Potatisgratäng - 8 personer

1 kg mjölig potatis

1 stor gul lök

salt, peppar, vitlökspulver

3-5 dl vispgrädde


Gör så här:
1. Skala och skiva potatisen tunt. Finhacka löken.

2. Smöra en ugnsfast form på cirka 30 x 20 centimeter och fördela ut ett lager potatis. Salta och pudra över vitlökspulver. Strössla över ett lager hackad lök. Fortsätt på samma vis hela vägen upp och avsluta med ett lager potatis överst.

3. Slå över grädden och platta till allt. Grädda potatisgratängen i 225°C i vanlig ugn eller 200°C i varmluftsugn i 40-50 minuter. Täck med ett lager aluminiumfolie efter halva tiden.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det behöver du

Till 2 personer

4 tångplattor
250 g kycklingfilé
1 msk tamari
¼ tsk nymalen peppar
2 tsk sesamfrön
8 blad grön krussallad
1 morot
1 avokado
2 nävar groddar

Jordnötsdressing

30 g jordnötssmör
1 msk akaciahonung
1 nypa havssalt
1 vitlöksklyfta
½ msk sesamolja
½ dl vatten
Saft + skal ¼ ekologisk citron

Färsk ”syltad” ingefära

1 stor bit färsk ingefära
Lite rödbetsjuice (till färgen)

Så här gör du


  • Skär kycklingbröstet i bitar och stek i tamari i 10–15 minuter beroende på storleken på bitarna.
  • Krydda sedan med peppar och häll över sesamfröna.
  • Kör alla ingredienser till jordnötsdressingen i en matberedare.
  • Skölj grönsakerna och groddarna, skär sedan morot och avokado i lagom stora bitar.
  • Skär ingefärsroten till den ”syltade” ingefäran i mycket tunna skivor och vänd ner i rödbetsjuicen.
  • Fördela sedan allt grönt samt kycklingen på de 4 tångplattorna och rulla dem sedan så stramt som möjligt – forma dem som strutar.
  • Ät dem med jordnötsdressing och färsk ingefära.

Likes

Comments