View tracker

Idag är det 1:a december och julen närmar sig. Och när det är jul så jul bakar man, så jag har redan börjat. Jag älskar julen. Dessa choklad fudge är helt utsökta och jätte enkla.
Du behöver:
1 burk sötad kondenserad mjölk
200g mörk choklad
200g mjölk choklad (
(Man kan så klar välja vilken choklad man vill)
30g smör
Lite flingsalt.

Gör såhär:
Hacka eller bryt chokladen i mindre delar. Blanda den kondenserade mjölken med chokladen och värm över ett vatten bad tills chokladen har smält. Blanda sedan i smöret och låt det smälta.
Lyft sedan bort skålen från vattnet. Lägg bakplåtspapper i en långpanna som är ca 20 x 25 cm. Häll i smeten i formen och strö på flingsaltet på och låt stå i i kylen i minst 2 timmar.
Detta är det perfekta julgodiset
Lycka till!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu när det börjar bli kallt ute är det alltid mysigt med en varm dryck att värma sig med när man har varit ute. Jag älskar varm choklad. Det är väldigt enkel att göra men jag lägger ändå upp mitt recept.
Du behöver:
1,5-2 tsk kakao
1-1,5 tsk socker
0,5 kanel
grädde
Mjölk

Gör såhär:
Detta receptet är bara till en person. Man tar en mugg som man vill ha den varma chokladen i. Sedan mäter man upp hur mycket mjölk man ska ha. Tillsätt sedan lite grädde och häll ner det i en kastrull. Häll i kakaon, kanelen och sockret och värm på låg värme. När chokladen är tillräckligt varm häll upp den i din mugg, toppa med vispad grädde och pudra lite kakao och kanel på.
Lycka till!

Likes

Comments

View tracker

Jaa idag är det fredag!! Så jag bakade lite chocolate chip cookies med smarties. De blev super goda, och lite färgglada.
Du behöver:
150g smör
0,5 dl strösocker
Lite mer än 0,5 dl rörsocker
Lite mindre än 0,5 dl farinsocker
2 dl mjöl
1 ägg
Smarties
1,5 msk kakao
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa smöret och sockrets att det blir fluffigt. Tillsätt ägget och vispa. Blanda sedan i mjölet, smartiesarna och bakpulvret. Dela sedan upp degen i två delar och tillsätt kakaon i den ena. Klicka ut ganska stora klickar på enplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 15 min 175 grader.
Smaklig måltid!!!

Likes

Comments

Jag älskar salt kola och i söndags så blev jag jätte sugen på kola så jag gjorde kolapopcorn. Det blev jätte gott. Kolan blev seg och helt perfekt
Du behöver:
Lite mer än 1 dl sirap
Lite mindre än 1 dl socker
20g smör
Ca fem dl popcorn. Helst hemma poppade
Salt

Gör såhär: poppa popcornen salta dem rejält. Smält smöret på låg värme blanda i sirapen och sockret och låt sjuda. Blanda med popcornen... och du har kolapopcorn!!!
Lycka till!

Likes

Comments

Igår så fyllde mina kusiner år. Som bagaren i familjen fick jag i uppgift att baka en tårta. Det var väldigt kul och inte lika svårt som jag trodde att det skulle bli.
Till botten:
4 ägg x2
2 dl socker x2
1 dl vetemjöl x2
1 dl potatis mjöl x2
2 msk kakao x2
2 tsk bakpulver x2

Smörj och bröa en rund bak form ( om man vill kan men i stället för ströbröd använda kakao, mjöl eller kokos) Vispa äggen och sockret fluffigt. Sikta i de tårta ingredienserna. Blanda försiktigt så du inte rör ut all luft. Sätt in i ugnen i 40 min i 175 grader. Gör samma sak igen så att du får två tårtbottnar. Gör inte dubbel sats det kan bli fel när den "sväller" i ugnen.

Till hallon sylten:
500g hallon
Syltsocker

Koka hallonen i en kastrull. Häll i så mycket socker du som tycker smakar bra.

Dela bottnarna en gång och lägg hallon sylten mellan alla bottnar.

Till vaniljkrämen:
Köp färdig eller gör egen vanilj kräm ( jag köpte färdig, hihi)
Ca 2 dl vispad grädde

Blanda krämen med vispgrädden. Täck tårtan med nästan all kräm. Smält blockchoklad och lägg på toppen av tårtan låt det rinna lite längs kanterna spritsa på det sista av krämen på toppen av tårtan.

Smaklig måltid!

Likes

Comments

Som de flesta andra har jag bakat kanelbullar idag. Kanelbullar är väldigt got tycker jag. Det är väldigt enkelt att göra kanelbullar också.

Du behöver:
50g jäst
100g smör
3 dl mjölk
1 ägg-gula
1 dl socker
1/2 tsk salt
Ca 9 dl mjöl

Smält smöret i en kastrull. Medans smöret smälter smula i jästen i en bunke. Blanda i mjölken med smöret. Värm till 37 grader. Häll över jästen och blanda tills jästen är upplöst. Häll i salt, socker och mjöl (häll inte i allt mjöl). Blanda i mat beredare. Tillsätt ägg-gulan och blanda i mer mjöl så att degen släpper från kanterna. Täck över degen och låt jästa i 30 min. Medan degen jäser börja med fyllningen.

Till fyllningen behöver du:
75g rumsvarmt smör
1/2 dl socker
1 rågat msk kanel

Blanda ingredienserna i en skål. Kavla ut degen ca en cm tjock. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ganska tjocka skivor. Lägg i bakformar eller på bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa i 30 min. Pensla sedan med ägg-vitan som blivit över. Grädda sedan i ca 7 min i 250 grader.

Smaklig måltid!

Likes

Comments

Idag gjorde jag och min kompis milkshake. Jag gjorde två "olika" smaker. Vi gjorde en med choklad smak och en med kokos smak. Det var super got och är jätte enkelt. Detta är bara ett grundrecept men kan ju mixa och blanda smaker som man själv vill.
Du behöver:
Ca fyra skopor vanilj glass per person
Mjölk
Ev. 2 tsk kakao
Ev. 2 msk kokos

Garnering:
Vispad grädde
Ev. Kokos
Ev. Kakao

Lägg glassen i en mixer. Häl på mjölk så att halva glassen är täckt med mjölk. Häll i Ev. Smaksättning och mixa tills man fått den konsistens man vill ha ( mixa inte för mycket så att du får en krämig konsistens). Vispa grädden och klicka på den på din milkshake. Toppa med lite pudrad kakao eller lite kokos.
Smaklig fikastund, eller vad man ska säga ;)

Likes

Comments

I dag gjorde jag egen subway till lunch. Det var super smarrigt och väldigt enkelt. Det är också väldigt kul att göra sin egen mat. Att göra subway är också väldigt praktiskt om man ska på utflykt kan man änkefru ha med sig det. Man kan fylla den med precis vad man vill.
Till baguetten behöver du:
25g jäst
2 dl finger varmt vatten
Lite salt
2 msk olja
4,5/5 dl vetemjöl (man kan ta anat mjöl om man vill ha lite matigare baguette)
Värm vattnet i micro eller kastrull tills det är finger varmt. Smula sedan i jästen. Rör runt jästen och vattnet tills det är blandat. Häll sedan i salt och olja. Rör runt samtidigt som du häller i mjölet. När degen börjar se bra ut och släpper från kanterna ska den jäsa i 10-20 min under bakduk. Dela sedan degen i två delar och gör till finna baguetter. Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper på och låt jäsa 10-20 min under bakduk. När bagguetterna har jäst klart sätter man in dom i ugnen i ca 12 min, på 250 grader.
När bagutterna har svalnat skärpan dom i sidan så att man kan få in sina grönsaker eller vad man nu vill ha i.

Smaklig måltid ;)

Tips! Om man vill kan man ha på lite torkad basilika eller något inan man sätter in dom i ugnen :)

Likes

Comments

Sorry att jag har varit dålig på att uppdatera. Men har skaffat insta. Så in och följ. ;) @baking.blogg 

Likes

Comments

Idag blev jag sugen på att göra muffins. Så jag gjorde tre stycken olika sorter. Jag gjorde lite somriga rabarber muffins. Jag valde att göra med rabarber marmelad.
Du behöver:
Rabarber Marmelad
4 dl vetemjöl
125g smör
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl socker
3/4 dl mjölk
3/4 dl grädde

Till marmeladen:
400 g skalad rabarber
1 dl vatten
1/4 vaniljstång
Sylt socker efter beskrivning på förpackningen

Skrapa ur kärnorna från vaniljstången. Koka rabarberna tillsammans med vattnet, vanilj fröerna och vaniljstången.
Tillsät sockret när rabarberna är mjuka.

Sätt pappers formar i en muffins plåt. Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Häll i mjölken och grädden. Blanda i de torra ingredienserna. Häll upp i muffins formarna och lägg på lite marmelad, rör runt lite och grädda i ugnen i 175 grader i 15-20 min.

Likes

Comments