Ångest, Depression

Är jag vaken för att jag har ångest eller har jag ångest för att jag är vaken?

Detta är min tortyr, när andra sover, drömmer och vilar ligger jag vaken och min hjärna vägrar sluta att tänka på allt jag gjort fel, allt jag inte gjort, alla människor i min vardag och i mitt liv, allt och inget... Tomma, mörka tankar som aldrig verkar ta slut. Och vid det här laget inser jag att herr 3.00 på morgonen vet alla mina hemligheter och fröken 04.30 har sett mina värsta stunder.


Lite så går tankarna nätterna i ända, helt plötsligt ringer klockan och det är dags att kliva upp och göra sig i ordning, sminka sig och ta på sig det där sociala leendet.
Jag sover aldrig riktigt men jag är aldrig riktigt vaken heller. Jag vet nästan inte vad jag drömt och vad som faktiskt hänt. Jo, lite har jag såklart koll på... Men det där med att hålla koll på dagar, tider, datum och namn är bara att glömma. Jag blir tokig när någon frågar vad jag ska göra "på onsdag" för risken är stor att jag inte ens vet om det är måndag eller torsdag när frågan ställs. Detta tar kål på mig en dag i taget, för att jag känner mig så fruktansvärt vilse i mitt eget huvud...

Jag avundas de människor som kan sova när de är trötta, jag gör verkligen det. Den som får sova en hel natt utan att vakna varannan timme, kallsvettig av mardrömmar vet inte hur glad hen ska vara.
Nej, jag ber inte om sympati, jag är bara ärlig.
Det är här det tar emot att trycka på "publicera" knappen... För det var inte så svårt att säga att jag hade diagnoserna depression och ångest. Det som är svårt är det jag skriver just nu, när jag egentligen vill vara 100% ärlig så sitter jag och funderar på att det här inte låter riktigt klokt... "Klart som fan man sover om man är trött" sitter nån riktigt smart person och tänker nu, det känner jag på mig. Om du känner dig träffad av det vill jag bara ge dig en virtuell kaka, klappa dig på huvudet och be dig dra ifrån min blogg direkt... För nej, det är inte riktigt så det är. Jag vill sova! Jag älskar att sova, jag har varit expert på att sova en gång i tiden... Men nu är det annorlunda och jag vill kunna sova en normal natt och inte halvsova några timmar på morgonen/förmiddagen eller ta en powernap mellan fyra och fem på eftermiddagen! Jag sover var tredje, kanske varannan natt om jag har tur, men då är det oftast av utmattning eller för att jag inte sover ensam.

Och till sist några rader för de som läser detta och tänker "Lägg undan mobilen så kanske det går bättre att sova"
FAN va smart! Varför har jag inte tänkt på det!?
Jo. Klart som fan att jag har!

Jag lägger oftast telefonen på flygplansläge de nätter jag har som svårast att sova, jag har prövat att sätta igång tvn och kolla på något jag kan innantill, jag har testat stänga av tvn, jag har testat att sova med lampa, utan lampa, med strumpor, utan strumpor, med kläder, utan kläder, på höger sida, på vänster sida, på mage, på rygg, jag har testat varm mjölk, örtte, honungsvatten, lugn musik.... (Jag tror ni förstår vad jag menar..)

Så... Är jag vaken för att jag har ångest eller har jag ångest för att jag är vaken?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments