Cupcakes kommer i olika färger, smaker och former! Dessa är perfekt om du vill ha det goda i miniformat!

Detta behöver du:
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 /2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl rapsolja
1 dl hett vatten

Frosting
100 g philadelphiaost
5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
60 g rumsvarmt smör
grön karamellfärg

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader
1, Blanda socker, vaniljsocker, bakpulver, kakao, vetemjöl och salt i en bunke
2. Blanda i ägg, rapsolja och mjölk och blanda snabbt
3. Tillsätt vattnet och blanda samman allt till en smet
4. Häll smeten i muffinsformar och grädda sedan i ugnen i ca 5-8minuter
5. Låt svalna

Glasyr:
1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt

2. vispa i philadelphiaosten och häll i några droppar av karamellfärgen och blanda samman allt

3. Dekorera muffinsen med frosting och färgglatt strössel

Tips:

För att få mer påskkänsla kan du färga frostingen i olika färger

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Varför inte överraska någon när med en lyxigare variant av frukost? Eller unna dig själv det lilla extra för att kicka igång dagen? Detta recept går snabbt att göra, är enkelt och ger riktigt smarriga och lyxiga Amerikanska pannkakor.

Det här behöver du för 15st:
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
2msk strösocker
1krm salt
2 1/2dl kolsyrat vatten
3msk flytande smör
1 ägg

Smör till stekning
Florsocker att pudra över

Tips på tillbehör:
Bär & fukt, färska eller frysta, frysta ger en än mer syrlig smak som bryter gott.
Sirap
Grädde
Glass

1. Blanda samman alla torra ingredienser, vispa noga för att slippa klumpar
2. Tillsätt det kolsyrade vattnet och vispa smeten
3. Tillsätt smöret och vispa smeten
4. Tillsätt ägget och vispa samman smeten ordentligt tills alla klumpar är försvunna.
6. Klicka ut strax under en dl smet som plättar i en het stekpanna med smör. Grädda tills det börjar bubbla, vänd då pannkakan och grädda nästa sida i ca 30-60sek.
7. Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med dina valda tillbehör.

  • 24 readers

Likes

Comments

Påsken är chokladens högtid tycker jag då man kan blanda olika smaker med olika stilar. Denna kaka är fyllt med olika chokladsorter och med kokos som blir en bra brytning

Detta behöver du:

2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 /2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl rapsolja
1 dl hett vatten
4 dl kokos

Chokladfrosting:
200
g mörk choklad
300 g rumsvarmt osaltat smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

Dekoration

Chokladägg

Gör så här:

Särt ugnen på 200 grader
1, Blanda socker, vaniljsocker, bakpulver, kokos och salt i en bunke
2. Häll i vetemjölet och kakaon
3. Blanda i ägg, rapsolja och mjölk
4. Tillsätt det varma vattnet i omgångar och blanda samman allt till en smet
5. Häll smeten i en kakform och grädda sedan i ugnen i ca 10-15 minuter
6. Låt svalna

Chokladfrosting:

1. Hacka chokladen och smält över vattenbad

2. Vispa smör, florsocker och salt fluffigt i en bunke

3. Rör ner chokladen och vispa samman allt till en smet

4. Dekorera kakan med frosting och chokladägg

Likes

Comments

Påsken börjar närma sig och om du är en chokladälskare som jag så är dessa de rätta cupcakes för dig!

Detta behöver du:
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 /2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl rapsolja
1 dl hett vatten

Frosting
100 g philadelphiaost
5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
60 g rumsvarmt smör
grön karamellfärg

Dekoration
Chokladägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader 
1, Blanda socker, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke
2. Häll i vetemjölet och kakaon
3. Blanda ägg, rapsolja och mjölk snabbt i en annan bunke och häll sedan i tillsammans med de torra ingredienserna
4. Tillsätt vattnet och blanda samman allt till en smet
5. Häll smeten i muffinsformar och grädda sedan i ugnen i ca 10-15 minuter
6. Låt svalna

Glasyr:
1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt

2. vispa i philadelphiaosten och häll i några droppar av karamellfärgen och blanda samman allt

3. Dekorera muffinsen med frosting och chokladägg

Likes

Comments

Jag älskar verkligen kokos och tycker att det är en bra ingrediens att experimentera smaker med. Detta är ett gott bakverk som går snabbt att baka!

Detta behöver du:
50 g smör
1 dl socker
skal från 1 lime
6 dl kokos

Gör så här:
1. Smält smöret
2. Blanda samman alla ingredienser tillsammans med det smälta smöret till en smet
3. Låt smeten svälla i ca 10 minuter
4. Forma smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper
5. Grädda topparna i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de får en gyllene färg

Likes

Comments

Detta är en syrligt och god cheesecake med läckert gelétäcke.

För att baka denna cheesecake behöver du:
Botten
15 digestivekex
75 g smör

Fyllning
4 gelatinblad
2 ägg
400g Philadelphiaost
2 dl créme fraiche
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, både skal och saft

Glasyr
1 gelatinblad
1 msk socker
4 msk vatten
4 passionsfrukter

Så här gör du:
Botten

1. Krossa kexen
2. Smält smöret och häll sedan över kexen och blanda
3. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant
4. Ställ in i frysen

Fyllning

1.
Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten

2. Dela upp äggen i gulor och vitor

3. Blanda äggulorna, socker, Philadelphiaost, créme fraiche, vaniljsocker och citronskal till en slät smet

4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd sedan ner i smeten

5. Värm citronsaften i en kastrull

6. Lägg i gelatinbladen i kastrullen och låt dem smälta

7. Låt vätskan svalna en stund och häll sedan i den försiktigt under omrörning i ostsmeten

8. Häll fyllningen över kakbottnen och ställ in i frysen i ca 1 timme.

Glasyr:

1. Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten

2. Hetta upp socker och vatten i en kastrull

3. Dela och gröp ur passionsfrukterna

4. Lägg gelatinbladet i kastrullen och låt den smälta

5. Häll i passionsfrukten i sockerblandningen och låt svalna

6. Häll glasyren försiktigt över kakan och låt sedan stelna i frysen i ytterligare 1 timme

TiPS:

När du gör fyllningen kan du, om du använder en bakmaskin, låta den gå under tiden du gör vätskan med gelatinbladen: Ju längre och snabbare du låter fyllningen gå desto luftigare och bättre blir det.

Låt gärna kakbottnen stå i frysen under natten så blir det ett perfekt underlag för resten av kakan

Likes

Comments

Detta är en rolig och god variation på glasstårta!

Du behöver
Sandwich glassar
Grädde
Blåbär
Chokladsås
100 g mjölkchoklad

Så här gör du:
1. Stapla glassarna intill och ovanpå varandra. Mellan varje lager häller du chokladsås för att de ska fastna.
2. Vispa grädden och bred över glasstornet
3. Lägg blåbär på och runtom tårtan
4. Riv chokladen över tårtan

Tips:
Frys in chokladen en stund innan så blir det enklare att riva

Det går bra att blanda olika bär - ju mer desto godare och finare

Likes

Comments

Dessa frasiga våfflor passar utmärkt till söndagsbrunchen!

Ingredienser:
(8-10)

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
100 g smör

Tillbehör
4 dl vispgrädde
Bär
Sylt

Dekoration
Florsocker

Gör så här:
1. Blanda samman alla ingredienser till en slät smet och grädda i ett varmt våffeljärn
2. Vispa grädden
2. Servera våfflorna tillsammans med grädde, sylt och bär och dekorera sedan med florsocker


Likes

Comments

Detta är en rolig och klassisk mjuk kaka med ett vackert marmorerat mönster.

Detta behöver du för att baka kakan:
200 g rumstempererat smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl mjölk
2 msk kakao
2 msk vaniljsocker

Så här bakar du den:
Sätt ugnen på 175°.

1.
Smörj en kakform som rymmer ca 1,5 liter.
2.
Smält smöret och häll i mjölken och låt det sedan svalna.
3.
Vispa ägg och socker vitt och poröst
4.
Blanda samman vetemjöl och bakpulver
5.
Tillsätt vaniljsocker, mjölblandningen och mjölkblandningen.
6.
Rör snabbt ihop till en jämn smet.
7.
Häll ⅓ av smeten i en annan bunke och rör ner kakao.
8.
Häll hälften av den vita smeten i sockerkaksformen.
9.
Häll på kakaosmeten och avsluta med resten av den vita smeten.
10.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35- 40 minuter

TIPS:

Du kan dekorera kakan med att pudra över kakao

Likes

Comments

Detta är ett nyttigt och gott alternativ för dig som försöker äta hälsosamt men ändå villl lyxa till det då och då.

Detta behöver du för att göra dessa:

1 burk (410 g) kikärtor
3 msk honung
1 msk kokossocker
4 msk mandelsmör
1/2 krm bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 nypa flingsalt
1 1/2 dl vetemjöl
75 g mörk choklad, 70%, hackad
1 tsk kardemumma

Överdrag:
200 g mörk choklad, 70%, smält

  1. Skölj kikärtorna och häll bort spadet.
  2. Mixa kikärtor, honung, kokossocker, mandelsmör, bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och flingsalt med en stavmixer.
  3. Hacka chokladen grovt
  4. Häll över i en skål och blanda ner vetemjöl och hackad mörk choklad
  5. Rulla till bollar med fuktade händer och lägg på en plåt.
  6. Ställ i frysen för att stelna.
  7. Smält mörk choklad i ett vattenbad
  8. Doppa tryfflarna i chokladen med hjälp av en gaffel eller sked.
  9. Strö över flingsalt över tryfflarna

Likes

Comments