Sweets 🍰

Kanel gifler

Mængde: 20 stk

INGREDIENSER

1 1/2 dl vand
35g gær
35g sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 æg
400g hvedemel
35g blødt smør

Remonce:

200g smør
200g sukker
3 tsk kanel

Creme:

2 dl mælk
3 spsk majsstivelse
2 æggeblommer
2 spsk sukker
Korn af 1/2 vaniljestang

(1 æg til pensling)

FREMGANGSMÅDE

Opløs gæren i vand, tilsæt sukker og vand. Rør dejen sammen, også sæt den til hævning i en overdækket skål, i 1-2 timer.
Imens laver du remoncen.
Blødt smør røres op med sukker og kanel.
Lav herefter cremen.
Rør lidt mælk sammen med maizenamel ( til en lille jævning ). Kom æggeblommer, sukker, vanilje og det resterende mælk i en gryde og kog det op langsomt under omrøring. Tilsæt jævning lidt ad gangen og lad krogen koge ind i et par minutter.
Lad nu cremen køle af.

Del dejen ud i to dele på et mel drysset bord.
Rul dejen ud til 2 rektangel. Fordel remoncen på dej stykkerne og fordel herefter cremen ovenpå.
Fold siderne ind på den lange led, så de lapper over på midten og bliver til 3 lag.
Klap på hver stang så de bliver lidt fladere.
Skær giflerne ud til 20 stk og fordel dem på en beklædt bageplade. Lad dem nu efterhæve i 30 min.
Og og pensel dem derefter med et sammenpisket æg.

Bag dem i ovnen ved 210g (varmluft) i ca. 10 min.
( fyldet kan godt flyde ud under bagning ).

Velbekomme!

Likes

Comments

Sweets 🍰

MAKRON MUFFINS

Mængde: 12 stk

INDGREDIENSER

200g sukker
3 æg
2 1/2 tsk mandelessens
125g smeltet smør
125g hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
125g makroner
100g makroner

FREMGANGSMÅDE

Pisk æg og sukker sammen. Tilsæt mandelessens og smeltet smør. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen. Knus makronerne groft samt chokoladen og vend det i dejen.
Kom dejen i 12 papir muffinsforme og bag dem ved 200g (varmluft) i 15-16 min.

Tip: kom papirsformene i silikone muffinsforme, så de holder en flot form under hele bagningen.

Velbekomme!

Likes

Comments

BANAN KAGE 🍌

Mængde 6-8 pers.

INGREDIENSER

3 æg
150g sukker
2 tsk vanillesukker
125g hvedemel
1 tsk bagepulver
100g smeltet smør
2 moste bananer
50g mørk grofthakket chokolade

PYNT

100g smeltet mørk chokolade
1 håndfuld hakkede hasselnødder

FREMGANGSMÅDE

Pisk æg, sukker og vanillesukker til en luftig æggesnaps.
Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smør. ( brug en dej skraber ).
Vend de mosede bananer i. Hak chokoladen groft og bland det i dejen. ( Tilføj evt 50-100g grofthakkede hasselnødder ).
Hæld dejen i en smurt brødform.
Bag kagen nederst i ovnen ved 175g ved varmluft i ca. 40 min.
Når kagen er færdig vender du den ud på en bagerist og lader den afkøle.

Fordel derefter overtræks chokoladen på kagen og pynt med grofthakkede hasselnødder.

Velbekomme!


Likes

Comments