View tracker

Idag har jag gjort en helt fantastisk kaka. Den är perfekt som efterrätt eller bara äta ändå, såklart! Ett måste att prova. :)

Form: 24cm

4 ägg
5,5dl strösocker
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
1 påse Polly (jag använder den blå påsen med blandat ljusa och mörka)

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen.

Rör ihop ägg och socker.

Smält smöret och ställ det åt sidan för avsvalning.

Rör i hop alla torra ingredienser. Sikta ner halva blandningen i äggsmeten.

Tillsätt smöret och rör ihop. Sikta sedan ner resten av mjölblandningen och rör till en jämn smet.

Häll i hälften av smeten i formen så det täcker hela botten.

Lägg i Polly och häll sedan ner resten av smeten så det täcker godisarna.

Gädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Den ska vara lite dallrig när du tar ut den.

Låt den svalna och servera med grädde.

Enjoy! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker