Hej, jag vet att jag inte har så många läsare. Men jag tycker att det är jättekul att skriva och om det är någon som läser och vill att jag ska skriva recept på något speciellt. Men varför jag har varit borta ett tag är för att jag har haft mycket i skolan och sånt. Men kommentera gärna vad ni vill ha för recept. Ska även försöka var lite mer aktiv nu. Tänkte fixa ett speciellt recept på nu marängsviss som jag alltid lagar när det är sommarlov. Vill ni se det?

// Bakingforyou

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Våfflor, det är ju så himla gott. En riktigt fluffig våffla med lättvispad grädde och hallonsylt. Smarrigt. Nu ska ni få det bästa receptet på en våffelsmet.

ca 12 st

4 1/2 dl vetemjöl
3 dl vatten
3 dl mjölk
2 tsk bakpulver
175 g smör
salt

Gör såhär:

1. Häll i vatten och mjölk i en bunke.

2. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke.

3. Vispa in mjölblandningen i mjölkblandningen lite i taget. Det är viktigt att du vispar exakt hela tiden annars kan det bli klumpar.

4.

Smält smöret. Vispa i smöret på samma sätt som med mjölblandningen. Smaksätt med salt efter behag.


Likes

Comments

Första gången jag såg detta recept var på Therese Lindgrens kanal. Tyckte att den såg supersmarrigt ut. Ville dock göra den med min egen smak. I originalreceptet är det t.ex. kokosolja i vilket jag inte ville ha för att jag tycker att det är lite för dyrt. Hahha snål. Häääääääääääääääääng med. (det blir ungefär 6 bitar hahah)

Botten

4 dl färdig granola. 200g

1 dl smör

Yoghurtfyllning

750ml valfri yoghurt. ( jag valde jordgubbe och smultron smak)

Hallonsås

2 dl hallon (frysta går bra)

2 msk vatten.

Liiiiiiiiiiiiiiiiite socker.

Dekoration

Färska bär.

Gör såhär:

1. Klä en form med bakplåtspapper.

2. Smält smöret och blanda det med granolan. Tryck ut den i den förberedda formen.

3. Häll yoghurten över bottnen och ställ in i frysen i ungefär 4 timmar.

4. Koka upp hallonen och blanda i vattnet och sockret. Låt svalna tills den är helt kall.

5. Lägg på hallonsåsen på tårtan och garnera med färska bär.

6. Njut av din tårta och ha en riktigt bra frukost.


Likes

Comments

Nu har jag ju skrivit hur man gör en perfekt botten och hur man gör en perfekt vaniljkräm. Så nu tänkte jag berätta hur man sätter ihop en riktigt bra prinsesstårta.

1 kall tårtbotten (se recept) https://nouw.com/blog/posts#BlogPost_29035605

1 sats vaniljkräm (se recept) https://nouw.com/blog/posts#BlogPost_29045028

Ca 1 l grädde (jag behövde ungefär 8,5 dl)

1 dl hallonsylt (eller någon sylt du tycker om)

Marsipan 500g

Grön karamellfärg

Gör såhär:

1. Dela tårtbottnen i 3 delar.

2. Vispa grädden ganska hårt. Men inte så hårt som smör.

3. Bred ut sylten på den första tårtbottnen. Inte enda ut på kanterna, då kan marsipanen så kallat svettas och bli lite blött och slabbigt.

4. Bred på ett tunt lager av grädde ovanpå sylten. Lägg på nästa tårtbotten.

5. Bred på vaniljkrämen. Var försiktigt så att det inte rinner ut på kanterna.

6. Bred ut nästan all grädde (spara ungefär 1 dl) på vaniljkrämen. Du behöver inte göra det som en kupol. Forma grädden som en kon fast med platt topp.

7. Lägg på den sista bottnen och sprid ut det sista av grädden i ett tunt lager runt hela tårtan.

8. Färga marsipanen och kavla ut. Gör hellre locket lite för stort än för litet. Lägg på locket och dra lite i det så att det inte blir några veck på tårtan.

9. Om du får någon ofärgad marsipan över kan du färga den lite rosa och gör en ros av det. Sätt i så fall rosen på toppen av tårtan.

10. Njuuuuuuuuuuuuuuuut av din hembakade tårta.

Likes

Comments

Tårtor/tårtdelar

Just nu förbereder jag er för att göra en prinsesstårta. Jag själv tycker att det är lättare att skriva fler olika recept än att skriva en lång bok med ett recept. Nu har jag ju gett er ett recept på perfekt tårtbotten. Nu ska jag ge er ett enkelt recept på vaniljkräm. Detta är även mycket godare än färdigköpt. Så häääääääääääääääng med!!! obs likadant här väääääg.

500g mjölk

1-2 vaniljstänger (det beror på hur stark vaniljsmak man vill ha)

120g äggula

125g socker

40g maizena

50g smör

Gör såhär:

1. Koka upp mjölk, delade vaniljstänger och 50g av sockret. Tag från värmen och låt stå i 5-10 minuter.

2. Plocka upp vaniljstängerna, skrapa ur alla frön. Lägg tillbaka fröna i den varma mjölken.

3. Vispa äggulor, resten av strösockret samt maizena luftigt, vänd ner i vaniljmjölken

4. Koka upp din vaniljkräm under omrörning, låt koka i ett par minuter.

5. Tag bort kastrullen ifrån värmen, blanda ner smöret och sila krämen genom en finmaskig sil. Kyl vaniljkrämen.


Likes

Comments

När jag först läste havreflarn så tänkte jag på torra, hårda och pelletssmakande kakor som äldre människor bakar (no offense dem är säkert jättegoda men dem är inte något för mig). Men när jag bakade havreflarnen blev jag helt chockad. Halleluja. Och sen fyllde jag dem med freaking chokladkräm. HALLELUJA. Ok jag ska ta det lugnt men det är så damn gott och så damn enkelt!!!!! Paniiiiik!!!!!

Havreflarn:

3 dl havregryn

2 dl strösocker

0,5 dl sirap

  • 150 gram smör, smält
  • 0,5 dl grädde

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

  • Chokladkräm:

    75 gram smör

  • 1,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk kaffe, starkt (kan uteslutas)

  • Gör såhär:
    (Havreflarn)
    1. Sätt på ugnen 175 grader.
    2. Blanda ihop alla ingredienserna
    3. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper i teskedsstora klickar.
    4. Grädda i 8 minuter. Obs. Kolla till dem ofta det går snabbt.
    5 Ta ut dem och låt svalna helt.
    (Chokladkräm)
    1. Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig smet.
    2. Bred ut smörkräm på hälften av kakorna.
    3. Sätt ihop en kaka med och en kaka utan smörkräm.

    Likes

    Comments

    Kakor

    Enligt mig är drömmar helt enkel en liten skitgod kaka. Asså helt ärligt älskar jag den lilla kakan av hela mitt hjärta. Jag är inte så förtjust i småkakor med det finns några som jag skulle ägna mitt liv åt att baka och göra helt perfekt. Jag kan inte beskriva hur glad jag blir när kakan blir helt perfekt spröd och god. För mig är det lycka.

    100 g smör

    2 dl stösocker

    2 tsk vaniljsocker

    1 dl rapsolja

    1 tsk hjorthornssalt

    3,5 dl vetemjöl

    Gör såhär:

    1. Låt smöret blir rumsvarmt.

    2. Häll på strösocker och vaniljsocker.

    3. Kör med elvisp till en jämn smet.

    4. Tillsätt olja och hjorthornssalt.

    5. Kör med elvisp till en jämn smet.

    6. Tillsätt vetemjölet. (Tänk på att mäta upp mjölet med litermått eller väga det. Gräver du med decilitermått i mjölpåsen kommer du ta för mycket mjöl.)

    7. Kör med elvisp till en smulig smet.

    8. Tryck ihop till en deg på bakbordet.

    9. Ta en bit av smeten i taget och rulla till en boll och lägg på plåtar.

    10. Grädda mitt i ugnen i 150°C i ca 20 minuter. (Samma tid och temperatur med varmluftsinställning.)


    Likes

    Comments

    Tårtor/tårtdelar

    Att lyckas med en tårtbotten kanske låter simpelt. Men det är svårare än man tror att få till den rätta fluffigheten. Jag trodde att det bara var att göra en vanlig sockerkaka och dela den i tre delar. Men det var så mycket mer förstod jag när jag skulle göra en prinsesstårta. (Mät noggrant, det kan verka töntigt men det spelar stor roll)

    Du behöver:

    200 g ägg

    110 g strösocker

    120 g vetemjöl

  • 50 g smör, smält

  • Gör såhär:
    1. Sätt ugnen på 180 grader, tag fram formar.
    2. Slå på en kastrull med vatten till ett vattenbad.
    3. Väg upp allting och sikta vetemjölet. Väg upp smör i en separat skål.
    4. Vispa ägg och socker i vattenbadet till ca 60-65 grader. Flytta över till en hushållsassistent.
    5. Ställ ner bunken med smör i vattenbadet så smöret smälter och fortsätt vispa ägg och socker till rumstemperatur.
    6. Vänd ner vetemjölet i tre omgångar i äggsmeten och vänd sedan ner med smöret i sista omgången
    7. Fördela smeten i form, ca 20 cm i diameter, och grädda i 20-25 minuter. Låt sedan kakan svalna.


    Likes

    Comments

    Vem är tjejen som driver denna bloggen? Vad gillar hon och göra? Hur gammal är hon?

    Ja vettefan och jag tror inte att ni bryr er. Men jag skulle vilja berätta ändå. Jag skapade denna bloggen för att jag gillar att baka. Jag satsar stort och skulle vilja gå bakning på gymnasiet (även fast det är ungefär 2 år kvar hehe). Men man satsar ju stort. Jag älskar i alla fall att baka och dem jag bakar till tycker nog att det smakar gott. Vet att ni tror att det bara är familj (och det är det också) men ta det lugnt dem är ärliga. Har behövt slänga en del kakor i mitt liv på grund av att dem smakade skit och min familj var snabba på att be mig slänga ut skiten.

    Jag går alltså som ni förstår (om ni var snabba på att räkna) i sjuan. Snart i åttan. Men inte än. Går i en hyfsat stökig klass och är själv helt normalt jobbig mot lärarna (vilket mina föräldrar inte tycker om by the way). Ok, hur långt ska ditt första inlägg bli idiot? Ett tag till kanske.

    Mitt namn kanske någon undrar. Det ät faktiskt en riktigt bra fråga. Jag kanske ska svara. Näää, tar det senare.

    Aja detta är jag. Easy shit. (Nu när jag läser igenom texten inser jag att jag knappt har svarat på några av frågorna jag själv ställde. Good work.

    Likes

    Comments