Den här kakan var det länge sedan jag gjorde. Senast var när det var vår tur att bjuda på fika i vår föräldrargrupp. Jag var inte så sötsugen när jag var gravid & denna kakan är väldigt syrlig & god tack vara vinbären. Jag fotade receptet från min receptpärm. Hoppas att ni ser vad det står.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag har jag bjudit en vän på fika. Ville göra något somrigt sig bjuda på så det blev cupcakes med en blomma på.

Recept muffins! (Som jag hittade här)

Ingredienser för ca: 8 st
75 g smör
1/2 tsk vaniljsocker
1 dl varmt vatten
1 1/2 dl mjölk
1 st ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl strösocker

Så här gör du:

1.Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt vaniljpulvret, vattnet, mjölken, och ägget.
2.Rör om och blanda i de torra ingredienserna, mjölet, kakao, bakpulvret och sockret. Vispa ihop allt till en slät smet.
3.Fyll muffinsformarna till 2/ 3 delar och grädda mitten av ugnen i ca 15 – 20 minuter.

Recept frosting!

Ingredienser:
25 g mjukt smör
2 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
100 g Philadelphiaost

Gör såhär:
1. Rör ihop smöret, florsockret, vaniljsockret och kakaon samt philadelphiaosten till en smet.
2. Använd en sprits eller bara bre på det på dina cupcakes och garnera med något fint.

Jag valde att garnera med marshmallows blommor. Se på bilderna hur jag gjorde.
1. Klipp dem diagonalt
2. Blanda ihop socker & valfri hushållsfärg
3. Skaka allt i en påse
4. Dekorera (är en smarties i mitten på blomman.)

Likes

Comments

Jag & dottern blev sugen på äppelpaj & jag ville prova ett nytt recept på en med knäckigt täcke. Hittade ett recept här på Jennys matblogg som jag fastnade för. 

Det här behöver du till en pajform:

6 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, skala och kärna ur äpplena.
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
Lägg äppelbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över äpplena.
Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås.

Den blev ljuvlig vill jag lova! ❤

Likes

Comments

Gjorde jitterbuggare idag & fick marängsmet över så jag gjorde ett gäng med maränger också. Det här är ett bra recept om du vill testa.

Ingredienser:

Receptet gäller för 40 st

4 äggvitor
2 dl strösocker
2 krm ättiksprit 12%
Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Vispa vitorna till ett skum. Tillsätt socker och ättika, fortsätt vispa till ett fast skum. Klicka ut 40 maränger på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem i nedre delen av ugnen ca 45 min. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar minst 1 tim i ugnen.

Jag tillsatte några droppar röd hushållsfärg & rörde försiktigt ner i marängsmeten. Så blev de lite rosa marmorerade. Blir gott till jordgubbar & glass i sommar!

Likes

Comments

Dottern var sugen på att baka idag & hon ville ha något med choklad i. Jag satt & klurade ett tag på vad vi kunde göra & kom & tänka på jitterbuggare som jag inte har bakat på flera år. Så jag googlade fram ett recept  & tillsatte cacao i degen. De blev ljuvliga vill jag lova! 

Mördeg:
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör
1 äggula
2 msk cacao

Fyllning:
1-2 äggvitor
1 dl socker

Gör så här:
Arbeta samman mjöl, socker, smör, cacao och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter.
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.
Dela mördegen i två delar och kavla ut varje del till drygt 0,5 cm tjock rektangel, 16x30 cm.
Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor.
Lägg dem på en skärbräda och ställ kallt en stund. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, 12-15 minuter.

Likes

Comments

Jag älskar rabarber. ❤ Så jag blev SÅ glad när jag hittade detta recept när jag googlade runt på olika recept med rabarber i. Hittade detta recept här.

200g smör
1dl socker
4½dl mjöl
1tsk bakpulver
1ägg

Hacka snabbt ihop alla torra ingredienser med smöret, avslut med att blanda i ägget.
Dela degen i tre delar och rulla till plåtlånga längder.
Lägg längderna på bakplåtspappersklädd plåt och gör en fördjupning i mitten på varje längd.
Skär rabarber i små bitar, ca 3dl, och blanda med 2tsk potatismjöl och 2msk socker.
Lägg rabarberbitarna i mitten på längderna .
Hacka snabbt ihop alla torra ingredienser med smöret, avslut med att blanda i ägget.
Dela degen i tre delar och rulla till plåtlånga längder.
Lägg längderna på bakplåtspappersklädd plåt och gör en fördjupning i mitten på varje längd.
Skär rabarber i små bitar, ca 3dl, och blanda med 2tsk potatismjöl och 2msk socker.
Lägg rabarberbitarna i mitten på längderna .

Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 14 min.
Blanda samman 1dl florsocker med 2tsk vatten och ringla sedan glasyren över det färdig gräddade längderna.
Skär upp i sneda snittar.

Lycka till! ❤

Likes

Comments

Imorgon vankas gemensamt födelsedagsfika för min älskade make samt min systers sambo. Jag fick i uppdrag att baka kakor. Min syster är glutenintolerant, så jag testade att baka cocostoppar för första gången. Gick efter ett recept som stod på cocospåsen. Smaksatte med citron & mörk choklad för att få lite extra sting. Blev inte så vackra men väldigt goda. 

Receptet gäller för 15 st

50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
200 g kokosflingor
rivet skal av ½ citron

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål. Tillsätt kokosflingor, citronskal och smör och rör ihop till en smet. Låt stå i 10 min. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till 15 toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Smält 200g mörk blockchoklad & ringla över kakorna efter att de har svalnat.

Likes

Comments

Jag har ingen mamma att fira längre. Men om hon levde skulle hon ha älskat denna jordgubbsmoussetårta med browniebotten. ❤Jag hittade receptet här på Jennys matblogg.

Det här behöver du till botten :

120 gram smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 gnutta salt
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao

Moussen :
5 st gelatinblad
500- 600 gram mixade jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
5 dl vispgrädde

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Vispa det rumsvarma smöret och sockret pösigt och rör ner ett ägg i taget.
Blanda vetemjöl, salt, kakao , vaniljsocker och vänd ner i smörsmeten och blanda.
Vänd sedan ner i formen ( cirka 22 cm ) och bred ut. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut och låt svalna medan du gör moussen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten , och mixa jordgubbarna till en slät pure.Vispa sedan florsocker och äggulor poröst, och vispa grädden i en annan bunke. Den ska vara lättvispad. Värm sakta upp cirka en dl av jordgubbspuren och krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner så att den löser sig i den varma jordgubbspuren. Den ska inte koka. Blanda sedna ner den i äggröran med resten av jordgubbspuren, och rör till en slät smet. Och vänd sedan ner grädden till en slät smet. Häll sedan den rosa smeten över browniebotten och ställ kallt i minst fyra timmar innan dekorering.

Jag gjorde en egen twist & gjorde ett snurrmönster med röd hushållsfärg. Sedan dekorerade jag med jordgubbar & vit syrén. Enligt receptet skall man dekorera med minst 1 L jordgubbar.

Likes

Comments

Min älskade mamma skämde alltid bort oss med denna goda rabarberkaka på sommaren. Vi hade jätte stora rabarber i trädgården som växter så det knakade & mamma bakade denna paj nästan varje vecka åt oss & pappa kokade rabarberkräm. Det är verkligen ett starkt sommarlovsminne som lever kvar än idag. Tyvärr är inte mina rabarber stora nog för att skörda ännu, så jag köpte rabarber igår för att kunna bjuda min kära syster & familj på denna ljuvliga kaka imorgon när vi ska besöka dem i deras stuga. Jag kommer servera den med vaniljsås.

Recept!

Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ägg
1 dl smält smör

Gör såhär:
Blanda alla ingredienserna ordentligt & tryck ut hälften i en smord & bröad springform. Bred ut 1 L skivade rabarber & tryck ut resten utav degen i tre olika delar över rabarbern med lite mellanrum. Grädda den i 175 grader i ca: 30 min i nedre delen utav ugnen.

Likes

Comments

Påskens tårta blev en enkel tårta med kladdkaksbottnar, glutenfria då systeryster är intolerant. Fylld med hallongrädde dvs rårörda hallon som jag blandade med lite grädde. Sedan spritsade jag gräset utav smörkräm smaksatt med vaniljpulver & färgade med grön hushållsfärg. Kaninrumpan är gjord utav färdigköpt sugerpaste.

Kladdkaka:

2 dl Semper fin mix
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
4 msk kakao

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smör och låt svalna.

Blanda ägg och socker.

Tillsätt mjölmix, siktat kakaopulver och det avsvalnade smöret.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.

Grädda i ca 25–30 minuter.

Smörkräm:

Vispa 230 G smör i ca: 10 min
Tillsätt 9-10 dl florsocker, lite i taget.
Vispa ihop allt & tillsätt 4 msk kokande vatten & 1 tsk vaniljpulver & hushållsfärg. Vispa ihop allt ordentligt!

Likes

Comments