Kaker

Krydderkake er en kake som smaker krydder. Dette er en kake som er formet i en hjerteform som jeg har smørt hvitsjokolade frosting og drysset med spiselig gullstøv. Kaken passer perfekt å serveres i selskaper.

Krydderkake

  • 3,5 dl hvetemel
  • 2 dl sukker
  • 1,5 ts kanel
  • 1,5 ts ingefær
  • 1/2 ts nellik
  • 2 ts bakepulver
  • 1,5 dl melk
  • 100 g smeltet smør
  • 1 egg

Bland først det tørre. Mel, sukker, kanel, ingefær, nellik og bakepulver.

Ha i melk, egg og smeltet smør.

Bland alt godt sammen til du får en tykk røre.

Finn fram en hjertespringform. Klipp ut et bakepapir som passer i bunnen og hel kakedeigen over i formen.

Stekes ved 180 grader midt i ovnen i ca. 30 min.

Ta kaken ut av ovnen og legg den til side slik at den blir nedkjølt. Lag den hvite sjokoladefrostingen mens du venter.

Hvit sjokoladefrosting

  • 2 dl melis
  • 115 g smør, mykt
  • 100 g hvit sjokolade, smeltet
  • spiselig gullstøv

Smelt hvit sjokolade over vannbad.

Ha i smør og pisk det mykt. Ha så i melis og den hvite sjokoladen.

Pisk til du for en fin hvit sjokoladefrosting.

Skjær krydderkaken ut av formen og legg det på et kakefat.

Smør den hvite sjokoladefrostingen rundt hele kaken. Veldig viktig at kaken er kald når du gjør dette, ellers vil frostingen smelte.

Dryss på spiselig gulsøv over hele kaken med en sikt.

Jeg brukte et spiselig gullstøv jeg kjøpte i Sverige. Du for tak i dette på Cacas.no eller andre spesielle kakekbutikker.

Håper du liker krydderkaken :)

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Cupcakes

Brookies er en blandingskake der bunnen består av brownies og toppen cookies. To kakefavoritter i en, kan det bli noe bedre?En kake som er blandet med to kjempepopulære kakesorter. Det er en kake som lenge har vært kjent i Amerika og først i de siste har den blitt kjent i Norge. Disse brookiesne består av min egen oppskrift på brownies og cookies. Lagde disse i går i forbindelse med et bursdagselskap og ble kjempefornøyd med dem.

Vi starter med bunnen, som er brownies.

Brownies

(12 cupcakes)

  • 125 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 egg
  • 15 g bakekakao
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts bakepulver
  • 85 g mel
  • 65 g hakket kokesjokolade

Varm smør på lav varme i en kjele, og ha sukker tilgjengelig. Når smøret har smeltet, ta kjelen av platen. Tilsett sukker og rør godt. Sett kjelen tilbake på platen og la det stå der på svak varme, slik at sukkeret også smelter.

Hell eggene i en bolle og pisk dem lett med en håndvisp.

Ha i bakekakao, salt og bakepulver.

Tilsett så smør og sukker blandingen. Rør godt sammen.

Ha hvetemel i røren. Rør alt godt sammen.

Hakk kokesjokoladen opp i biter og rør sjokoladebitene forsiktig inn i røra med en slikkepott.

Hell røren i 12 muffinsformer. Stek cupcaksene på 180 grader i ca. 12 minutter. Veldig viktig at de er gjennomstekt.

Ta dem ut avovenenog sett dem til side mens du lager deigen til cookiesene.

Cookies

  • 120 g romtemperert margarin
  • 1,5 dl sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 ts ekte vaniljesukker
  • 1,5 ts salt
  • 1 dl havremel
  • 2 dl hvetemel
  • 80 g melkesjokolade eller sjokoladeknapper

Pisk smør og sukker kremet og luftig.

Tilsett egg i blandingen, et om gangen og miks sammen.

Bland i vaniljesukker, bakepulver og salt.

Tilsett havremel og mel, og miks blandingen godt sammen.

Ha i sjokoladen og bland dem inn i deigen med en slikkepott.

Finn fram cupcaksene. Bruk en spiseskje og legg cookie dough i vær muffinsform. Sett cupcaksene inn i ovnen igjen. Ste den på 200 grader i 10 min.

Bruk en strikkepinne til å sjekke at de er ferdige. Ta dem så ut og la dem kjøles ned før du serverer dem.

Håper du liker Brookiesene :)

Likes

Comments

Grøt

Havregrøt er en grøt som består av melk og havregrøt. Det er en kjempegod rett å lage til frokost eller lunsj. Jeg elsker havregrøt og lager det stadig vekk.

Havregrøt

(2 posjoner)

5 dl melk

2 dl havregryn

litt salt


Finn fram en kjele og hel oppi havregryn og salt.

Hel så oppi melk og sett varmen på fullt. Her er det viktig å røre hele tiden.

Rør til det begynner å boble og sett ned varmen til middels varme.

Fortsett å røre til den begynner å tykne.

Havregrøten er ferdig når den er tykk. Dette kan du se når du kan se bunnen mens du rører.

Slå av platen og hel havregrøten på en tallerken der du strør på sukker og kanel. Og eventuelt bær om du vil ha det.

Håper du liker havregrøten :)

Likes

Comments

Boller

Vaniljeboller er boller fylt med vaniljekrem på toppen. De er enkle å lage og er kjempegode. Bollene passer perfekt å lages som niste når du vil ha noe ekstra godt. eller servers i selskaper.

Vaniljeboller

24 stk

  • 100 g smør
  • 3 dl melk
  • 1 pose rød tørrgjær
  • 2 ts kardemomme
  • 1 dl sukker
  • 1 liter hvetemel
  • 5 dl vaniljekrem

Sett ovnen på 225 grader

Smelt smør og ha i melken. Rør rundt til det er lunkent.

Hel vesken i en bakebolle og tilsett sukker og kardemomme.

Ha i mel.

Rør sammen til en deig. Strø på litt mel og la deigen heve under et kjøkkenhånkle i 1 time.

Fyll:

  • 5 dl vaniljekrem

Del deigen i tre deler. Ta ut en del og snurr den til en pølse og kutt den opp i 8 like store deler. Dette skal gjentas tre ganger til du har 24 stk.

Trill så deigbitene til runde boller.

Lag et stort hull i midten av hver bolle. Dette gjøres ved at du presser tomlene dine forsiktig ned i bollen og lager en sirkel. Deretter bruker du en spiseskje til å fylle hver bolle med litt vaniljekrem.

Legg bollene på et stekebrett med litt avstand fra hverandre.

Stek dem på 225 grader i 10 til 15 min.

Ta dem så ut av ovnen og la dem kjøle seg ned på en rist før du serverer dem eller fryser dem ned til dagen etter.

Håper du liker vaniljebollene :)

Likes

Comments

Boller

Kanelboller er en bolledeig snurret inn med smør, sukker og kanel. De passer perfekt å lages som niste til turer eller når du for besøk. Oppskriften har jeg mammas hjemmelagde oppskriftbok, men noen små endringer for å få dem ekstra gode. Jeg har også en egn metode å snurre inn kanebollene for å lage dem ekstra store og luftige boller.

Kanelboller

24 stk

  • 100 g smør
  • 3 dl melk
  • 1 pose rød tørrgjær
  • 2 ts kardemomme
  • 1 dl sukker
  • 1 liter hvetemel

Sett ovnen på 225 grader

Smelt smør og ha i melken. Rør rundt til det er lunkent.

Hel vesken i en bakebolle og tilsett sukker og kardemomme.

Ha i mel.

Rør sammen til en deig. La deigen heve under et kjøkkenhånkle i 1 time.

Fyll:

  • sukker
  • kanel
  • smør

Ha deigen på et bakebord med litt mel og kjevl den ut. Smør på smør og deretter strø på sukker og kanel.

Bruk en kniv og kjær deigen i små strimler på rundt 3 cm bredde.

Etter deigen er skjært opp snurrer du en og en stripe til en kanelbolle. Du tar kanten og snurrer den forsiktig inn. Vi starter å snurre toppen og snurrer oss litt nedover slik at vi for en pen topp på kanelbollen.

Legg bollene på et stekebrett med litt avstand fra hverandre.

Stek dem på 225 grader i 10 til 15 min.

Ta dem så ut av ovnen og la dem kjøle seg ned på en rist før du serverer dem eller fryser dem ned til dagen etter.

Håper du liker kanelbollene :)

Likes

Comments

Cupcakes

Har du sett noen så vakre cupcakes før? Ikke jeg heller før i sommer. Jeg kom over noen nydelig kaker som var utstilt i en Cakas butikk og ble forlsket i disse små søte rosene. Det er en enkel teknikk, du trenger bare det rette utsyret. Dette er sjokolademuffins med hvit sjokoladefrosting. Denne frostingen er tilsatt rosa konditorfarge. Rosene blir formet via en cupcake tip som presser ut små roser. Jeg vil komme tilbake til den lengre ned i oppskriften. Med andre ord er det vanlige cupcakes med en spesielt pen frosting. Disse passer ferfekt å lage til selskaper når du vil serverer noe ekstra spesielt

Vi begynner med sjokolade muffinsene.

Muffins

  • 100 g romtemperert margarin
  • 1 dl sukker
  • 2 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss bakekakao
  • 2 dl melk
  • 100 g kokesjokolade

Sett ovnen på 200 grader.

Pisk smør og sukker mykt til du for en luftig smørkrem. Pisk deretter inn et eggene.

Bland i vaniljesukker, bakepulver og bakekakao.

Bland inn vekselsvis med mel og melk.

Smelt kokesjokoladen i en bolle over vannbad.

Ha i den smeltete kokesjokoladen i deigen og pisk godt sammen.

Ha deigen i muffinsformer som du fyller ca. halvfulle.

Stekes på 200 grader midt i oven i 15 minutter.

Ikke start på frostingen før muffinsene har fått kjølt seg helt ned.

Hvit sjokoladefrosting:

  • 3 dl melis
  • 125 g smør, mykt
  • 100 g hvit sjokolade, smeltet
  • 5 dråper rosa konditorfarge


Mål opp smør og pisk det mykt.

Tilsett melis og miks alt godt sammen.

Smelt hvit sjokolade over vannbad og bland det i frostingen. Miks så alt sammen. Hel i noen dråper rosa konditorfarge til cupcakekremen er rosa.

Nå kan vi begynne med å forme frostingen til roser. Her trenger du en tip som kalles "russian tip - rose" eller "russer tip" som det kalles på norsk. Det er en cupcake tip som presser ut roser. Det finnes mange forskjellige som lager ulike blomster, vi bruker den som lager roser. Du for kjøpt en på Cakas,no som heter "Russer tip #102" eller Ibay, som jeg gjorde for å få det billig. Under ser dere noen bilder jeg har lagret fra nettet.

Du finner den på Cakas her:

http://www.cacas.no/Produkt/403-102

Kilde: http://www.make-fabulous-cakes.com/images/russian-piping-tip4.jpg (lesedato: 06.08.2017)

Kilde: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/26/5a/b3/265ab36e6e415e8a41f1de398c2d76af.jpg (lesedato: 06.08.2017)

Som du kan se på bilde presser du ut roser på samme måte som du bruker en hvilken som helst tip for å lage en pen frosting.

Sjekk ut denne videoen fra youtube for å se hvordan du lager disse fantastiske rosene:

https://www.youtube.com/watch?v=DxyMpOQEzJ8

Du bruker med andre ord en vanlige frosting pose du putter tipen i nederst. Deretter preser du rosene forsiktig en etter en på cupcakesene til hele er dekket.

Håper du liker cupcaksene :)

Likes

Comments

Is

Oreo is i muffinsformer består av hjemmelaget oreo is som er fylt i muffinsformer. Du kan si at dette er en form for mini oreo iskake. I bunnen av muffinsformen er det oreokjeksbunn og over er den fylt med hjemmelaget vaniljeis fylt med hakket oreokjeks. De er kjempegode og enkle å spise. De passer perfekt å spise på en varm sommerdag du vil ha noe ekstra å kose deg med. Oppskriften er jeg laget med inspirasjon fra Tasty.com.

Lurer du på hvorfor jeg har ikke har publisert noe på to uker? Jeg er på norgesferie som vil vare i 3 uker og derfor har jeg valgt å ta en liten pause fra bloggen mens jeg er borte. Den siste uken av ferien er jeg på hytta og vil kunne bake noe nytt jeg kan legge ut. Så dere får være tolmodige i to uker til. Men, i mellomtiden får dere kose dere med oreo isen som jeg lagde før jeg dro, men som jeg ikke har fått tid til å publisere før nå.

Tusen takk for at dere leser bloggen min, det betyr så mye! :D


Vi starer med bunnen.

Bunn

(24 stk)

  • 21 oreo kjeks (en og en halv oreokjeks pakke. Totalt 14 kjeks i en pakke)
  • 50 g margarin


Ha 16 stk. oreokjeks (en og en halv oreokjeks - pakke) i en pose. Knyt den og knus kjeksene ved å bruke en kjevle.

Ha de knuste kjeksene i en bolle med mykt smør og bland dette godt sammen.

Finn fram en muffins stekebrett eller et vanlig stekebrett. Plaser 24 muffinsformer på det. Ta to tskje med oreokjeksbunn i muffinsformene. Press så kjeksbunnen flat med tskjen. Deretter kan du sette dem i fryseren i rundt 30 min. Da vil de være fryst.

I mellomtiden kan vi lage den hjemmelagde isen.

Is

  • 4 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 7 stk oreokjeks

Splitt eggeplommene og eggehvitene fra hverandre i hver sin kopp.

Pisk eggeplommer og sukker luftig.

Splitt opp vaniljestangen på langs og skrap ut så mye du klarer av de svarte frøene på innsiden av stangen.

Rør disse frøene inn i eggedosisen. Finn fram en ny bolle og pisk kremfløten til en luftig krem.

Når kremen er ferdig skal du venne eggemassen forsiktig inn i kremen.

Bruk en øse til å fylle opp muffinsformene med is. Legg dem så i fryseren og la dem fryse i 4 t før du spiser dem.

Etter 4 t kan du ta dem ut av muffinsformene og legge det på et fat. Eller du kan spise dem i hånda, helt opp til deg.

Håper du liker oreo isen :)

Likes

Comments

Brownies

Rocky Road Brownies er brownies fylt med smeltet marshmallows og melkesjokolade. Deilig brownie med smeltet marshmallows og sjokolade på toppen. Nam! Denne herligheten faller garantert i smak hos alle kake og sjokolade elskere. Oppskriften er inspirert av mylittlekitvhen og passionforbaking med min vri.

Brownies

  • 230 g smør
  • 400 g sukker
  • 4 egg
  • 30 g bakekakao
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 170 g mel
  • 150 g hakket kokesjokolade

Varm smør på lav varme i en kjele, og ha sukker tilgjengelig.

Når smøret har smeltet, ta kjelen av platen. Tilsett sukker og rør godt. Sett kjelen tilbake på platen og la det stå der på svak varme, slik at sukkeret også smelter.

Hell eggene i en bolle og pisk dem lett med en håndvisp.

Ha i bakekakao, salt og bakepulver.

Tilsett så smør og sukker blandingen. Rør godt sammen.

Ha hvetemel i røren. Rør alt godt sammen.

Hakk kokesjokoladen opp i biter og rør sjokoladebitene forsiktig inn i røra med en slikkepott.

Hell røren i en stor langpanne.

Stek kaken på 180 grader i ca. 20 minutter. Når den er ferdig setter du den ut av ovnen og lar den stå til siden mens du begynner med toppingen.

Topping:

  • 250 g melkesjokolade, hakket
  • 1 pk marshmallows/mini marshmallows.

Hakk melkesjokoladen i biter.

Finn fram mimi marshmallowsene.

Dryss på marshmallowsene og deretter melkesjokoladen. Sett kaken inn i ovnen igjen på 150 grader. La den steke i 7 min.

La kaken få kjøle seg ned i 15 min på kjøkkenbenken før du skjærer den opp.

Håper du liker Rocky Road Browniesen :)

Likes

Comments

Pannekaker

Pannekaker er noe av det beste vi kan ha til middag. Jeg syntes det som barn og er like glad i dem nå som jeg har blitt voksen. Denne oppskriften er enkel og kan lages av hvem som helst, uten å være spesialist. Pannekaker er en middagsrett jeg opplever bringer glede rundt middagsbordet, fordi det er noe ekstra godt. Dette er en sunn oppskrift som ikke inneholder sukker. Oppskriften har jeg fra en gammel oppskrfitbok.

Pannekaker

(5 posjoner)

600 g hvetemel

1 ts salt

4 egg

1 l melk

smør til steking


Rør hvetemel og salt sammen.

Visp inn melk og egg.

Når du har fått en fin lysegul røre er den klar til å stekes.

Finn fram en stekepanne, gjerne to om du har. Da går stekingen raskere. Slå på ovnen på fullt (9 eller 12) og sett på vifta på fullt. La den stå til den ryker, sett så gradene ned til (6 eller 9). Finn fram smør og bruk en kniv til å kjære en liten klatt som du tar oppi pannen. La den smelte helt før du løfter pannen og snur på den slik at smøret for rent over hele pannen.

Hell oppi røre ved å bruke en øse. La den steke til deigen har forsvunnet og pannekaken for en lysegul farge på oversiden. Når den ser slik ut som på bildet kan du snu den rundt ved å bruke en stekespade elle en pannekake stekespade om du har, som du kan se på bildet under. Jeg kjøpte min i Sverige og er kjempefornøyd med den. Den er stor og rund som gjør at det er mye enklere og steke pannekakene enn vanlig. Vil andbefale den på det sterkeste for dere som synes det er vansekelig å steke pannekaker.

La den så stå rundt 2 min før du legger den på en tallerken. Der du kan samle opp alle pannekakene eller servere en og en om gangen. Det er det vi liker best å gjøre i min familie fordi det er sånn de blir sprøe og varme. Når man legger alle på en tallerken kan de bli myke og kalde. Så dy gjør hva du foretrekker best her.

Dryss litt sukker på toppen eller syltetøy etter som hva du foretrekker. Server gjerne pannekakene ved siden av tomatsuppe.

Håper du liker dem :)

Likes

Comments

Boller

Solskinnsboller er kanelboller med vaniljekrem i midten. Det er dette som gjør bollene ekstra gode og skiller seg i smaken fra de andre bollene. Disse passer perfekt å lages når du har lyst på en spesielt god sommerlunsj eller desert. De passer også perfekt å serveres i selskaper eller ha med i niste når du skal reise opp til hytta for eksempel. Oppskriften er inspirert av my little kitchen sin, med min vri.

Solskinnsboller

24 stk

  • 100 g smør
  • 3 dl melk
  • 1 pose rød tørrgjær
  • 2 ts kardemomme
  • 1 dl sukker
  • 1 liter hvetemel

Smelt smør og ha i melken. Rør rundt til det er lunkent.

Hel vesken i en bakebolle og tilsett sukker og kardemomme.

Ha i mel.

Rør sammen til en deig. La deigen heve under et kjøkkenhånkle i 1 time.

Fyll:

  • smør
  • sukker
  • kanel
  • vaniljekrem
  • melis

Ha deigen på et bakebord med litt mel og kjevl den ut. Smør på smør og strø på sukker og kanel.

Rull deigen sammen til en pølse og del den i cirka 24 like store deler.

Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Hev bollene i 15 minutter under et kjøkkenhånkle.

Stek dem ved 225 grader midt i ovnen i 10-15 minutter.

Avkjøl på rist. Bollene kan fint fryses uten melis.

Bland melis og vann.

Hell det i en tynn ståle rundt solskinnsbollene.

Håper du liker solskinnsbollene :)

Likes

Comments