Header
View tracker

Då jag har många bilder från min telefon som jag ännu inte har visat er, tänkte jag att jag kan ägna ett helt inlägg till några av dessa bilder. Just dessa bilder tog jag när vi var i Bristol.

Since I have a lot of photos from my phone that I haven't showed here yet, I thought that I could dedicate a whole post with a few of those photos. I took theese pictures during our trip to Bristol.

Såg otroligt mycket fin graffiti under dagen som vi spenderade i Bristol, detta är bara några av alla bilder jag tog!

During our day in Bristol, we saw a lot of beautiful graffiti. This is only a few of all the pictures I have.

Likes

Comments

Hej på er!
Precis som rubriken lyder så har det både gått upp och ner för mig sedan jag sist bloggade. Trivs otroligt bra här och har riktigt roligt med de vänner jag har träffat här. I lördags var vi ett gäng som tog bussen till Bristol där vi gick runt hela dagen, kollade lite på någon marknad - både inomhus och utomhus, åt god lunch, fikade och åkte till en välkänd bro - Clifton Suspension Bridge. Sedan avslutade vi dagen i Bristol med en cider/öl på en pub.

Däremot vände den bra och roliga dagen till något sämre när vi kom hem. Hade under dagen nämligen sett att det var typ ett blåmärke på min vänstra tumme, däremot blev det bara större under dagen och när vi kom hem hade det börjat sprida sig till de andra fingrarna och handen hade börjat göra ont. Under tiden jag pratade med läkare på telefonen så hade det börjat på den andra handen också. För att göra en otroligt lång historia kort så fick jag reda på - efter cirka 3 timmar på akuten - att jag antagligen har något som heter Raynauds syndrom. Detta innebär att blodcirkulationen i händer och fötter blir sämre när det är kallt vilket orsakar detta, så nu gäller det att alltid ha vantar på mig när jag är ute.

Tyvärr tar inte tråkigheterna slut riktigt än, för sedan i tisdags har jag även haft feber så de senaste dagarna har jag inte gjort något alls i princip. Hoppas på att bli bättre snart. Men annars är allt toppen här och som jag skrev i början av inlägget så trivs jag riktigt bra här. Hörs en annan dag! :)

-----

Hello there!
I've had both up's and down's since I last wrote something here, as the title says. I like it very much here and I enjoy every minute here with the friends I've made since I got here. We were a few people that went to Bristol this past saturday and we walked around a lot that day. We went to some market - that were held both inside and outside, we ate tasty food, went to a coffee shop and went to a wellknown bridge - Clifton Suspension Bridge. We finished the day at a pub with a cider/beer.

But the day took a turn when we came home. During the day I had noticed a kind of bruise on my left thumb, but it only got bigger during the day and when we came home it started to spread to the other fingers as well and the hand had started to ache. During the time it took to talk to a nurse on the phone the "bruise" and pain started to spread to the other hand as well. To make a long story short: they think that - after approximately 3 hours in the emergency room - I have a disease called Raynaud's syndrome. This mean that the blood cirkulation in my hands and feet are worse when it's cold outside, so I have to wear gloves when I am outside and it's cold so that it won't happen again.

And the boring stuff don't end there. Since this tuesday I've had a fever, so I haven't really done so much the past days. Let's just hope it all gets better soon! But otherwise is everything great here and I like it a lot here, as I said in the beggining of the post. Bye!

Likes

Comments

Hej kompisar!
Nu har det vart lite tyst från mig några dagar, men har haft fullt upp sedan jag kom hit kan jag lova. Det är mycket information att ta in och många nya människor att lära känna. Igår var jag i alla fall iväg på en liten rundtur av staden och sedan fortsatte jag och Emma att kolla lite i butiker, avslutade sedan tiden på stan med en liten fika.

Idag har jag vart iväg på en promenad med några andra vänner som jag lärt känna här. I närheten av campus ligger en liten by och husen där är så fina, riktigt gamla och pittoreska, och där finns även en liten farmers market med ett tillhörande café så vi åt lite lunch där också. Kom hem för ungefär två timmar sedan och om ungefär en timme ska jag iväg igen, ska möta upp några vänner och gå till studentbaren som finns här för att umgås lite och kanske spela lite biljard.

Hoppas ni har det bra, hörs en annan dag!

--------

Hi buddies!
It's been quiet here for a few days now, but I have had a lot to do since I came here. It is a lot of information to absorb and a lot of new people to get to know. I went on a tour of the city yesterday and me and Emma stayed in the city centre a bit after that to find some stuff in different stores, then we went to a coffee shop before we went home.

Earlier today I went on a walk with some other friends I've got since I came here and near campus there is a little village with really nice buildings, really old and idyllic. There is a farmers market there as well with a coffee shop so we stayed to eat some lunch. I came home about two hours ago and in about an hour I will meet up some friends outside of the student union bar to hang out and maybe play a game of pool.

Hope everything is well with you!

Likes

Comments

En småtrött selfie från bilen 😴

God morgon på er!
Sitter för tillfället i bilen på väg mot Arlanda. Gick upp vid 4 efter knappt 4 timmars sömn, så var ju skapligt trött då. Åkte sedan hemifråm vid strax efter 5 och i skrivande stund är klockan 6.40. Trodde när jag vaknade förut att jag skulle somna så fort bilen hade rullat hemifrån i princip, men var istället ganska pigg då så har hållt mig vaken. Kanske somnar på flyget en stund, om jag har tur.

Nu har vi precis lämnat ett rastställe för lite luft och för att sträcka på benen lite, vi piggnade genast till ännu mer kan jag lova!

Likes

Comments

Här kommer sista delen av min årsresumé! Tack för detta år och hoppas att ni hänger med även 2017, då jag dessutom flyttar till England i ett halvår! :)

September

Denna månad hade jag fullt upp med att vara i skolan och även träffa vänner. Var dessutom mentor åt två tjejer som var här på utbytesstudier, så det var denna månad jag började umgås lite med dem. Skrev dessutom ett inlägg om falska vänner , som blev väldigt uppskattat.

Oktober

Denna månad började vi med den andra kursen för denna höst, en animeringskurs. Där gjorde vi även en reklamfilm för ett företag, Böda Sand för att vara mer exakt. Riktigt roligt! En kväll i mitten av månaden fotograferade jag och Amelié i studion på skolan, som jag hade saknat studiofotografering! Dessutom började jag umgås med Jenna en hel del och i slutet av månaden fyllde jag ju år. Då åkte jag ju självklart hem till Motala och hade några riktigt underbara dagar hemma.

November

Spenderade som vanligt väldigt mycket tid i skolan även denna månad, då sysslade vi med kampanjproduktion som även det var en rolig kurs. På helgerna umgicks jag med Jenna en hel del och så var det även en höstsittning med temat Charter denna månad. Jenna har verkligen blivit en bra vän till mig denna höst, verkligen roligt! Utöver detta sände jag även radio och jobbade på gymmet, precis som jag har gjort under hela hösten. Dessutom var det under oktober och november en hel del planerande och många möten inför mina utbytesstudier. Detta är något jag har gjort en hel del inför och vetat om under större delen av året, men jag valde att berätta det här så sent ifall det inte skulle bli av.

December

Årets sista månad har sett ut ungefär som de andra höst- och vintermånaderna. Plugg. Jobb på gymmet. Umgås med Jenna och så vidare. Men det har även hänt lite annat, jag har ju flyttat till en ny lägenhet och då var hela familjen samt farmor och farfar i Kalmar för att hjälpa mig. Sedan spenderade jag bara några ynka dagar i den nya lägenheten innan jag åkte hem till Motala. Sedan jag kom hem har jag hunnit fira jul, spendera en hel del tid med min familj och mina vänner och nu även firat in det nya året. Ganska perfekt om ni frågar mig! Vi får inte heller glömma att jag sände radio under Musikhjälpen, otroligt roligt måste jag säga! :)

Likes

Comments

View tracker

Har sett vissa sådana här listor cirkulera där ute i cyberspace, så självklart kände jag att jag också borde göra en liknande! Kände att det inte riktigt räckte med min årsresumé idag :)

Beskriv året med tre ord
Kämpigt, sorgligt, roligt.

Bästa köpet?
Måste nog säga min dator, som jag köpte häromdagen. Inte för att det är världens bästa dator, men för att den är bättre än den jag hade innan.

Vilka sånger kommer att påminna dig om 2016?
If I Were Sorry - Frans. This Town - Niall Horan. Closer - The Chainsmokers.

Vem har du umgåtts mest med?
Detta har varierat lite, beroende på vart jag har befunnit mig. Under sommaren umgicks jag mest med Anna och Karro, men nu under hösten har det varit Jenna jag har umgåtts mest med.

Har du blivit bättre på något?
Säkert många saker, framför allt i skolan. Så därför kommer jag inte på något just nu.

Vad var extra dåligt med året?
Att jag har blivit sårad av vissa människor, vissa av dessa är sådana personer jag verkligen trodde att jag kunde lita på dessutom.

Vad var extra bra?
De nya människorna jag har träffat. Och självklart att det löste sig med mina utlandsstudier, så jag faktiskt kan åka :)

Största framgång på det privata planet?
Måste nog säga att jag under detta år har fått se över vilka personer jag verkligen vill ha i mitt liv. Jag har dessutom lärt känna flera nya personer vilket har gett mig otroligt mycket energi detta år.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag ska försöka sluta att älta och överanalysera vissa saker. Ska även visa vad jag vill mer tydligt, så inga missförstånd uppstår.

Tror du att 2017 kommer bli lika bra?
Jag hoppas verkligen att 2017 kommer bli tusen gånger bättre. Detta år har generellt sätt vart ganska dåligt, inte bara för mig.

Vad kommer du sakna från 2016?
Finns väl inget speciellt jag kommer sakna tyvärr, utan det jag har tyckt vart bra med året kommer liksom hänga med in i nästa år också.

Och så slutligen; vad är dina planer för 2017?
Som ni vet vid detta laget kommer jag ju att befinna mig i England under den första halvan av 2017. Sedan hoppas jag på en relativt lugn och skönt sommar hemma i Motala. Och i höst börjar jag mitt tredje och sista år (hur sjukt!?) på min utbildning, vilket innebär praktik i ca 10 veckor i slutet av året.

Likes

Comments

Här kommer del 2 av min lilla årsresumé. Sista delen kommer imorgon!

Maj

Denna månad var det dags för inte bara en men två födelsedagar att fira - mamma som fyllde 40 år och Joline som fyllde 4. Så självklart började jag denna månad med att åka hem till Motala. Jag var hemma i någon vecka då så hann träffa alla här hemma, som är lika roligt som vanligt. När jag var hemma spelade jag dessutom den första - och sista - rundan golf för detta år. Jag var även väldigt stressad denna månad då det var mycket i skolan eftersom att det var slutspurten på det läsåret.

Juni

Denna månad bloggade jag bara 2 gånger. Så så pinsamt. Men jag avslutade mitt första år som student i Kalmar och åkte då hem till Motala över sommaren. Minns att vi hade ganska bra väder dessutom. Jag tyckte även det var helt underbart att vara hemma i Motala och veta att jag inte behövde träffa alla på bara en vecka.

Juli

Denna månad var nog utan tvekan den bästa på hela året. Jag njöt verkligen av att vara hemma, det behövdes efter en ganska kämpig vår. Så denna månad spenderades med att umgås med min familj och släkt, samt mina underbara vänner. Jag och Anna tog en tur till Norrköping för lite shopping, mat och fotografering. Blev även en liten utflykt med familjen till Hova. Sedan i slutet av månaden tog jag bussen ner till Jönköping, för att träffa Ammara efter flera månader utan att vi träffats.

Augusti

Denna månad gick väldigt fort enligt mig. Jag försökte hinna med att träffa alla så mycket jag bara kunde innan jag åkte hem till Kalmar igen. Spenderade ungefär en vecka hos Emelie och barnen. Spenderade tid med min familj och mina vänner. Sedan i slutet av månaden var det dags att bege sig hem till Kalmar igen och så började skolan igen.

Likes

Comments

Nu var det dags för den sedvanliga årsresumén. Har valt att dela upp den i tre delar detta år, hoppas att ni kommer att gilla dem! Måste bara säga att detta år har, precis som alla andra, haft både motgångar och framgångar. Jag vet att jag däremot har växt som människa och jag är glad över hur det slutade. Jag har tappat kontakt med vissa personer, men även träffat en person som idag är en nära vän. Är som sagt otroligt glad efter detta år, trots allt, och jag ser fram emot vad 2017 har att erbjuda :)

Januari

Denna månad bloggade jag i princip inget alls. Fyra inlägg på hela månaden för att vara exakt. Så pinsamt. Antar att det inte hände supermycket just då, minns att jag var sjuk en del och det var även i slutet av månaden som jag fick lunginflammation. Inte den roligaste månaden att minnas helt enkelt.

Februari

Även denna månad blev det bara fyra inlägg från mig. Detta börjar bli riktigt pinsamt nu haha. Men denna månaden bestod mest av att ta igen plugget jag missade när jag var sjuk. I slutet av månaden var även mamma och Emelie här en helg, vilket var lika trevligt som vanligt. Var dessutom på bio med ett gäng tjejvänner och såg filmen The Danish Girl, vilket var trevligt trots att filmen inte riktigt levde upp till mina förväntningar.

Mars

Denna månad började jag i biosalongen kan man säga. Då gick jag och några tjejkompisar ut för att äta lite god mat och sedan se på How To Be Single. Denna film levde verkligen upp till mina förväntningar. Resten av månaden gjorde jag inte så mycket. Umgicks med vänner, fixade naglarna, gick i skolan och i slutet av månaden åkte jag hem till Motala en sväng. Under tiden jag var där firades dessutom Karolin som fyllde 20 år i början av månaden. Det var verkligen en lyckad fest som hon hade tillsammans med en vän till henne som också fyllde 20.

April

Denna månad gjorde jag bara det vanliga typ. Alltså träffade vänner, var i skolan och fick lite vårkänslor då vädret började bli bättre. Dessutom var jag på vårsittningen som min studentförening anordnade - Supersittningen kallades den för. I slutet av månaden kom dessutom min familj ner till Kalmar och då åkte vi bland annat till Öland en sväng.

Likes

Comments

Hej på er!
Ni vet det jag har hintat lite om nu på sistone? Det där som ska hända under våren. Nu är det i alla fall klart att det blir av, så tänkte att jag lika gärna kan berätta nu. Jag ska nämligen flytta till England. Eller ja, ska på utbytesstudier så kommer att vara där under vårterminen. Men jag flyttar dit under 6 månader i alla fall och jag ser fram emot det sååå mycket! För att vara mer exakt så ska jag till staden Bath. Denna stad ligger cirka 16 mil från London och ungefär 2 mil från Bristol och är alltså beläget sydväst i landet.

Har vetat om detta ett tag men det har vart en del ovissheter så jag ville inte berätta det här innan det var helt bestämt. Så den 5e januari går flyget till London där det är några från skolan som möter upp några av oss som kommer dit och sedan åker vi till Bath. Inte långt kvar nu alltså och jag hoppas att ni vill följa med mig på detta äventyr! :)

Likes

Comments

Hopps ni får en bra och härlig jul, som ni förhoppningsvis firar med era nära och kära 🎄

Likes

Comments

Följ mig på Instagram!@friidam