Veganska chokladbollar

100 gram mjölkfritt smör

3 dl havregryn

1 1/2 dl socker

1 msk kakao

1 msk vaniljsocker

1 msk kokt kaffe

Pärlsocker


Gör såhär:

Vispa ihop alla ingredienser till en smet

Rulla till bollar och rulla sedan i pärlsockret


(bilderna är ett serveringsförslag)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Vegansk kanelbullekladdkaka

150 gram mjölkfritt smör

3 dl socker

3 dl vetemjöl

1 1/2 dl vegansk grädde ex. havre- eller kokosgrädde

1 tsk kanel

1 1/2 tsk vaniljsocker

Pärlsocker


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret och rör i de övriga ingredienserna (utom pärlsockret)

Häll smeten i en 20 cm form som är smörad och bröad

Strö över pärlsockret

Grädda kakan i 20 - 30 minuter

Låt stå i kylen alternativt frysen för en fastare kaka


(bilderna är ett serveringsförslag)

Likes

Comments


Veganska muffins

150 gram mjölkfritt smör

1 dl vegansk grädde, ex. sojagrädde

2 1/2 dl socker

1 1/2 dl soja- eller havremjölk

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Bär


Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader

Smält smöret och låt det svalna

Vispa ihop socker och grädden

Rör ner de övriga ingredienserna

Fyll muffinsformar och lägg på fyllningen

Grädda muffinsarna i ca 15 minuter


(bilderna är ett serveringsförslag)

Likes

Comments


Vegansk semmelkladdkaka

150 gram mjölkfritt smör

3 dl socker

3 dl vetemjöl

1 1/2 dl vegansk grädde, ex. havregrädde

1 tsk kardemumma

1 1/2 tsk vaniljsocker

1/2 dl grovt hackade mandlar


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret och rör i de övriga ingredienserna

Häll smeten i en 20 cm form som är smörad och bröad

Grädda kakan i 20 - 30 minuter

Låt stå i kylen alternativt frysen för en fastare kaka


(bilderna är ett serveringsförslag)



Likes

Comments