral és a sóval habosra keverjük. Ez után keverjük hozzá a tojásokat, a túrót, majd a sütőporos lisztet. A kész masszát kanalazzuk az előzőleg kivajazott és lisztezett formába.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ezek után pedig már nincs is más hátra, mint a fogyasztás, vagy az én esetemben a díszítés.

​Jó étvágyat kívánok!

Likes

Comments

Receptek

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1  tk. só
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 egész tojás
  • 6 dl tej
  • 10 dkg Rama

Elkészítés:​

​A Rama-t felolvasztom. Ez után a lisztet összekeverem a cukorral, a sóval és a sütőporral. A lisztes keverék közepébe mélyedést készítek, majd ide öntöm az olvasztott vajat és a tejjel előzőleg elkevert tojást. A hozzávalókat addig kavarom, míg egy sima, {hagyományos} palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb masszát nem kapok.

Kevés olajra szedjünk annyit a masszából, hogy magától kb. 15 cm átmérőjű körré terüljön szét. Lassú tűzön készre sütjük!

Jó étvágyat kívánok!

Likes

Comments

Receptek

Hozzávalók:

{A tésztához}

  • 300 g búzaliszt
  • 120 g vaj
  • 20 g friss élesztő
  • 50 ml tej
  • 20 g kristálycukor
  • 0,5 tojás
  • 1 csipet só

{A töltelékhez}

  • 250 g tehéntúró
  • 60 g kristálycukor
  • 30 g búzadara
  • 1 db citrom héja
  • 1 teáskanál tejföl

{A tetejére}

  • 0,5 tojás

Elkészítés:

A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot valamint az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk azt. Eközben a lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojást, a csipet sót, a felfuttatott élesztőt és az egészet összegyúrjuk. A kész tésztát a hűtőbe tesszük. Míg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket: a túrót egy villa segítségével összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát, a reszelt citrom héját és a tejfölt, majd alaposan összekeverjük. A hűtőből kivett tésztából 4 golyót formázunk. A golyókat 20-25 cm átmérőjű körökké nyújtjuk, majd 8 egyenlő cikkre osztjuk. {az ábrán látható módon}

Minden cikkre teszünk a töltelékből, majd a szélesebb oldala felől feltekerjük. Az elkészült kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük tojással, majd 180 oC fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük!


Jó étvágyat kívánok!

Likes

Comments