Denna kaka är en blandning av cheesecake och brownies. Receptet är gjort av Roy Fares och kommer från hans nyaste kokbok, sweet spots of New York. Den är väldigt god tillsammans med ett kallt glas mjölk.

Till ungefär 20 bitar behöver du:
300 g färskost
1/2 dl strösocker
1 ägg

180 g mörk choklad
180 g smör

1 1/2 deciliter vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 1/2 kryddmått salt

3 ägg
2 3/4 dl strösocker

Gör så här:
Blanda färskosts och socker lite lätt i en bunke. Tillsätt ägg ett och rör upp till en slät smet. Ställ åt sidan så länge.
Sätt ugnen på 160 °, varmluftfunktion. Smör och mjöl att kanterna på en bakform, cirka 20 gånger 30 cm, och täck botten med bakplåtspapper. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Smält smöret i en kastrull, häll den över chokladen och rör om tills chokladen och smält. Fick ta ner mjölk, kakao, bakpulver och salt i en skål. Vispa ihop ägg och socker lite lätt i en bunke blanda ner chokladen och de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Bred ut smeten jämt i formen klicka ut cheesecake smeten och marmorera sen med hjälp av till exempel toppen på handtaget på en slickepott. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter låt sedan svalna helt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 55 readers

Likes

Comments

Glad Påsk!

Här kommer ett inlägg till dig som inte är sugen på traditionell påskmat. Jag har gjort en twist på ett tidigare inlägg och en simpel hallonpaj. Pajreceptet hittade jag på kokaihop.se. Den andra desserten är faktiskt den exotiska smoothien som jag skrev om tidigare. Istället för vaniljyoughurt använde jag glass idag, det gjorde konsistensen lite tjockare och lite mer festlig och dessertlik.

Här är receptet på hallonpajen:
100 g smör
1,5 vetemjöl
1,5 havregryn
3 msk socker
3,5-4 dl hallon
0,5 dl socker
1 msk potatismjöl

1. Sätt ugnen på 225 grader

2. Blanda smör, mjöl, havregryn och 3 msk socker till en smuldeg.

3. Fördela hallonen på botten av en pajform

4. Smula över smuldegen och strö sedan över 0,5 dl socker och potatismjöl.

5. Grädda i ugnen i ca 30-40 min. Servera med vaniljsås eller glass.

  • 60 readers

Likes

Comments

Jag älskar Oreos så detta recept är helt klart en av mina favoriter. Jag rekommenderar receptet till stora som små. Receptet är gjort av Roy Fares. Det kan vara lite jobbigt att doppa bollarna i chokladen så jag föreslå att ha ordentliga cake pops pinnar.


Du behöver:
300 g Vit choklad
500 g Oreos
150 g Cream cheese

50 g Oreos att smula över

Gör så här:
Krossa kexen i en matberedare, lägg till creme cheese och kör tills det blir en deg. Plasta in degen och lägg i kylskåpet i 30 min.
Ta ut degen och rulla till små bollar. Lägg Oreobollarna på en plåt med plastfolie eller bakplåtspapper.
Smält den vita chokladen antingen i mikro eller över vattenbad. Doppa en cake pops pinne i vit choklad och stick sedan ner i en boll. Gör samma sak med resten av bollarna. Ställ in plåten i kylen i 15 min.
Doppa cake popsen i vit choklad, smula över krossade Oreos och stick pinnen i en bit frigolit eller liknande.

  • 72 readers

Likes

Comments

Nu har jag varit i gång och bakat, den här gången blev det nutellacroiassanter! Jag hittade två recept ,ett på croiassanter och ett på nutella, som jag kombinerade och gjorde ett helt nytt recept. Nutellan hittade jag ett på facebook konto som hette KIT, som passade perfekt till dessa croiassanter. Receptet på croiassanter kom ifrån arla där man använde färdig smördeg. Tyvärr blev det ingen bild den här gången men det får gå ändå! ;)


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg ut smördegs plattorna på en plåt med bakplåtspapper. Skär ut trianglar med en kniv och dutta sedan på lite vispat ägg på spetsen av varje triangeln. Smeta ut lite Nutella på smördegen och rulla sedan den breda sidan mot spetsen. Pensla med ägg och grädda i ugnen i 5-10 minuter.

  • 192 readers

Likes

Comments

Hejsan! Nu har jag inte bakat på ett tag och därför tänkte jag göra ett lite annorlunda inlägg. Mycket insperation får jag från tv, kokböcker och personer som håller på med bakning. Men sedan jag skaffade facebook har jag börjat följa konton som lägger upp recept där de visar med videor hur man gör. Dessa kan jag verkligen rekommendera! Om man inte har facebook finns några av kontonas videor på youtube. De är på engelska och därför står måtten i ounces, cups osv. Men där har jag också ett supertips!😉 Jag brukar använda http://www.leila.se/husmorstips/omvandlingstabell

  • 97 readers

Likes

Comments

Detta recept kan göras på två sätt, antingen med after eight topping eller med polkagrisar.
Receptet ger 11 st muffins.

Du behöver:
2 ägg
3 dl socker
100 g margarin
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1,5 pepparmintsarom
11 st after eight plattor
Eller
Polkagrisar (mängd efter smak)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet. Vispa samman äggen och sockret tills det blir fluffigt. I en annan bunke, blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda samman de torra ingredienserna med äggblandningen. Lägg till margarinet, pepparmintsaromen och eventuellt polkagrisar. Placera ut muffinsformar på en plåt och fyll med 2/3 med smet. Lägg på after eight plattor och grädda i mitten av ugnen i 10-15 min.

  • 107 readers

Likes

Comments

Detta recept gjorde jag med min goda vän Ella!
Det är en kladdkakemuffin med bananfrosting och marängtopping, därför valde vi att kalla receptet för marängsviss cupcakes. Precis som i marängsviss innehåller receptet choklad, banan och maränger. Bananfrosting receptet hittade jag på mytaste där den var till för ett annat recept. Kladdkakemuffinsen är bara ett helt vanligt recept på kladdkaka, jag brukar använda gunnels chokladkaka. Jag rekommenderar att äta cupcakesen med ett glas kall mjölk!


Till bananfrostingen behöver du:
3-4 msk färskost
125 g kesella
1/5 banan
1/2 msk florsocker

Gör chokladmuffinsen efter ditt recept, spritsa på med frosting och toppa med maränger.

  • 124 readers

Likes

Comments

Idag har jag gjort efterrätt till hela familjen. Det blev ett underbart recept från Jennys matblogg. Det är superlätt att göra men åh så gott! :-) Du behöver bara fem ingredienser.

Flagad mandel

Hallon

25 g vit choklad

Smördegsplattor

Ägg till pensling

Så här gör du:

sätt på ugnen på 225 °. Placera smördegs plattor nu på en plåt med bakplåtspapper. Grovhacka chokladen. Fördela chokladen på varje platta och lägg sedan på lite hallon. Det är viktigt att chokladen är underst så att hallonen inte bränns i ugnen. Pensla kanterna med ägg och häll över mandeln. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 min. Om du har choklad över kan du riva över den när bakelserna tagits ut ur ugnen.


Likes

Comments

Här här jag ett recept på en uppfriskande och fräsch smoothie. Den innehåller kokosolja som är supernyttigt, jag rekommenderar att smälta kokosoljan innan man häller ner den i mixern. Kokosolja i rumstemperatur har en konsistens som liknar lypsyl och det är inte så gott. Måtten är väldigt ungefära och man kan ändra om lite efter egen smak. Receptet ger cirka 2 glas. Ett tips är att hälla de flytande ingredienserna i först, då blandas smoothien bättre.

Du behöver:
2 dl vaniljyoughurt
1 dl ananasjuice
1,5 dl mango
1 msk kokosolja



  • 134 readers

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg, BakeABiscuit!
Jag heter Moa och är 14 år. På den här bloggen kommer jag att lägga upp bilder och inlägg på mina bakkreaktioner och lite annat smått och gott. 🍰🍦🍩🍪

Förutom att baka tycker jag väldigt mycket om att spela The sims 3 och 4💚💚. Det är mitt favoritspel och jag spelar nästan varje dag😊 När jag inte Spelar sims eller bakar så dansar jag. 💃🏼Dansen💃🏼 är en väldigt stor del av mitt liv och där satsar jag väldigt hårt. Jag dansar jazz, hiphop och disco. Sedan tävlar jag i Hiphop och Disco. 💃🏼❤️

Syftet med den här bloggen är att jag vill dela med mig av vad jag bakar och sprida lite insperation. Men också att få insperation och tips om hur jag kan bli bättre. 😄

Hoppas att du vill följa med mig här!
Instagram: rybergmoa
Snap: moa_lld

Puss o Kram från Moa😘❤️

  • 172 readers

Likes

Comments