View tracker

Ingredienser;

6 äggvitor

3 dl socker

125 gram mjölkfritt magarin

3 dl socker

3 ägg

3 citroner

5 dl sojagrädde

1.5 liter jordgubbar

Gör Såhär;

Börja med marängen

Sätt ugnen på 100 grader

Vispa äggvitorna (absolut ingen gula) hårt

Tillsätt lite socker i taget

Vispa tills marängen blir så pass hård att du kan vända skålen upp och ner och inget rinner ut

Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper

Grädda i ugnen i 1.5-2 h

Gör nu lemoncurden;

Skrubba citronerna i varmt vatten

Riv av skalet från 1 citron och blanda med saften från alla citroner i en kastrull

Tillsätt ägg&socker och låt sjuda och rör till en tjock kräm

Tillsätt det mjölkfria margarinet

Rör tills du får en jämn lemoncurd

Häll upp i en väl rengjord burk

Förvara i kylen medan du väntar på marängen

Vispa grädden ganska hård då du sedan Skall blanda den med lemoncurden

Ta ut marängen när den är färdig

Låt svalna

(Gör gärna marängen en stund innan den skall serveras)

När det är dags att servera tårtan blandar du lemoncurden med grädden genom att vända ner lemoncurden i den vispade grädden

Bred på lemoncurdgrädden på marängen och toppa med skivade jordgubbar!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ingredienser;

175 gram mjölkfritt magarin

3 dl vetemjöl

1 dl socker

1 tsk salt

1 tsk bakpulver 

1 liter svenska jordgubbar

2 msk socker

2 msk potatismjöl

1 tsk vaniljsocker

Gör Såhär;

Sätt ugnen på 225 grader

Smörj en pajform med mjölkfritt magarin

Smält margarinet

Tillsätt mjöl,socker och salt och blanda till en jämn smet

Tryck ut smeten i formen

Blanda jordgubbar, socker, vaniljsocker och potatismjöl i en skål

Häll jordgubbsblandningen över pajdegen och grädda i 20-25 min

Likes

Comments

View tracker

Ingredienser;

150 gram mjölkfritt magarin

2 msk ljus sirap

2 dl kokosmjöl

1.5 msk vaniljsocker

6 msk kakao

3 dl socker

1.25 dl havremjölk

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader

Smörj en springform med olja/mjölkfritt magarin

Smält margarinet och tillsätt sirapen

Blanda i socker och sikta i mjöl,kakao och vaniljsocker

Blanda i mjölken och rör om

Grädda i ugnen 15-20 min beroende på hur kladdig du önskar kakan

Förbered glasyren

Glasyr;

50 gram mjölkfritt magarin

1 dl socker

0.5 dl kakao

0.5 dl havremjölk

Gör såhär;

Smält margarinet

Tillsätt socker och kakao och låt koka upp

Tillsätt havremjölken och låt sjuda tills glasyren tjocknar

Låt glasyren svalna och ställ den sedan kallt

Ta ut kladdkakan och låt svalna något innan du brer på glasyren!

Servera som jag med vispad grädde (soja/havre) och toppade jordgubbar!

Likes

Comments

Ingredienser;

​150 gram mjölkfritt magarin

2.5 dl socker

3 ägg

1 dl kokosmjöl

100 gram mjölkfritt choklad med apelsinsmak

2 tsk vaniljsocker  "bourbon"

En nypa salt

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader

Smörj en springform, 24*24 cm

Smält smöret

Brytbönor chokladen i smöret så det får smälta ihop

Vispa ägg och socker i cirka 20 sekunder

Blanda mjöl, vaniljsocker och salt och vänd ner det i äggsmeten

Tillsätt det smälta smöret&chokladen

Rör om till en jämn smet

Häll smeten i den smorda formen

Grädda i 17-20 minuter

Toppa kladdkakan med bär/apelsin och lite pudrat florsocker !



Likes

Comments

Ingredienser:

150 gram smör

3 ägg

2.5 dl socker

1 dl kokosmjöl

2 tsk vaniljsocker från Khoisantea

6 msk kakao

En nypa salt

1.5 rulle med Center Salmiak/Center original

2.5 dl grädde

200 gram färska svenska jordgubbar

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader

Smörj en springform 24*24 cm

Smält smöret

Vispa ägg&socker i cirka 20 sekunder

Blanda mjöl,vaniljsocker,kakao och salt i en bunke

Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten

Tillsätt det smälta smöret och rör om till en jämn smet

Häll smeten i formen och tryck ner centern

Centern kan sticka upp ur kakan något

Grädda i 17-22 minuter

Förbered grädden genom att vispa den

Skär jordgubbarna på mitten

Kladdkakan måste vara helt sval innan du brer på grädden

Toppa sedan med jordgubbar!


Likes

Comments

Ingredienser mördegsbotten;

100 g mjölkfritt magarin

2 msk socker

2 dl Finax Glutenfria mjöl

1 dl kokosmjöl

0.5 tsk bakpulver

1 uppvispat ägg

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader

ta fram en form

Smält smöret

Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål

Tillsätt det smälta smöret och ägget och blanda till en jämn smet

Tryck ut smeten i en form och grädda i mitten av ugnen i 10 min

Förbered nu kladdkakan!

Ingredienser kladdkaka;

100 gram mjölkfritt magarin

1 dl kokosmjöl

2 dl socker

2 ägg

3 msk ekologiskt vaniljsocker

1.5 dl hallon

1 näve mandlar

Gör såhär;

Smält smöret

Vispa ägg och socker poröst

Blanda mjöl&vaniljsocker i en skål

Häll fettet och mjölblandningen i äggsmeten och rör om till en jämn smet

Rör försiktigt så att kakan inte blir torr

Ta ut mördegen från ugnen

Strö över hallonen och häll sedan på kladdkakssmeten

Grädda i 15-20 min

När det är 5 min kvar kan du ta ut kakan och strö över önskad mängd mandlar

Grädda sedan kakan resterande tid!

Servera med glass/vaniljvisp

Likes

Comments

Ingredienser :

10 mellanstora muffinsformar/35 knäckformar

1 dl kokosolja

1 dl kakao

0.5 dl honung/agavesirap

lite havssalt

tinade/frysta hallon

1 dl jordnötter

Gör såhär:

Smält kokosoljan på mycket låg värme tills den blivit flytande

Tillsätt kakao, salt och honung/agavesirap och blanda till en jämn smet

Fyll botten på formarna och ställ dem på en tallrik i frysen i cirka 10 minuter tills de stelnat.

Ta ut formarna och fördela önskad mängd hallon och jordnötter i varje form och toppa sedan med resten av smeten.

Ställ åter in i frysen i cirka 15 minuter tills chokladbitarna stelnat.

Om du gör chokladbitarna i muffinsformar kan du dela biten på mitten så du får en vackrare bit.

Likes

Comments

Ingredienser;

Glassen;

20 stycken oreokex (se tidigare recept på oreokex)

4.5 dl havre/sojagrädde

4 stora ägg

0.75 dl socker

0.75 tsk Bourbon ekologiska vaniljsocker från Khoisantea

Gör såhär;

Vispa grädden till den blir något tjockare men inte för fast

( väljer ni havregrädden så vispa endast ett par sekunder då den redan är fast)

Knäck äggen i en bunke och tillsätt socker och vaniljsocker

Vispa äggsmeten till en ljudgul fluffig smet, cirka 30 sekunder

Vänd ner äggsmeten i grädden och vispa på lägsta hastighet till en jämn smet

Hacka oreokexen i önskad storlek och blanda ner i glassmeten

Gör brownien;

175 gram mjölkfritt magarin

3 dl socker

1/2 dl ljus sirap

3 ägg

2 tsk Bourbon ekologiska vaniljsocker från Khoisantea

1/2 tsk salt

1 1/2 dl kakao

0.75 - 1 dl kokosmjöl

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader

Vispa smör och socker fluffigt

Tillsätt sirap och 1 ägg i taget och vispa till en jämn smet

Rör ner vaniljsocker, salt,kakao och mjölet.

Blanda till en jämn smet

Häll smeten i en smord springform

Grädda i ugnen 25-30 min

Ta ut kakan och låt svalna

Kakan skall vara helt sval innan glassen kan hällas över kakan

Häll sedan glassmeten över brownien och ställ i frysen i cirka 3 h

Ta ut kakan 30 min innan servering


Likes

Comments

Ingredienser;

15 stycken glutenfria smörgåsrån

1 1/2 dl Ekologisk mjölkfri Chokladkräm (nutella)

200 gram mjölkfritt choklad

Gör såhär;

Dela rånen på mitten med hjälp av en kniv

Smält den mjölkfria chokladkrämen tillsammans med 40 gram choklad över ett vattenbad

Lägg 10 stycken rån på ett bakplåtspapper och bred dessa med den smälta chokladkrämen

Lägg sedan 10 stycken rån på dessa och bred på ett nytt lager

Lägg sedan de sista 10 rånen överst och ställ i kylen i cirka 20 minuter

Smält under tiden de resterande 160 gram choklad över ett vattenbad och doppa sedan samtliga rån i den smälta chokladen.


Lägg rånen på ett nytt bakplåtspapper och låt stelna i kylen.

Jag delade mina till mindre bitar innan servering!


Vill man kan man välja ett choklad med smak, tex mint!

Likes

Comments

Ingredienser:

150 gram mjölkfritt magarin

2.5 dl socker

1 tsk khoisanteas ekologiska vaniljsocker

1 msk kanel

1/2 krm salt

1 dl kokosmjöl

2 ägg

Garnering;

Pärlsocker

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret i en kastrull

Tillsätt resterande ingredienser och rör till en jämn smet

Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ( cirka 20*15 cm)

Strö över önskad mängd pärlsocker

Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter beroende på hur kladdig kaka som önskas

Jag delade kakan i små snittar


Likes

Comments