View tracker

Hallå där! Jag fick ett ryck en dag att nu ska det bakas bullar!! Och så blev det, jag gjorde vanliga snäckor, knutar, längd och en krans.
Jag testade att göra en fördeg denna gång, och man kanske inte märker så stor skillnad i slut resultatet men jag tror att dessa bullar är mycket bättre och snällare mot magen! Eftersom jag bara använt 25g jäst till en 4kg stor deg. Det tar tid med så lite jäst men eftersom jag älskar detta med att baka så är det bara roligare när det blir en stor och lång process!
Här får ni lite härliga deg bilder!:D

Fördegen, jäst i 2 timmar, gluten trådar on fleek

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hallå där!! Idag fyllde min farmor 82år så jag gjorde två "lyx" jordgubbstårtor till henne!!
Jag kallar dom för lyx eftersom istället för att ha jordgubbssylt på ett lager har jag en "smet" gjord på färskost,florsocker,vaniljpulver, grädde och så klart jordgubbar!! Super smarrigt!!

Likes

Comments

View tracker

Hallå där! Nu har äntligen bröllopstårtan blivit uppäten! Jag har bakat och gjort blommor i en hel vecka, tårtan har gjorts  med svett, blod och tårar. Men nu är den klar och uppäten. Vilken succé det blev!!! Jag fick applåder för mitt hårda arbete och brudparet fick tårtan över sina förväntningar!!
Tårtan fraktades från lilla Dalarna till Stockholm vilket är cirka 2-3 timmars färd... Så det konsekvenser tårtan fick var att den svettades väldigt mycket (man ser det på bilderna om man kollar noga) men det var något man inte kunde ändra på..
Tårtan blev som sagt en succé fick massa beröm av gäster och blev även stoppad av en man för han var så imponerad!! Man får en riktig kick av sånt!!
Det har varit en super kul uppgift men en väldigt svår också!! Jag gör gärna om det, fast till den gången vill jag vara mer förbered.
Tårtan innehöll vitchoklad mousse och en passionsfruktscurd

Likes

Comments

Hejsan!! Jag har inte bloggat så mycket på senaste,men det är för att jag har inte bakat i skolan eftersom vi har haft städning inför sommarlovet. Jag slutar skolan den 9/6 vilket är nu på torsdag! Jätte skönt men kommer sakna skolan sjukt mycket!!
Jag har även inte bloggat för att jag är väldigt stressad inför mitt bröllops projekt. Jag har inte berättat detta men jag ska göra en bröllopstårta precis i början på lovet, så idag har jag provbakat den glutenfria och mjölkfria tårtan. Riktigt svårt med dom gluten fria bottnarna, dom höll inte alls ihop..

Så här ser den ut! Det "rutiga" mönstret med guld pärlor ska vara på den riktiga tårtan, men rosorna var bara lite "lek" för att testa att göra rosen knoppar!
Jag är så spänd och tycker detta ska bli skit kul, samtidigt som jag vill bara springa här ifrån och inte göra det! Det är dock en perfekt uppgift för jag lär mig och har lärt mig oerhört mycket!!

Likes

Comments

Halloj! Förra veckan fick jag en beställning på två tårtor, så jag gjorde en ljustårta med vitchoklad mousse, lemoncurd grädde och en tunn mördegsbotten.

Sedan i skolan gjorde vi mocca bakelser samt tårtor!!

Likes

Comments

Hejsan! Idag bakade vi bröd igen, nästan alla mina vänner suckar varje gång vi ska baka bröd men jag gillar det! Det är extra kul när man får fläta eller snitta bröden. Vi gjorde 5 olika recept, dock gjorde vi klart 3st idag och förberedde 2st. Idag gjorde vi tekakor, durumbräck, mjukfranska.
Fick en bild på tekakorna som packas.

Likes

Comments

Det du behöver:

Botten 2 Ägg 2dl Strösocker 50g Smör 1dl Mjölk 2 1/4 Vetemjöl 3/4dl Kakao 1 1/2tsk Bakpulver 1tsk Vaniljsocker

Fyllning 1 1dl Blåbär ca 1dl Blåbärssylt

Fyllning 2 2dl Vispgrädde 1dl Lemoncurd

Garnering
2dl Vispgrädde
Marsipan

Gör så här:
1. Botten: sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och koka hastigt upp. Tag kastrullen från plattan och rör ner mjölkblandningen ner i äggsmeten.

2. Blanda vetemjöl,kakao, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vänd försiktigt ner det i smeten och rör ihop till en jämn smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 22cm i diameter.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 min. Låt den svalna och dela sedan kakan i tre bottnar.

5. Fyllning 1: rör ihop blåbär och blåbärssylt.

6. Fyllning 2: vispa grädden hårt. Blanda lemoncurden väl innan du har ner den i grädden för att undvika bitar.

7. Montering: bred ut båbärsfyllningen på den understa botten. Lägg på nästa botten och bred på gräddfyllningen i ett jämt lager. Lägg på tredje botten.

8. Vispa grädde till garneringen och bred ut över hela tårtan i ett tunt lager. Ställ tårtan i kylskåpet i ca 30 min för att undvika smulor i grädden. Bred ut resten av grädden. Kavla marsipanen och lägg på tårtan.


Så här blev min tårta. Jag dekorerade den även med sugerpaste blommor och fjärilar.

Likes

Comments

Hallå där! Idag så åkte hela familjen upp till fina Vansbro! Vi fikade för kanske 500kr Hahah... Men bäst och passa på när man bor så långt bort. Jag är så sjukt nöjd! Allt vi testa var riktigt gott!!!! Vi köpte även med oss en tårta hem!

Likes

Comments

Hejsan! nu måste jag slå mig lite på fingrarna, för har slarvat med bloggen igen. Men har faktiskt anlednings, på tisdagen förra veckan så hade vi öppet hus vilket höll på till klockan 7 så kom inte hem förens klockan var nästan 9. därför bloggade jag inte, dock gick allt bra och jag fick testa på att temperera choklad.

I helgen så gjorde jag tårta, testade ett recept med choklad botten och lemoncurd grädde och blåbär. helt okej tårta, kommer recept på den under veckan!

Idag så bakade vi två olika bröd källarfranska och hålkaka, dom skulle frysas in på en gång så fick varken någon bild eller smaka.

Här är en bild på mini beskriver vi gjorde förra tisdagen, super söta!!


Likes

Comments

Halloj! Jag vet att jag inte blogga något förra veckan, men det var för att vi hade inge bageri lektioner pga prov. Men idag har vi haft lektion, och vi har gjort massa olika saker. Vi har varit uppdelade i grupper och i varje grupp har vi gjort olika saker. Tex i en grupp gjorde dom biskvibottnar och smörkräm. I min grupp gjorde vi en slags konditoribit (som jag inte kommer ihåg vad den hette) som var maräng med mandelmassa bottnar och som vi ska ha smörkräm i. Jag gjorde även marsipanblommor som vi ska ha på biskvierna!

Likes

Comments