View tracker

Bullar

Nu tänker vi dela med oss vårt bästa recept på kanelbullar. De är suuuupersaftiga bullar. De är bara SÅ goda!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

KANELBULLAR, 20ST:

Fördeg:

25 g jäst (för söta degar)

5 dl standardmjölk (3% fett)

9 dl vetemjöl

Häll mjölken i en kastrull och värm den ljummen. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör om med visp så att jästen löses upp. Tillsätt vetemjöl i bunken, rör ihop. Täck över bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 1 h.

Huvuddeg:

0,5 tsk salt

1,5 msk kardemumma

6,5 dl vetemjöl special

2 dl socker

150 g rumstempererat smör

2 tsk vaniljsocker

När degen har jäst klart tillsätt salt, kardemumma, socker, smör, vaniljsocker. Knåda ihop degen därefter tillsätter du vetemjöl och knåda degen igen. Låt degen jäst igen i 1 h. Stjälp upp den färdigjästa degen på hälften på en lätt mjölad arbetsbänk. Kavla ut en stor rektangel av ena degdelen.

Kanelfyllning:

200 g rumstempererat smör

1,5 dl socker

4 tsk kanel

Blanda ihop ingredienserna och bred ut hälften av fyllningen på ena degrektangeln. Vik degen på mitten. Skär ut 2 cm- remsor av degen och snurra ihop till snurror. Gör likadant med andra deghalvan. Lägg på bakpapperklädda plåtar och täck med bakduk. Låt jäsa i 25 min. Under tiden ställ ugnen på 225 grader. När bullarna jäst färdigt penslas bullarna med ett vispat ägg och du gräddar dem mitt i ugnen i 9-11 min. Medan bullarna gräddas kokar du upp sockerlag (1 dl socker, 1 dl vatten och 4 tsk vaniljsocker) i en kastrull och låt de koka i 2 minuter. Direkt när man tar ut bullarna ur ugnen penslar man dem med sockerlagen, strössla över lite pärlsocker och låt dem sedan svalna på ett galler.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Kakor

Dessa läckra kakor är våra favoritkakor. Härligt sega, måttligt med chokladsmak, perfekta när som helst.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

CHOCOLATE CHIP COOKIES:

150 g smör

3,5 dl socker

2 msk sirap

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 äggula

4 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

0,5 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

200 g hackad Marabou vitchoklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda socker, sirap och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt även smöret, ägget och äggulan och vispa ihop försiktigt. Häll ner vetemjöl, kakao, bikarbonat, salt och hackad vitchoklad i smeten. Rör väl men inte för länge. Klä en plåt med bakplåtspapper. Rulla bollar av smeten och lägg de på plåten med lite avstånd från varandra då de flyter ut en hel del under gräddning. Tryck till med handflatan mot bollarna så de bli ganska platta. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 9-12 min. När kakorna är klara ska de knappt ha fått färg bara lite i kanterna. 

Likes

Comments

View tracker

Desserter

Denna dessert är helt underbar. Perfekt kombination mellan syrligt och sött. Enkelt och så gott!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

CHOKLAD- OCH HALLONDESSERT, 4 PORTIONER:

2 st gelatinblad

4 dl mellangrädde

150 g Marabou mjölkchoklad

0,5 dl socker

250 g frysta hallon

1 msk vatten

+ hallon till garnering

Fyll en skål med lite vatten, lägg i gelatinbladen och låt stå i 10 min. Dela chokladen i bitar. Koka upp grädden och chokladen i en kastrull, ta av kastrullen från plattan och vispa så att chokladen smälter. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem och vispa ner dem i gräddchokladen så att de smälter. Häll upp gräddchokladen i portionsglas. Låt stå i kylen minst 3 timmar och stelna.​ Häll sockret i en kastrull och värm på svag värme. När sockret börjar bli gyllenbrunt häller du i hallonen och vattnet. Koka försiktigt så att sockret löser sig. Låt svalna. Om du vill kan du sila bort kärnorna från hallonen. Toppa gräddchokladen med hallonsåsen , garnera med hallon.

Likes

Comments

Kladdkakor


En knäckig kladdkaka. Supergod!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KNÄCKIG KLADDKAKA:

Chokladsmet:

1,5 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1 dl vetemjöl

0,5 dl sirap

50 g smör


10 bitar Marabou mjölkchoklad


Knäcksmet:

100 g smör

1 dl socker

0,5 dl sirap

0,5 vispgrädde

1 dl havregryn

1 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 150 grader.

Chokladsmet: Smält smöret i en kastrull. Vispa socker och ägg poröst. Häll över det smälta smöret i bunken. Tillsätt och blanda ihop resten av ingredienserna i bunken.

Knäcksmet: Smält smöret i en kastrull. Blanda resten av ingredienserna i en bunke. Häll sedan i det smälta smöret i bunken och rör väl.

Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant. Häll chokladsmeten i formen, tryck ner choklad bitarna och bred knäcksmeten ovanpå så att den täcker chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 28 min. Serveras gärna till vaniljglass.





Likes

Comments

Pannkakor

​Klassiska pannkakor med lite vaniljsmak. Ni måste prova

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

​​PANNKAKOR, 10ST:

​4 st ​ägg

​1 liter ​mjölk

​5,5 dl ​vetemjöl

​0,5 tsk​ salt

​1 msk ​socker

​1 tsk​ vaniljsocker

​+​ smör till stekning

Börja med att knäcka äggen i en bunke. Vispa ihop äggen tillsammans med hälften av mjölken (​​5 dl). ​Tillsätt vetemjöl, salt, socker och vaniljsocker. Vispa ihop en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken. Värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt lite smör. Häll lite smet i varma stekpannan. Grädda tills undersidan av pannkakan har fått lite färg, vänd på den och grädda ytterligare en stund så båda sidor får fin färg. Lägg pannkakorna på ett fart. Serveras gärna med sylt, grädde, glass eller bär.




Likes

Comments