I veckan blev jag allt för sugen på att göra någonting i bakväg och tänkte vad kan jag göra utan ett kök? Det enda jag kunde komma på var göra chokladbollar så jag samlade ihop alla ingredienser och satte mig på golvet nere i källaren där vi sover för tillfället och satte igång. Det var lite krångligare än vanligt men det blev chokladbollar tillslut iallafall. Någon idé vad man mer kan göra utan ett kök? 

Chokladbollar

150 g smör
1 1/2 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
4 dl havregryn

Blanda ihop alla torra ingredienser och häll sedan i mjölken och blanda ihop allt. Forma sedan till lagom stora bollar och rulla i pärlsocker. Ställ sedan i kylen 20-30 minuter så att de blir lite mer fasta.


Lite om renoveringen är att alla stommarna i köket är på plats och vi har varit och tittat på vitvaror så nu vet vi vad vi ska ha och ska beställa det i veckan och även bänkskiva. Idag har vi målat färdigt i sovrummet nu nu är det inte mycket kvar i det rummet innan det är helt klart. Tänkte ni skulle få se en bild på hur köket ser ut just nu. Tiden bara springer iväg när man renoverar känns det som, ibland känns det inte som om man hinner med någonting utan att allting bara står stilla. Tror dock det beror på att det är så många små saker man inte tänker på som måste göras och som inte syns i det färdigs resultatet. Men vi tar ett steg framåt mot vår vision om hur slutresultatet kommer bli.  

Likes

Comments

Jag har precis varit ute i vår trädgård och plocka lite smultron och 2 st jordgubbar från plantor som tanten som bodde här innan hade. När vi gör om trädgården så vill jag ha en låda med massor av olika sorters bär som jag kan använda i min bakning. Vi har redan planerat en rabarber planta och en hallon planta som vi fick av mina kusiner så jag längtar tills nästa säsong när de har växt till sig. Älskar känslan av att kunna gå ut och plocka det man vill ha i sin egna trädgård, det blir så mycket godare på något sätt.

Det är en bit kvar här hemma i renoveringen innan jag kan börja baka. Vi har haft lite problem med köket men i helgen tror jag vi får stommarna på plats och kan sätta igång igen. Sen är det alla lådor, kakel, vitvaror och bänkskiva kvar men just nu känns det som det lilla jämfört med allt annat vi har gjort. Något vi dock har märkt är att det tar verkligen så mycket längre tid än vad man tror och det uppstår alltid några extra fel som man inte räknat med. Men det går sakta men säkert framåt och min sambo kämpar på så mycket nu när jag inte kan göra något eftersom jag är sjukskriven och inte får lyfta eller böja ryggen.

Likes

Comments

Nu är jag äntligen igång med både bloggen och instagram som bara handlar om min bakning. Som många vet så älskar jag och baka och har nog alltid gjort, men just nu har jag och min sambo inget kök då vi total renoverar vårt radhus så jag saknar att baka ska ni tro. Här på bloggen kommer jag att lägga ut mina recept och bilder på det jag bakar, det kan vara allt från bröd till tårtor. Jag tycker om att baka det mesta och älskar att testa nya saker som jag inte har gjort innan.  Förhoppningsvis kommer vårt kök upp snart så att jag kan sätta igång och baka igen men tills dess så får ni stå ut med gamla bilder och kanske t om åker hem till mamma och pappa för att baka lite om jag blir för sugen. 

Likes

Comments