Varför är det en sån tabu att prata om ett sådant viktigt ämne som våld i nära relationer?
Jag kan själv inte förstå hur man försöker förminska och hyscha ner ett så viktigt ämne.
Jag följde ett av Sveriges mest uppmärksammande fall av våld i nära relationer.
Minns ni Lotta Rudholm?
Dödsmisshandeln var kulmen på ett knappt halvårs terror som Martin tidigare dömd för grov kvinnofridskränkning och dödsmisshandel, utövade mot Lotta.
Lotta var rädd efter allt han utsatte henne för och vågade inte bo hemma i sin lägenhet för att hon var så fruktansvärt rädd för M och idag så är det beviset på att hennes rädsla var befogad.
Hon hade behövt fått skydd men fick inget skydd vilket känns konstigt i efterhand med tanke på att hon fruktade för sitt liv och det slutade med att hon drog sig ur av rädsla för att svenska rättssystemet inte fungerar!
M är nog en av Sveriges farligaste män om man läser i hans brottsregister dömd vid tidigare tillfällen för liknande brott.

Sen finns det ett till fall men där var det en väns mamma Sussane Hasselsjö som hade ansökt om kontaktförbud mot sin ex sambo bara några veckor innan han skjöt henne hon fick avslag på kontaktförbudet.

Jag ansökte om kontaktförbud mot min ex man och fick avslag och då hade han hotat mig och vår son till livet.

Hoten löd att han skulle hitta oss och slå ihjäl mig samt sonen så att det inte skulle gå och identifiera mig med tandkort. Varje gång jag var ute och hörde fotsteg bakom mig så skulle jag frukta att det var han.
Hur kan man blunda för sådana hot?

Hur fungerar vårt system ska alla kvinnor behöva dö för att det ska ske en förändring i våra system?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag minns hur ont slagen och sparkarna gjorde och hur mina tankar gick varje gång.
Dom spelades upp i mitt huvud som en film på filmduken, jag var så fruktansvärt rädd för att du faktist skulle döda mig tillslut.
Ibland så kom jag in i ett annat tillstånd, jag kände hur själen lämnade kroppen jag kunde se mig själv ligga där på golvet blödande och du stod bredvid mig och utdelade flertal sparkar mot min rygg och mot min mage.
Den fysiska smärtan gick över till större delar men jag har fortfarande ont i ryggen och i revbenen.
Men den psykiska smärtan är med mig hela tiden och den hemsöker mig varje dag och natt.
På dagarna kan jag hantera min PTSD men på nätterna så är det oundvikligt jag har svårt och sova för att jag vaknar varje natt, kallsvettig och sätter mig skriker rätt ut i rädsla om att du ska stå i rummet.

Nu när jag har börjat blogga så är det mitt sätt att bearbeta det som min ex man utsatte mig för.
Min blogg har blivit min dagbok men den är öppen för alla, just för att vem som helst kan bli utsatt för våld i hemmet och det är så oerhört viktigt att förmedla detta från min sida.

Likes

Comments

Vem gav dig rätten att förnedra mig på sex sidan på nätet? Genom att tvinga mig upp på en webcam och göra sexuella saker? Du fotograferade och la upp bilder på mig under tvång och tvinga mig läsa kommentarerna dom sjuka vidriga kommentarerna om hur dom skulle gangbanga mig för att du ville leva ut din sjuka fantasi.
I över ett år har jag suttit och skrivit till den sidan och bett dom ta bort filmerna och bilderna på deras sida.
Det är så förnedrande att så fort jag går ut bland andra så så hör jag hur män säger att dom känner igen mig från en sex sida!
Jag får ångest så kliver ut genom min ytterdörr jag klarar inte av deras blickar och kommentarer.
Du har verkligen förstört mig till max jag kan inte ens gå utanför dörren utan blickar och kommentarer från män om hur dom tittat på dina bilder på mig.

Likes

Comments

Oktober 2014 så tog jag tillbaka L han sa att han hade förändrats och jag valde att tro på honom vilket skulle visa sig vara ett stort misstag!
Rätt snart så visade han sitt rätta jag och helvetet brakade loss och den här gången skulle det bli ännu värre.
Mina närmaste sa "du borde inte ta tillbaka honom" och "han kommer och döda dig om du tar tillbaka honom" jag valde att inte lyssna på deras varningar och blev nästan irriterad för att jag tänkte att alla kan ju förändras.
I december märkte jag att min mens inte hade kommit så jag bestämde mig för att göra ett graviditets test och det var positivt nu började min värld rasa samman.
Jag hade blivit gravid och barnets pappa var ett monster jag visste inte vad jag skulle göra.
Så skrev till min mamma att jag var rädd och hon ringde upp mig och frågade vad som hade hänt, jag grät och var helt hysterisk hon lugnande ner mig och bad mig att berätta vad som hade hänt..
Jag kommer ihåg att jag sa att han kommer döda mig, för att jag hade blivit gravid. Hon sa åt mig att försök att berätta för honom att du är gravid och så får ni ta det där ifrån.
Han kom hem från jobbet och jag släppte bomben han gick från att vara arg och kalla mig hora och ifrågasätta om jag hade varit och knullat runt till att bli glad och pendla igen till vansinnig.
Dagen efter så sa han åt mig att jag fick inte göra abort för att det var hans barn med och skulle jag göra abort så skulle han kalla mig barnmördare.
Så där stod jag med gravid och ett monstret skulle förnedra mig om jag ens skulle tänka på abort.
Jag tänkte hur fan gör jag nu jag ville ha barn men inte med honom och inte just då för det var inte rätt någonstans.
Nu visste jag att jag är fast med honom hela mitt liv.

Likes

Comments

18 augusti 2011 så var rättegången om misshandlarna, olaga hoten, kränkningarna, övergrepp i rättssak och allt vad dom hade för åtalspunkter mot honom.

Jag kommer ihåg den kalla blicken han hade när han tittade på mig jag frös till ända in i ryggraden när våra blickar möttes.

Jag såg att han var den här kännslosamma killen som sparkat på mig och slagit på mig den där blicken var den samma.

Vi inledde rättegången och jag försökte att inte påverkas av hans närvaro men det var väldigt svårt alla blickarna och hans känslokalla skratt.

Under rättegången så fick vi avbryta för att jag klarade inte av hans närvaro så jag fick medhör vilket innebär att en av oss vart tvungna att lämna rättssalen medan den andra pratade.
Under rättegången så frågade åklagaren honom om hotet om våldtäkt och då säger L ja jag sa att jag skulle våldta henne när hon inte lyssnade.
Alla i rättssalen häpnade och det blev total tystnad.

Rättegången var nu avslutad och nu skulle jag få vänta två veckor på domen nu.

Domen kom och han dömdes till skyddstillsyn och villkorlig dom.

Lättnaden var stor äntligen fick jag min röst hörd om vad han hade utsatt mig för.

Likes

Comments

Idag tänkte jag berätta lite om hur allt började.


Jag träffade min ex make år 09 vi kan kalla honom L , jag var 17 år gammal. Det var höst ute och jag hade gjort slut med min första pojkvän honom kallar vi C.


Jag träffade L genom C och dom kände till varandra men dom umgicks inte så mycket det var mer att dom hälsade på varandra på den tiden. L var snygg och verkade hur trevlig som helst, men C förklarade bara att han hade hört ryckte om L som att han hade varit våldsam mot sin tidigare flickvän men det var ju inget som var bekräftat.


Jag var ung och han var snygg så jag lade inte mycket vikt i ryckte som gick ang L.


När jag och L flyttade ihop så vände allting som en blixt från klar himmel. Han blev genast hotfull och väldigt fysisk och det var bara början på alla dessa händelser.

L slog mig till marken och sparkade på mig med sina stålhätteskor jag fick uppsöka vård för mina skador.

Snabbt på sjukhuset konstaterade man att fyra revben hade gått av och mitt nyckelben var brutet på tre ställen.

Dom började fråga om vad jag hade gjort för att få dessa skador jag var livrädd nu hur skulle jag förklara mina skador?

Jag kom på en ursäkt och bortförklaring till det som hade hänt, den kvällen åkte jag hem till en vän och sov där. Dagen efter så frågade min vän mig om mina blåmärken och hur jag hade lyckats att bli så skadad. Det brast för mig tillslut och jag blev tvungen och berätta vad L hade gjort vi åkte genast in till polisstationen och gjorde en anmälan på misshandeln och hoten. Det var många förhör som hölls med mig, polisen var väldigt omtänksam och hjälpte mig att ansöka om kontaktförbud.

Jag fick svar dagen efter på att kontaktförbudet hade gått igenom och nu var det på allvar, L kom ner till polisstationen och fick beskedet om kontaktförbudet som åklagaren hade utfärdat han skrev under och sa att han var införstådd i vad kontaktförbud betyder.

Samma dag så ringde han mig och började skrika i telefonen och kalla mig hora, och diverse andra kränkande ord som att jag var en hora som gillade utländska penisar mm.

Jag lade på telefonen och ringde polisen och dom antecknade att han hade brutit mot kontaktförbudet. Dagen efter så åkte jag ner med min tjejkompis till stadens centrum och skulle ta en lunch. När vi sitter inne i restaurangen så dyker L upp och är rosenrasande han skriker och kastar saker samt slår till mig två gånger. Min tjejkompis ringer polisen och restaurang ägaren kommer in i rummet och ser allt som händer och väljer att gå emellan oss så att jag inte skulle bli mer misshandlad.

L gör flera utfall mot ägaren till restaurangen och mig polisen kommer nästan direkt och avbryter allt och börjar förhöra mig, min vän samt restaurang ägaren angående det som hänt.

Jag och min vän förklarar att L har kontaktförbud och att vi varit på förhör två dagar tidigare, polisen ser rådanden i mitt ansiktet och jag berättar att han blev galen och slog till mig åter igen dom fotograferar skadorna.

Polisen bestämmer sig för att ta med honom in till stationen mot hans förnekande, dom sa till honom att det finns flera vittnen som har berättat samma sak och att han hade brutit mot kontaktförbudet och att det blev en ny anmälan om misshandel och övergrepp i rättssak.

Likes

Comments