Sweets 🍰

Kanelsnegle

INGREDIENSER

Dejen:
600g hvedemel
200g smør
50g sukker
50g gær
2 æg
2 dl mælk

Remonce:
150g blødt smør
2 spsk kanel
250g brun farin

FREMGANGSMÅDE

Kom mel, sukker og æg i en skål, ælt det sammen.
Smelt smør i en gryde til det er lille finger varmt, rør gæren ud deri og tilføj til sidst mælken.
Kom det hele i en skål og ælt det hele sammen.

Rør remoncen sammen og smør den på din firkantede dej. Rul dejen stramt sammen til en roulade og skær 16 lige store skiver.

Kom dem på en beklædt bageplade, pres dem flade og pensl dem med et sammenpisket æg.

Lad dem hvile med et fugtigt viskestykke over sig, i 60 min.

Bag dem i ovnen på 200g varmluft, i 15-20 min til de er gyldne.

Velbekomme!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Sweets 🍰

Æble kanel tærte

INGREDIENSER

Dejen:
125g smør
225g hvedemel
75g flormelis
1 knsp salt
1 æg

Fyld:
150g makroner
4-5 æbler
150g sukker
2 spsk stødt kanel
1 spsk majsstivelse

FREMGANGSMÅDE

Smuldrer smørret sammen med de tørre ingredienser og saml dejen med med halvdelen af det sammenpiskede æg.

Rul dejen ud og beklæd en tærte bund med 2/3 af af dejen.

Knus makronerne ( i en plastik pose ) og kom dem derefter på tærtebunden.

Vend skrællede æble både med sukker, kanel og majsstivelse og fordel dem på makronerne.

Skær resten af dejen ud i strimler og fordel dem som et gitter over æblerne.

Pensl med resten af det sammenpiskede æg og bag så tærten ved 200g i ca 30 min.

Velbekomme!

Likes

Comments

Sweets 🍰

Kanel gifler

Mængde: 20 stk

INGREDIENSER

1 1/2 dl vand
35g gær
35g sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 æg
400g hvedemel
35g blødt smør

Remonce:

200g smør
200g sukker
3 tsk kanel

Creme:

2 dl mælk
3 spsk majsstivelse
2 æggeblommer
2 spsk sukker
Korn af 1/2 vaniljestang

(1 æg til pensling)

FREMGANGSMÅDE

Opløs gæren i vand, tilsæt sukker og vand. Rør dejen sammen, også sæt den til hævning i en overdækket skål, i 1-2 timer.
Imens laver du remoncen.
Blødt smør røres op med sukker og kanel.
Lav herefter cremen.
Rør lidt mælk sammen med maizenamel ( til en lille jævning ). Kom æggeblommer, sukker, vanilje og det resterende mælk i en gryde og kog det op langsomt under omrøring. Tilsæt jævning lidt ad gangen og lad krogen koge ind i et par minutter.
Lad nu cremen køle af.

Del dejen ud i to dele på et mel drysset bord.
Rul dejen ud til 2 rektangel. Fordel remoncen på dej stykkerne og fordel herefter cremen ovenpå.
Fold siderne ind på den lange led, så de lapper over på midten og bliver til 3 lag.
Klap på hver stang så de bliver lidt fladere.
Skær giflerne ud til 20 stk og fordel dem på en beklædt bageplade. Lad dem nu efterhæve i 30 min.
Og og pensel dem derefter med et sammenpisket æg.

Bag dem i ovnen ved 210g (varmluft) i ca. 10 min.
( fyldet kan godt flyde ud under bagning ).

Velbekomme!

Likes

Comments

Sweets 🍰

MAKRON MUFFINS

Mængde: 12 stk

INDGREDIENSER

200g sukker
3 æg
2 1/2 tsk mandelessens
125g smeltet smør
125g hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
125g makroner
100g makroner

FREMGANGSMÅDE

Pisk æg og sukker sammen. Tilsæt mandelessens og smeltet smør. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen. Knus makronerne groft samt chokoladen og vend det i dejen.
Kom dejen i 12 papir muffinsforme og bag dem ved 200g (varmluft) i 15-16 min.

Tip: kom papirsformene i silikone muffinsforme, så de holder en flot form under hele bagningen.

Velbekomme!

Likes

Comments

BANAN KAGE 🍌

Mængde 6-8 pers.

INGREDIENSER

3 æg
150g sukker
2 tsk vanillesukker
125g hvedemel
1 tsk bagepulver
100g smeltet smør
2 moste bananer
50g mørk grofthakket chokolade

PYNT

100g smeltet mørk chokolade
1 håndfuld hakkede hasselnødder

FREMGANGSMÅDE

Pisk æg, sukker og vanillesukker til en luftig æggesnaps.
Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smør. ( brug en dej skraber ).
Vend de mosede bananer i. Hak chokoladen groft og bland det i dejen. ( Tilføj evt 50-100g grofthakkede hasselnødder ).
Hæld dejen i en smurt brødform.
Bag kagen nederst i ovnen ved 175g ved varmluft i ca. 40 min.
Når kagen er færdig vender du den ud på en bagerist og lader den afkøle.

Fordel derefter overtræks chokoladen på kagen og pynt med grofthakkede hasselnødder.

Velbekomme!


Likes

Comments