View tracker

Här kommer det ett tips på en dessert som är lite elegant, men ändå väldigt lätt att göra. Du kan välja vilken smak du själv vill på pannacottan. Den här gången gjorde jag en med hjortron.

Chokladformarna gjorde jag genom att först smälta choklad som jag sedan penslade muffins-silikonformar. I tre omgångar gjordes det så det skulle bli en lagom tjockt skal som höll.

Fyll formarna med avsvalnad pannacotta, låt stå i kyl tills det stelnat. Toppa sedan med hjortron, flarn och i mitt fall lite citronmeliss.

Lycka till!😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Denna underbart lena och goda kolapaj gjorde jag i fredags när vi skulle få vänner på besök. Då de har några allergier så är den fri från både gluten och mjölkprotein. Det var nog tack vare det som den blev extra god också, speciellt pajbotten. Den var sådär perfekt hård-frasig, men ändå lite seg-mjuk. Haha..svårt att förklara :) Behöver prövas.
Jag har tagit lite från några olika recept och fått ihop detta, annars är ju grunderna till kolapaj ganska lika på alla recept.

Pajdeg:
3 dl Semper mjölmix
1 dl havregryn
125 g mjölkfritt smör
2 msk vatten

Fyllning:
2 dl sirap
2 dl havregrädde (jag använde gogreens visp)
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör

Pajdeg: Smält smöret, blanda sedan i resten av ingredienserna. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant, ca 24cm. Låt stå i kyl ca 30 min. Sätt på ugnen på 200 grader.
Nagga sedan skalet och ställ in i ugn ca. 25 min. Ta ut och låt svalna.

Kola: Blanda grädde, sirap och socker i en gryta, låt puttra tills det blir lite segt, ta då av plattan och rör ner smöret och vaniljsocker till det är en slät och fin smet. Häll det över pajskalet och ställ in i kyl minst 6 tim, el. tills den känns tillräckligt hård.
Ta sedan fram och garnera med färska lingon och servera med grädde/glass. Supergott!!

Lycka till!

Likes

Comments

View tracker

En tårta till en liten kille som fyllt 1 år! 😊 Lika kul som vanligt att få förtroendet. Fanns inga direkt krav eller önskemål så det var bara låta fantasin flöda.
Resultatet blev en sommarinspirerad marsipantårta med lite blandade dekorationer, även dem gjorda i marsipan.
Bottnarna är tre lika delar.

Första lagret är centerfluff:
180g choklad (går att ta vilken choklad man vill), smält ned med 3 dl grädde. Får ej koka. Låt svalna helt, helst över natt, vispa sedan upp med elvisp. Klart.
Jag la även i några hela centerbitar.

Andra lagret en passionsfruktsmousse:
3 st mogna passionsfrukter
2 dl vispad grädde
2 msk strösocker

Gröp ut allt innehåll ur passionsfrukterna och häll över i en liten kastrull, tillsätt sockret.
Låt koka i någon minut och ställ sedan i kylen i ca 2 – 3 timmar. Vispa grädden och rör ner den kylda passionsfrukten.

Spacklad med grädde, täckt med marsipan.

Superkul att göra och kändes bra att överlämna den!👌🏼😋

Lycka till!

Likes

Comments

Igår blev vi så himlans sugna på nåt gott till eftermiddagsfikat. Satt och bläddrade lite i mina receptböcker hamnade tills sist på detta recept av Roy Fares. Har gjort dem förut och kommer garanterat göra dem igen. Så underbart goda, men smak av nötter och choklad och lite så där sega i mitten! Nom nom nom!!

Se receptet på denna länk

Lycka till!!

Likes

Comments

En god vän önskade en tårta när se skulle fira både bröllopsdag samt födelsedag! Därav blev det både lite ballonger och ringar som dekorationer, bland alla blommor och fjärilar :)
Jag hade sett en liknande tårta på nätet och var sugen på att pröva! Måste ändå säga att jag blev ganska nöjd!

Bottnarna är av choklad där receptet kommer från kära #royfares och hans bok United states of Cakes 😍 Har även använt hans marängsmörkräm som jag spacklat med samt fyllt ett utav lagren med. I andra lagret hade jag massor hallonmousse.
Den är sedan täckt och dekorerad med sockerpasta. Enkelt och kul att jobba med.

Superkul tårta att göra och paret blev också nöjda, vilket självklart är det viktigaste!
Kan varmt rekommenderas :)

Recept på de olika delarna finns att hitta bland mina recept.

Lycka till!

Likes

Comments

I torsdags var det träff med picknick och lek med goa vänner på lekplatsen. Tidigare på dagen hade jag fått äpplen av en kompis, så vad passade bättre än att baka med dem :)
Supergoda äppelmuffins med mandelmassa blev det. Väldigt lätta att göra och tog inte speciellt lång tid heller.
Väl värt att testa! :)

Lycka till!

Likes

Comments

Här är några supergoda muffins jag har gjort många gånger. Med gräddfil i smeten som gör att de blir extra saftiga och goda, samt bitar av både mörk och vit choklad skapar en oemotståndlig stor och smaskig muffins!

Recept kommer under dagen! :)

Likes

Comments

Förra helgen var det kalastajm för min lilla prinsessa! Självklart skulle hon ha en liten tårta med prinsesskrona.👑

I denna tårtan är det vanliga ljusa bottnar. Tre lika delar.
After Eight-fluff och passionsfruktsmousse, sedan spacklad med grädde och klädd med marsipan. Rosor och krona är gjort av flowerpaste. Det va första gången jag jobbade med det jag kan verkligen rekommendera det. :)

Det blev lyckad och tårta än var supergod!👌🏼😘

Likes

Comments

Toscakaka!

Likes

Comments

När jag ska göra chokladmuffins använder jag mig ofta av Leilas recept, jag tycker de blir väldigt saftiga samtidigt som de inte blir kletiga liksom =) Går jättebra att fylla med olika saker samt att ha frosting på. Bara fantasin som sätter stopp!

Recept:
8 stora eller 12 små muffins

150 g smör
2 st ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
Skalet av 1 citron
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins.
 
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten.
Fyll med valfri fyllning.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti.
 
Lycka till!

Likes

Comments