View tracker

Hej finisar!!
Har ni haft en bra dag än sålänge??? Det har jag iaf!

Idag kommer ett super-recept som är perfekt att starta helgen med, nämligen AMERIKANSKA PANNKAKOR!!
😍😍😍
Receptet kommer nuuu--------->

Amerikanska pannkakor (2portioner):
• 1,5dl mjöl
• 1,2tsk bakpulver
• 1msk strösocker
• 1krm vaniljsocker
• en nypa salt
• 1,25dl mjölk
• ett halvt ägg
• smör

-

1. Börja med att blanda alla torra ingredienser.
2. Häll i mjölken & vispa ihop till en slät smet.
3. Vispa in ägget
4. Smält smör och rör ner i smeten.
5. Stek lagom stora pannkakor/plättar.

// ha en fortsatt bra dag kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej alla hjärtan!
Idag tänkte jag dela med mig av ett supergott recept som jag improviserade ihop igår, mums säger jag bara!!! Det är både nyttigt, sjukt gott & är dessutom perfekt nu till grillsäsongen! Så nu till receptet------>


(Två personer)

Sötpotatis chips:
• 1 sötpotatis
• lite olja exempelvis rapsolja
• salt & peppar

Kyckling gömma:
• 1 stor kycklingfilé
• 1/4 gullök
• lite pinjenötter
• smör & olja
• salt & peppar
• pesto
• ost

Kall sås:
• gräddfil

-

1. Börja med att sätta ugnen på 200°
2. Tvätta sötpotatisen & skär i önskade bitar.
3. Häll ut potatisen på plåt+bakplåtspapper
4. Salta, peppra & häll lite rapsolja på potatisen och rör runt
5. Sätt in i ugnen i ca. 15-20min, håll koll
6. Tina kycklingen
7. Fräs lök och pinjenötter i smör samt rapsolja i en stekpanna. (Går som sagt även att grilla, då hoppar du över det här)
8. Strimla kycklingen & stek så den får lite frasiga kanter (eller grilla)
9. Lägg hälften av kycklingen i en bit aluminiumfolie & hälften i en annan bit, så det blir två små gömmor.
10. Häll även över löken och pinjenötterna.
11. Lägg pesto så det täcker kycklingen och sedan en bit ost.
12. Värm i ugnen till osten smält ca 2min.
13. Servera med gräddfil och en god sallad!
ÄT & NJUT!!!!

//ha en fortsatt bra dag kram

Likes

Comments

View tracker

Hej alla fina!
Förlåt för jag inte uppdaterat på över en vecka, men det är så att jag har fått influensan & har sovit typ 24h/dygnet. Nu är det iallafall på bättringsvägen så tänkte uppdatera med ett supergott recept på choklad som dessutom är nyttig!

Chokladen är perfekt att ge bort till någon man gillar i alla hjärtans dag present!

Nyttiga chokladhjärtan
• 1-2msk sötning (honung, stevia, agavesirap)
• 1dl kokosolja
vad du gillar, exempelvis frukt, nötter, salt.
•0,5dl kakao

1. Ta fram en form som du tycker passar, helst silikonform. Jag hade hjärt silikonform som passar perfekt nu till alla hjärtans dag, men det funkar lika bra ovs form.
2. Blanda ihop alla ingredienserna.
3. Lägg smeten i formen.
4. Ställ in i frysen i några timmar.
ÄT & NJUT!

Ha en fortsatt bra dag, KRAM!

Likes

Comments

Hej alla fina!

Blev inget bloggande igår, då jag var iväg och kollade på SM! Det var superkul att få se så många duktiga utföra den sporten! Efter 10h i en idrottshall kan man lungt säga att jag var helt slut, men det hindrade inte mig från att vara med kompisar & göra 3-rätters. Så när jag kom hem från tävlingen åkte jag till min kompis, vi åt sjukt god mat & hade det sjukt kul. Så ja, det var därför det inte blev någon uppdatering igår, men nu är jag tillbaka!!:)

Men idag tänkte jag iaf dela med mig av ett nytt recept på en mugcake, en frukost mugcake.

Mugcake
• 0,5 banan
• 1dl havregryn
• 1 ägg
• en nypa salt
• eventuellt torkad frukt, nötter, bär eller vad du gillar.

-

1. Börja med att mosa bananen.
2. Blanda i havregrynen, ägget & saltet.
3. Rör ner vad du gillar, jag hade torkade aprikoser och kanel i min mugcake.
4. Smörj en kopp med kokosolja/smör.
5. Häll smeten i koppen.
6. Baka i mikron på högsta värme i 1,5min

Ett ett perfekt att äta till frukost, Kram!❤️

Likes

Comments

Hej allesammans!
Hur har eran dag varit?
Själv har jag haft en bra fredag, först skolan sen kalas. Men idag tänkte jag dela med mig av ett recept på snickerschips. Ett supersnabbt godis som blir något annat än att bara äta en lite halvtråkig snickers. Jag kan lova att du kommer gilla dem, de är oemotståndliga!!
😍

Snickerschips:

• 1 eller flera snickers

-

1. Sätt ugnen på 180°
2. Börja med att dela din/dina snickers i 0,5cm tjocka bitar.
3. Lägg bitarna på en plåt, tänk på att ha lite mellanrum mellan dem, då de smälter ut rätt mycket.
4. Grädda bitarna i ugnen i 8-10min, kolla till dem då och då så de inte bränns.
SUPERSNABBT & SUPERGOTT, MUMS!


// ha en fortsatt bra dag, kram!
❤️

Likes

Comments

Hej finaste ni!
Idag var jag uppe jätte tidigt då det var morgon öppet i en klädaffär & det var 50% rea i hela butiken så det var rätt värt att gå upp kl.5 ändån, hehhe! Dock så är jag så sjukt trött nu, så får kämpa  resten av skoldagen nu! Men jajaja, slutsnackat om det.

Nu tänkte jag dela med mig av dagens recept och inte vilket recept som helst utan ett recept på cookie dough- chocolate- oreo cakes. Och alltså ja, de kan va bland det godaste jag har ätit på väldigt, väldigt länge. Så vi kör på receptet direkt, kan inte vänta mer nu...

Cookie dough- chocolate- oreo cakes:

•200-300g choklad
• 1 paket oreo-kex


Cookie dough:
• 0,12dl strösocker

• 0,37dl farinsocker
• 37g smör
• 0,5msk mjölk
• 0,37dl farinsocker
• 0,5tsk vaniljsocker
• 1,10dl vetemjöl
• 1 nypa salt
• 1dl hackad choklad


Gör så här:
1. Vispa ihop strö- och farinsocker, vispa det vitt och fluffigt.
2. Lägg sedan i mjölk och vaniljsocker.
3. Tillsätt vetemjöl, salt och choklad.
4. Arbeta ihop degen så den blir jämn.

-

5. Dela oreo-kexen och var försiktig de går sönder JÄTTE-lätt. Ett tips är att värma kniven innan du delar dem.
6. Rulla små runda bitar av kakdegen, så det passar i mellan kexen. Lägg sedan kakdegen i kexen.
7. Smält chokladen eller temperera den, beroende på om du vill förvara dem i kylen eller frysen. Om du tempererar chokladen så hår det att ha kakorna i rumstemperatur dock så tar det längre tid.
8. Doppa kakorna i chokladen.
9. Låt dem stelna antingen i rumstemperatur eller i frysen, ni förstår.
ÄT OCH NJUT!


Ha en fortsatt bra dag, kram!

Likes

Comments

Hej alla fina!
Hur är läget? Min dag har vart bra än så länge, dock är jag fortfarande i skolan så det har inte hänt något jätteroligt, Hahah!
Idag tänkte jag iallafall dela med mig av ett recept på en sjukt god mugcake med smak av choklad och kaffe! Perfekt att äta till mellanmål eller fika, helt enkelt när man är sötsugen och "behöver" nått sött! Dessutom är denna mugcake nyttig, och tar 5 min att göra, kan det bli bättre?!

Okej, nu till receptet...

MUGCAKE

• 1 1/2tsk dadelsirap alt. sötströ, stevia, honung
• 1-2 msk filmjölk
• 1 ägg
• 1 tsk kakao
• 1/2 tsk bakpulver
• 1/2dl mandelmjöl/hasselnötsmjöl
• 2tsk mandelmjöl
• 1krm vaniljpulver
• 1msk kaffe
• en nypa salt
• 1tsk smör/kokosolja + lite till att smörja koppen

-

1. Börja med att blanda alla ingredienserna i skål.
2. Smörj en kopp med smör/kokosolja.
3. Häll ner smeter i koppen.
4. Värm smeten på full i 1 1/2min i micron.
5. Vänd koppen upp och ner för att få ut kakan eller ät den som den är i muggen!

Ha en fortsatt bra dag, kram!

Likes

Comments

Hej alla fina!
Ni alla känner till chokladbiten som har en spröd botten, är fylld med kolakräm och doppad i choklad som är sååå god!
Härom veckan försökte jag mig på baka egna twix & jag kan bara säga att de blev magiska!

Kolla bara på bilderna, visst blir man lite sugen?! Haha. Tänkte dela med mig av receptet, så fortsätt läs!😍

Twix:

Botten:
• 1, 1/4dl mjöl
• 1/4dl socker
• 60g smör
• kalaspuffar

Fyllning:
• 1 burk med karamelliserad mjölk

Täcke:
• 200-300g choklad

-

1. Börja med att sätta på ungen på 175°.
2. Klipp ut bakplåtspapper till en form.
(Spelar ingen jättestor roll hur stor form då smeten inte är lös)
3. Vispa ihop socker och smör, rör sedan ner mjölet.
4. Tillsätt kalaspuffarna i smördegen.
5. Tryck ut smeten i formen, smeten ska tryckas ut rektangulärt och va ca. 1/2cm tjock.
6. Picka sedan hål med en gaffel i smeten.
7. Baka i ugnen i ca. 15-20min.
8. Ta ut ur ugnen och skär i lagom stora bitar, tänk på att dela innan smeten stelnar!!
9. När bitarna svalnat häller du på den karamelliserade mjölken på bitararna, ställ sedan in dem i frysen i 1h.
10. Smält choklad under tiden tiden bitarna är i frysen. (Jag tempererade min choklad, vilket innebär att du kan ha dina twix i rumstemperatur utan att chokladen blir mjuk. Det tar dock längre tid. Annars kan du bara smälta chokladen, men då förvara dem i kylen. PS. det kommer ett inlägg inom 2 veckor där jag visar hur jag tempererar choklad)
11. Ta sedan ut bitarna och doppa dem i choklad och förvara sedan i kylen/rumstemperatur.
ÄT OCH NJUT!




Kram!

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg!
Jag är bakgalen tjej som älskar att hitta på nya recept! Den här bloggen kommer bli som en receptbok för mig, samtidigt som ni kan ta del av recepten! Hur bra som helst tycker jag! Jag har gjort kategorier här på bloggen som kommer fyllas med recept på alltifrån dricker till stora tårtor,
you name It. Senare veckan kommer det t.ex. komma upp ett recept på Twix!

Hoppas ni kommer gilla det jag gör, Kram!

Likes

Comments