Boller

Kan jeg friste deg med en herlig oppskrift på kanelsnurrer? Kanelsnurrer ligner kanelboller, men forskjellen er at disse inneholder ekte smør og er formet på en annen måte. Disse er mer profesjonelt laget enn de klassiske kanelbollene. Disse passer perfekt å serveres i selskaper eller ha med som turmat. Oppskriften er inspirert fra trines matblogg.

Vi starter med bolledeigen.

Kanelsnurrer

(ca. 20 boller)

  • 950 g hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1 pose rød tørrgjær
  • 125 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 150 g ekte smør, i terninger

Kanelfyll

  • 125 g mykt smør
  • 3 ss kanel
  • 5 ss sukker
  • 1 egg, til pensling

Finn fram en stor bakebolle og bland hvetemel, sukker, tørrgjær, salt og kardemomme sammen.

Varm opp melken til den er lunken.

Ha melken og et egg i bollen og bland godt sammen.

Mål opp smøret og la det stå til side i ca 15 min. Slikk at du kan få mykne det opp litt. Du skal så kna smøret inn i deigen til du får en fast deig. Du skal altså ikke smelte smøret som du gjør i vanlige bolledeiger!

Strø så litt mel over deigen og ha et kjøkkenhåndkle over deigen. La den så få heve i 1 t. I mellomtiden kan vi begynne med kanelfyllet.

Kanelfyll

  • 125 g mykt smør
  • 3 ss kanel
  • 5 ss sukker
  • 1 egg, til pensling

Ha smør, sukker og kanel i en liten bakebolle og miks det godt sammen til du får en brun deig.

Etter 1 t kan vi begynne å bake ut deigen. Sett ovnen på 225 grader.

Del deigen i to. Kjevl ut to flate halvdeler. Ha kanelfyllet på den ene halvdelen. Pass på at du kjevler disse sirka like store.

Legg så den andre halvdelen over delen med kanelfyllet.

Kutt deigen i 20 like store strimler med en kniv som du kan se på bildet over.

Ta så ute en strimel.

Kutt denne i to med en kniv. Men la den øverste delen henge sammen.

Flett så disse to små strimlene sammen. Dette gjøres ved å snurre de rundt under hverandre annenhver gang.

Snurr hele sammen til du får en tykk flette.

Snurr så denne fletten sammen til en bolle. Var dette vanskelig? Sjekk ut denne videoen for fremgangsmåte:

https://www.youtube.com/watch?v=fWGJQbzPNgE&t=456

Klekk et egg i en kopp og bruk en bakepensel til å pensle kanelsnurrene.

Sett bollene midt i ovnen. Stek dem på 225 grader i 10 min.

La kanelsnurrene få kjøle seg ned på en rist før de serveres. Disse kan fint fryses ned.

Håper du liker kanelsnurrene :)

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Muffins

De fleste har smakt vaniljekake, men har du smakt vaniljekake muffins? Nei, ikke jeg heller før jeg teste det ut i helgen. Vaniljekake muffins er vaniljekakedeig som er stekt i muffinsformer i stedet for langpanne. Disse er enkle å lage og passer perfekt å serveres på jentekvelder og selskaper.

Vaniljekaken ble utrolig luftige og gode i muffinsformer så andbefaler å prøve ut disse. Infølge smaktesterne mine smakte disse muffinsene bedre enn når du har kakedeigen i en langpanne. 

Vaniljekake muffins

(ca. små 20 muffins)

5 dl vaniljesaus ferdig

185 g sukker

1 ts vanilesukker

3 ts bakepulver

125 g margarin

350 g mel


Sett stekeovnen på 175 grader.

Finn fram en bakebolle og bland vaniljesaus ferdig og sukker sammen.

Smelt smøret.

Miks vaniljesukker og bakepulver i røren. Mål opp melet og bland vekselsvis med smør i røren til du får en tykk og fin røre.

Når røren er ferdig finner du fram 20 muffinsformer.

Finn fram et stekebrett. Legg 20 muffinsformer utover og ha en spiseskje i hver. Til de er 3/4 deler fulle. Stek dem midt i ovnen på 175 grader i 20 min.

Legg dem så på benken når de er ferdige slik at de for kjølt seg ned.

Pynt

Melis til dryss

Rosa kakestrø

Finn en sikt og dryss på melis og kakestrø når muffinsene er kalde. Nå er de klare til servering. Disse kan fint fryses ned og holder lenge i fryseren.

Håper du liker vanilje muffinsene :)

Likes

Comments

Makroner

Disse makronene må dere prøve ut! Dette er sjokolademakroner med en herlig smak av ekte sjokolade. Makroner passer perfekt å lage som lørdagsgodt, eller lages til jentekvelder eller selskap. Makroner er en eksklusiv småkake fra Frankrike. De smaker helt fantastisk og passer perfekt å lage som lørdagsgodt, eller lages til jentekvelder eller selskap. De er laget av eggehvite, malte mandler, melis og sukker.Oppskriften er inspirert fra oppskrift.klikk.no, med noen spesielle endringer som gjør smaken helt unik.

Sjokolademakroner

(ca 40 makroner, 80 halvdeler)

4 stk eggehvite

50 g sukker

100 g manler

25 g hasselnøtter

5 dl vann

250 g melis

4 ss bakekakao


Sett ovnen på 170 grader.

Pisk sukker og egg til marengs.

Mål opp 100 g mandler og 25 g hasselnøtter i en liten bolle.

Hell så nøtene i en kjele med 5 dl vann. Sett den på platen og kok dem til de begynner å boble sikkelig før du tar den av platen.

La det stå på benken i 5 min slik at skallet for løsnet ekstra mye, Etter det finner du fram en fjøl. Ta opp mandlene og hasselnøttene ved å bruke en spiseskje og fjern skallet ved å presse tommelen din mot skallet. Legg de bare mandlene og hasselnøttene i en skål ved siden av. Du vil merke at skallet er løst og faller lett av. Vær gjerne to når dere gjør dette. For det tar litt tid, men kan fint gjøres alene.

Mal mandlene og hasselnøttebe i en foodprosessor sammen. Eller hakk dem opp for hånd.

Ha mandelmelet sammen med melis og bakekakao. Rør så alt forsiktig sammen med en slikkepott.

Rør til du får en fin og jevn brun sjokoladefarge på røren.

Finn fram to stekebrett og legg på bakepapir. Bruk en teskje til å legge små deigklumper på brettet. Pass på å ha avstand mellom dem og ikke ta toppet teskjer, for da vil de bli kjempestore! Normal størrelse på makroner er 4 cm i diameter.

Lag 25 makroner på hvert brett. Når du har gjort dette med begge brettene lar du dem stå på benken å hvile seg i 45 min. Dette er med på å gjøre at makronene i sprekker i ovnen, så dette er viktig!

Etter de har fått hvilt seg kan du steke dem på 170 grader i 15 min.

Sett dem så ut av ovnen og la dem ville seg på brettet til de blir kalde før du tar dem av. Grunnen til dette er at om du tar de av med en gang blir bunnen av makronen ødelagt. Den sitter nemlig fast i papiret og du får et stort hull under makronen.

Etter de har vilt seg kan du sette dem på en rist. så de kan få kjølt seg ekstra ned. I mellomtiden lager vi sjokoladeglassuren til makronene.

Sjokolade frosting

100 g kokesjokolade

100 g smør

150 g melis

Smelt sjokoladen over vannbad. Miks mykt smør, smeltet sjokolade og melis godt sammen til en sjokoladeglasur.

Finn fram to kakefat og match to og to makroner sammen.

Bruk en toppet teskje til å smøre på et tykt og passelig lag med frosting på den ene halvdelen av makronen. Reglen er at jo mer frosting du tar, jo bedre smaker makronen. Test dette gjerne med en smakebit for å merke forskjellen. Og sett dem sammen etterpå og legg det tilbake på kakefatet.

De er nå klare til å serveres. Disse kan gjerne bakes dagen før og du kan fint spare på restene. Frys de ned eller legg de i kjøleskapet med plastfolie over, så holder de seg fint.

Håper du liker sjokolademakronene :)

Likes

Comments

Rundstykker

Horn rundstykker er rundstykker formet til et horn. De smaker kjempegodt rett fra ovnen med favorittpålegget ditt. Disse er den perfekte frokosten, lunsjen og matpakken. Oppskriften har jeg fra mammas gamle husmors oppskriftbok.

Horn rundstykker

(24 horn)

19 dl hvetemel

5 dl grovmalt hvetemel

2 poser blå tørrgjær

2 ts salt

200 g margarin

9 dl melk

1 egg

valumefrø

Hell hvetemel, grovmalt hvetemel, tørrgjær og salt i en stor bakebolle. Rør alt godt sammen med en sleiv.
Smelt margarin i en kjele
Hel melken i det smelta smøret og rør rundt til det er lunka.
Hell over den tørre blandingen og rør alt godt sammen.
Kna deigen til deigen for en fin rund form og strø på litt hvetemel.
La deigen få heve over et kjøkkenhåndkle i 30 min.

Når deigen er hevd setter du ovnen på 225 grader.

Del så deigen i tre like store deler. Bruk en kjevle og trill deigen til en stor og rund pannekake. Finn en kjøkkenkniv og skjer deigen i to med en kniv. Skjer deigen i totalt åtte bitter. På samme måte som du ville skjert opp en pizza.

Hver pizza bit surrer du sammen til et horn. Ta tak der delen er størst og snurr den sammen til en pølse. På den måten vil du få et horn. Ha dem så på et stekebrett.

Pensle dem med et egg. Dette gjøres vi å ha et egg i en kopp. Pisk dette sammen med en gaffel. Ha så en bakepensel du smører dette utover. Du kan også bruke melk om du foretrekker å pensle med det.

Strø med valmuefrø over hornene. Sett dem så midt i ovnen på 225 grader og stek dem i 12 min.

Sett dem så på en rist og la dem kjøle seg ned før du spiser dem. Disse kan fint fryses og holder smaken lengre på den måten.

Håper du liker hornene :)

Likes

Comments

Brownies

Denne hjemmelagde Browniesen har en med smak av ekte sjokolade. Kaken fyller alle kravene til hvordan en fantastisk brownies skal smake. Den har en seig konsisten, smaker sjokolade på en perfekt måte slik at den ikke er for mørk og er ikke altfor søt. Fra første bit smelter den i munnen av den herlige smaken. Dette er en selskapskake som alle vil ha glede av. Oppskriften er inspirert av mylittlekitchen.no med min vri på oppskriften.

Brownies

  • 230 g smør
  • 400 g sukker
  • 4 egg
  • 30 g bakekakao
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 170 g mel
  • 150 g hakket kokesjokolade
  • Melis til pynting av browniesen
Varm smør på lav varme i en kjele, og ha sukker tilgjengelig.
Når smøret har smeltet, ta kjelen av platen. Tilsett sukker og rør godt. Sett kjelen tilbake på platen og la det stå der på svak varme, slik at sukkeret også smelter.
Hell eggene i en bolle og pisk dem lett med en håndvisp.
Ha i bakekakao, salt og bakepulver.
Tilsett så smør og sukker blandingen. Rør godt sammen.
Ha hvetemel i røren. Rør alt godt sammen.
Ha hvetemel i røren. Rør alt godt sammen.
Hell røren i en stor langpanne. Stek kaken på 180 grader i ca. 20 minutter.
Når den er ferdig setter du den ut av ovnen og lar den stå å kjøle seg ned før du serverer den.

Kjær stykker ut av kaken og ha det på et kakefat med dryss av melis.

Denne kan fint fryses og holder smaken lenger på den måten om du får rester.

Håper du liker browniesen :)

Likes

Comments

Iskaker

Cookie Dough iskake er hjemmelaget iskake med kjeksdeig i. En kjempegod kombinasjon for dere som elsker is og cookie dough. Dette er en selskap kake som vil falle i smak hos alle som liker å smake nye kaker.

Vi starter med å lage cookie doughen.

Cookie Dough

  • 180 g romtemperert margarin
  • 1 dl sukker
  • 1 stk egg
  • 0,5 ts ekte vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl havremel
  • 2,5 dl hvetemel
  • 150 g melkesjokolade eller sjokoladeknapper
Pisk smør og sukker kremet og luftig.
Tilsett et egg i blandingen og miks sammen.
Bland i vaniljesukker og salt.
Tilsett havremel og mel, og miks blandingen godt sammen.
Bland 100g hakket melkesjokolade eller sjokoladeknapper med en slikkepott.

Trykk halvparten av deigen ned i bunnen av en springform på 22 cm. Legg den så i kjøleskapet.

Resten av deigen triller du ut til små cookie dough kuler og legg det på en middagstalerken. Strø mel på hendene innimellom slik at du slipper å få så klissete fingre. Legg dem så i kjøletskapet. I mellomtiden lager vi den hjemmelagde isen.


Vaniljeis

4 eggeplommer

100 g sukker

1 vaniljestang

3 dl kremfløte

Pisk eggeplommer og sukker sammen til eggedosis.
Kutt opp vaniljestangen og ha den i eggedosisen.
Pisk krem i en annen bolle og hel eggedosisen oppi kremen.
Rør det forsiktig sammen med en slikkepott.

Ta ut springformen og tallerkenen ut av kjøleskapet. Hell halvparten av isen i springformen og fordel halvparten av cookie dough kulene utover isen.

Hell så resten av isen og butt resten av cookie dough kulene nedi isen.

Dekk isen over kulene slik at de ikke synes og dryss med 50 g hakket melkesjokolade eller sjokoladeknapper. La isen så stå i fryseren natten over eller 7 t.

Når isen er fryst kan du kjære iskaken ut av formen og legge det på et kakefat.

Håper du liker iskaken :)

Likes

Comments

Kaker

Red velvet kake er en rød sjokoladekake med ostekrem. Det er en festkake som passer perfekt i selskaper. Jeg lagde denne i forbindelse med lillesøsteren mins bursdag som var forrige helg og alle likte den veldig godt.

Red velvet kake

50 g smør
1,5 dl sukker
1 store egg
1 dl surmelk
1 ts ekte vaniljesukker
1 ss kakao
1 ts natron
2,5 dl hvetemel
1 pk rød pastafarge

Sett stekeovnen på 175 grader.

Pisk sammen mykt smør og sukker.
Pisk inn eggene til en kremete smørkrem.

Bland i hveteml.

Ha så surmelk, vaniljesukker og bakekakao i deigen. Miks dette godt sammen.

Pisk til slutt inn den røde konditorfargen.

Ha deigen i en hjerte springform på ca. 20 cm. Stek kaken på 175 grader i 25 min.

Ta ut kaken og sjekk med et kakenål at den er fast. Hvis ikke kan du steke den i 5 minutter til. Sett den så på benken og la den få kjøle seg ned i 30 min før du legger på ostekremen. I mellomtiden lager vi ostekremen.

Ostekrem
200 g kremost
100 g smør
1 ts ekte vaniljesukker
350 g melis

Pisk sammen kremost og smør.

Ha så melis og vaniljesukkeret i, som du mikser godt sammen til du får en fin ostekrem.

Når kaken er kald skal du finne fram et kakefat og en tallerken. Legg kaken på kakefatet og skjer kaken i to. Legg loket over på en tallerken.

Smør så på et lag med ostekrem.

Legg lokket over.

Ha så resten av ostekremen og smør den over hele kaken.

Pynt til slutt kaken med valgfri pynt. Jeg brukte rosa kakestrøssel og sjokolade marsipan roser.

Håper dere liker kaken :)

Likes

Comments

Cookies

Brownies cookies er sprø kjeks som smaker herlig brownies med sjokoladebiter. Disse passer perfekt å lages som hjemmelaget lørdagsgodt eller en hyggelig kveld du har lyst å servere noe godt. Oppskriften er inspirert av passionforbaking og trinesmatblogg.

Brownies cookies

  • 300 g kokesjokolade
  • 50 g smør
  • 3 egg
  • 150 g sukker
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 70 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Sett ovnen på 175 grader.

Smelt 200 g kokesjokolade i vannbad. Legg de siste 100 g til side.

Pisk egg, sukker, bakepulver og vaniljesukker til eggedosis.

Smelt smøret.

Ha så hvetemel, smeltet smør og den smeltede sjokoladen i røren. Bland det forsiktig sammen med en slikkepott.

Hakk opp de siste 100 g av kokesjokoladen og ha den i røren. Rør det forsiktig inn med en slikkepott.

Bruk en spiseskje og fordel 9 cookies ut over stekebrettet. La dem så steke på 175 grader i 12 min.

La dem kjøle seg ned i 5 min på stekebrette før du legger dem over på en rist der de kan få kjøle seg i 10 min før du serverer dem eller fryser dem ned til senere.

Håper du liker brownies cookiesene :)

Likes

Comments

Kaker

Oreokake med vaniljekrem er en kake der ostekremen er erstattet med vaniljekrem. Jeg elsker oreo, men har aldri syntes oreokaken har vært kjempegod pga ostekremen. Så jeg bestemte meg for å lage min egen vri uten. Dette er en kake jeg laget til lillesøsteren mins bursdag og hun ble kjempefornøyd med den. Denne passer perfekt å serveres i selskaper der du ønsker noe ekstra godt.

Vi starter med kjeksbunnen.

Oreokjeksbunn

21 oreokjeks (en og en halv oreokjeks pakke. Totalt 14 kjeks i en pakke)

50 g smør

Ha 16 stk. oreokjeks (en og en halv oreokjeks - pakke) i en pose. Knyt den og knus kjeksene ved å bruke en kjevle.
Ha de knuste kjeksene i en bolle med mykt smør og bland dette godt sammen.

Trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form på 22 cm i diameter med bakepapir. Deretter kan du sette den i fryseren i rundt 30 min. Poenget er at kjeksbunnen skal stivne.

I mellomtiden kan vi lage vaniljekremen.

Vaniljekrem

2 dl kremfløte

5 dl vaniljekrem

Pisk kremfløten til en luftig krem.

Bland kremen og vaniljekremen sammen forsiktig med en slikkepott.

Ta ut kjeksbunnen og hel halvparten av vaniljekremen over kjeksbunnen. Sett inn i fryseren og la den stå der mens du lager sjokolademoussen.

Sjokolademousse

  • 1 dl kremfløte
  • 100 g kokesjokolade
  • 2 eggeplommer
  • 1 eggehviter
  • 50 g sukker

Smelt kokesjokoladen i vannbad.

Ha eggehviter og sukker i en mikserbolle.

Stivpisk det sammen til du for en tykk marengs.

Finn fram en ny bolle og bland eggeplomene og sjokoladen sammen.

Pisk kremfløten til krem og bland den forsiktig sammen med sjokoladen.

Bland så til slutt marengsen inn i sjokoladeblandingen til du får en fin og luftig sjokolademousse.

Hakk opp de siste 7 oreokjeksene.

Ha halvparten i sjokolademousen.

Ta spingformen ut av fryseren igjen og ha sjokolademoussen over og sett den inn i fryseren igjen. La den stå 1 t før du tar over det siste laget.

Legg så det siste laget med vaniljekrem over forsiktig og strø på med den siste oreokjeksen. La så kaken stå i fryseren over natten før du serverer den. Veldig viktig at den er stiv, ellers vil innholdet tyte ut!

Håper du liker oreokaken :)

Likes

Comments

Vafler

Vafler er noe jeg lager som lunsj til familien hver lørdag. Dette har vært en tradisjon i min familie lenge, en tradisjon jeg mest sannsynlig vil ta med meg videre. Under finner dere en familieoppskrift jeg ønsker å dele med dere. Disse passer perfekt som helglunsj eller dessert.

Vaffler

3 egg

4 sp sukker

1 ts bakepulver

2 ts kardemomme

1/4 salt

7 dl mel

9 dl melk

150 g smør

Pisk egg og sukker sammen.

Pisk inn kardemomme, bakepulver og salt.

Bland vekselsvis med mel og melk.

Smelt smøret og ha i røren.

Pisk godt til du har en fin og kumpfri røre.

Sett på vafelhjerne og stek vaflene i ca 2 - 3 min ettersom hvor fort vaffeljernet du bruker blir varm.

Legg de på rist og la dem stå i 30 sek før de serveres slik at de blir sprøe og gode.

Håper du liker vaflene :)

Likes

Comments

Subscribe