100 g färska lasagneplattor

Fyllning:

  • 1/4 gul lök
  • 100 g tonfisk i vatten, avrunnen
  • 100 g krossade tomater
  • 100 g lätt crème fraiche, 5 % fett
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk basilika
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar

Ostsås:

  • 40 g smakrik hårdost, 10 % fett
  • 1 dl lätt matlagningsgrädde 4 % fett
  • salt
  • peppar

Tillagning:

  1. Finhacka löken och blanda samman med resterande ingredienser till fyllningen. Varva lasagneplattorna och tonfiskblandningen i en ugnsfast portionsform.
  2. Riv osten och blanda samman med grädde, samt en nypa salt och peppar i en kastrull. Värm upp och rör om tills osten smält.
  3. Häll ostsåsen över lasagnen och tillaga i mitten av ugnen på 225 grader i 20 minuter.

Näringsinnehåll:

  • 649 kcal
  • 54 g protein
  • 70 g kolhydrater
  • 17 g fett

Värde

  • 2 p protein
  • 3 p kolhydrater
  • 1 p fett
  • Kost för att bygga muskler

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

1 Portion:

  • 1 stor kycklingfilé

Marinad:

  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 msk oregano
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar

Rostade rotfrukter:

  • 1 morot
  • 2 potatisar
  • 100 g palsternacka
  • 100 g kålrot
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin

Tillagning:

  1. Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden. Strimla kycklingfilén i långa strimlor och lägg dessa i marinaden i en påse eller skål och ställ i kylen. Lägg gärna kycklingen i marinaden några timmar före tillagning.
  2. Skölj och skrubba eller skala samtliga rotfrukter, samt skär dem i ungefär lika stora bitar. Blanda samman rotfrukterna med rapsolja, salt, timjan och rosmarin i en bunke.
  3. Bred ut rotfrukterna i en ugnssäker form, gärna i teflon. Ställ in formen i mitten av ugnen och grilla rotfrukterna i 225 grader i 15 minuter.
  4. Trä kycklingen på grillspett. Glöm inte att lägga spetten i blöt en stund i förväg om du använder dig av träspett.
  5. När rotfrukterna stekt i 15 minuter, ta ut och vänd dem med en stekspade. Lägg grillspetten bredvid rotfrukterna i formen och ställ tillbaka formen i ugnen och stek i ytterligare cirka 15 minuter tills rotfrukterna mjuknat och fått lite färg, samt kycklingen genomstekts.

Näringsinnehåll per 1 portion:

  • 568 kcal
  • 52 g protein
  • 54 g kolhydrater
  • 16 g fett

Värde:

2 p protein
2 p kolhydrater
1 p fettkälla

Likes

Comments