Hej! 

Förlåt för att vi inte har varit så aktiva på senaste tiden. Vi har väldigt mycket med skolan och så. Men här kommer ett gott recept på ett par väldigt goda kakor. 


Ingredienser

225g smör

2,5 dl burnt farin

1,75 dl socker

1 tsk vaniljsocker 

2 ägg

4 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 nypa salt

3 dl chokladknappar 


Värm ugnen till 225°C. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda smör, farinsocker, socker och vaniljsocker. Tillsätt  ett ägg i taget och blanda väl. Blanda mjöl, bikarbonat och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt choklad. Klicka ut smeten på plåten och grädda kakorna i 6-8 min. 

Hoppas dt smakar gott :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Idag har vi gjort en hallon och lime tårta. den tog ungefär en dag att göra. Den var väldigt god och enkel att göra det ända svåra var att täcka den i sugarpasten och kriga på den. Om ni gör den här så tänk på att ha tillräckligt med sugarpase (marsipan) att täcka tårtan i.


Ingredienser

Botten

-4 ägg

-2 dl socker

-1 dl vetemjöl

-1 dl potatismjöl

-1 tsk bakpulver


Hallonmousse

250g svenska, frysta hallon (tinade)

-2 gelatinblad

-2 äggulor

-1/2 dl socker

-3 dl vispgrädde


create cheese frosting

-600g färskost

-4 1/2 dl florsocker

-3 msk limejuice

-1/2 msk rivet limeskal


Botten

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda genast i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Låt kakan svalna.


Hallonmousse

Mixa hallonen och sila ner i en kastrull. Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp purén, ta från värmen. Krama ut vattnet ur gelatinbladen och blanda purén.Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden fast. Rör ner purén i äggvispet. Vänd ner den i den vispade grädden och färga med karamellfärg. förvara övertäckt i kyl.


Creame cheese froting

Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen


Granering

-sugarpate ( det går också bra med marsipan)

-icing (går att köpa på affären)


Dela bottnen i 3 delar. Lägg på ett lager hallonmousse på det första lagret botten. Lägg sen på ett lager creame cheese forsling på hallonmousset. Repetera samma sak igen men gör bottnarna lite mindre. Klä tårtan i sugarpasten (marsipanen) och rita eller skriv med icingen.

Likes

Comments

Hej!

Idag har vi gjort en stracciatella glass. En stracciatella glass är en sorts vaniljglass med choklad bitar i. Vi tyckte den va väldigt god och enkel att göra.


Ingredienser

-1 ägg

-1 dl florsocker

-1 dl mjölk

-1+1 1/2 dl grädde

-1/2 tsk vanilj pulver

-100g choklad


Knäck och vispa ägget luftigt med elvisp i en liten skål, blanda i florsockret och fortsätt vispa, blanda i 1dl grädde och vispa lite till, det blir inte särskilt luftigt. Vispa resten av grädden hårt tillsammans med vaniljpulvret. Låt skålarna svalna minst 30 minuter i kylskåp. Ta fram din glassmaskin, blanda försiktigt ner 1dl mjölk i skålen med grädde så den går att hälla. Starta maskinen, häll ner båda smetarna och låt maskinen gå ca 10-20 minuter till glassen har bra konsistens. Smält chokladen under tiden så den hinner svalna. Jag smälter den i vattenbad men gör på det sätt du föredrar. När glassen är fast och luftig, medan maskinen fortfarande går så häller du den smälta chokladen i en tunn fin stråle, chokladen stelnar när den möter glassen och maskinen bryter sönder chokladen i små fina bitar. Stäng av maskinen och sleva upp den mjuka för servering direkt, eller låt den frysa helt i en bra fryslåda ett par timmar så får en glass som går att kula. Tänk på att hemgjord glass inte håller lika bra i frysen som fabriksgjord, så avnjut den inom en vecka eller två.

Lycka till!

Likes

Comments

Hej!

Idag har vi gjort hallon isglassar. Dom var otroligt goda och enkla att göra. Om ni gör dom här så tänk på att inte fylla glass formarna hela vägen upp.


Ingredienser

-Hallon

-4 dl socker

-6,75 dl vatten


Börja med att mosa hallonen i en skål. Sila sedan ner hallonen i en kastrull och värm upp hallonsaften. Häll i sockret och vattnet i kastrullen och låt koka. Häll ner blandningen i glassformarna och ställ i frysen över natten.

Hoppas ni gör detta recept och vi ses snart.

Likes

Comments

Hej förlåt för att vi inte har varit så aktiva, vi båda har varit bortresta. Iallafall så har jag bakat en tiramisu. Den blev väldigt god dock att den kunde ha legat längre i kylen. Om ni vill baka den här tiramisun finns receptet på Ica.se. Jag bakade den som heter tiramisu. När ni bakar den här tänk på att ha en lika stor form som receptet sa. För när jag bakade den så var jag tvunge att bryta kakorna i bitar.

Likes

Comments

Det här är några saker vi har bakat. VI kommer lägga ut blide, recept och tips på bakning. 

Likes

Comments