Jag ser många inlägg i sociala medier om sexuellt ofredande och våldtäkter. 96% av inläggen var från kvinnor och de sista procenten var män som blivit utsatta.


Låt mig säga att jag är imponerad av kvinnorna och männen som vågar berätta om det som dom har blivit utsatta för.


Jag har själv blivit utsatt både i min barndom och i mitt vuxna liv och jag vet hur svårt det är att berätta om sexuellt ofredande och våldtäkter.


Jag säger bara stå på er och skäms inte för vad någon annan gjort mot dig för det är inte ditt fel.


Våga anmäla och stå på er! ❤️


Stay strong! ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag är det en dag där jag är mitt i mellan i mitt mående, L dömdes i april till 2 månaders fängelse efter att ha brutit den villkorliga domen. Han dömdes i februari 2016 till samhällstjänst i 120 timmar och övervakning i ett år men i december 2016 så misshandlade han sin fd kollega. I juni så misshandlade han en vän till honom och hon hamnade på intensiven med brutna revben och punkterad lunga. Hon berättade för mig att han har sagt att jag är störd och att jag hade hittat på misshandlarna och våldtäkterna. Hans vän som blev misshandlad ska ha hittat på misshandeln enligt honom även om det fanns massa vittnen som såg det! Alla han utsatt är mytomaner enligt honom själv. Men nu när har bevisat för alla sina vänner plus hans släkt vad han går för så har alla ställt sig bakom mig och tänker vittna om vad han verkligen går för. Ibland så finns det änglar här på jorden och jag kommer vara evigt tacksam för dom som finns som faktist tror på mig och inte på vad han har sagt.
Ingen har ställt sig bakom honom och hans handlande gentemot mig och Å alla har valt att backa så han kommer stå där ensam utan att kunna bortförklara detta.

Likes

Comments

Folk som inte haft sjukdomen depression skyller ofta på att man bara är lat och trött.
Men den så kallade "tröttheten" är så mycket annat än bara trötthet.

Tänk er att vakna upp en morgon och ni känner er helt tömda på energi, som att man har varit vaken i flera dygn, trotts att man har sovit.
Tänk er att plocka undan saker, plocka i och ur diskmaskinen och gå till postlådan kan kännas som att man ska bestiga Mount Everest.
Tänk er att sitta ute i solen, med en kopp kaffe, men det enda ni känner är att ni vill dö.
Tänk er att ni behöver prata med någon, men det känns som att ni är en börda för andra.
Tänk er att ni ska resa er ur sängen på morgonen, men kroppen orkar inte bära upp era ben.

Tänk er att få höra att din sjukdom, bara är påhitt.

Jag har själv haft grav depression, men jag är idag frisk. Har kraft att gå upp på morgonen och jag ser det ljusa i livet. Jag mår bra! Men jag hade aldrig klarat det om det inte vore för min älskade mamma, som fanns där för mig i vått och torrt, hon stöttade mig och gjorde allt för att förstå hur jag mådde! Hon är mitt allt, och min son även mina syskon!

Så nästa gång ni tänker yttra er om att depression inte är en stor grej, att man bara är lat och trött. Ta er en funderare, skulle ni säga samma sak till någon som har en sjukdom som syns fysiskt?

Likes

Comments

Jag hade lagt undan vigselring och förlovnings ringen tog fram dom och tittade på dom. Då rasade hela min fasad, jag tänkte på allt som jag fått utstå under dom här åren. Otroheten, misshandlarna, ångesten jag kände när du öppnade din mun för att tala. Borde göra mig av med våra ringar men det har inte blivit av. Jag vill bara glömma allt som någonsin hände. På måndag blir det ett nytt polisförhör angående L och ångesten har smugit sig på igen. För varje natt så ringer han mig och stönar i telefonen och säger hur mycket han saknar mig. Det känns långt ifrån hållbart jag kommer gå sönder ännu mera. Polisen och åklagaren kan inte göra något för att han ringer på dolt nummer så att det är mer eller mindre okej enligt dom att han gör så. Jag har spelat in hans samtal men det räcker inte för att sätta stopp på honom enligt åklagaren! Vet inte hur länge till jag ska orka med den här psykiska terrorn. Sitter i soffan och gråter för att ångesten är så laddad i detta polisärendet.

Likes

Comments

Jonas föddes 1988 i Örebro län.
Det ingen visste var att hans liv skulle ta en vändning i tonåren.
Jonas hade svårt att hänga med i skolan, han visade tydliga "adhd-symtom", på den tiden så var det inte lika uppmärksammat med diagnoser. De flesta skyllde det på en dålig uppfostran, och brister i hemma miljön. Jonas började halka efter mer och mer i skolan och ju längre tiden gick desto mindre intresse hade han för att gå till skolan. När Jonas var 14 år så började han att tjuvröka, skolka och dricka öl på helgerna ibland som dom flesta i hans ålder gjorde. När det blev som jobbigast i skolan för Jonas så var det ingen som brydde sig. När Jonas bröt mot skolplikten så blev det fart på socialen, dom satte LVU (lagen om vård av unga) på Jonas.
Det skulle bli flera nätverksmöten, oro, bråk tjafs det blev hans familjs vardag. Jonas dök upp när han helst kände för det,
Det var då socialen tog det där beslutet,  som efter några år. Socialtjänsten i Kumla valda att placera honom på ett behandlingshem för unga missbrukare. Jonas hade inte missbruksproblematik, men ändå så valde dom att placera honom bland missbrukare! Jonas var 14 år en ung kille som var förvirrad och lättpåverkad.
Jonas fick gå igen ett helvete, han blev mobbad, nollad, hotad, misshandlad och knivhotad. En i personal gruppen tog till och med stryptag på Jonas, och detta slutade med att Jonas rymde från dom olika behandlingshemmen för att undankomma det han blev utsatt för. På tre år så blev han skickad från behandlingshem till nya behandlingshem, vilket är uträknat att han var på 7 olika hem runt om i Sverige på 3 år, vilket är mycket för en ung kille. Han satt på en p12 med dömda intagna och kom ihåg att Jonas var inte en dömd brottsling utan en ung kille som struntade i skolan och fick betala dyrt för det. Under dom här tre åren så lärde Jonas sig nya saker och provade nya saker, och han utvecklade ett missbruk och det var dom tyngre drogerna vi pratar om. När Jonas var på det sista mötet så hade han varit ren under en period med men socialen vägrar lyssna på honom och låta honom göra ett urinprov. Då dom trodde att han inte skulle klara av att vara ren.
Dom beslutade att han skulle till västgötakollektivet i två år vilket Jonas reagera på, och säger att ska han dit så får dom transportera honom i en liksäck. Jonas lämnar mötet och socialsekreteraren begärde en handräckning från polisen, vilket innebär att Jonas ska åka till västgötakollektivet vare sig han vill eller ej. Jonas väljer att åka in till Örebro och umgås med några vänner och försöka hålla sig undan. Men av någon anledning så tar dom sig in till Kumla där finns det ett gatukök som kallas "rondellens" där brukar alla hänga nyktra som onycktra.
Polisen var på plats denna kvällen och cirkulerade så klart. Polispatrullen känner igen Jonas och går fram till honom och säger att han ska följa med dom, det vill han inte och är lagom kaxig som 17-åriga "tuffa" killar kan vara och försökte springa därifrån. De sprang efter och lyckades brotta ner Jonas på marken. Jonas spottar en del glåpord och polisen börjar bygga upp en irritation i samband med detta. Där står det fyra poliser och slår på Jonas enligt flera vittnes uppgifter, Jonas var 182 cm lång och vägde 63,2 kg dom förser honom med handfängsel och placerar honom i bilen. Jonas var väldigt ledsen och sa till sin flickvän genom bilrutan att han skulle ta livet av sig.
Det var sista gången någon såg honom i livet, han blev bara 17 år. Jag har läst handräcknings begäran från socialtjänsten där det står klart och tydligt att Jonas skulle till västgötakollektivet men av någon anledning så hamnade han i en cell på polishuset.
Enligt deras tidsrapport för tillsyn förstår jag inte hur detta kunde hända.
-Jonas blev dödförklarad klockan 04:30, men ingen kom hem till Emma och berättade vad som hänt. 
-Deras ursäkt var att man inte ringer hem till folk mitt i natten.
-De låste alltså in en ångestladdad minderårig, känd självmordsbenägen i en kall cell utan att meddela vårdnadshavare vilket dom inte får göra enligt lagen och paragraferna
-När Emma och hennes familj skulle ta ett sista farväl till Jonas så stod poliser där och vaktade, Emma berättar hur Jonas hade en gul ambulansfilt som täckte ända upp till halsen. Mamman lyfte på filten och ville ta Jonas hand, men då drog polisen snabbt för filten igen.
Dom fick alltså inte hålla sin älskade son och bror i handen.
En så ung kille som hade hela livet framför sig är borta och saknaden hans familj känner kommer alltid att finnas där.

Likes

Comments

Idag har känslorna varit överallt!

Ångesten ligger som en sten på min bröstkorg jag har gråtit och bara önskat att allt som har hänt var en dröm men tyvärr är det inte en dröm utan min verklighet.

Jag var på nytt polisförhör idag där dom ställde vissa frågor efter att det kommit in ny bevisning mot L!
Dom har hållit vittnesförhör och flera ska hållas med övriga vittnen.
Idag ansökte jag om ett nytt kontaktförbud förhoppningsvis så går det igen nu då den nya bevisningen är så pass stark och att åklagaren ser allvaret i detta.
Sen ska dom hålla nytt förhör med L sen ska allt lämnas över till åklagaren och förhoppningsvis så är den här mardrömmen över snart.

Den här polis processen har varit lång och snart är den över och då är jag äntligen fri!

Likes

Comments

Varför är det en sån tabu att prata om ett sådant viktigt ämne som våld i nära relationer?
Jag kan själv inte förstå hur man försöker förminska och hyscha ner ett så viktigt ämne.
Jag följde ett av Sveriges mest uppmärksammande fall av våld i nära relationer.
Minns ni Lotta Rudholm?
Dödsmisshandeln var kulmen på ett knappt halvårs terror som Martin tidigare dömd för grov kvinnofridskränkning och dödsmisshandel, utövade mot Lotta.
Lotta var rädd efter allt han utsatte henne för och vågade inte bo hemma i sin lägenhet för att hon var så fruktansvärt rädd för M och idag så är det beviset på att hennes rädsla var befogad.
Hon hade behövt fått skydd men fick inget skydd vilket känns konstigt i efterhand med tanke på att hon fruktade för sitt liv och det slutade med att hon drog sig ur av rädsla för att svenska rättssystemet inte fungerar!
M är nog en av Sveriges farligaste män om man läser i hans brottsregister dömd vid tidigare tillfällen för liknande brott.

Sen finns det ett till fall men där var det en väns mamma Sussane Hasselsjö som hade ansökt om kontaktförbud mot sin ex sambo bara några veckor innan han skjöt henne hon fick avslag på kontaktförbudet.

Jag ansökte om kontaktförbud mot min ex man och fick avslag och då hade han hotat mig och vår son till livet.

Hoten löd att han skulle hitta oss och slå ihjäl mig samt sonen så att det inte skulle gå och identifiera mig med tandkort. Varje gång jag var ute och hörde fotsteg bakom mig så skulle jag frukta att det var han.
Hur kan man blunda för sådana hot?

Hur fungerar vårt system ska alla kvinnor behöva dö för att det ska ske en förändring i våra system?

Likes

Comments

Jag minns hur ont slagen och sparkarna gjorde och hur mina tankar gick varje gång.
Dom spelades upp i mitt huvud som en film på filmduken, jag var så fruktansvärt rädd för att du faktist skulle döda mig tillslut.
Ibland så kom jag in i ett annat tillstånd, jag kände hur själen lämnade kroppen jag kunde se mig själv ligga där på golvet blödande och du stod bredvid mig och utdelade flertal sparkar mot min rygg och mot min mage.
Den fysiska smärtan gick över till större delar men jag har fortfarande ont i ryggen och i revbenen.
Men den psykiska smärtan är med mig hela tiden och den hemsöker mig varje dag och natt.
På dagarna kan jag hantera min PTSD men på nätterna så är det oundvikligt jag har svårt och sova för att jag vaknar varje natt, kallsvettig och sätter mig skriker rätt ut i rädsla om att du ska stå i rummet.

Nu när jag har börjat blogga så är det mitt sätt att bearbeta det som min ex man utsatte mig för.
Min blogg har blivit min dagbok men den är öppen för alla, just för att vem som helst kan bli utsatt för våld i hemmet och det är så oerhört viktigt att förmedla detta från min sida.

Likes

Comments

Vem gav dig rätten att förnedra mig på sex sidan på nätet? Genom att tvinga mig upp på en webcam och göra sexuella saker? Du fotograferade och la upp bilder på mig under tvång och tvinga mig läsa kommentarerna dom sjuka vidriga kommentarerna om hur dom skulle gangbanga mig för att du ville leva ut din sjuka fantasi.
I över ett år har jag suttit och skrivit till den sidan och bett dom ta bort filmerna och bilderna på deras sida.
Det är så förnedrande att så fort jag går ut bland andra så så hör jag hur män säger att dom känner igen mig från en sex sida!
Jag får ångest så kliver ut genom min ytterdörr jag klarar inte av deras blickar och kommentarer.
Du har verkligen förstört mig till max jag kan inte ens gå utanför dörren utan blickar och kommentarer från män om hur dom tittat på dina bilder på mig.

Likes

Comments

Oktober 2014 så tog jag tillbaka L han sa att han hade förändrats och jag valde att tro på honom vilket skulle visa sig vara ett stort misstag!
Rätt snart så visade han sitt rätta jag och helvetet brakade loss och den här gången skulle det bli ännu värre.
Mina närmaste sa "du borde inte ta tillbaka honom" och "han kommer och döda dig om du tar tillbaka honom" jag valde att inte lyssna på deras varningar och blev nästan irriterad för att jag tänkte att alla kan ju förändras.
I december märkte jag att min mens inte hade kommit så jag bestämde mig för att göra ett graviditets test och det var positivt nu började min värld rasa samman.
Jag hade blivit gravid och barnets pappa var ett monster jag visste inte vad jag skulle göra.
Så skrev till min mamma att jag var rädd och hon ringde upp mig och frågade vad som hade hänt, jag grät och var helt hysterisk hon lugnande ner mig och bad mig att berätta vad som hade hänt..
Jag kommer ihåg att jag sa att han kommer döda mig, för att jag hade blivit gravid. Hon sa åt mig att försök att berätta för honom att du är gravid och så får ni ta det där ifrån.
Han kom hem från jobbet och jag släppte bomben han gick från att vara arg och kalla mig hora och ifrågasätta om jag hade varit och knullat runt till att bli glad och pendla igen till vansinnig.
Dagen efter så sa han åt mig att jag fick inte göra abort för att det var hans barn med och skulle jag göra abort så skulle han kalla mig barnmördare.
Så där stod jag med gravid och ett monstret skulle förnedra mig om jag ens skulle tänka på abort.
Jag tänkte hur fan gör jag nu jag ville ha barn men inte med honom och inte just då för det var inte rätt någonstans.
Nu visste jag att jag är fast med honom hela mitt liv.

Likes

Comments